Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Share

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fiza_cute on Fri Jun 19, 2009 12:07 pm

    ethnio..
    ko asik tingat x kejadian n wondering "napela aku xwat cmni"
    hehe..
    waaa..syabas kpd usu_adeq..
    pertahankan milik kite..
    wah gitu!!
    hehehe.. Razz

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fizzswiss2u on Sun Jul 26, 2009 12:55 pm

    sape ade pengalaman buruk ari ni....??? Shocked

    shambahar
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 140
    Age : 48
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : Peniaga
    Registration date : 08/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by shambahar on Wed Jul 29, 2009 7:42 am

    Pengalaman buruk aku banyak...

    Antara pengalaman buruk aku:
    1. Hampir-hampir muflis.( 1995)
    2. Bercerai. (1996)
    3. Kena tipu dengan kawan.( 1995, 1998, 2007, 2009)
    4. Duduk merempat di negara sendiri ( tak mampu sewa rumah/ atau bilik)( 1997)
    5. Merempat di negara orang ( indonesia )(1997-1998)

    Hackezkk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 147
    Age : 28
    Registration date : 06/05/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Hackezkk on Wed Jul 29, 2009 10:42 am

    wahh
    sham
    kini ape yang berlaku
    da jd milionaire
    Very Happy

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Miss U.A on Wed Jul 29, 2009 1:52 pm

    tuhla...ape jd ngn ko skang???
    dah kaye la kot agaknye...

    shambahar
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 140
    Age : 48
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : Peniaga
    Registration date : 08/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by shambahar on Wed Jul 29, 2009 4:43 pm

    Tak juga, tapi alhamdulillahlah dengan apa yang ada...
    Jadi jutawan?? aku tak pernah mimpi pun ...aku enjoy dengan life aku sekarang..itu yang penting.
    Laughing

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Miss U.A on Thu Jul 30, 2009 2:09 pm

    syukurla kalo cmtu..bukan senang nk dapat steady life...
    mcm aku ni pown...still tercari2 lagi...
    tp sib baik lom kawen.. clown

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Thu Jul 30, 2009 6:59 pm

    pengalamn buruk ak arini:

    ak cuci rmbut pg td, pas2 rase cm kering sgt.. pas2 ak cr minyak rambut/serum, xjmpe..

    ak g bilik abg ak, jmpe minyak rmbut die, tanpa menggunekn otak, ak amik, letak kat rmbut ak

    sengal!! skrg rmbut ak rase keras semcm.. mcm kne letrik!! sumpah pasni ak xsentuh da.. xmacho dh ak..

    mlm ni kne basuh blek..sekian


    --------------------------------------------

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by AhmadSyazwan on Thu Jul 30, 2009 10:47 pm

    kenangan pahit :

    jatuh moto dalam sawahpadi.siap dgn 3org kawan ak lagi.haha

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Fri Jul 31, 2009 12:34 am

    tidak cukup ngn nasib malang yg ditimpe rmbut ak, ad lak kwn yg amik berat.. bertanye kabar.. tengkiu la pd kwn ak tuh..

    Spoiler:
    My Pren: hehe..eh ko pakai gel dah skang ye..abg ko punya
    Aku: kejam
    My Pren: ap jd rambut ko
    Aku: keras..xbestnye gel lelaki..ptt la rmbut laki kalo ribot topan pn menten je
    My Pren: mmg tu pn tujuan mnatang tu
    Aku: keras la rmbut korg erk? xmesra pengguna lgsg
    My Pren: sbb jgn cepat kusut..kena angin bagai tu kang..cepat kusut
    Aku: ala....rmbut korg bkn pjg mn pn..btol2kn sket2 sude..ni da bkn spesis minyak rmbut ni..da mcm syelek da ak rase
    My Pren: hehe..bukan suma laki pkai pon..mcm aku tak..brylcreem je..kngkdg ada gak..tgk la
    Aku: pasni kne stok serum byk2..tensen ak..kusut lg ad la pkai gel ni..cicak kalo jatuh ats kepale ak kompem arwah..mampus je xpe, ni xdan mengucap..mati kapir sia2
    My Pren: hadoi
    Aku: ape? ak meluah perasaan je
    My Pren: sian cicak tu


