Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Share

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Sat Sep 05, 2009 7:48 pm

    Stylo la cerita cuba nak rasuk.
    Boleh nampak dia tenyeh kepala kat dada tu..
    Apa yang dapat aku bayangkan, memang sangat menyeramkan la.
    Kalau buat filem confirm kalah JPB..


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Jedi on Sat Sep 05, 2009 8:04 pm

    Ada ustaz beri ceramah.
    Dia kata, hantu Melayu sama banyak dengan masakan Melayu.

    Bila dia sebut hantu kom-kom...aku gelak giler Razz

    luqolas
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 101
    Age : 31
    Location : Seremban
    Job/hobbies : PC Gaming
    Registration date : 17/05/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by luqolas on Sat Sep 05, 2009 9:18 pm

    sebenarnye hantu ni puncanye 1 je... syaitan. yang menjadikannye bnyk jenis ni manusia tu sendiri.

    Intel2Core
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 75
    Age : 30
    Location : PJ
    Job/hobbies : Programmer (COBOL & UNIX)
    Registration date : 18/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Intel2Core on Thu Oct 01, 2009 4:10 am

    aku pon nk share gak la cite antu..

    Kejadian 1

    hari : hjg mnggu
    mase : lebih kurang kul 2 pg.
    tempat : umah sewa kat kelantan (time stdy dlu)

    time 2 biase la org br pas abis exam, confirm x tdo awl punye..yg ade kat umah 2 cume kami bertiga.yg len smue g pekena shisha..masing2 ade komputer,ape lg men dota la..tgh2 aku men,tibe2 aku dpt msj dr mmbr pompuan aku..die kate ade antu gula2 (bungkus) kat luar pagar umah kitorg.aku dah t'diam..ape kena die anta msj cam 2 kat aku?tibe2 aku rase meremang.gerak ati aku kate benda 2 mmg dah ade kat luar.aku srh mmber aku tgk kat luar pagar ade ape.mmber aku ckp mane ade pape kat luar 2.iye ker?pas 2 aku g la tgk sendiri..YA ALLAH..mmg sah benda 2 ade.x kan mmber aku x nmpk pape.aku pon pnggl yg lg sorg srh jenguk kat luar,die pon x nmpk.aku dah resah dah..tp aku ingt pesan ustaz aku,baca ayat nie klu jmpe benda yg bukan2..aku pon baca la ayat yg ustaz aku bg 2 smbil aku tenung benda 2..lame gak la dlm 5 mnit..bile tibe ayat yg last benda 2 terus ilang..

    Kejadian 2

    hari : malam jumaat (selang bape mnggu dr kejadian 1)
    mase : 3 pg
    tempat : umah sewa

    time 2 smue x ngantok lg..kumpul la kat ruang tamu kat bwh..biase la bual2 kosong.tgh sedap2 berbual,tibe2 aku t'diam..aku ckp ngan mmber2 aku ade benda melompat2 kat belakang umah.mmber aku x p'caye..kbetulan aku ade mmber yg bleh "on-off" die punye hijab.aku srh die tgk..die ckp mmg btol..peerrrgghh...smue kat dlm umah 2 duduk x senang.aku ckp kat smue mmber2 aku g amik air sembahuang pas 2 bc yassin ramai2..smue kelam-kabut amik air sembahyang n yassin.abis jer bc yassin benda 2 dah ilang dah..

    **moralnya kat sini,benda2 mcm tu mmg wujud cume x smue bleh nmpk.klu Allah berkata "Kun Fa Ya Kun" maka x mustahil akan berlaku..

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by sayw on Sun Oct 04, 2009 9:19 pm

    Intel2Core wrote:aku pon nk share gak la cite antu..

