Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Share

    Falcon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Location : Ada la dekat-dekat korang tuh.
    Job/hobbies : Games... games.. games.. dan duit.
    Registration date : 27/11/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Falcon on Sun Nov 29, 2009 7:36 am

    anakseluang wrote:Sape2 yang ada citer tentang hantu boleh la post kat sini.Tak kira la sape2 yang diganggu hantu ke pelesit ker..atau sapa2 yang pernah terjumpa hantu.

    ~~deleted~~



    wah...hantu buat duit dgn referral link wooo... Laughing

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Sun Nov 29, 2009 8:07 am

    Hai toyol, kan dah ada topik ni. Search lah dulu.
    http://putera.forumotion.com/sembang-f4/korang-percaya-pernah-jumpa-hantu-t1987.htm
    -No longer relevant- Hehe.


    Last edited by ??????????? on Sun Nov 29, 2009 9:45 am; edited 1 time in total


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by johnburn on Sun Nov 29, 2009 8:13 am

    Die saje spam referral link die ke mcm2 thread dh.
    Cek post die kl nk tgk


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Sun Nov 29, 2009 8:58 am

    salam

    pengalaman tentang hantu dan makhluk seangkatannya dah ada di ruangan yang dibuka oler saudara sharul, juga di ruangan sembang

    utk anakseluang, sila gunakan fungsi carian terlebih dahulu sebelum membuka topik.. diharap perkara seperti ini tidak berulang. peringatan untuk semua forumer.

    maka saya merge-kan kedua2 topik ini... sekian


    --------------------------------------------

    wakiki
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 87
    Location : -=-
    Job/hobbies : -+-
    Registration date : 31/10/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by wakiki on Sun Jan 17, 2010 12:21 am

    Salam.. just nk kongi penglaman yg x seberapa.. Smile

    KISAH 1 :

    Lokasi Kejadian :Shahputra Village (SPV) Indera Mahkota 8, Kuantan (Jalan shortcut belakang SPV ke Taman Polo)
    Waktu Operasi : tiap2 hari lepas kol 12pm ade mase "Die" keluar awal.

    Bnyak jugak r org cerita jalan kt belakang tu KERAS, tp jenis aq nie sekadar degar jer r. Dipendekkan cerita, lepas makan kat MA TOM YAM, aq ngan 4 member lain pun balik r ke rumah kt taman polo lalu ikut kawasan tu dalam pukul 1am. Kiteorg balik naik kete, aq dok kt sit belakang (tengah), smpai jer kt titik PANAS tu tibe2 jer member aq sorang nie pening2, aq gelak je r, pastu aq pulak yg pening kepale. tibe2 jer rase lain mcm. Kwn aq yg driver tu pon lain mcm senyap jer.Sorng kwn aq lagi tu tutup mate guna tangan. Smpai kt rumah bru die cerita. Masa kt kwsan tu die ternmpak ade bende melintas N mase aq ckp pening2 tu die nampak ade bende dok atas kepala aq. Bende tu ikut smpai r kt satu simpang dan terus hilang.Ramai jugak membe aq yg lain kene, sapa2 jer yg lalu kws tu kompom kene kacau. Kereta jd berat r, lampu tibe2 padam, ade bende menumpang dn sbgainyer lah. Sape2 nk try boleh lah pi tmpat tu. he3. Mad


    KISAH 2 :

    Lokasi Kejadian:
    Polo #,Im8,Kuantan (Rumah sewa kawan)
    Waktu beroperasi : ermm.. ikut suka die

