Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Share

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Sun May 31, 2009 11:06 pm

    cube korg bezakan antu kat asia ngn antu negara barat.. kekekek...salunye same je...

    cuma gambaran antu die je len.. tp kat negara barat, byk giler urband legend..salah 1-nye, bloody mary

    urban legend barat byk sgt...


    --------------------------------------------

    sharul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 121
    Location : shah alam/puchong/terengganu
    Job/hobbies : lempang lembu..hehe
    Registration date : 03/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by sharul on Sun May 31, 2009 11:51 pm

    nak tanya pendapat korang ni...di malaysia ni...kalau ada saksi yang ckp dia pernah jumpa hantu ke ape ke...gambaran yang diberi mesti hantu tersebut tak lari dari ape yang pernah diceritakan nenek moyang kita...hantu pocong..toyol..manakala kalau kat jepun pula diorang mesti jumpa antu cam juon..rambut panjang...pastu jalan merangkak...pastu kalau kat barat plak...orang jumpa antu yang region sana cam freedy kruger...bloody mary la...nape takde orang barat yang jumpa antu pocong ke...toyol ke?...pastu kita kat sini plak takde plak jumpa antu belah belah sana.....jadi pada pendapat aku la kan...semua ni berkait dengan pemikiran memasing...cam kita kat sini..dah biasa dengar pasal antu region malaysia nih...jadi bila kita ni dlm ketakutan pastu kebetulan ada mat dadah kurus kering jalan tetengah malam...pastu mula la kita pikir antu galah la ...bila kain kena tiup angin disangka pontianak... tongue jadi apa plak pendapat korang?

    p/s- korang paham ke ape aku cite nih?? aku baca balik cam salah ayat je...hehehe drunken

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Sun May 31, 2009 11:57 pm

    paham la sharul...2 namenye terbwk2...hahahah

    ko pnh alami ke


    --------------------------------------------

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by awi216 on Mon Jun 01, 2009 12:13 am

    hantu tu makhluk halus yg berasal dari jin/syaitan. Dan benda ni plak memang nak takut-takutkan manusia. Jadi secara logik nyer, benda apa yg bleh takutkan kita, maka benda tu lah yg dia akan menjelma. Kalu nak diikutkan secara akal logik camtu la gamaknya. TAPI yg penting sebagai ISlam ape-apehal pun kita WAJIB percaya ngan perkara2 ghaib, sebab itu rukun kepada iman kita..

    Ko tau apa komen hantu kalu kita tanya soklan ni kat dia "Kalu orang tak takut, tak guna den jadi hantu"... camtu la kot.

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Mon Jun 01, 2009 12:28 am

    Dah lama gak saya fikir apa yang encik sharul fikir tu.
    Jawapan saya sama seperti encik/cik awi216 cakap tu.

    Contoh la kan, bayangkan kita ni jin dan kerja kita untuk menakutkan manusia kan.
    So kalau kita ada di Malaysia, rupa yang macam mana kita nak menjelma supaya manusia takut?
    Kita tahu nenek moyang orang Malaysia ni suka takutkan anak-anak cucu mereka dengan rupa toyol, pocong, pontianak etc.
    Jadi, kita dah ada clue macam mana nak takutkan orang Malaysia ni. Maka, takkan kita nak menjelma rupa ju-on pulak.
    Surely kita jelma jadi toyol, jadi pocong ke, pontianak bagai. Baru orang takut.

    Macam tu jugak kalau kita kat Jepun ke, Eropah sana. Kita tahu orang Jopon takut ju-on, hantu merangkak-rangkak.
    Takkan kita nak jelma rupa pocong meloncat-loncat? Buat gelak dek orang Jepun je nanti.
    Huhu. Tu contoh je la.

    So itu semua kerja jin, menjelma dalam rupa yang menakutkan manusia.
    Orang Malaysia takut pocong, jin jelma rupa pocong.
    Orang Jepun takut ju-on, jin jelma rupa ju-on.
    Orang Europe takut bloody mary, jin jelma bloody mary.
    Aku takut biskut marry abis, aku makan cepat-cepat biskut marry.