    Kejadian 1

    hari : hjg mnggu
    mase : lebih kurang kul 2 pg.
    tempat : umah sewa kat kelantan (time stdy dlu)

    time 2 biase la org br pas abis exam, confirm x tdo awl punye..yg ade kat umah 2 cume kami bertiga.yg len smue g pekena shisha..masing2 ade komputer,ape lg men dota la..tgh2 aku men,tibe2 aku dpt msj dr mmbr pompuan aku..die kate ade antu gula2 (bungkus) kat luar pagar umah kitorg.aku dah t'diam..ape kena die anta msj cam 2 kat aku?tibe2 aku rase meremang.gerak ati aku kate benda 2 mmg dah ade kat luar.aku srh mmber aku tgk kat luar pagar ade ape.mmber aku ckp mane ade pape kat luar 2.iye ker?pas 2 aku g la tgk sendiri..YA ALLAH..mmg sah benda 2 ade.x kan mmber aku x nmpk pape.aku pon pnggl yg lg sorg srh jenguk kat luar,die pon x nmpk.aku dah resah dah..tp aku ingt pesan ustaz aku,baca ayat nie klu jmpe benda yg bukan2..aku pon baca la ayat yg ustaz aku bg 2 smbil aku tenung benda 2..lame gak la dlm 5 mnit..bile tibe ayat yg last benda 2 terus ilang..

    Kejadian 2

    hari : malam jumaat (selang bape mnggu dr kejadian 1)
    mase : 3 pg
    tempat : umah sewa

    time 2 smue x ngantok lg..kumpul la kat ruang tamu kat bwh..biase la bual2 kosong.tgh sedap2 berbual,tibe2 aku t'diam..aku ckp ngan mmber2 aku ade benda melompat2 kat belakang umah.mmber aku x p'caye..kbetulan aku ade mmber yg bleh "on-off" die punye hijab.aku srh die tgk..die ckp mmg btol..peerrrgghh...smue kat dlm umah 2 duduk x senang.aku ckp kat smue mmber2 aku g amik air sembahuang pas 2 bc yassin ramai2..smue kelam-kabut amik air sembahyang n yassin.abis jer bc yassin benda 2 dah ilang dah..

    **moralnya kat sini,benda2 mcm tu mmg wujud cume x smue bleh nmpk.klu Allah berkata "Kun Fa Ya Kun" maka x mustahil akan berlaku..

    soalan di benak hati saya
    1) macam mana budak perempuan tu tahu?
    2) macam mana dia only suruh awak yang pandang keluar bukan pelajar lain?(assuming that she got only your phone number)
    3) awak x takut dia tuju kat awak sebenarnya?

    dari cerita tu macam ada sikit janggal la sayw nengok nya
    macam dah sepakat.......

    just my opinion though coz if she really see the ghost, she should call ustaz or ustazah dan x der relevansi telefon awak
    yes it is true that that "thing" appear in front of your house but
    kalau saya ada di tempat awak mesti terfikir benda2 ni

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by sayw on Sun Oct 04, 2009 9:37 pm

    ??????????? wrote:Salam.

    Ok ni aku ada pengalaman baru...err..agak mistik....tapi aku anggap je la ini satu ujian Allah.
    So aku just nak share dengan korang especially yang berminat dengan cerita2 camni.
    Then kalau nak percaya atau tak tu terpulang kepada kamu semua, sebab aku & family aku pun masih keliru..
    Kitaorang nak percaya pun susah, tapi benda memang dah berlaku. Cumanya masa perkara tu berlaku kami semua tak perasan.

    Part 1
    Al-kisah nya semalam aku, mak aku, dan dua orang adik dia bawa seseorang (so kami berlima) pergi berjumpa seorang Ustaz di Sijangkang, untuk berubat secara Perubatan Islam. So proses perubatan tu ada la antara pukul 6.30pm sampai 7.30pm.
    Then biasa la, dalam proses perubatan tu mesti pesakit akan meracau-racau, dan meronta-ronta. So aku, mak aku, dan dua lagi adik dia terpaksa la tolong ustaz tu pegang pesakit supaya dia terkawal semasa meronta-ronta tu. Selepas selesai tu, ustaz tu cakap benda tu dah keluar dari badan pesakit. Semuanya ada empat ekor. Huhu. Aku ni nak kata takut pun tidak, sebab dah lama sangat pesakit tu sakit, so kami pun dah biasa dengar benda2 macam tu. Cuma kena lebih berwaspada la, jin dan syaitan kan dah janji nak menyesatkan dan memecah belahkan anak Adam.
    So sebelum balik, ustaz tu beri la kami beberapa doa untuk diamalkan supaya benda-benda tu tak dapat ganggu lagi (InsyaAllah).
    Kalau ia nak ganggu pun ia tak dapat nak masuk rumah.

