Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Share

    syafiqfarhan_99
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 11
    Age : 33
    Location : Setapak
    Job/hobbies : penternak penguin
    Registration date : 05/06/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by syafiqfarhan_99 on Sun Jun 07, 2009 10:09 pm

    takziah diucapkan kpd mana2 yg kehilangan tu.
    insan tdekat aku yg dah xde sekarang, kedua2 atuk dan nenek aku.
    sedih jugak. tp redha je la. Smile
    skang pengalaman buruk aku lak..
    member kene samun dpn mata ngan pisau. 2 kali lak tu.
    yg kedua member lain lak kena. nasib baik xde apa2.

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fizzswiss2u on Mon Jun 08, 2009 1:22 am

    syafiqfarhan_99 wrote:takziah diucapkan kpd mana2 yg kehilangan tu.
    insan tdekat aku yg dah xde sekarang, kedua2 atuk dan nenek aku.
    sedih jugak. tp redha je la. Smile
    skang pengalaman buruk aku lak..
    member kene samun dpn mata ngan pisau. 2 kali lak tu.
    yg kedua member lain lak kena. nasib baik xde apa2.

    Kena samun!! Dimana?? Kwn ko laki ke pompuan or pondan?? cam muka sipenyamun 2?? Mcm ni la time2 gawat..berhati2.. ku pun risau jugak.. ada penah sekali ku p bank in RM45k cash.. boh dlm bag tesco ja.. jln buat selamba, dlm hati allah ja yg tahu.. Razz Razz
    bagi ku klau nk bawak duit banyak2 gi bank, ku perfer bakai seluar cargo pendek je.. n kemeja T yg x bercolar.. image biar npk selekeh..janji selamat!! Razz Razz

    syafiqfarhan_99
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 11
    Age : 33
    Location : Setapak
    Job/hobbies : penternak penguin
    Registration date : 05/06/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by syafiqfarhan_99 on Mon Jun 08, 2009 1:42 am

    bapok. hehe..xde la.
    laki2. tp ye la, nak lawan pon ilmu persilatan x cukup.
    dah la dua2 penyamun ade pisau.
    kitorang lak hanya bersenjata boot bola (baru habis main bola).
    muka x dpt cam sbb pakai full-face helmet.

    p/s:jgn main handphone time berjalan2, lg2 kat tempat x ramai org.
    (dua2 kes sbb main handphone)

    etnio_getic
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 299
    Location : Muo-Tronoh-Jalan Duta-Katil
    Job/hobbies : Automotivers
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by etnio_getic on Mon Jun 08, 2009 2:20 am

    Perhatian orang laut di Benut Pontian,
    korang pernah rembat beg baju aku time tahun 2006 yang lalu
    abeh ilang sume brg aku
    yg tgl hanya lah beg aku, isi2 diorng kebas

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by teri-chan on Mon Jun 08, 2009 9:15 am

    ish sapa2 yg kecurian tu aku simpati... mmg kat sogo tu ramai pencuri dlm surat. aku sindri nk ke sana aku solat bergilir ngn kwn aku... yg paling klaka tu kalu mak arab sembahyang. abis sume plastik handbag sangkut kat tangan tgh solat. korg bygkanlah bertapa saratnya dia nk sembahyang tu dengan plastic bergantung2...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    ariff360
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 214
    Age : 25
    Location : ambo anok kelate..asal ore pasir mas..demo?
    Job/hobbies : kelih ore..cari ore..make ore..
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by ariff360 on Sat Jun 13, 2009 10:18 pm

    pengalaman buruk aku ialah merasa boring yg amat sgt..uwaaaaaa..

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by kindaichi_hajime on Mon Jun 15, 2009 1:58 am

    arini mmg pengalaman buruk.....

    ptg td kne tahan polis jpn sbb masuk kawasan pmbunuhan..
    nak wat cmneeeeee...mmg aku in-charge menda ni..
    da tu plak pas aku ilanggg...hp plak tnggl kt opis..
    so xdpt tnjuk bukti la...
    dgn segera aku ditahan n dianggp sbgai suspek bnuh...
    kt balai,aku diasak dgn soalan..bertubi2..
    n smpat gak merasa tido lokap 3 jam..huhu..
    mcm hotel da...ader aircond lg lokap dier..haha..