    So jin takut ape? Takut iman kita la.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by teri-chan on Mon Jun 01, 2009 8:33 am

    haah aku pun phm mcm tu.... org kita kalu takut antu slalu pandang atas, pandang pokok la, pandang siling la, ambang tingkap la... kalu jin tu merangkak sure kene pijak hehehe...

    makcik aku slalu je pesan, kalu ternmpk makhluk halus ni jgn takut... sbb diorg ni snarnye takutkan kita. sbb apa? sbb kita khalifah. walaupun aku mengaku sedikit gentar.. tp aku cume la sorok yg aku takut hehe.. pendek kata berlakon la tak takut hehehe..


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by MalaYneuMaya on Mon Jun 01, 2009 11:15 am

    assalamualaikum...

    teri-chan wrote:haah aku pun phm mcm tu.... org kita kalu takut antu slalu pandang atas, pandang pokok la, pandang siling la, ambang tingkap la... kalu jin tu merangkak sure kene pijak hehehe...

    adeh lawak..

    betul la tu sebab kita pegi jepon pastu carik pontianak..tak jumpa la..terpijak ju-on la pulak..haha

    diorang buleh rupa mcm2..kecuali Nabi SAW...sebenarnya diorang akan menjelma dlm bentuk org slalu sebut2 la...

    kalu kat situ penah ada askar jepon mati, so dia akan menjelma la jadi hantu ASKAR jepon..bukan ju-on..

    kalu ada org mati eksiden, gantung diri, mati mengandung, etc etc..maka jadila hantu etc etc jugok...sebabnya? ORANG yg slalu ungkit2 benda tu..patutnya kesian la kat org yg mati tu..dah ajal dia..

    padahal roh org mati mana buleh kacau org hidup..kalu dia kacau pon utk apa? kan sekadar nak menakut2kan/menyesatkan saja..kan tu objektif syaitan...sebenarnya setan la tu..bukannya roh...

    wallahua'lam..


    --------------------------------------------

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by ztecon on Mon Jun 01, 2009 12:14 pm

    awi216 wrote:jauh sangat bezanya, sebab hantu indo tu pompuan aku plak laki2..

    Ni satu lagi kisah benar aku nak citer,, Baru je mmber aku citer td. Member aku ni baru balik dari langkawi(2 minggu lepas). Rumah dia kat pendang(kedah jgak). Masa tu memang tengah malam, dalam lingkungan pukul 12 lebih camtu. Kawasan tu kalu malam memang sunyi habiss, yer la kampung kan pastu plak agak hulu sikit. Kiri- kanan sawah padi terbentang luas. Kawasan tu orang panggil tok keling. Member aku plak hari tu, pi bantai bawak moto. So on the way nak balik rumah, tengah dok syok2 kona baring tepi selekoh tu TIBA2!!! dia nampak seorang orang tua pakai lebai dok tepi pokok besar, senyum sambil lambai2 panggil member aku ni.

    Member aku tanpa pandang belakang terus je pecut laju balik rumah. 2 hari lepas tu dia pun bukak la cerita kat member serumah dia yg dia nampak sesuatu malam dia balik tu. Belum sempat member aku bagitau benda apa yg dia nampak malam tu, member serumah ni terus je jawab dengan confidentnya "Hang nampak orang tua pakai lebai, duduk tepi pokok besar tu kan"..

    Masa tu baru dia tau yg "orang tua" tu dah jadi "Urban Legend" kat tempat tu, semua orang dah tau kewujudan makhluk tu. Makhluk apa? Allah saja yg tahu. Jadi berhati-hatilah bila korang lalu tengah2 malam di tempat bernama Tok Keling, Pendang, Kedah. Yg penting Jangan Pandang Belakang masa lalu kawasan tu....

    uishh..biar betul... kampung tok keling tu area mana ek?member saya penah cita kat jalan ke felda sg tiang berhantu gak..area situ ke?


