Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Share

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by MalaYneuMaya on Sat Sep 26, 2009 11:38 am

    assalamualaikum...

    10 pagi? diulangi..10 pagi?

    tawakal la pencurik tu ye? kompom dia dah tau jadual aktiviti rumah tu..biasa mmg mcm tu..

    aku dulu pagi buta maling tu masuk rumah..rupa pon taktau cemana..seluar pon ntah pakai tidak..babai je la..dah takde rezeki..

    Sad dinda..


    --------------------------------------------

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Sat Sep 26, 2009 11:44 am

    ntah pencurik tu pkai jampi serapah ke ape ntah... abg ak mmg, kalo tdo, mcm 1 abad xjmpe bantal..

    tp yg bestnye, abg ak jenis sensitif sket.. kalo usik je die trus sdr.. xpulak pencurik tuh terusik abg ak.. gle cermat kje die


    --------------------------------------------

    Intel2Core
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 75
    Age : 30
    Location : PJ
    Job/hobbies : Programmer (COBOL & UNIX)
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Intel2Core on Sat Sep 26, 2009 12:34 pm

    raidizh AR wrote:abg ak lg best...

    umah sewa gak... ade la dm kul 10 pg.. haram jadah la dak2 laki ni nk bgn kn.. sume bersepahan tdo.. ntah cmne pencuri tuh ley masuk, amik sume fon yg ade dlm umah tuh.. sorg pn xsdr, temasuk la abg ak..

    ade mmber die yg cas fon ltk ats lemari pn ilang gak... hebat tul pencuri tuh.. mmg tdo mampus dorg nih.. tp tah cemane, mase pencuri tuh nk kuar, die terlggr sorg mmber abg ak, mamat tuh terjage n trus tnye "ko sape?"

    pencuri tuh trus lari besame2 sume henset.. mmber abg ak tuh trus kejut sume dak2 rumah die suh kjr pencuri tuh.. dlm mamai2, sume pakat kejar la

    tp pencuri tuh da lari jauh.. mmber abg ak yg terjage tuh je nmpk mke pencuri tuh, tp malangnye, die rabun..

    ble suh describe cmne pencuri tuh, die kate "bdk tuh pkai suar jeans ngn tshirt biru"

    tgh bandar kot, bpe juta org pkai jeans ngn baju biru.. maka.. selamat jalan la fon

    aku penah gak jd kejadian mcm nie...
    mase tu aku blaja kat kelantan..
    umah banglo 2 tingkat..
    pencuri tu siap naik smpi tingkat 2 nk curi nset.
    pagi2 smue bgn cari nset dah x der..
    tension giler..

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Miss U.A on Sun Sep 27, 2009 11:44 pm

    aku rase pencuri tuh mesti ade link ngn org dlm umah tu tak rai....gile berani masuk siang2 buta mcm tuh...

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Miss U.A on Mon Sep 28, 2009 5:33 pm

    pengalaman buruk aku arini adalah kene tahan dek polis...ceis...ape kejadah ntahla tetiba aku kene tahan lak td...padahal sume ok...seat belt aku pakai, lesen ade, ic takde (tp aku dah kasi die resit ic aku yg ilang tuh)..siap nm masuk buku lg...bile aku tny aku kena saman ke, die ckp tak..konpius aku ngn mamat2 polis nih....yg aku bengang sgt bile sume driver kete2 lain asyik pandang semacam je ngn aku....mcm la aku kene saman...siottttt!

    lorfaz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 240
    Age : 30
    Location : 1Malaysia
    Job/hobbies : Futsal
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by lorfaz on Mon Sep 28, 2009 5:57 pm

    Miss U.A wrote:pengalaman buruk aku arini adalah kene tahan dek polis...ceis...ape kejadah ntahla tetiba aku kene tahan lak td...padahal sume ok...seat belt aku pakai, lesen ade, ic takde (tp aku dah kasi die resit ic aku yg ilang tuh)..siap nm masuk buku lg...bile aku tny aku kena saman ke, die ckp tak..konpius aku ngn mamat2 polis nih....yg aku bengang sgt bile sume driver kete2 lain asyik pandang semacam je ngn aku....mcm la aku kene saman...siottttt!

    sebab muko ko macam pengganas.... hahaha.....

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Miss U.A on Mon Sep 28, 2009 6:08 pm

    ceis, nyibuk nih lg....ko pnh tgk muka aku ke lorfaz....???? tak pnh, baik diam....
    aku nih muka org baik2 tau....hehehheee

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by crazy_labelle on Mon Sep 28, 2009 7:40 pm

    Miss U.A wrote:aku rase pencuri tuh mesti ade link ngn org dlm umah tu tak rai....gile berani masuk siang2 buta mcm tuh...
    mengikut pengalaman ak la...
    biasa die mcm taw amende yg perlu dicuri...
    cth brg yg berharga mcm lappy yg 4+++k sebijik je hilang yg lain tidak...
    biasa kat hostel la kot... What a Face

    tringat pencuri kat umah sewa kwan ak...
    ade ke pencuri tu yg menjerit sbb kawan ak bukak pintu mse die tgh rembat brg2... haha...

