Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Share

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fizzswiss2u on Sun Mar 15, 2009 10:53 am

    Dekat cni x salahkan jika kita kongsi pengalaman buruk kita.. contoh: kena tipu ka, gagal dlm bzness ka & apa2 saja.. Yg baik jadikan tauladan, yg buruk jadi sempadan.. Embarassed


    Last edited by fizzswiss2u on Sun Jul 26, 2009 12:54 pm; edited 1 time in total

    lorfaz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 240
    Age : 30
    Location : 1Malaysia
    Job/hobbies : Futsal
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by lorfaz on Sun Mar 15, 2009 11:07 am

    pnglaman buruk aku kene langgar ngan abg aku sendiri.... aku nek beskel abg aku nek moto... huhuhu.....

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fizzswiss2u on Sun Mar 15, 2009 11:53 am

    Kecian kt ko.. Abg ko mesti ke maki gile2 dgn ayah ko.. Tol x?

    Pengalaman aku pulak.. Pasal kad credit.. Mula2 ku pakai umur 24 tahun.. Belanja x terkira..enjoy sakan.. Dari 1kad smpai ada 3kad.. Lani x dak kad lo.. Dok byar utang ade le.. Menyesai betoi..

    P/s.. Berhati2 guna kad kredit.. Jgn jadi mcm aku.. No

    benchoz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 63
    Age : 31
    Location : Dekat Umah
    Job/hobbies : aku tgh cari membe nak duk ngn aku kat Brunsfield
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by benchoz on Sun Mar 15, 2009 11:55 am

    pengalaman buruk aku...pg td aku kne simbah air ngn mak aku sbb liat nak bgn semayang subuh...hahahahah

    akumegumi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 27
    Age : 26
    Location : bawah langit atas tanah
    Job/hobbies : facebookin'
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by akumegumi on Sun Mar 15, 2009 1:08 pm

    benchoz wrote:pengalaman buruk aku...pg td aku kne simbah air ngn mak aku sbb liat nak bgn semayang subuh...hahahahah

    Sleep 2 ske ngat tidow melampau2 hahah

    pengalaman aku pulak,,,
    semuenye sweet memories hahah lol! afro

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fizzswiss2u on Sun Mar 15, 2009 1:18 pm

    benchoz wrote:pengalaman buruk aku...pg td aku kne simbah air ngn mak aku sbb liat nak bgn semayang subuh...hahahahah

    Ha! Ha! Ha! Baru ada akai.. Lawak betoi la ko ni..gurau ja..

    Eman Leto
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 576
    Location : Katil ikea
    Job/hobbies : Stalker
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Eman Leto on Sun Mar 15, 2009 1:54 pm

    Pengalaman buruk aku=manu klh ngn liv 4-1 smlm!!

    54m4d
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 154
    Location : Tanah Melayu
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by 54m4d on Sun Mar 15, 2009 2:41 pm

    Accident naik moto dilanggar van..

    Lengan patah,kaki melecur kene ekzos moto,mc 2bln setengah..

    Nasib baik mase 2 world cup Korea japan,xdelh bosan mc..

    Batista
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 123
    Age : 29
    Location : Newcastle United
    Job/hobbies : Internet
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Batista on Sun Mar 15, 2009 10:12 pm

    pengalaman buruk aku dalam 2 tahun lepas...aku fail 2 subjek...

    kalkulus dan data struct.....retake balik..Alhamdulillah lepas...time tu aku buat kerja giler..
    aku request kat lecturer aku...aku nak buat final projek secara solo...sebab aku malas ulang alik dari udm-rumah.....mmg pening gak kepala hahaha....teringat balik kisah tu...kepala aku jadi berat..sbb time tu stress gilerrrrrrrrrrrrrrrrrr....selamat dah lepas semua beban tu....

    dan skrg dah Alhamdulillah dah grad...tggu sambung bulan 6/7 ni...sekarang dh bulan 3

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fizzswiss2u on Mon Mar 16, 2009 5:34 pm

    54m4d wrote:Accident naik moto dilanggar van..