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by zirbad on Mon Jun 01, 2009 12:36 pm

    MalaYneuMaya wrote:

    padahal roh org mati mana buleh kacau org hidup..kalu dia kacau pon utk apa? kan sekadar nak menakut2kan/menyesatkan saja..kan tu objektif syaitan...sebenarnya setan la tu..bukannya roh...

    wallahua'lam..

    Aku pernah baca pasal karin/qarin, akan hidup bersama anak adam sejak dilahirkan, semua manusia akan ada qarin ni, even Nabi pun ada.

    Dalam sebuah hadis lain, baginda bersabda yang bermaksud: Sesungguhnya tidak ada seorang daripada kalangan manusia yang baru di lahirkan melainkan dia di sertai oleh Allah seorang jin sebagai kawan. Jin yang menemani manusia, untuk menyesatkan itulah yang dinamakan 'Qarin'. 'Qarin' ini sentiasa berada di samping manusia, ketika berjalan, tidur dan sebagainya. Kerana itu ia amat mengetahui hal-hal yang berkaitan dengan orang-orang yang berkenaan.

    That's why qarin ni boleh menjelma jadi orang yang didampinginya sebab dia dah hidup bersama orang sepanjang hidup orang tu sendiri. Segala rahsia orang tu pun dia tahu. Jadi kalau kita terjumpa orang yang dah mati, mungkin tu adalah qarin.

    Lanjut di: Megasutra:Jin Yang Mengembar Anda: Musuh atau Saudara?

    Kalau tak boleh masuk laman web tu, kena register dulu, tak payah bayar apa-apa. Info dalam web ni pun menarik gak, sangat berguna.

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Mon Jun 01, 2009 1:21 pm

    Betul tu zirbad.
    al-ahkam.net pun ada terangkan pasal ni Jin, Qarin dan Syaitan ni.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by zirbad on Mon Jun 01, 2009 2:14 pm

    Apa maknanya kalau tengah aku enjoy ngadap pc sorang-sorang,takde fikir pasal hantu/jin/syaitan/seram, pastu dengan tiba-tiba bulu tengkuk meremang. Apa maknanya tu? Ada orang kata ada makhlus halus nearby, betul ke?

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by hampeh on Mon Jun 01, 2009 6:37 pm

    Tak , maknanya ko dah duduk depan pc lama sangat sampai kena letrik .. wakakakaka

    Eman Leto
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 576
    Location : Katil ikea
    Job/hobbies : Stalker
    Registration date : 14/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Eman Leto on Mon Jun 01, 2009 6:40 pm

    aku pn biase... duk sorg pstu igt psl bnda2 tu bulu tengkuk meremang.. biasenya aku x lyn.. tp kdg2 aku tgk2 gk blakang kiri kanan..haha

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Hiruka on Mon Jun 01, 2009 7:49 pm

    Ikut atuk aku ckp ade makhluk lalu atau dok area dkt ctu..aku pon slalu rase. Biasenye time adap PC sorang² tgh mlm..tp aku selawat byk² je..kadang toleh kiri-kanan ngan blakang, kadang tak klu rase len mcm. Alhamdulillah skang jarang nmpk menda pelik² dgn jelas. mase time nk membesar mmg slalu gak nmpk..skang ni slalu slalu nmpk sekilas menda lalu je..Huhu yg terasa kurang selesa smpai skang, ayah aku ade bela satu makhluk perempuan kat dlm bilik die. katenye dari kampung untuk jaga rumah..Pergh syahdunye jiwa bile tau..patutla time die takde dgr bunyik ekon pasangla, barang jatuhla dlm bilik walhal bilik kunci & xde org..aduihai napela aku bru tau skang.. Suspect

    Tringat kate ustaz, klu x silap aku..die ckp ade 3 jenis manusia yg tuhan dh tetapkan pasal makhluk halus ni..

    1) Kita x boleh melihat dan mendengar akan kehadiran mereka
    2) Kita boleh melihat dan mendengar akan mereka
    3) Kita hanya boleh mendengar sahaja akan kehadiran mereka

    Wallahualam.. ~

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by teri-chan on Mon Jun 01, 2009 8:12 pm

    hampeh wrote:Tak , maknanya ko dah duduk depan pc lama sangat sampai kena letrik .. wakakakaka

    hahahha... tepat pada sasarannya... funny woo


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    naxe88
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 28
    Location : sandakan
    Job/hobbies : student
    Registration date : 16/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by naxe88 on Mon Jun 01, 2009 11:35 pm

    szainizam wrote:ABAH NAMPAK TAK HANTU KAT POKOK TU??

