Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Share

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Sun Apr 26, 2009 4:48 pm

    huish nasib dorg xape2kn ko. alhamdulillah la fiza..

    ak pn nk kongsi 1 pengalmn. jadi lbh kurg setahun lalu.

    mase 2 mlm cuti b4 raye cine thun lps.

    arwah ayh ak mmg sakit. sakit bse la, drh tggi sume kn.

    tym2 tgh maghrib, ahli kuarge len sume kat tgkt ats. mndi, solat ap sume la.

    arwah ayh ak sorg je kat bwh. duk kat dining ngn laptop die.

    kebetulan pas adik ak abis solat die trun bwh, nmpk ayh ak tgh kumor2 kat sinki.
    (hall ngn sinki dining area kat umah ak xde dinding)

    die pn tgk la tv. then die pelik sbb tetibe senyap je. die jenguk kat ayah ak.

    arwah ayh ak da terbaring kat dining. die jerit pggl mak ak ngn abg ak kat ats.

    tym 2 ak tgh mndi. adik ak pggl trun. ble ak tnye knp. die diam. ak smbung la biskn mndi. 2-3 kali gk die suh ak kuar. tp ak cm blurr, so ak smbung lg mndi.

    pas kuar je bilik air, ak trus trun bwh. tgk arwah ayh ak da kne angkt msuk kte.

    msuk wad kecemsn, hosp ampang. ak toleh kat dining, ak nmpk darah byk gle. br ak fhm. die muntah darah.

    arwah ayh ak koma lbh sebulan b4 die menghembuskn nfs terakhr awl mac thun lps (pd hari lahir ak ke-21)

    doktor kate die dlm kritikel sbb lmbt diberi bantuan pernafasan. kalo CPR diberi awl, mungkin die ok lg.

    ak mmg ad lesen wat CPR. tp ak lmbat. so, pengalmn yg mmg xley nk lupa. rase bersalah

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fiza_cute on Sun Apr 26, 2009 6:07 pm

    i'm so sorii when reading this...

    xpela..nk wat cane...

    da ajal arwah...ko sabar la eh...

    skrg ni ko bacela yasin eh... Smile

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Sun Apr 26, 2009 6:28 pm

    fiza_cute wrote:i'm so sorii when reading this...

    xpela..nk wat cane...

    da ajal arwah...ko sabar la eh...

    skrg ni ko bacela yasin eh... Smile

    2 la..
    tp nk buang rase besalah 2 mmg ssh..

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by teri-chan on Sun Apr 26, 2009 8:40 pm

    wah dahsyatnye pengalaman korg.....

    tak fiza aku pinjam kan duit tu.. hehehe... sume org ada pengalaman buruk.. so far aku lum mengalami yg traumatik lg... even aku accident pun aku leh gelak2.. time arwah abh aku meninggal aku leh cool lg... ati kering kot hehehe..


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Sun Apr 26, 2009 8:52 pm

    teri-chan wrote:wah dahsyatnye pengalaman korg.....

    tak fiza aku pinjam kan duit tu.. hehehe... sume org ada pengalaman buruk.. so far aku lum mengalami yg traumatik lg... even aku accident pun aku leh gelak2.. time arwah abh aku meninggal aku leh cool lg... ati kering kot hehehe..

    tabah hati

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by ogGy on Sun Apr 26, 2009 9:22 pm

    Takziah Raid,sedih aku baca cite ko tu....

    Pengalaman buruk aku ? kene tuduh aku curi duit kawan aku RM 300 dalam kereta dia,padahal aku tak tahu langsung duit tu dalam kereta dia.Stahun aku tak jumpa dia,malam raya aku jumpa dia mintak maaf walaupun aku tak curi.Skang aku dah ok..

    Sampai skang aku kamceng dengan dia..bab kene tuduh ni banyak kalilah aku kene,tp aku tak buat kerja jahat... Embarassed


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 31
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by MalaYneuMaya on Sun Apr 26, 2009 9:32 pm

    assalamualaikum...

    fiza_cute, raidizh AR, ogGy..

    itu suma dinamakan dugaan..


    --------------------------------------------

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by ogGy on Sun Apr 26, 2009 10:42 pm

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

    fiza_cute, raidizh AR, ogGy..

    itu suma dinamakan dugaan..