    --------------------------------------------

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Fri Jul 31, 2009 9:35 am

    yeahhh...ak tau korg bosan tgk post ak kat cni.. selepas jatuh semalam, pagi td, ak ditimpe tgga

    mlm td hajat ak utk tdo mmpi inzaghi xtercapai dek kerana kegusaran jiwa dan nurani ak yg dok memikirkan cmne lak ley ad katak dlm umah
    elok2 dikeheningan mlm nan indah diselaputi jiwaku nan suci, ak teserempak ngn cik katak kat dapo
    niat asal ak utk stay berforum ngn berhemah mlm td terbantut serta merta
    maka ak pn ckp kat kekasih hati ak: "syg, jom kite masuk tdo la..." standy leptop, cabot plug, hangkut syg ak nek ats
    tgh syok la tdo, sayup2 kedengaran bunyik kat luar bilik.. ak pn celikknkn mate ak nan redup ni ke arah pntu bilik
    nah!! seekor teman baru bertandang pulakkkk... ak pn gugel la spesis die dlm pale otak yg xbpe nk siap setting ni.. cik Ti name die.. manis sgguh..
    jiwa ak dah xkeruan, terbayang cik Ti tiap ketika.. makin lame makin hampir ke arahku.. nasib iman xgoyah
    berkat menonton pilem IP Man, ak pn sepantas monorel terjun dr katil, dan pantas bkk suis lampu bilik
    tanpa berlengah, ak port baekk punye bilik lg 1 yg kosong.. ak cube tenangkn diri, tdo blek, maka bermula la episod tdo2 ayam ak
    ak terjaga kembali sbb akak ipar ak masuk nk gosok tudung die.. ak tau die tertnye2 nape ak tdo kat bilik 2
    tp ak biarkn die diselubungi misteri.. ilang la macho ak kalo citer hal sebenar xhero la kn
    seusai abg ak siap ensem2 nk g kje, ngn nada separa merayu "abg, amikkn leptop kat bilik jap". ngn lagak seorang abg, tnpe bertnye byk, di turutkn aje..kompem la ak xberani lg nk masuk bilik ak kn
    seblom abg ak berangkat mencari nafkah, ak sempat smpikn berite gembire kat die "ade katak kat dapo" sambil menunding jari ke arah tong sampah
    die da malas tgk ak ngn keadaan pucat lesi sambil memegang payung sbg perisai, die ngn selamber je g dapo
    tnye ak ala2 pulis pencen "mane kataknye? xde pn" sambil mengutip beberape sepit baju yg berserakan kat dapo gara2 ak cube nk halau katak mlm td..
    die pn amik tong sampah 2, hangkut bwk kat luar umah.. yaa.. puas ati ak.. abg ak kompem da mls nk berkompromi pagi2 pujuk ak

    begitu la alkisahnye.. maka dgn ini, ak nk siapkn memorandum utk menjadikan 31 july sebagai 'hari abang sedunia'

    k la.. ak xmo bazirkn mase org len.. maka next!!!


    --------------------------------------------

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by MalaYneuMaya on Fri Jul 31, 2009 1:09 pm

    assalamualaikum...

    tapi ada part yg tak lengkap rasanya crita ko nih..masa bila katak tu ko masukkan dlm tong sampah? scratch dan apa peranan cik ti dlm crita ni plak?

    apa yg aku bygkan, situasi ko pon buruk jugak (pegang payung sambil baling penyepit baju kat katak)

    dulu umah aku pon slalu masuk katak skang kurang dah sebab kucing ramai..nyampah diorang kot...haha

    maybe pengalamn aku indah sikit dari ko..sebab umah aku penah dikunjungi tenggiling..busuk tak ingat..


    --------------------------------------------

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Fri Jul 31, 2009 1:31 pm

    katak 2 sndr bertenggek kat tong smph..tong sampah 2 kat dapo..cik Ti berperanan menyebbkn mlm yg septtnye ak bule tdo ngn nyenyak di atas tilam nan empuk di bilik ak, menjadi tdo2 ayam di bilik simpanan 2..

    ak kne tdo bilik len.. uwaaaaa..payung kurnia insuran ni masih menjadi teman setia ak..

    p/s: jgn smpi ak gv up dan mengambil tndkn lari dr umah...hehehhehe... nnt kuar majalah kosmo "SEORANG REMAJA KIUT LARI DARI RUMAH KERANA TIDAK TAHAN APABILA KERAP MENERIMA KUNJUNGAN DARI SPESIS REPTILIA"


    --------------------------------------------

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by crazy_labelle on Fri Jul 31, 2009 1:45 pm

    pale waaaaaa... tmpat ak da kne kuanrantin...
    ak xnak2.... waaaaaaaaaaaaa.....

    mende paling mngerikan dalam hidup ak da dtg...