    Bende nie berlaku pada minggu lepas pada diriku sendiri. Sebelum2 nie mg budak2 dlm umah tu ckp ade BENDE yg dok kacau dlm rumah tu. Dan mcm biaselah aq hnya degar jer. Budak2 tu ckp rumah tu kawasan POCONG!.Nak di jadikan cerita.... Aq tidor kt umah member aq tu, budak2 tu x kasi aq akt 1 bilik tu. diorng cakap bilik tu keras N kwn aq penah nampak PEREMPUAN dlm bilik tu. So aq pun tidor kt masteroom. Dlm bilik tu ade 4 org termasuk aq. Memang malam tu aq x leh tidor, kwn aq sorang tu pon sama.. Aq pon cuba lelapkan mate, bile aq bukak mate tngok kwn aq sorang tu dh x de kt katil.. adess. time tu jugak r aq nmpak satu BENDE berdiri berkain putih.. aq nie rabun. so aq tak seberapa nampak. aq pun tenung r BENDE PUTIH tu. lama jugak r baru aq perasan.. rupe bentuk mcm MANUSIA, muka macm PEREMPUAN. nie first time aq tgk BENDE tu LIVE!. punye terkejut aq terus tutup mate (tak berani nk gerak) smpai r ke esokan harinya. Aq pn cerita r kt kwn aq tu.. rupenya2 nya kwn aq yg x de kt katil tu lari gi bilik sebelah Coz dia pon nampak LIVE tapi bukan PEREMPUAN tu tapi POCONG!.. Aiyakk lagi dasyat! affraid .

    p/s: ade smbungan cite lagi pada hari ke-2 tidor kt umah tu. Aq pon stop dulu smpai sini.. Rase lain mcm dah..

    Mr TR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 162
    Location : from ipoh to kl
    Job/hobbies : freelance streamyx agent
    Registration date : 05/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Mr TR on Sun Jan 17, 2010 2:14 am

    wakiki wrote:Salam.. just nk kongi penglaman yg x seberapa.. Smile

    KISAH 1 :

    Lokasi Kejadian :Shahputra Village (SPV) Indera Mahkota 8, Kuantan (Jalan shortcut belakang SPV ke Taman Polo)
    Waktu Operasi : tiap2 hari lepas kol 12pm ade mase "Die" keluar awal.

    Bnyak jugak r org cerita jalan kt belakang tu KERAS, tp jenis aq nie sekadar degar jer r. Dipendekkan cerita, lepas makan kat MA TOM YAM, aq ngan 4 member lain pun balik r ke rumah kt taman polo lalu ikut kawasan tu dalam pukul 1am. Kiteorg balik naik kete, aq dok kt sit belakang (tengah), smpai jer kt titik PANAS tu tibe2 jer member aq sorang nie pening2, aq gelak je r, pastu aq pulak yg pening kepale. tibe2 jer rase lain mcm. Kwn aq yg driver tu pon lain mcm senyap jer.Sorng kwn aq lagi tu tutup mate guna tangan. Smpai kt rumah bru die cerita. Masa kt kwsan tu die ternmpak ade bende melintas N mase aq ckp pening2 tu die nampak ade bende dok atas kepala aq. Bende tu ikut smpai r kt satu simpang dan terus hilang.Ramai jugak membe aq yg lain kene, sapa2 jer yg lalu kws tu kompom kene kacau. Kereta jd berat r, lampu tibe2 padam, ade bende menumpang dn sbgainyer lah. Sape2 nk try boleh lah pi tmpat tu. he3. Mad


    KISAH 2 :

    Lokasi Kejadian:
    Polo #,Im8,Kuantan (Rumah sewa kawan)
    Waktu beroperasi : ermm.. ikut suka die

    Bende nie berlaku pada minggu lepas pada diriku sendiri. Sebelum2 nie mg budak2 dlm umah tu ckp ade BENDE yg dok kacau dlm rumah tu. Dan mcm biaselah aq hnya degar jer. Budak2 tu ckp rumah tu kawasan POCONG!.Nak di jadikan cerita.... Aq tidor kt umah member aq tu, budak2 tu x kasi aq akt 1 bilik tu. diorng cakap bilik tu keras N kwn aq penah nampak PEREMPUAN dlm bilik tu. So aq pun tidor kt masteroom. Dlm bilik tu ade 4 org termasuk aq. Memang malam tu aq x leh tidor, kwn aq sorang tu pon sama.. Aq pon cuba lelapkan mate, bile aq bukak mate tngok kwn aq sorang tu dh x de kt katil.. adess. time tu jugak r aq nmpak satu BENDE berdiri berkain putih.. aq nie rabun. so aq tak seberapa nampak. aq pun tenung r BENDE PUTIH tu. lama jugak r baru aq perasan.. rupe bentuk mcm MANUSIA, muka macm PEREMPUAN. nie first time aq tgk BENDE tu LIVE!. punye terkejut aq terus tutup mate (tak berani nk gerak) smpai r ke esokan harinya. Aq pn cerita r kt kwn aq tu.. rupenya2 nya kwn aq yg x de kt katil tu lari gi bilik sebelah Coz dia pon nampak LIVE tapi bukan PEREMPUAN tu tapi POCONG!.. Aiyakk lagi dasyat! affraid .