    Lengan patah,kaki melecur kene ekzos moto,mc 2bln setengah..

    Nasib baik mase 2 world cup Korea japan,xdelh bosan mc..

    La ni ko jln k ke? X Tem...g Ke? K hati.. Tika memandu k... Nasib baik ko dan tengok world cup..

    hairulfadly
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 281
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Wayang
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by hairulfadly on Mon Mar 16, 2009 6:27 pm

    Pengalaman buruk yang pernah aku lalui adalah makan kuih buruk di Batu Burok,
    Kuala Terengganu.. pada Hari Raya tahun ni...

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by MalaYneuMaya on Mon Mar 16, 2009 6:47 pm

    assalamualaikum...

    salah satunya..

    aku berkumur2 dgn dettol yg disangka listerine...seminggu deria rasa aku ilang...berlaku ketika aku bangun pagi dlm keadaan mamai..

    oleh itu jgn mamai ye tuan2...


    --------------------------------------------

    54m4d
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 154
    Location : Tanah Melayu
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by 54m4d on Mon Mar 16, 2009 7:35 pm

    fizzswiss2u wrote:
    54m4d wrote:Accident naik moto dilanggar van..

    Lengan patah,kaki melecur kene ekzos moto,mc 2bln setengah..

    Nasib baik mase 2 world cup Korea japan,xdelh bosan mc..

    La ni ko jln k ke? X Tem...g Ke? K hati.. Tika memandu k... Nasib baik ko dan tengok world cup..


    Skrg dh ok,kdg2 bila angkt barang2 terlalu berat terasa jgk..

    2thn selepas patah lengan aku jatuh pulak masa keje..

    Patah area pergelangan kaki,ambik kau mc 2bln lg..

    Simen dr bwh lutut kebawah,nk buang air bsr punyalh seksa..Hahaha

    Agknya aku ni kurang kalsium asyik patah je.. Very Happy

    sundae
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 17
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by sundae on Mon Mar 16, 2009 8:47 pm

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

    salah satunya..

    aku berkumur2 dgn dettol yg disangka listerine...seminggu deria rasa aku ilang...berlaku ketika aku bangun pagi dlm keadaan mamai..

    oleh itu jgn mamai ye tuan2...

    hahah kau jangan..nanti kau g telan clorrox plak..

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fizzswiss2u on Mon Mar 16, 2009 9:50 pm

    Ha! Ha! Ha! Kelakar betoi pengalaman buruk ko org.. Laughing

    Dgn itu ku akan anugerahkan kt ko org elephant sorg seekor..
    Dgn itu mulai saat in ko org x yah nai kenderan bermotor... Naik gajah je lebih selamat.. He! He! He!

    redze
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 69
    Location : terbang mengelilingi dunia tanpa berduit
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by redze on Mon Mar 16, 2009 10:44 pm

    Pengalaman buruk yang pernah aku lalui adalah kehilangan 3 jam n handset aku yg mahal2.. Sad

    sixx
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 125
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by sixx on Tue Mar 17, 2009 10:52 am

    awek kawen ngan org lain bole kira pengalaman burok tak? hehe

    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by sawi on Tue Mar 17, 2009 12:37 pm

    bawak laju berlagak, then accident masok longkang kat seri kembangan, Alhamdulillah tiada kecederaan, n ada kawan kerja call man, so dia tolong settle semua.

    pengajaran dan teladan selepas kejadian itu mejadikan aku memandu lebih laju tp penuh hati2 Basketball

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 40
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by szainizam on Tue Mar 17, 2009 1:31 pm

    sixx wrote:awek kawen ngan org lain bole kira pengalaman burok tak? hehe

    hehehe...aku cam ade pengalaman cam tu jerr...tapi dulu aaa...sekarang dah ok. Laughing

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fizzswiss2u on Fri Mar 20, 2009 12:23 pm

    Klau dgn org lain pun leh kira pengalaman buruk la jugak.. Sebab perasaan kita terguris..