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by MalaYneuMaya on Fri Jul 31, 2009 4:56 pm

    assalamualaikum...

    raidizh AR wrote:katak 2 sndr bertenggek kat tong smph..tong sampah 2 kat dapo..cik Ti berperanan menyebbkn mlm yg septtnye ak bule tdo ngn nyenyak di atas tilam nan empuk di bilik ak, menjadi tdo2 ayam di bilik simpanan 2..

    ak kne tdo bilik len.. uwaaaaa..payung kurnia insuran ni masih menjadi teman setia ak..

    p/s: jgn smpi ak gv up dan mengambil tndkn lari dr umah...hehehhehe... nnt kuar majalah kosmo "SEORANG REMAJA KIUT LARI DARI RUMAH KERANA TIDAK TAHAN APABILA KERAP MENERIMA KUNJUNGAN DARI SPESIS REPTILIA"

    adoi katak je lagipon..tu baru seko..

    btw kosmo bukan majalah..dan tajuk tu tak best langsung..

    crazy_labelle wrote:pale waaaaaa... tmpat ak da kne kuanrantin...
    ak xnak2.... waaaaaaaaaaaaa.....

    mende paling mngerikan dalam hidup ak da dtg...

    hahahahaa..abih la cuti raya ko...

    tempat aku pon dah tutup..tapi rilek je sebab aku tak duk situ lagi..


    --------------------------------------------

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fizzswiss2u on Wed Aug 05, 2009 12:37 am

    uuuuuuuuhhhhhh.. hari ni satu lagi kejadian buruk ku.. ku tgh surf kt old town sbrg jaya... memandang bateri computer ku nk kong.. ku pun keluarkan charger, wayar charger ku ikat dgn getah sebab panjang sgt.. malangnya plug dia jauh pulak, jadi terpaksa la ku buka getah pada wayar charger ku.. nk jadi cerita kebetulan cina belakang ku pun nk charge jugak, ku pun cepat2 buka getah kt wayar, ku serebu p charge dulu sebelum cina tu dpt plug 2.. yg malu 2 tersepak meja.. kopi pun jatuh, kepala charger pun jatuh.. charger pun rosak terus... ku pun x tunggu balik dengan perasaan malu, angin, bebai semua ada..

    p/s kepada old town!! tlong buat banyak plug ckit.. senang org nk charge nb... sorry... tgh geram n sedih ni.. Mad Sad

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Miss U.A on Wed Aug 05, 2009 4:41 pm

    tuhla....kelolo sgt...
    nk cepat lg lambat..
    ahhahahhaha Razz Razz Razz

    miss_roxy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 158
    Age : 28
    Location : KL
    Registration date : 07/07/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by miss_roxy on Wed Aug 05, 2009 5:43 pm

    aha.. baru ternampak plak thread ni..

    pgalaman buruk aku hari ni...
    al kisahnya.. aku seperti biasa nak g keje..
    slalunya bf aku yg hantar aku tiap2 hari sbb tempat keje kitorg dekat..
    aku tggu tempat biasa.. aku tgk jam..
    eh.. dah pukul 8.30 ni.. masuk keje pukol 9am..
    lambat plak hari ni..
    aku call x angkat2.. heeii.. nak kene dia ni..
    aku tggu..

    akhirnya dia smpai jugak..
    lar.. apsal bwk motor plak ni.. kete mane? aku tanya dia..
    aku x kisah je naik apa pun.. naik moto pun ok lg cepat leh menyelit2..
    pastu, dia ckp.. kete ada problem la.. ape bende tah yg rosak..

    then.. aku pun angkat la kaki nak naik moto..
    pastu dia kata.. eh.. jap..jap.. aduff.. helmet...
    i lupe bawak la..
    ermm...dah tau nak amik aku apsal la lupe bawak helemet pulak..
    aku pandang jer dia... nak je aku cepuk dia ni.. seb baik la pak we aku..
    so, aku lupakan je hasrat nak cepuk pale dia..
    tp, cubitan sedash mmg kene dah sbb lemm sgt..

    erm.. dah la lambat ni.. mana plak nak cari helmet..
    dia ckp.. kelam kabut sgt smpai lupa nak bwk helmet utk aku..
    aku pikir2 blk nak bwk kete abah aku je.. tp, lesen x de la plak..(hahaha.. aku ni pakai lesen agong.. sume aku redah...)
    drive tu memang aku reti dah.. melayang je kalo aku bwk..
    cume lesen je x amik2 lg.. dulu dah penah kantoi dgn polis.. tu yg x bani dah aku nak bwk kete bpak aku..