    Wa'salam..betul tu,tapi ada hikmahnya jadi cam tu.Bila dah gadoh2 tu lama2 akan jadi baik dan lebih rapat.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Mon Apr 27, 2009 3:41 pm

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

    fiza_cute, raidizh AR, ogGy..

    itu suma dinamakan dugaan..

    moga2 sumenya tabah hati...

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by mitutoyo on Mon Apr 27, 2009 4:31 pm

    difitnah mebuat sihir pd org yg kita syh..,,.huuhuhuu,.,.,siap dpt ugutan bungkus seram dak forumer len?nauzubillah.,.,

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Mon Apr 27, 2009 4:35 pm

    mitutoyo wrote:difitnah mebuat sihir pd org yg kita syh..,,.huuhuhuu,.,.,siap dpt ugutan bungkus seram dak forumer len?nauzubillah.,.,

    ko ke kne cm2? dasat...

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by fiza_cute on Mon Apr 27, 2009 4:37 pm

    forumer cni ke?

    toyo citela detail skit..

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Mon Apr 27, 2009 4:51 pm

    fiza_cute wrote:forumer cni ke?

    toyo citela detail skit..

    2 la.. interested nk tau nih

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by mitutoyo on Mon Apr 27, 2009 7:38 pm

    alohaii.,.,tq le kawan2 forumer,nk cite? scratch
    Benda dh berlalu la.,,.cite 2007 punyaa.Aku yg difitnah & diancam.Cita?alohaiii..,(bz tol la girl2 putera nh)huhuhu,sibok je,.hehe.., silent

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Mon Apr 27, 2009 7:43 pm

    mitutoyo wrote:alohaii.,.,tq le kawan2 forumer,nk cite? scratch
    Benda dh berlalu la.,,.cite 2007 punyaa.Aku yg difitnah & diancam.Cita?alohaiii..,(bz tol la girl2 putera nh)huhuhu,sibok je,.hehe.., silent

    yela2... xtnye dh..

    ariff360
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 214
    Age : 25
    Location : ambo anok kelate..asal ore pasir mas..demo?
    Job/hobbies : kelih ore..cari ore..make ore..
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by ariff360 on Mon Apr 27, 2009 8:17 pm

    aku pon ade byk citer yg buruk2..huhu..kalu nak citer,mmg xabis..yg terbaru pg td..ikan umah aku kt k.l ni mati..huhu..ikan aku ni dah lame femily aku bela..(diimport khas dr klate plak tuh)..ni bibit aku salin air ikan tuh..die lupe obat anti-klorin daa abis..huh..bygkan laa,akuarium 4 kaki ngan air yg pnuh+klorin..dh xde anti klorin,die xgtaw aku awal2.lame pas tu,mak aku bru gtaw,lekas p start moto g kedai apek,(mase ni ikan idop lg)..smpai umah(kt pntu masuk),aku nampak ikan aku daa terbalik perot..hoho..1st time aku maki bibit aku@#$%^&*..huh..aku cube r slamatkan ikkan tuh,tp daa xsmpat..huahua..

    ~aku suke skip masalah/pengalaman burok aku(tenang jiwa)~

    adamdaniel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 30
    Location : klang
    Job/hobbies : traveling
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by adamdaniel on Mon Apr 27, 2009 8:20 pm

    takziah kt raidizh jugak.

    mm aku pon ade gak pengalaman sama mcm kaw.
    pada 12 july 2008 aku kehilangan ibu tercinta.
    arwah mak aku sakit kanser paru paru.
    2 tahun dia terseksa. tp ape boleh aku buat.
    dah ajal dia. selama 21 tahun dia yg jage aku sume.
    aku mmg rapat dgn dia sbb aku yg sulung.
    nk cite pon mcm sedih sgt2.

    hmm tp aku mmg terkilan sbb tk dpt jmpe arwah buat kali terakhir.
    time tu ari sabtu. sbb weekend kn aku bg la can kt adk2 aku yg jage.
    weekdays lak aku jage. tp tulah ari sabtu tu aku dpt panggilan dr bapak aku.
    bapak aku ckp 'abg dtg hospital ni skang. tgk ibu nih'
    pehh dlm pale otak aku ni dahh pk mcm2.
    aku bwak kete nk ke ospital pon 180 aku ingt.
    trafic light sume aku langga. smpai2 je hospital aku nmpak nnek atok aku tgh sedih.
    aku tk puas hati teros je bukak pintu wad bilik tuh.
    bapak aku ckp ibu da tade. aku mmg sedih sgt sgt. ari jumaat tu kitorang elok
    je borak2 ape sume. gelak gelak lg.
    aku tawu aku byk sakit kn hati dia.
    tp sp tk sayang kn mak sendiri. betul tk?
    tuhan lg sayang kn mak aku. mmg mula2 tk dpt terima. tp alhamdulillah aku kuat kn semangat utk tempuh hari esok.
    Al-Fatihah untuk arwah mak aku.
    moga roh nya dcucuri rahmat.

