Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Share

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Sat Jul 25, 2009 2:45 pm

    tade kje lak la ak n kaco dorg

    sbb pada ak, masing2 ad dunia masing2.. ak xkaco die, so,ak harap die xkaco ak gk

    die nk ad kat seblah ak, ad la, nk lalu, lalu la, asal die xbebunyik, xmenjelma, xusik ak, ckup la

    bule kn cm2..?


    --------------------------------------------

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Sat Jul 25, 2009 2:48 pm

    Takbley..!

    Kita berkongsi dunia, tapi berlainan alam. Eceh betul ker?

    Haha. Benda yang ko tak nak, benda tu la yang diorang akan buat.
    Abis la ko Rai.. Abis la.. HaHaHa.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by SoNic_ATi on Sat Jul 25, 2009 2:50 pm

    aku rasa dah cukup diaorg explain kat sini mcm mane rase kena bnda tu...scratch
    so kalau nak taw lebih lanjut...kena alami sndirilah....hehehehehhe...

    p/s:member aku baru pas siap buat mtor sprint dia....kau berani ke nak try.....ckp hati kering akak rai...hehehehehe lol!

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Sat Jul 25, 2009 2:56 pm

    ??????????? wrote:Haha. Benda yang ko tak nak, benda tu la yang diorang akan buat.
    Abis la ko Rai.. Abis la.. HaHaHa.

    ala...nyesal ak tnye...ekekeke...siap ko 11? curah dettol kasik ko pupus!!!

    SoNic_ATi wrote:p/s:member aku baru pas siap buat mtor sprint dia....kau berani ke nak try.....ckp hati kering akak rai...hehehehehe lol!

    ele...takat moto sprint.. cm naek role koster je.. hehehehheh.. kaik la mncabar sket, mndikn kucing ke..tgk darah ke..


    --------------------------------------------

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by SoNic_ATi on Sat Jul 25, 2009 3:11 pm

    amboi ckp besor......aku bagi starting nnti terkangkang kau.....=))=))=))=))=))

    11? kau ckp g2 aku rasa mau akak rai ni xtido mlm ni.....=))=))=))=))=))=))=))
    mau sok mata jd mcm ikan kembong coz berjage takut kena kcau.....hehehehe

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by akuccputsedut on Sat Jul 25, 2009 5:35 pm

    raidizh AR wrote:tade kje lak la ak n kaco dorg

    sbb pada ak, masing2 ad dunia masing2.. ak xkaco die, so,ak harap die xkaco ak gk

    die nk ad kat seblah ak, ad la, nk lalu, lalu la, asal die xbebunyik, xmenjelma, xusik ak, ckup la

    bule kn cm2..?

    rai hang tau tak masa hang taip nih ada jer diaorang dok melepak kat sebelah hang tgk apa hang tulis...hang tulis gini nanti ada laa tuh..mesti sekarang benda2 tuh tgh plan camner nak kena kan hang...hihihihihi...

    masa aku dok hostel sekolah menengah dulu ada kakak senior yang teruja sangat nak tgk benda2 nih sebab kitaorang semua dah pernah nampak dia tak pernah...setiap malam dia akan angkat meja study letak kat padang belakang hostel aku dan dok sensorang kat situ kekadang sampai pagi sebab nak benda tuh kacau dia...tapi tak pernah kena pung...

    lama gak ler dia buat perangai camtu..tapi bila lama2 dia dah putus asa dan terus cakap semua benda tuh karut...siap menyumpah2 lagi...start dari malam tuh..

    setiap malam dia kena kacau..dalam bilik air kat dewan makan..kat kelas prep..sebelum tido tgh tido dah bangun pung kena gak..siap kena cakar2 kat muka kena pelempang sampai lebam sebelah muka cap tapak tangan..macam2 lagi dia kena...dah macam orang gila...sampai kena pi berubat laa...baru dia serik..sampai tukar sekolah..sekarang tak tau kak nih ada kat mana sian dia...