    dgn muka bengang smbl membebel2..
    dia hantar aku g taxi stand.. dekat je..
    x yah helmet pun.. pas dia tahankan aku taxi.. dia pun blah..

    aku pun naik lar taxi.. pastu, aku bru pasan tambang taxi dah naik..
    ciot betol.. sampai je ofis.. bukan main kelam kabot lg aku lari..
    tepat pukul 9:28 aku masuk office arini..
    giler gaban punye lambat..
    bos aku usha pekat jer.. hehe..
    yg aku control ayu je jalan wat2 x tau padahal dlm hati tuhan je yg tahu..
    huhu..


    moral value utk aku is : amik lesen kete.. muahahaha..
    utk bf aku : jgn ler kelam kabut bebenor..
    utk korg sume : jgn dtg lambat ke ofis smbl contol ayu or macho.. dah lambat 2 g mintak maaf sudeyh..

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Miss U.A on Thu Aug 06, 2009 11:58 am

    hahhhaaa...ko ni roxy...
    kalo aku mesti rasa kecik je nk ngadap boss yg dok perati tuh..
    aku rasa nk tambah 1 lg moral untuk ko: tlg beli helmet baru untuk time2 emergency cm semalam..
    hahhahaa..

    miss_roxy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 158
    Age : 28
    Location : KL
    Registration date : 07/07/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by miss_roxy on Thu Aug 06, 2009 12:07 pm

    Miss U.A wrote:hahhhaaa...ko ni roxy...
    kalo aku mesti rasa kecik je nk ngadap boss yg dok perati tuh..
    aku rasa nk tambah 1 lg moral untuk ko: tlg beli helmet baru untuk time2 emergency cm semalam..
    hahhahaa..


    hihi.. 2 la pasal..
    helmet memang dah ada utk aku,dia belikan..
    dia simpan kat umah dia..
    dia lupa bwk je.. x leh la simpan kat umah aku..
    kang kantoi la dgn mak abah tercinto..

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Fri Aug 07, 2009 10:48 pm

    nobody notice anyway... sian dis guy...

    Spoiler:


    --------------------------------------------

    fibix_014
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 13
    Age : 30
    Location : Tmn Tun Dr. Ismail
    Job/hobbies : Wikipedia's explorer
    Registration date : 14/07/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fibix_014 on Sat Aug 08, 2009 9:23 pm

    ++No cerita tahun lepas bulan puasa, aku kerja dekat Streamyx contact centre...

    Alkisahnya cerita...
    Hari tu aku bangun memang semangat betul nak pergi kerja…
    Sampai sharp on time…
    Bukak system semua…
    Prepared…
    Ready to answer call.

    Tutt…
    Greeting mcm biasa lah… TQ for calling TM Aku speaking how may I assist you.
    Tup²… Who’s bloody hell I’M speaking to>
    (shit… lain macam nak kena maki jer nih.. Xper aku standby dgn Ilmu didada…)
    Aku pun mentioned la nama aku skali lagi…
    Orite Aku. You listen here heh…
    Just before your friend ask me to bring my modem to PC SHOP and check because there are problem caused me unable to connect to the internet.

    (ayat skema seh)…
    I’ve bring it to the PC Shop and they said NOTHING WRONG WITH THE MODEM… EVERYTHING’s PERFECT! And now, I Hope you can help me to rectify
    this problem and I dont want to hear ANY WORD! any word! ask me to bring it again to PC SHOP!.
    (sambil dia cakap² aku try cari information regarding to his Login ID. Tapi yang hampehnya… Tak jumpa… Cis.. Musibat apa lah hari ni…
    aku pun cakap kt dia… err… I’M Sorry sir… It seems like the username u gave me before is incorrect can you speel me the right one once

    again.
    Tup³.. kena maki… bloody hell… ~dipadam~.. dia dok cakap³ ~dipadam~ itu ~dipadam~ ini ~dipadam~ sini ~dipadam~ sana kat hujung telefon… (nasib kau duduk sarawak kalau KL dah lama aku gi BOM rumah kau….)
    Xper aku sabar… It’s my job to help people… Just take it as entertainment (bos aku cakap)…

    Okeh… cut it short… Nak dapat username tadi tu pun dah punya lah lama… Tup³… Aku tgk³ and aku dapati… masalah dia is “Limited or No Connectivity”. Dia pakai modem direct connect to PC.
    (alamak… problem… mcam mana aku nak cakap nih… memang confirm kaw² kena maki ni kang… Masalah Limited or no connectivity nih mmg problem dari customer’s side. We all takleh nak assist further)…

    Dah memandangkan itu masalah dia… aku pun cuba lah gak bantu dia… Configure kan balik TCP/IP properties dia. Mula²

    tu aku suruh dia unplug and replug all the cables and try to swap it. Pas tu dia maki plak… I’ve do that hell things everytimes I call you… That fucking ~dipadam~ method has nothing to do with my problems here.
    Takpelah… aku continue dgn configure IP dia tadi…try gak release and renew kan IP...

