Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Share

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by teri-chan on Sat May 02, 2009 9:53 pm

    ??????????? wrote:Pengalaman buruk saya hari ini berlaku apabila baca topik ni semakin melalut ke laut.
    yup hate 2 say this, but aku stuju ngn encik ???? korg byk spam dr menjawab topik asl. Kalu nk borak kosg please gne ruangan chatbox sepenuhnya. Ok, skang aku share pengalaman buruk aku, xburuk sgt la, aku lebih pd unfortunate event. Percutian aku smlm went wrong all the way, pas2 org hentam kete aku n aku nyaris tdo dlm kete sbb xde bilik otel kt melaka. Sekian pengalaman aku smlm.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fizzswiss2u on Sun May 03, 2009 10:11 am

    teri-chan wrote:Ok, skang aku share pengalaman buruk aku, xburuk sgt la, aku lebih pd unfortunate event. Percutian aku smlm went wrong all the way, pas2 org hentam kete aku n aku nyaris tdo dlm kete sbb xde bilik otel kt melaka. Sekian pengalaman aku smlm.

    Kesian kt ko.. mcm2 hal.. ku pun hari ni ada pengalaman buruk.. ujan x berhenti nk bawa prospek gi tengok ladang pun susah.. kesian kt dia org datang jauh2.. Embarassed

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Razi_IBM on Sun May 03, 2009 10:42 am

    pengalaman paling buruk bulan nih:
    tetiba je demam bila dah start exam week.shiud tol..

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by TOYSЯUS on Sun May 03, 2009 1:52 pm

    Pengalaman buruk yang paling besar dalam hidup saya buat masa ni adalah diberhentikan dari UiTM pada 2004 kerana terlalu leka.
    Pengajaran yang saya ambil telah membuat saya berjaya menggenggam segulung Diploma IT dan sekarang sedang berhempas pulas untuk segulung Ijazah.
    Bagi saya, sebuah kegagalan membuka seribu jalan kejayaan.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by teri-chan on Sun May 03, 2009 2:55 pm

    encik ??????????? teruskan usaha... aku rasa pengalaman buruk mrngajar kita tentang kesilapan kan?


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    putrilinz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 105
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by putrilinz on Sun May 03, 2009 3:39 pm

    ~ pengalaman paling buruk ditinggalkan ex bf ~
    2 thn lepas ....
    dh la die lafazkan break dpn2 family die..mcm lafazkan cerai je Laughing ..then break xde sbb pape..just i refused utk btunang awal...pastu kene hina dgn family die.then family die sebar fitnah ckp lin curg..dh la kami ni kmpg sebelah2 je...family msing2 famous lak tu..so 1 daerah thu, my family dipersalahkn..around 2 month cite ni jd buah mulut org kmpg..cedih org yg tersyg wt mcm tu.. skrg ni fobia + trauma dgn guy..susah nk trust kaum "adam"..setakat kwn je blh la...then pling cedih soon my ex nk kwin...lin plak..smpai skrg xde lg pengganti..

    ~ sape nk jd pegganti die?? lol! ~

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Jedi on Sun May 03, 2009 4:59 pm

    Kena tipu ngan awek player Very Happy
    Time tu mentah dalam cintan-cintun nie.

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fizzswiss2u on Mon May 04, 2009 1:02 am

    ??????????? wrote:Pengalaman buruk yang paling besar dalam hidup saya buat masa ni adalah diberhentikan dari UiTM pada 2004 kerana terlalu leka.
    Pengajaran yang saya ambil telah membuat saya berjaya menggenggam segulung Diploma IT dan sekarang sedang berhempas pulas untuk segulung Ijazah.
    Bagi saya, sebuah kegagalan membuka seribu jalan kejayaan.

    Pengalaman buruk membuat kita lebih berhati2 n sentiasa bersiap sedia untuk menghadapi segala risiko.. lol! setiap yg baik jadikan teladan, buruk jadikan sempadan.. cheers

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fizzswiss2u on Mon May 18, 2009 12:01 pm

    ari ni ku ada satu lagi pengalaman buruk.. USB Broadband ku tertinggal n hilang kt Nasi Kandar Crying or Very sad

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fiza_cute on Tue May 19, 2009 9:02 pm

    adeh..cane leh tertggl tuu....beh tu skrg cane?