    Part 2
    Ok dah sampai rumah, kira-kira jam 9.00 lebih. Rehat2 jap.
    Pastu aku pun macam biasa, masuk bilik, bukak laptop berPDC. Tengah semangat nak berPDC sebab pagi tadi (semalam) ada kes penipuan internet berlaku kat aku, so disebabkan tak sempat nak menulis waktu petang, aku pun tulis la malam tadi tentang kes tu. Time ni kejadian mistik belum berlaku. Then dalam pukul 11 camtu aku pun turun, nak tengok tv. Aku ingat lagi time tu cerita P. Ramlee Tiga Abdul kot kat Astro Prima.

    Time ni la kejadian bermula. Aku tengok tv sorang2. Abang aku tengah siap2 nak main futsal.
    Pastu tengah tengok tv, telefon berbunyi...ring ring ring, ku angkat ku tanya...siapa.
    Oh pakcik aku rupanya. Dia dari Penang nak bermalam di rumah kami. So dia tanya mak aku buat apa.
    Aku bagitau la, mak dah tidur.. Tapi kalau pakcik nak datang boleh jer.. Lagi pun mak dah pesan tadi pakcik memang nak datang.
    Pastu pakcik aku kata dia pegi rumah makcik lagi sorang, tak nak ganggu kitorang. Aku pun cakap OK.
    Then pun abang aku pun turun nak keluar, dia nak gi futsal.

    Part 3
    Keesokan hari (hari ni la, pagi tadi), pakcik aku datang bertiga, dengan anak dan isteri dia.
    Masuk2 terus mak aku soal siasat "laa apasal tak masuk malam tadi.. orang baru je masuk tidur..".
    Pakcik aku cakap "kitorang bukan tak nak masuk, dah siap parking lagi, tapi ketuk pintu kuat2 takde orang pun, rumah pun gelap. Tapi cantik sangat macam villa. Pastu kitorang telefon la, si za (aku) angkat cakap semua dah tidur.. kitorang tak jadi la singgah takut mengganggu lak".
    Aku pun dah tersegan bila pakcik aku cakap camtu. Aku dah fikir bukan2 yang dia ingat aku tak nak jemput dia masuk ke apa.
    Pastu aku pun teringat, time pakcik telefon tu, aku memang ada je kat bawah tu tengah tengok tv, dah lama dah. Abang aku pun nak keluar gi futsal.
    Persoalannya, takkan aku tak dengar dia ketuk pintu? Takkan rumah aku gelap sebab aku tengok tv pasang lampu? Abang aku pun tak dengar sapa2 ketuk pintu. Time dia nak kluar pun takde sapa2 kat luar.
    Kitorang dah pelik sesama sendiri bila aku terangkan macam tu.

    Part 4
    Pastu seorang lagi makcik aku (yang sekali ngan kitorang gi jumpa ustaz semalam) pun datang ngan family dia.
    Datang2 kitorang pun bukak la cerita tadi. Semua pelik2 dan tertanya-tanya iyeke iyeke..
    Pastu pakcik aku yang dari Penang tu cakap, lepas keluar dari rumah aku malam tadi, dia terus ke rumah makcik aku tu,
    pun sama jugak, gelap, macam tak ada orang, masa tu pukul 12.30 la camtu. Pastu suami dia cakap "eh ada la, saya baruu je buang sampah kat luar kul 12.30 tu. Pastu tunggu la kejap kat tepi kereta kot2 korang sampai. Tapi tak sampai2 pun".
    Huhh. Kepelikkan kami semua berganda, apa semua ni?
    Last2 pakcik yang dari Penang tu bermalam la kat rumah makcik aku yang lagi sorang.
    Nasib baik la adik beradik mak aku ada 3 orang duduk Shah Alam ni.
    Kalau tak, pepasal je kena tidur hotel.
    Pelik3..

    Part 5

    Pastu buka2 cerita, cerita punya cerita, mak aku bocorkan satu rahsia.
    Pengalaman dia kat rumah kami ni. Dah lama la bertahun2 lampau, time tu kitorang kecik2.
    Tapi dia rahsiakan je takut kitorang takut nak tidur bilik tu lagi.
    Sekarang dah besar takde nak takut2 lagi dah, penampar Jepun se-das kena tak pasal2 kang.

    Kisahnya, masa tu dia tidur dalam bilik adik-adik aku (dahulunya tu bilik aku ngan abang aku).
    Pastu dia terjaga, nampak satu kotak bEsar sangat (besar dinding gak la kot), warna merah. Tak tau apa bendanya.
    Tengok lagi sekali dah tak ada.