    Yang aku hangin tuh… Dia berlagak… Kononnya bussinessman lah… Boleh rugi ratus² dolar sehari kalau takder internet connection.
    Pastu.. siap salahkan aku and streamyxx lagi… Beria² mintak technician. Bila aku cakap tak boleh hantar technician dia maki aku lagi…
    Huhuhu… panas telinga makan tahi (~dipadam~) sepanjang call… (btw, ni ceriter bulan puasa harituh… Nasib aku puasa hari tu…=p…)

    Xperlah… aku redha nasiib aku. tapi aku panass balik. Bila dia cakap dia tak tahu sangat pasal technical things tapi as far has broad knowledge on Internet. And he can confirmed that this kind of problem got nothing to do with the MODEM, LAN and COMPUTER.
    (Eh… confirmed dia ni species Bodoh sombong macam tutttt…=p…)
    Cakap “broad knowledge” on IT. Limited or no connectivity pun tak tau? Bodohnya engkau… haha kat sini aku ada point utk gelak and tenangkan hati aku.

    Point dia (on why he blame us) is because dekat bawah notification on Limited or no connectivity (susah benar nak taip pnjg² ni… aku singkatkan kepada L&NC) tu ada tulis. Pleasse contact Your ISP (internet servicce provider) for more info.
    Kat sini dia dah tunjukkan lagi sekali kebodohan dia… SIR… IT’s INFO a.k.a. Information not Rectify or Quick solution. bengong tul.

    Pas aku cakap macam tuh. Dia request nak cakap dengan manager. Heh it’s my pleasure to pass the call.
    Consult call kat sorg manager ni…
    EXPLAIN ON PROBLEM
    Dia cuba bagi solutions.
    Aku return dekat customer cuba troubleshoot lagi sekali…
    Tak jadi..
    Nak cakap dengan manager lagi sekali…
    Consult call dekat the same manager.
    EXPLAIN ON PROBLEM
    Dia bagi solution lain plak.
    Pergi balik dekat customer… cuba lagi…
    Tak jadi gak… dia request lagi nak cakap dengan manager…
    Consult call for the third times but to different manager…
    EXPLAIN ON PROBLEM
    Bagi solutions lain plak.. (hampeh.. manager pun takut nak jawab dengan customer. Mulut aku dah berbuih nih…)
    Return kat customer… dia tak nak buat apa² lagi dah… nak cakap dengan manager gak..
    (dalam.. hati… hoo… takper… jgn harap aku nak PASS call ni dekat manager gua…)…
    Fourth call dekat manager…
    EXPLAIN ON PROBLEM
    Aku plak terdisconnect call.
    Consult call kelima dekat manager lain (awek cun…=p…)
    EXPLAIN ON PROBLEM
    -Ala… kesian la plak… manager ni ckit punya cun and comel… karang cair plak make-up dia kena maki dengan customer…)
    Takperlah… aku decide nak jawab sendiri dengan customer…

    Time ni dah bersiap macam pahlawan ni…
    AKu nekad…
    Biar putih tulang… jangan putih mata…
    Biar berbuih mulut… asal aku dapat patahkan serangan dia…
    Hahaha…
    Aku return balik dekat customer terus aku tembak bertubi²… Ayat aku macam nih and please baca tanpa noktah and tanpa ambil nafas (masa ni speaking aku mmg berterabur... huhuhu)

    Sir, tq for waiting. regarding to this matter, currently I can’t transfer this call to my supervisor because they’re all engage with other customers.
    However sir, for this kind of problem we really can’t provide technician to come for your place as I surely and confirmed that this problem is comes from either your networking that means your LAN cable and Router or modem or computer itself. So, the only solution we have right now is to bring the modem with all of the equipments and ask them in PC Shop to check on all those things. And another options you had is by asking them to come over for your place.I say once again Sir, I confirmed that they can rectify the problem for you. I hope you understand on this and until now we’ve done all the troubleshooting step and there’s none of them can solve the problem. I hope you can consider on this and understand the situation. (hahaha…aku hantam cakap jer dah nih…)

    tup²… after he taking deep breath and silence for a while… kena warning… (ciss spoiled… (”.)… aku ingat dah jadi victory dah tadi…)