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by kindaichi_hajime on Wed May 20, 2009 2:56 am

    putrilinz wrote:~ pengalaman paling buruk ditinggalkan ex bf ~
    2 thn lepas ....
    dh la die lafazkan break dpn2 family die..mcm lafazkan cerai je Laughing ..then break xde sbb pape..just i refused utk btunang awal...pastu kene hina dgn family die.then family die sebar fitnah ckp lin curg..dh la kami ni kmpg sebelah2 je...family msing2 famous lak tu..so 1 daerah thu, my family dipersalahkn..around 2 month cite ni jd buah mulut org kmpg..cedih org yg tersyg wt mcm tu.. skrg ni fobia + trauma dgn guy..susah nk trust kaum "adam"..setakat kwn je blh la...then pling cedih soon my ex nk kwin...lin plak..smpai skrg xde lg pengganti..

    ~ sape nk jd pegganti die?? lol! ~


    kt cni rmai calon...huhu..

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by teri-chan on Wed May 20, 2009 8:45 am

    hahha.. smlm aku terima berita buruk dr cik abg aku.. dia dimasukkan dlm spital sbb suspek tibi... risau tul aku... trus amik half day smlm jengah dia.. hari ni aku ke hospital lg...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Thu May 21, 2009 12:44 pm

    hypoxic ischaemic encephalophatic wif underlying PTB..

    arwah ayah ak pergi sbb sakit ni

    so, kpd sape yg berminat sgt mkn kat kdai mamak 2, jgn la kerap sgt

    tu pesanan doktor..

    sume family ak pn kne wat check up selepas ayah ak arwah.. org plg byk kontek ngn die plg berisiko

    tapi sume ok. alhamdulillah..

    kpd teri, smoge abg syg ko cepat sembuh.


    --------------------------------------------

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Hiruka on Thu May 21, 2009 1:25 pm

    Huish..mmg penyakit ni xklusif dari maple ke? Shocked
    aduila..aku kadang ari² lepak sane makan nasi lemak / tandori tgk bola..

    InsyaAllah xde pape kot..janji mulut tak lekang dari baca doa makan Laughing

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fiza_cute on Thu May 21, 2009 1:37 pm

    aku pling xleh masuk mkn nasi kat mamak ni wei..

    ade skali aku mkn tomyam kat situ(da kedai tu aje yg bukak) rase kari! hampeh!haha..

    roti canai leh blah lagila..hehe..

    pasni teri n cik abg jgnla mkn kat maple lagik..hehehe..

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Thu May 21, 2009 1:43 pm

    erm...tadela fully sbb mkn kat kdai mamak

    menurut sumber, kebykn kes yg hosp trime adalah sbb 2 la

    ak pn xpasti. kne pndai2 pilih kdai r kot

    ak pn jarang mkn kdai mamak


    --------------------------------------------

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by ogGy on Thu May 21, 2009 9:29 pm

    Alamak teri,cik abang ko kene tibi ek ? cian.... kedai mamak ni makanan yang paling sedap ialah tandori la,apa lagi...gerun plak aku dengau.Makanan jerkan.air tak de kan ?


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by kindaichi_hajime on Fri May 22, 2009 3:40 am

    aku xpnh mkn tandori...
    sdp ke eh??huhu..

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Mon May 25, 2009 12:29 am

    ogGy wrote:Alamak teri,cik abang ko kene tibi ek ? cian.... kedai mamak ni makanan yang paling sedap ialah tandori la,apa lagi...gerun plak aku dengau.Makanan jerkan.air tak de kan ?

    bkn kerana mknn exactly, selain 2, die besenya dtg dr pekerja asing yg bwk TB ni dr negara asal dorg

    india adalah salah-1 nye... pekerja kdai mamak salunye kn pekerja asing gak

    xsume. cume kebiasaannye.. ak tade la pasti sgt n bkn nk takutkn korg. juz kongsi dr ap yg ak pnh dgr..