    tuh laa benda2 nih takleh cakap besar dia ada kat sekeliling kita, diorang dok tengok jer...berhati2 ler bila bercakap atau menaip..hihihii..dia tumpang baca sekali tuh...tgh taip nih kena banyak berzikir..hihihihi....

    hati2 ler rai...bawah katil hang tuh berapa lama tak bersihkan tuh..seronok diaorang pesta..mlm2 jangan kentut kuat2 sangat sian benda bawah katil tuh...hahhahahhaha...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Sat Jul 25, 2009 6:14 pm

    ak pnh dgr, tipu dya syaitan itu xlebih dr rasa syak wasangka dan rasa was-was..

    ap mksdnye? die sbnrnye dr surah/hadis.. tp ak xhafal

    ak bkn kate xtakot, bkn kate ak berani, bkn kate ak nk tgk... sekirenye membace, mmg dr post 1st die dh bace..

    kalo phmkn balik ayat ak, ko akn nmpk.. pada ak mmg ak percaye kite berkongsi alam ni

    sejak azali lg.. + bawah katil ak kosong, xmengamalkn letak pape bwh katil.. dn bkn bwh katil je die ad, seblah ak juge mungin die ad skrg ni

    xyah tggu mlm, siang pn ad..


    --------------------------------------------

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by teri-chan on Sat Jul 25, 2009 10:19 pm

    kalu bwh katil penuh apa ada? bwh katil aku penuh ngn harta benda.. kes sbb tak muat nk leyak tempat lain. tp so far alhamdulillah la takde apa. cume makcik aku pesan kalu ati kuat insya Allah takkan kena apa2.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Sun Jul 26, 2009 2:12 pm

    bwh katil ak kocong je... knp bwh katil slalu dikaitkn ngn mnde2 seram? hahahhaha... kdg2 ak jenguk gk la... buang habuk

    dan kdg2 kasut ak salu tersepak masuk bwh katil. selain dr 2,alhamdulillah.. tade ap..


    --------------------------------------------

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Sun Jul 26, 2009 2:33 pm

    Aku rasa sebab biasanya bawah katil tu bersepah-sepah, tak ramai yang selalu kemas bawah katil, termasuk lah aku.
    Nasib baik katil aku takde bawah. Ada atas jer.
    So jin kan suka duduk tempat bersepah-sepah.
    Aku ada dengar ceramah tak silap ustaz Harun Din pagi2 kat TV3, dah lama la jugak, dia cakap pasal ni.

    Tapi apa nak takut, kita bukannya tidur bawah katil. Hahaha. So biaq pi la kat depa. Jangan dia mengintai aku pakai seluar dah la.!


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Sun Jul 26, 2009 2:43 pm

    krn kite 'jarang jenguk' barangkali

    11? mengingatkn ak pd ceramah 1 ustaz ni, die kate kalo kite ddk kat umah, umah jrg ade org, tiap2 bilik kite kne selalu jenguk, walaupn xde org.. contohnye umah kite ade 3 bilik, kite tggl sorg, maka 1 bilik tu tmpt kite tdo, 1 lg tmpt utk iron baju, dan 1 lg utk kite lipat baju/ tuka baju.. xkesah la ap aktiviti pn.. tp yg pasti, kite kne selalu gne..kompem2 hari2 nk iron baju, nk tuka baju, nk lipat baju kn.. so, sme bilik kite da gnekn.. tade la die menetap sgt, dn tade la meremang sgt kalo nk jejak kai kat bilik 2..

    xelok tgglkn bilik lebih dr 3hari.. ak ad dgr,tp wallahualam..