    pengalaman ngeri berakhir pd jam 9.00 mlm waktu jpn..
    terime kaseh kpd rakan pejabat. takashi hasegawa sbb bwk pas aku..

    etnio_getic
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 299
    Location : Muo-Tronoh-Jalan Duta-Katil
    Job/hobbies : Automotivers
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by etnio_getic on Mon Jun 15, 2009 2:00 am

    kesian kau kin..
    anyway aku salute kau ngan rakan sekerja
    bukan senang nak jadi macam kau

    aku sapot ko dari belakang

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by MalaYneuMaya on Mon Jun 15, 2009 10:36 am

    assalamualaikum...

    kindaichi_hajime wrote:arini mmg pengalaman buruk.....

    ptg td kne tahan polis jpn sbb masuk kawasan pmbunuhan..
    nak wat cmneeeeee...mmg aku in-charge menda ni..
    da tu plak pas aku ilanggg...hp plak tnggl kt opis..
    so xdpt tnjuk bukti la...
    dgn segera aku ditahan n dianggp sbgai suspek bnuh...
    kt balai,aku diasak dgn soalan..bertubi2..
    n smpat gak merasa tido lokap 3 jam..huhu..
    mcm hotel da...ader aircond lg lokap dier..haha..

    pengalaman ngeri berakhir pd jam 9.00 mlm waktu jpn..
    terime kaseh kpd rakan pejabat. takashi hasegawa sbb bwk pas aku..

    menarik pengalaman ko tu kin..tima kasih sebab share...


    --------------------------------------------

    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 30
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by mon678 on Mon Jun 15, 2009 10:40 am

    pengalaman buruk aku jatuh hati dgn tunang org...sekse weh

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Hiruka on Mon Jun 15, 2009 11:53 am

    Biarla pengalaman bruk tu mendewasakan kite. Ckupla sekadar aku jadikan bara pembakar semangat untuk aku teruskan hidup.
    Tu jela alasan aku tuk kuatkan diri menempuh ranjau yg mendatang..Past is Past, life should remains in its track..huhu

    etnio_getic
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 299
    Location : Muo-Tronoh-Jalan Duta-Katil
    Job/hobbies : Automotivers
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by etnio_getic on Mon Jun 15, 2009 11:55 am

    Hiruka wrote:Biarla pengalaman bruk tu mendewasakan kite. Ckupla sekadar aku jadikan bara pembakar semangat untuk aku teruskan hidup.
    Tu jela alasan aku tuk kuatkan diri menempuh ranjau yg mendatang..Past is Past, life should remains in its track..huhu

    penuh berkarisma quote anda ini

    p/s: let bygone been bygone

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fiza_cute on Mon Jun 15, 2009 1:19 pm

    waaaaa..ruka..hehe..bgus tul ayat ko..ko ptt quote bg kat pingu..hehe
    laaa hai..sian tul kin..
    kt sni ko kene tnyer..
    kat sane ko ditnyer lak..
    ko ckp jepun la ek?

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by mitutoyo on Mon Jun 15, 2009 10:46 pm

    mesti la kan ckp japang

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by kindaichi_hajime on Tue Jun 16, 2009 1:40 am

    a'ah...
    ckp jpn ler...
    dlu pnh menetap kt jpn bbrape taun..
    da duk m'sia pn still update lg movie+lagu+drama jpn..
    so mmg xlpe la bhasa dier..hehe

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fiza_cute on Tue Jun 16, 2009 12:19 pm

    oo ok ok..
    waaaa......
    yg lain xde pengalaman buruk ka?

    etnio_getic
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 299
    Location : Muo-Tronoh-Jalan Duta-Katil
    Job/hobbies : Automotivers
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by etnio_getic on Tue Jun 16, 2009 12:21 pm

    Kalau nampak orang curi motor depan mata itu tragedi buruk ke??

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fiza_cute on Tue Jun 16, 2009 12:25 pm

    buruk buruk..
    citela ethio..
    giler la dpn mate tuuuu...

    etnio_getic
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 299
    Location : Muo-Tronoh-Jalan Duta-Katil
    Job/hobbies : Automotivers
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by etnio_getic on Tue Jun 16, 2009 12:41 pm

    fiza_cute wrote:buruk buruk..
    citela ethio..
    giler la dpn mate tuuuu...