    mcm2 doc pesan sementara ayah ak koma dlu.. isu kdai mamak adalah salah-1 nya..

    p/s: teringat masa doc pggl sume waris masuk bilik die (mak ngn adik badik ak + adik badik ayah ak). doc tnye, "peluang utk jantung die berhenti berfungsi adalah tggi, sekiranye perkara tersebut terjadi, sejauh manakah waris mahu kami (doc) aktif utk kembalikn denyutan pesakit?" die tnye kat setiap org dlm bilik 2. "kalo kamu mahu kami aktif, kami akn berusaha lagi. tetapi semua sedia maklum, pesakit akan merasa kesakitan yang amat sgt walaupn die dlm keadaan koma. sekiranya kamu mahu kami 'lepaskn' dia, kami akn berhenti". mengalir air mata. terkedu seketika.


    --------------------------------------------

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fiza_cute on Thu May 28, 2009 6:00 pm

    beh tu cane rai?

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Thu Jun 04, 2009 3:52 pm

    family ak nk doctor cuba gak selamatkn jugak semampu yg die bley..

    sbb ntah la, xnk menyerah tanpa usaha kot, rase xadil...kalo da usaha tp xley gak, len citer la kan..

    dan pada hari lahir ak yg ke 21, die 'hilang' lg...

    doktor cube 'kembalikn', tp gagal... dan die pn pergi.. mungkin 2 yg terbaik.. moga die ditempatkn dikalangan org2 yg beriman...aminnn


    --------------------------------------------

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Sun Jun 07, 2009 1:03 pm

    smlm kn, ak kuar ngn member2 ak g redbox..

    pas2 ak turun kat surau sogo yg cm xikhlas 2, nk solat zohor, tym 2 dlm kul 3.15

    beg ak ilangggggggggggg

    sume brg2 ak ilang... sedey... abg ak kne dtg amik ak kat sogo...


    --------------------------------------------

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Aku Tak Sengal on Sun Jun 07, 2009 1:06 pm

    aku.. eksiden kete jahnam tapi si tukang langgar langung tak ade ape2.. dah tu van burok lak tuh..

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by kindaichi_hajime on Sun Jun 07, 2009 3:49 pm

    raidizh AR wrote:smlm kn, ak kuar ngn member2 ak g redbox..

    pas2 ak turun kat surau sogo yg cm xikhlas 2, nk solat zohor, tym 2 dlm kul 3.15

    beg ak ilangggggggggggg

    sume brg2 ak ilang... sedey... abg ak kne dtg amik ak kat sogo...

    lorr...
    cian btul...ish3...
    da report polis ke??
    jgn lpe call bank suh matikn sume card2 yg ader...
    kt surau sogo tu bhya skit..
    rmai pencilok berkeliaran...
    aku time kecik2 dlu pn penah kne kejar ngan pencilok...
    tp dgn kepakaran aku mencelah kt pertama,aku berjaya ilangkn diri..
    (bkn aku kejar pencilok..tp pencilok kejar aku)

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Aku Tak Sengal on Sun Jun 07, 2009 4:56 pm

    kindaichi_hajime wrote:
    raidizh AR wrote:smlm kn, ak kuar ngn member2 ak g redbox..

    pas2 ak turun kat surau sogo yg cm xikhlas 2, nk solat zohor, tym 2 dlm kul 3.15

    beg ak ilangggggggggggg

    sume brg2 ak ilang... sedey... abg ak kne dtg amik ak kat sogo...

    lorr...
    cian btul...ish3...
    da report polis ke??
    jgn lpe call bank suh matikn sume card2 yg ader...
    kt surau sogo tu bhya skit..
    rmai pencilok berkeliaran...
    aku time kecik2 dlu pn penah kne kejar ngan pencilok...
    tp dgn kepakaran aku mencelah kt pertama,aku berjaya ilangkn diri..
    (bkn aku kejar pencilok..tp pencilok kejar aku)
    erk pencilok kejo ko? boleh incik pendakwe raya bg tips teknik2 mncilok dr pencilok? huhu

    Sponsored content

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Sponsored content Today at 8:29 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:29 am