    p/s: ade smbungan cite lagi pada hari ke-2 tidor kt umah tu. Aq pon stop dulu smpai sini.. Rase lain mcm dah..

    erm menarik...bila nk sambung nie?

    wakiki
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 87
    Location : -=-
    Job/hobbies : -+-
    Registration date : 31/10/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by wakiki on Sun Jan 17, 2010 9:40 am

    @ Mr TR = tankiu2


    Ok smbungan dri KISAH 2 :

    Smlam x dpt nk cerita pnjang2.. bdn pun naik seram.. Ada tanda2 jugak sebelum BENDE tu muncul depan mata. Masa aq dok lepak ngan kwn dlm 1 bilik keras tu,aq perasan ade kelibat dlm tandas, laju jugak pergerakan die. tp wat2 x kisah pon.. lpstu kwn aq tu pi bilik sebelah jap, time tu aq perasan lampu dlm tandas tu jadi samar2 dn terus gelap, bile kwn aq dtg balik terus menyala lak lampu tu.Dah rase takut jugak lah.. lpas tu smbung balik borak.. tibe2 semua lampu terpadam.. aiyak!.. Tp sekejap jer. N bdk dlm rumah tu ckp dh 3 kali lmpu terpadam. die cakap suh paham2 sendiri ler.. lepas dri tu r aq pi tidor kt MAsteroom dn nampak PEREMPUAN serba putih..

    Pada mlm ke-2 lak tidor di masteroom jgak. tp kali nie aq tekad tak nak bukak mate pon, nak pejam jer, sekali sekale tu ade jak main jeling2.Dlm pukul 3 pg jugak lah tiba2 aq rase bdn aq jadi keras, mcm jadi separuh sedar.. mate jer yg boleh gerak dan aq nampak 1 BENDE HITAM atas katil. KECIK jer BENDE tu mcm saiz budak. Mata aq mmg terpaku kt BENDE HITAM tu.. Abis semua surah2 Al-Quran yg aq tau baca keluar.. tp badan aq tetap jadi kaku, mmg lame jugak lah, lepas tu baru aq tersentap dan dah ok, aq pon dok pikir2 BENDE ape tadi tu?. lpas tu aq gerak kwn kt sebelah,, aq cakap aq takut..he3 Razz .

    **Rumah kwn aq tu selalu jugak lah ustaz luar datang. Tp bile tanya hal2 BENDE tu, die senyum jer..no komen!


    p/s: Kalau Kita Takut kat Hantu, "DIORANG" leh tau. So lagi r seronok dok kacau. Kalau dicari Hantu nie tak kan jumpa, kalau ade pon samar2 jer. jadi keseimpulan yg aq wat jgn terlalu takut sgt dan jgn jadi terlalu berani sgt. Buat biase2 jer. Tahap berani aq dlm 55% jer.. KEpercayaan thdap bende2 nie dlm 70%. mgkin jugak tu semua khayalan ataupon mimpi. Kalau kita kuat bende tu tak main2 ngan kita

    luqolas
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 101
    Age : 31
    Location : Seremban
    Job/hobbies : PC Gaming
    Registration date : 17/05/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by luqolas on Tue Jan 19, 2010 1:17 pm

    bleh ar aku test tido kat umah yg ko cakap tuh. aku dah ketagih nak tgok mende2 nih... lama sgt dah tak jumpa. aku tinggal kat jaya gading jek.

    mivec turbo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 31
    Location : darul ridzuan
    Job/hobbies : ministry of health malaysia
    Registration date : 21/05/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by mivec turbo on Tue Jan 19, 2010 5:50 pm

    erkk ..macam drama "jangan tegur lagi" yang selalu main kat tv3 pulak .. Basketball ..

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by sayw on Tue Jan 19, 2010 8:11 pm

    yawn.........wakiki

    try go to road off to teluk chempedak
    depan dia depo hospital ada sebuah rumah lama
    try masyuk =)

    Sponsored content

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Sponsored content Today at 6:42 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:42 pm