    --------------------------------------------

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Sun Jul 26, 2009 2:51 pm

    Huhuhu. Bayangkan la kalau cuti semester kan, berapa lama la rumah / bilik hostel kita tinggalkan yer? 3 hari? 3 minggu? 3 bulan?
    Kalau budak sekolah, cuti akhir tahun mahu dekat 3 bulan kot.
    Agaknya pasal tu la bila start masuk sem jer ramai kena histeria la itu ini. Hihihihihi.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Sun Jul 26, 2009 2:57 pm

    sbb 2 kalo masuk tmpt baru, amalkn la memulaknnye ngan bacaan al-qur'an/zikir/solat sunat

    same la kalo mcm nk masuk umah baru, kn ade kenduri.. org2 surau dtg, wat tahlil ke..ape ke.. sbb nk ngelak mnde2 cmni la

    yang pasti, kemaskn kn la hostel 2 dlu... jgn biarkn kotor.. mnde2 alah 2 ske nnt


    --------------------------------------------

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Sun Jul 26, 2009 3:03 pm

    Huhu betul2. Kalau kotor bukan bende tu je ada, penyakit apa semua pun singgah. Pastu cuti seminggu. Hahaha.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by teri-chan on Mon Jul 27, 2009 9:09 am

    hem rumah abh aku dh 3 thn kosong. jenguk 2x sminggu je. mmg terasa seramnya. dulu kalu dok sorg2 rilek je. skang dok sorg2 terasa mcm ada org msuk umah. nk g wat keja dlm bilik bwk pisau skali hehehe.. mana lah tau kot2 pencuri ke... senang nk rodok nnt.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by akuccputsedut on Mon Jul 27, 2009 11:10 am

    yer ker kalau dah 3tahun takder orang tuh..memang dah ada penghuni lain laa..tapi kekadang perasaan jer tuh..dah dok lama2 ok ler..kalau kat umah selalu sembahyang mengaji insyaAllah takder pape...hihihihi..


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Mon Jul 27, 2009 11:15 am

    uiks... heheheh... ganaz teri nih...

    mase thun 2000, abg ak skolah kat teknik cheras, kl. mase 2 die form 5, join silat... ad 1 mase 2, histeria la katenye kat skolah.. oleh krn die bdk silat, kne la ikot ustaz tenangkn keadaan sket.. dorg smpi kne berkawal kat dpn hostel puteri.. die citer, ad yg tdo bwk pisau, bahaye gak, kot2 ngigau ke, tertikam lak mmber, xke naye mmber seblah.. tp, xpenh jadik la..

    slolah kat kwsn 2 dipggl skolah '3serangkai'.. sbb ad teknik kl, sains selangor, ngn alam shah(lama).. lps 1 skolah, 1 skolah histeria.. cm berjangkit.. tp plg teruk dlm sejarah adelah tym 2000 la..

    mse ak form 5 pn ak skolah teknik 2 gak, ade gak histeria, yg start adelah bdk seblah ak dlm klas.. adehh.. mmber seblah katil ak kiri knn, 2-2 kne.. kenapakah sumenye org yg ak knl.. adoilaa.. tp kisah lame la.. wat a mmry..kekekekkek


    --------------------------------------------

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by akuccputsedut on Tue Jul 28, 2009 9:21 am

    ceh rai aku ingat citer cam seram nyer..intro cam suspen..rupanya ingat kenangan lama...hihhihihihi... kat sekolah yang ada hostel memang selalu ada benda2 camni..dulu hostel sekolah aku pung ada,lelaki yang histeria lagi susah kuat terlebih....

    hostel tutup seminggu semua orang kena balik umah sebab kena kacau ngan benda nih pastu tutup terus hostel tuh...buat hostel baru...hostel lama roboh buat auditorium...sekarang auditorium tuh pulak ler jadi tempat dia...

    hostel baru pulak tempat laluan orang bunian kot...kat dorm bebudak form 5-6...takder sesaper ler boleh tido tempat laluan dia tuh kalau tido situ esok pagi mesti kena tolak ke tepi buku2 pung kalau letak situ kena tolak ketepi gak...macam2 ada...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    heiji
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 87
    Registration date : 17/06/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by heiji on Tue Jul 28, 2009 4:50 pm

    teknik cheras aku dengar2 cerita tempat kubur askar jepun.