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Sun Apr 26, 2009 2:08 am

    muet memeningkn kpale
    abg syg wat hal
    kje menimbun
    mate mengantuk

    kire masalah gk 2 kn?

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by teri-chan on Sun Apr 26, 2009 10:47 am

    pengalaman buruk aku ke? hem... let me see.... mcm byk... but most regret la kan... aku buang kawan kerana RM100.... Yg buruknya aku ilang RM100 tu skali huhuhu..


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fiza_cute on Sun Apr 26, 2009 12:00 pm

    die yg curi ke teri?

    ni ha pengalaman buruk aku...

    pjg ni...~ huu~

    mase tu bulan 6 2007...kul 3 4 pagi...

    mase tu dgr bunyik bende jatuh..tgk jam kat hp aku..tido balik sbb ingtkan tikus main lari 100meter kt ats siling...umah aku manyak tikus..hiii~

    xlame pastu..bilik aku kene bukak lampu..

    aku nmpk ade laki penyangak 3 4 org...

    aku wat2 tido...

    pastu dorang kejutkan aku adik aku n atuk aku...kitorg satu bilik...

    dorang tu perompak...

    cis!!

    mase aku taip ni masih jelas keadaan kitorg mase tu..

    pastu dorang ikat kitrg except for atuk aku..

    mase tu bpk aku n mak aku tido kat bilik dpn..bilik die kunci..

    perompak ni pndai..

    die srh aku n adik aku p bilik..die soh adik aku ckp die sakit prut..

    gerun giler wei...sbb die pgg pisau rambo tuuu..aku ingt lagi! die ikat xdela kuat mane..kire cm leh la lepas..n mase tu pun aku x terpikir nk lepaskan diri..

    time bpk aku bukak pintu tu bergelut jugak la bpk aku ngn sorang perompak tu..

    aku jerit2 jgn ape2kan bpk aku..sbb mmg perompak tu tgh pgg pisau..pastu bpk aku mengalah sbb kitorg da nangis2..ape la yg mampu pompuan wat..mase tu bpk aku sorg je yg laki dlm umah aku..abg2 aku xde..

    pastu kitrg ditempatkan satu bilik tu..atuk aku stil kat belakang..xtaula dorang watpe..

    pastu conversation di antara bpk aku n perompk tu..aku rase tu ketua die..die tnyer mane sume brg2 kan..
    kitorg ni mmg xde simpan rantai2 tu sume kat tmpt khas..mak aku letak tmpt lain..mane ntah..lagipun ciput je..bpk aku ckp duit sume simpan bank..mane la ade simpan dlm umah...bodoh! mase tu aku klu leh nk ingt muke die..nnti senang nk cam klu polis tnyer nnti..stil ingt lagi la muke 2org perompak tu...yg lain xingt..

    last2 tu abis syiling aku kumpul slame tu ilang..manyak tu weiii...berat lak tuu..lptop aku yg da pecah screen..lptop sek mak aku...gelang mak aku yg die tgh pki...atuk aku alhamdulillah xde ape..die soh dok diam je kat atuk aku..

    korang penah cm ni x?

    aku mmg syukur sgt sbb dorang x ape2kan adik aku n aku n bpk aku...cume bpk aku lebam kt muke skit..
    time tu klu dorang nk rogol aku mmg leh..sbb bpk aku tido dpn..klu da dok dpn tu kan mmg xdgr ape2...

    alhamdulillah...pas kejadian tu kan..aku asik terdgr bunyik2 je waktu mlm mmg aku akan terjage..
    lame giler nk ilang..trauma..skrg ni alhamdulillah...

    tido skrg ni kunci pintu..pintu2 tu sume ade sendal..alarm sume..

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by MalaYneuMaya on Sun Apr 26, 2009 2:12 pm

    assalamualaikum...

    peh dasat sungguh pengalaman ko fiza_cute..syukur la takde apa2..


    --------------------------------------------

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fiza_cute on Sun Apr 26, 2009 2:16 pm

    alhamdulillah xde ape... cheers

    Sponsored content

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Sponsored content Today at 2:12 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:12 am