    Kisah terbaru..aku tak tahu samada anak aku berimiginasi atau benar2 realiti.

    Semalam (malam khamis), selepas maghrib aku n famili pergi ke kiosks mak mertua aku kat puchong. Suka benar anak2 aku dapat berjalan2. Kebetulan masa kami sampai, kiosk mak mertua aku lom buka. So anak2 aku pun berjalan2 sekitar kawasan kiosks tu yang terdapat pelbagai kedai yang menjual pelbagai makanan.

    Kebetulan berdekatan kawasan kiosks tu ada sebatang pokok besar..entah apa ke namanya terletak bersebelahan dengan bus stop. Anak aku yang kecil sekali (syafiqah) baru 'dapat kaki', so asik berjalan ke sana sini. Siap tak mau dipegang tangan lagi. Memang pokok ni aku rasa ada semacam. Pasal sebelum ni, Syafiqah dikatakan 'tersampuk' dengan makhluk ghaib yang lepak kat situ. Jadi, bila syafiqah ni asik ke nak datang bawah pokok tu, aku pon cuak jugak..siap dia leh marah2 aku bila aku pegang tangan dia..

    Bila dah makan nasi lemak kukus lauk burung puyuh, perut dah kenyang..anak2 aku yang aktif ni berlari ke sana sini..bergurau..gelak ketawa ngan mak sedara dia (adik ipar aku) cam takde orang lain kat situ. Dah ler..kawasan tu bersebelahan jalan raya...kang tak pasal2 jer...Tiba2 Along terdiam..matanya asik kepada pokok tu..?..

    Bila balik rumah, dalam kereta..aku tanya dia, " nape along tengok pokok tadi?. Dia jawab, "along nampak antu." Aku buat2 tanya lah..nak tenguk dia ceritakan antu tu camner rupanya...sekali dia kata," dia pakai kain putih panjang sampai kaki, rambut panjang, muka warna merah (berdarah la kot) berdiri tenguk along."

    Aku dan isteri berpandangan. Perghhh..camtu sekali dia leh 'discripe' (tul ke ejaannya) ..padahal kami memang tak pernah bagi tenguk citer2 seram dan memang kami tak jadikan isu 'hantu' jadi mainan anak2...dan malam tadi, dia tidur di celah kami suami isteri..takut kottt...huhuhu

    So..apa pendapat korang..betul ke 'bende' yang dia lihat tu ....? Atau maybe sekadar imiginasi dia..entah la..tapi memang syaitan tu wujud...dan kerja dia..biar kita jadi syirik..takut selain ALLAH.

    kanak2 memang mudah dapat melihat benda2 halus ni sebab kanak2 ni belum ada dosa lagi...masih suci lagi...memang senang lihat benda2 macam tu....
    memang tak heran pun....
    kanak2 ni belum tau lagi baik dan buruk sesuatu perkara...
    tulah boleh nampak tu sebab pandangan kanak2 ni lain dari orang dewasa...
    orang dewasa tak mudah dipengaruhi.....kita akn tapis apa yg kita nampak secara tak sedar...
    kanak2 ni semua benda dia percaya termasuk apa yg dia lihat....

    naxe88
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 28
    Location : sandakan
    Job/hobbies : student
    Registration date : 16/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by naxe88 on Tue Jun 02, 2009 12:05 am

    hohohoho...

    macam seram sejuk juga aku dengar pasal qarin ni...

    apa2 pun ingatlah tuhan sebagai pencipta kita...

    sentiasa yakin tengan kekuasaaan-NYA, bukan yakin dengan kuasa manusia macam bomoh ataupun tangkal atau pun apa2 lah...

    kadang2 kita menyebut nama tuhan tapi kita jarang benar2 yakin apa yg kita sebut tu...

    kalau lah terjumap benda2 ni pun...
    mungkin tu ujian dari tuhan untuk menguji iman kita....
    lagipun memang syaitan ni sejak dari zaman nabi adam lg adalah untuk mengoda dan menyesatkan manusia....
    jika kita takut dengan syaitan ni, maka syaitan ni telah berjaya untuk memesongkan iman kita....