    bulan 2 ari tuh bapak aku br nikah.
    mak tiri aku sebaya dgn bapak aku 47 cmtu la.
    tade sp boleh gantikan arwah mak aku.
    cuma aku bersyukur kpd yg Maha Esa ade jugak org yg nk jage kitorang.


    Last edited by adamdaniel on Mon Apr 27, 2009 9:46 pm; edited 1 time in total

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by ogGy on Mon Apr 27, 2009 9:35 pm

    Erk adam,tahun tu bila ? 2009 ker 2008 ? takziah pada kau,semoga kau bahagia dengan ibu tiri baru walaupun kasih sayang dia tak same macam mak yang lahirkan kau.

    Cerita ko buatkan aku makin bertambah sayang kat mak aku,sampai skang aku xnak keje jauh2..aku nak duduk serumah dengan mak aku..sayang mak.. Embarassed


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Mon Apr 27, 2009 9:48 pm

    pengalmn ilang org yg kt syg mmg ssh nk lupe..

    tambah lg kalo kehilangn insan yg bawa kt ke alam ni

    doa dr ank yg soleh dn solehah adalh antara amalan yg xputus

    same2 la kt berdoa utk mereka. moga dicucuri rahmat-Nya

    dan ditempatkn dikalangan org2 yg beriman.

    sabar ye adam.

    adamdaniel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 30
    Location : klang
    Job/hobbies : traveling
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by adamdaniel on Mon Apr 27, 2009 9:49 pm

    maaf ogy. aku da betul kn dah.
    tu la skang ni pon aku pk byk kali nk keje jaouh.
    aku tanak bnd sama ulang lg.
    utamakan lah family korang.
    dorg je yg korang ada.

    adamdaniel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 30
    Location : klang
    Job/hobbies : traveling
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by adamdaniel on Mon Apr 27, 2009 9:50 pm

    moga tahun baru ni aku makin kuat dan tabah.
    thanx raidiz.

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by ogGy on Mon Apr 27, 2009 9:54 pm

    Kalau dah terpaksa kene berjauhan jugak adam,nak2 yang keje gemen tuh.. Aku dapat tawaran masuk asrama pun aku tak nak masuk,dapat keje bomba pn ak xnak..

    Aku sentiasa fikir,kalau mak aku sakit sape nak jaga dan bawak g spital.Aku jer anak laki sorang.Nak harapkan adik2 kecik lagi.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    adamdaniel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 30
    Location : klang
    Job/hobbies : traveling
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by adamdaniel on Mon Apr 27, 2009 9:58 pm

    hmm bnd mcm ni kaw patut bwk bincang dgn family.
    tu pndapat aku la.
    sebelum ni pon aku dpt tawaran atas kapal jd chef.
    tp aku belum ckup kuat utk sume nih.
    so aku tolak. tp nasib org lain2.
    aku mungkin tk bernasib baik.
    kalao masih belajar elok teruskan je la.
    kawan2 ade utk sokong. family pon ade juga.

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by raidizh AR on Mon Apr 27, 2009 10:00 pm

    ntahla... plg seswai, spent mase semaximum mungkin ngn parents.

    jgn tolak kalo dorg perlukn sesuatu dr kite.

    sepertimane dorg penuhi permintaan kt mase kt kecik2 dlu

    mesti hati dorg akn gembire berbunge2

    adamdaniel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 30
    Location : klang
    Job/hobbies : traveling
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by adamdaniel on Mon Apr 27, 2009 10:06 pm

    haa betul jugak raid kate tuh.
    buat lah sehabis baik untuk mereka.
    maksud aku parents dan juga family.
    kalao ade masalah ke kongsi la kn.
    kalao segan nk share gn family kawan2 ade.
    kitorang pon ade.

    Surprised

    Sponsored content

    Re: Pengalaman buruk yg pernah kita lalui atau hari ini

    Post by Sponsored content Today at 8:29 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:29 pm