    Aku… For your information the last 20 minutes, i’ve recorded this conversation. I’m going to put a shame on you and you company If i still have problem on this. (huhu total call duration sejam 5 minit. Kena maki 45 minit… hgak³…=p…)

    Okay, Aku. If tomorrow I bring all my equipment to shop (eh macam dah nak menang jer…=p…) and they said AGAIN NO PROBLEM. I’ll find

    you and I WANT YOU TO PAY FOR THE EXPENSES (Aiyakkk.. alamak… apa cina niih…) i want you to pay for their service! I WARN YOU! (ceh cakap businessman... bisness ratus² dolar sehari… 50 ringgit berkira… Kupik betul…) and I’m going to held a media conference (wah.. hebat+ bangang) and put your name Aku & STREAMYX on newspaper (hehehe glamour aku)…. And i’m going to sue you for my lost!!!! (ha.. ni ketar ckit)…

    -aku dengar nak sue tu aku jadi cam nervous ckit… cilakak betul dia nih… aku cakap… ala terpaksa mengalah lah camni… so… aku offer balik kat dia semanis mungkin nih…=p..
    Okey sir.. seems like we having bit difficculties here so, maybe I’ll try again and transfer you to my manager and you can complaint or comment to them about your dissatisfaction, sir.

    Dia balas balik… No… No … it’s late… you guys nonsense. Remember this Aku… I’m going to find you later if this problem could’nt be solved by.
    hampeh… Aku berani balik (sebab aku dekat KL and aku pasti xder paper yn nak layan kerenah customer bangang macam nih… lain la kalau kau tuttt …=p..) Okey sir… you try it first and I confirmed it’s the only solutions we’ve and I CONFIRMED AND SURE ON THIS!!!
    HAHAHAHA….
    MATI AKU LEPAS NI…

    -Customer pastu letak telefon dengan garangnya… (bingit telinga aku cis)…
    Esok, esok and esok aku monitor dia punya connection and report…

    --Takut gak tetiba dia ada call complaint lain pasal aku ker.. huhuhu....

    Hi… inilah kerenah org… susah nak handle… sejam lebih aku cakap kat dia… banyak pengalaman aku dekat sini... menteri pun ada call maki² diorg nak senang jer... Tak nak buat itu ini... Pernah sekali dulu one Datin... Aku suruh dua cuba sentuh LAN cable... tau dia jawab apa? "eii xnak lah I sentuh berhabuk tu... habis kuku I"... hampeh tull.. dah tulis network cable unplugged... apa yang kau harapkan utk aku buat... Pas2 siap marah aku lagi... Kenapa mesti dia yang buat kerja berhabuk kotor tu... technician streamyx dok buat apa? goyang kaki?... hurm.. aku layankan ajerlah.. dia marah nak report pasal itu ini dekat sana sini.. pastu letak telefon... Baguih dok ada... huhhuhu...

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Sun Aug 09, 2009 12:25 am

    mak aih... pjgnye pangalaman tragik ko... berpinar mate ak bace... pape pn, sabo la bro...


    --------------------------------------------

    fibix_014
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 13
    Age : 30
    Location : Tmn Tun Dr. Ismail
    Job/hobbies : Wikipedia's explorer
    Registration date : 14/07/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fibix_014 on Sun Aug 09, 2009 12:51 am

    Huhhuuhu... Tulah... kadang nak menangis jugak sebenarnya bila such thing happen... Tak reti bahasa... hak³...

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by TOYSЯUS on Sun Aug 09, 2009 3:17 am

    Ye ke tu ko?

    Sebab aku ade simpan mp3 "conversation" operator Streanyx kena marah dengan orang Cina named Mr. Chua.
    Tapi seingat aku, bukan tahun lepas, tahun 2006 (sebab aku simpan file tu dari 2006).
    Dan tapi operator Streamyx tu perempuan. Supervisor dia lelaki India named Kumaran.
    Yang kena hamun teruk2 supervisor dia tu la.

    Jalan cerita, sebijik sama dengan apa yang ko cerita.
    Pehh kalau aku la supervisor tu, aku berenti kerja, pastu aku bakar rumah Cina tu cukup2.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Sponsored content

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Sponsored content Today at 4:27 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:27 am