    Aku sedang memandu kereta MATRIX berkelaer hitam manual.
    Aku di traffik light menunggu merah menjadi hijau.
    Oh Lamenye.
    Tatkala Kaler hijau muncul, aku sudah mule masuk clutch
    tekan minyak...Vrooom..kereta ku memecut.
    Tidak jauh dr trafiik light tu dlm 50 meter dihadapan
    aku ternampak 2 orang manusia bermotor yang amat suspicious

    dah la bawak motor tu nak terjatuh2.
    aku perlahankan kenderaan kerana takut mamat ni tergesel kereta MATRIK ini.
    aku siap hon lagi untuk awware kan budak tu

    berpakaian: jaket merah..sekilas pandang memang ku nampak itu remaja melayu..oh!

    Moto yang dicuri Suzuki ade Race flag tu..kaler biru. No plat MBJ 9649
    Si member die tolak moto cepat2 utk start moto tu
    apek si pemilik motor itu hanya menjerit.
    (die tinggal moto tu dengan kunci skali)
    tu yang budak tu grab je tros lari

    tgh2 jalan tu jugak budak tu start moto tu.
    sesudah hidup moto tu, diorang memecut

    Jikalau anda dalam situasi aku. Korang buat ape?

    aku terpakse duduk diam, kalo aku bwk moto mmg aku kejar budak tu.

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fiza_cute on Tue Jun 16, 2009 2:47 pm

    beh tu klu tgh bwk kete xleh kejar la eh? scratch

    etnio_getic
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 299
    Location : Muo-Tronoh-Jalan Duta-Katil
    Job/hobbies : Automotivers
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by etnio_getic on Tue Jun 16, 2009 3:27 pm

    fiza_cute wrote:beh tu klu tgh bwk kete xleh kejar la eh? scratch

    berbirat kete tu kang
    haha

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by kindaichi_hajime on Fri Jun 19, 2009 3:22 am

    lor ethio...
    apsal ko x call polis...ish3...
    ko call polis ckp moto kne curik dpn mata...
    nnti diorg tnyer moto tu dari mana n menghala ke mana...
    polis skang laju..

    etnio_getic
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 299
    Location : Muo-Tronoh-Jalan Duta-Katil
    Job/hobbies : Automotivers
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by etnio_getic on Fri Jun 19, 2009 8:07 am

    kindaichi_hajime wrote:lor ethio...
    apsal ko x call polis...ish3...
    ko call polis ckp moto kne curik dpn mata...
    nnti diorg tnyer moto tu dari mana n menghala ke mana...
    polis skang laju..

    adakah aku diantara manusia yang tidak bertanggungjawab??
    Oh..akulah perosak bangsa!

    usu_adeq
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 13
    Location : Putrajaya/ Johor
    Job/hobbies : keje yg dpt duit/ hobi yg menyeronokkan hati
    Registration date : 16/06/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by usu_adeq on Fri Jun 19, 2009 10:38 am

    pengalan buruk tu blh la kate kan byk....tp yg stu ni....aku rase betul2 lain dlm idup aku...
    bf aku cube nak beralih arah...dgn sbb yg sikit kurang munasabah....dlm 2-3 bln dia nak tukar arah tu...rase idup ni mcm dh tak ade matahari....bagun tido sedih...entah tak tau nak kate ape...
    but at last....dia stay terus jd bf aku...coz gf baru dia tau bf dah ade aku...hehehe..aku menang...cheers sbb aku tak nak kalah..
    tp time sakit jiwa tu...hanya tuhan je yg tau ape yg aku rase.....bkn aku tak leh idup tanpa laki tp..tah,rase mcm aku tak de sape...bkn baru skali sedih pasal cinta...tp kali ni buat aku mcm tak leh nak nafas...but semua dah ok skrg...so i hope sejarah tak berulang... Neutral doa kan kami bahagia...... king

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Hiruka on Fri Jun 19, 2009 11:01 am

    Ala Etnio, kadang kite mmg blur dan kaget dgn kejadian yg berlaku sekelip mata..Mungkin lepas ni kite lbih alert dgn kejadian sebegitu..

    Adeq, dalam perhubungan mesti ade give n take, kejujuran dan keimanan..InsyaAllah akan kekal. Kadang tuh, satu perhubungan akan berakhir tanpa diduga..Just redha kerana Allah menguji kita..Mgkin ade yg lbih baik tuhan nk kurniakan.. Very Happy ~

    Sponsored content

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Sponsored content Today at 4:53 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 4:53 pm