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by kindaichi_hajime on Tue Jun 02, 2009 3:34 am

    lol.
    ckp pasal dpn pc aku pn kdang2 toleh gak kiri-kanan-belakang...
    hahahaha...

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Tue Jun 02, 2009 3:36 am

    kindaichi_hajime wrote:lol.
    ckp pasal dpn pc aku pn kdang2 toleh gak kiri-kanan-belakang...
    hahahaha...

    jgn pndg blakang.......................


    --------------------------------------------

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by kindaichi_hajime on Tue Jun 02, 2009 4:33 am

    eleh rai...
    pdahal position ko pn da bkn dpn tangga lg kn?
    hahahaha...
    msti duk bersndar2 kt dinding...
    taw sgt da..hehe

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by zirbad on Tue Jun 02, 2009 10:55 am

    hampeh wrote:Tak , maknanya ko dah duduk depan pc lama sangat sampai kena letrik .. wakakakaka

    PC tu aku bagi contoh je, sebab aku bila time stay back kat ofis, dalam area kul 8 malam tu dah stat la bulu tengkuk meremang. dah la sorang-sorang je.

    kat umah aku pun ada cite seram, tapi aku tak pernah alami lagi,housemate aku ada yang alami, nampak roh P.Ramlee la(si A), ada sorang(si B-dah pindah sebab tempat kerja jauh) tu dengar marhaban, yang sorang lagi(si A) boleh pulak nampak member aku(si C) yang sorang lagi lambai-lambai dia dari luar tingkap(umah aku umah flat tingkat 2), padahal member(si C) aku tu sedang enak tidur dalam biliknya.. persamaan kes dorang, bilik dorang sama. cuma member(si A) aku yang nampak lambai-lambai tu,masa tu dia tidur kat ruang tamu. ada banyak lagi kes seram dorang, tapi aku tak ngat sangat, setakat ni aku tak jumpa lagi.mungkin sebab tak duduk kat bilik tu.

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by loy_azloy on Tue Jun 02, 2009 11:05 am

    berkaitan tajuk,aku percaya pada hantu namun setakat ni tak pernah nampak depan mata aku...

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by kindaichi_hajime on Tue Jun 02, 2009 12:50 pm

    aku pn xpnh nmpak lg...
    cme meremang bulu roma tu mmg byk la..
    hehe

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Hiruka on Tue Jun 02, 2009 1:01 pm

    tggula bila hijab korang dibuka Allah..brula korang leh preview sendiri Razz
    klu rase teringin sgt nk tgk, slalu la wat solat sunat malam..pasang niat / minta tuhan bukakan hijab hati dan mata..
    insyaAllah buleh punye..ustaz aku ade ajar dlu, tapi aku tamo buat..huhu (bukan utk menda tak baik, tapi nk tgk sekeliling jin yg buat amal bersama² org yg iktikaf/kiam kat surau..Moga dpt pengajaran dan iktibar disamping igtkn tuhan juga.. Laughing

    Eman Leto
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 576
    Location : Katil ikea
    Job/hobbies : Stalker
    Registration date : 14/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Eman Leto on Tue Jun 02, 2009 1:39 pm

    Klau aku mntk jauh la hijab trbukak neh... aku mmg stok penakut sket..haha tp skrg dh ok.. dh x mcm masa kecik2.. mmg kaw2 punye pnakut.. cuma aku rase x brani lg kot nk tgk..
    mlm2 mmg slalu gk la meremang.. tp aku klau meremang mst aku akn tgk kt tempat yg org ckp slalu nmpk.. contoh kt cermin masa lam toilet..haha xtau la.. xpun tgk kt tingkap ke.. adess..

    Sponsored content

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Sponsored content Today at 7:05 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:05 am