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by loy_azloy on Fri Jul 31, 2009 6:00 pm

    nak best?setiap khamis mlm jumaat pukul 8.30mlm ade kisah tajuk Ghost Adventure kat ntv7,aku tgk mmg best sebab rancangan tu satu jam,puas dgn kisah2 hantu yang dirakam,tak mcm cerita seeker(start dari apek jd pengacara) dgn cerita pemburu hantu kat astro yg terang2 sangat diaorg berlakon.mcm cerita lawak pulak...

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by akuccputsedut on Fri Jul 31, 2009 6:06 pm

    yer ker ada aku tak pernah tgk pung mungkin time 8.30 tu aku tgk berita TV3...pasal tuh aku tak perasan lak ada citer tuh kat NTV7...nanti aku nak tgk ler..kot2 ler kita leh sumbang2kan citer2 hantu kita kan best skit...

    jangan jadi cam citer skript7707 tuh..hihihihhi..tergelak jer aku tgk hantu dia....tapi aku rasa pengarah dia tak pernah jumpa hantu ler...pasal tuh camtu...suma tiru citer hantu lain..part hantu dok atas belakang tuh sama ngan coming soon ler...huhuhuhuhu.....

    alhamdulliah umah sewa aku sekarang takder pape ler stakat nih...hihihihii...kalau ada akuk citer sini nanti hihihihi...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by awi216 on Sun Aug 02, 2009 10:23 pm

    Bagi aku tak syok mana pun Ghost Adventure tu. Sebab benda entiti tu tetap tak tunjuk sah2. Main suara2, bahsa isyarat jer.

    Paling best bagi aku citer hantu dalam tv ni, masa team wakenabeb pekena team2 seekers,.. Memang kelakau habis

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by loy_azloy on Fri Aug 07, 2009 11:31 am

    awi216 wrote:Bagi aku tak syok mana pun Ghost Adventure tu. Sebab benda entiti tu tetap tak tunjuk sah2. Main suara2, bahsa isyarat jer.

    Paling best bagi aku citer hantu dalam tv ni, masa team wakenabeb pekena team2 seekers,.. Memang kelakau habis
    pada aku syok sebab apa yang mereka buat tu mmg mengujakan dgn keberanian mereka yg aku cukup kagum,bab nampak secara keseluruhan tu mmglah dalam seeker atau pemburu hantu tu pun tak ade yg nampak betul.ade yang berlakon lagi...

    funkwasabi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 156
    Age : 23
    Location : Dibumi dalam malaysia dalam selangor carik sendiri..
    Job/hobbies : music instrument, pc sikit, tdo!!!
    Registration date : 06/08/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by funkwasabi on Sat Aug 15, 2009 10:59 pm

    Father aku kata, Hantu nie adalah syaitan.. dier mmg wujud.. dier tak boleh bunuh manusia.. banyak kejadian mati yg dkaitkn dgn makhluk halus nie, bukan sbb hantu tu yg bunuh.. tetapi, ajal kat tangan Allah S.W.T, apa2 pun leh terjadi... kerja Jin, syaitan, iblis nie just utk menyesatkn umat2 islam je... banyak lagi info dari ayah aku.. tp ringkaskn jelarh sikit...

    luqolas
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 101
    Age : 31
    Location : Seremban
    Job/hobbies : PC Gaming
    Registration date : 17/05/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by luqolas on Sat Sep 05, 2009 5:09 pm

    sapa yg penah baca kisah seram aku dulu ni ada cerita baru aku... enjoy!!

    http://ringgitmalaysiaman.blog.friendster.com/2009/05/cuba-nak-rasuk-aku/

    Sponsored content

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Sponsored content Today at 6:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:10 pm