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by myee on Mon Sep 28, 2009 8:49 pm

    pegalaman buruk aku arinih....RS aku still tak dapat....ahak...

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Tue Oct 06, 2009 6:04 pm

    pengalaman buruk di dalam rumah ini.. dlm mase beberape hari je.. ntah bape kali da ak luka

    smlm terkene cutter kat kaki. tepek 3 helai tisu pn tembus gk darah. pedih. lom kire luka kt tgn lg

    **pengsans**


    --------------------------------------------

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by TOYSЯUS on Tue Oct 06, 2009 8:05 pm

    Luka di hati lagi, belum kira..


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Tue Oct 06, 2009 8:15 pm

    luka dihatiku mmg da xmmpu nk dirawat.. redha je haa.. moge2 nnt ade la yg mengubati


    --------------------------------------------

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by MalaYneuMaya on Tue Oct 06, 2009 10:02 pm

    assalamualaikum...

    raidizh AR wrote:luka dihatiku mmg da xmmpu nk dirawat.. redha je haa.. moge2 nnt ade la yg mengubati

    mana nak carik 'plaster' nya tu?


    --------------------------------------------

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Wed Oct 07, 2009 8:54 am

    mntk kat ko la maya. maya, nk plaster! bpe sen sekeping? diskaun la sket


    --------------------------------------------

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by MalaYneuMaya on Wed Oct 07, 2009 12:44 pm

    assalamualaikum...

    raidizh AR wrote:mntk kat ko la maya. maya, nk plaster! bpe sen sekeping? diskaun la sket

    haha..takdela..bukan pelik sgt org carik plaster byk kali ni..kengkadang payah nak jumpa yg betul2 gamnya lekat sampai mati..yg penting sabar dan doa byk2..


    --------------------------------------------

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Wed Oct 07, 2009 1:05 pm

    ak cari dah mlm tuh... kat 7-11 xde lak... ak g kdai mamak br ade... yg plastik xde, kain je ade, ak rembat 10 keping...

    jgn pkai plaster yg same lame2... xelok, ak setiap kali pas mndi, tuka baru.. kalo ye pn nk jimat, xkn nk pkai plaster yg same smpi mati... kuman nnt

    ak mmg tgh sabar nih... doa byk2 luka cpt elok... ssh la... pedih


    --------------------------------------------

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by MalaYneuMaya on Wed Oct 07, 2009 1:18 pm

    assalamualaikum...

    haha adeh..org crita lain dia crita lain..takpola sukati ko la..

    btw nanti ko beli la pisau yg tak tajam...hahahaha


    --------------------------------------------

    iznie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 243
    Age : 31
    Location : BUMI ALLAH
    Job/hobbies : GIGIT KUKU
    Registration date : 07/10/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by iznie on Wed Oct 07, 2009 4:28 pm

    mimpi kena !@@^^#*( dengan mamat mane ntah.

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by ayoi on Wed Oct 07, 2009 7:33 pm

    iznie wrote:mimpi kena !@@^^#*( dengan mamat mane ntah.

    hmmm.. as designer.. lukis semula muka mamat tu ..dan kasi kat polis report and saman.. hehehe

    pengalaman buruk aku ari ni... ngah isi data customer.. kira tolong customer..

    buat list code ubat. harapkan moh drug code lambat update... kena wat drug code sendiri.
    kat isi kat 350 list drug kat excel... tak on auto save .... pastu gi minum jap... balik opis blackout jap...
    wah.. kerja aku 2jam tadi... adeihh...

    rasa patutkah aku saman tnb... hehehhe


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by mjmax15 on Mon Oct 12, 2009 3:52 pm

    tu lar..apsal x save dulu?
    bukan ke excel ada autosave? lupa plak ko dah mention..hehe

    psl aku plak.
    zaman baru2 pandai bawak kereta dulu,
    aku pernah eksiden bergeser dgn kereta pakcik tuh..
    masih ingat lagi muka dia..huhu

    yg best: pakcik tu tenang ajer tanya aku blablabla..
    x best: tiara mak aku kemek mcm tin 100plus belah tepi pintu, iswara pakcik tu rilek aja. mungkin aku geser dgn bumper kot.

    satu lagik agak hampeh:
    (bab blajar kereta jugak)
    pada suatu pagi, lepas hantor adik aku ke tadika, tiba kat satu simpang perumahan, ada lori barang agak jauh lagi dari simpang tu, mmg ikutkan sempat kuar tapi oleh kerana aku mengong masa tuh lupa tukar gear 1, mula lah tekan minyak, enjin mati.. start balik, tekan minyak, enjin mati..suit tul..panik punya pasal lupa pasal gear..ingat kereta auto ke hapa..sampai lori tu kena berenti bagi laluan sbb kereta aku dah kt tgh jalan..malu tol Embarassed

    Sponsored content

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Sponsored content Today at 11:00 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 11:00 am