    Then, adik aku pulak bocorkan satu rahsia. Sebenarnya ada satu masa tu, time dia tidur dia kena himpit (biasa la himpit2 ni).
    Pastu time tu juga dia buka mata, dia nampak satu keranda warna merah dalam bilik tu. Terus dia tutup mata balik, takut, sampai tertidur balik.
    Dia pun tak pernah cerita benda tu kat sesiapa sebelum ni.

    Aku dah terkejut beruk! Aku pun angkat tangan untuk bercerita, sebab semua time tu tengah iyeke iyeke.
    Ada satu rahsia yang aku tak pernah bagitau sesiapa.
    Iaitu semasa bilik tu adalah bilik aku, pagi2 masa aku bangun tidur, aku juga pernah sekali ternampak benda yang adik aku nampak tu, keranda merah.
    Terus aku tutup mata, pastu buka balik benda tu dah tak ada, then terus aku cabut lari turun bawah gi kat mak aku.
    Tapi aku takde cerita apa2 la, sebab aku ingatkan tu aku mimpi je. Baru lah pagi tadi aku tahu benda tu bukan aku sorang je yang nampak.

    Apa maknanya tu?
    Jeng jejeng..!!
    Itulah antara ujian Allah nak uji kitorang semua.
    Yang penting sekarang, kita jangan takut benda-benda macam tu, memang kerjanya untuk menakut2kan kita.
    Kalau kita takut, ketawa terbahak2 lah dia semua.


    cuba tgk dalam apa2 jenis bekas warna merah kat luar
    x kisahlah pasu ke yang pasti ada sedikit warna merah
    kalau xder xperkla-maybe semulajadi
    klau ada- buang

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Sun Oct 04, 2009 11:15 pm

    Uiks cerita panjang ku diquote. Hehe.
    Ok lupa nak update, sekarang semua dah back to normal. ;-)
    -
    Did you mean bekas warna merah tu menyebabkan kami ternampak keranda merah di dalam rumah?
    Err, rasanya tak ada kot bekas warna merah or pasu warna merah kat luar rumah.
    Kereta pun tak ada yang berwarna merah. He he he.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by sayw on Tue Oct 06, 2009 6:45 am

    coz kalau benda tu "orang baik" hantar- dia akan guna apa2 identification yang sama
    walaupun sebiji guli pun kena suspect

    huhu saya just advice sahaja
    dah xder apa2 okla coz selalunya "orang baik" dia x kan senyap
    dia akan still "memohon"

    luqolas
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 101
    Age : 31
    Location : Seremban
    Job/hobbies : PC Gaming
    Registration date : 17/05/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by luqolas on Tue Oct 06, 2009 4:11 pm

    erm... boleh aku tau kenapa warne merah? dari apa yang aku tahu, suku-sakat setan jin nih suka kaler kuning...
    kalo tersilap minta tolong btolkan ye..

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Tue Oct 06, 2009 8:02 pm

    Sebab waterkaler kuning dah abis, dia guna la kaler merah.
    Sebab keranda yang kita orang nampak tu kaler merah la kot. Huhu.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by sayw on Tue Oct 06, 2009 8:41 pm

    hijau-syurga
    merah-simbol keganasa, syaitan

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by MalaYneuMaya on Tue Oct 06, 2009 10:06 pm

    assalamualaikum...

    haha kisah ko diquote balik 11? tapi mmg menarik pon kisah keranda merah ko tu..skang ni apa crita..mmg dah ok 100% ke?

    *aku asik pandang je bakul sampah aku tu..merah tu..jgn terapung kang dah la ye.. Exclamation


    --------------------------------------------

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Tue Oct 06, 2009 11:24 pm

    ^ Pasal keranda tu, so far macam dah tak muncul dah la. InsyaAllah takkan muncul dah la. Huhu.
    Huh, ko jangan pandang lama-lama bakul sampah merah ko tu wacakaplu. Nanti..............ha aku tak jamin...!


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    luqolas
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 101
    Age : 31
    Location : Seremban
    Job/hobbies : PC Gaming
    Registration date : 17/05/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by luqolas on Wed Oct 07, 2009 12:52 am

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

    haha kisah ko diquote balik 11? tapi mmg menarik pon kisah keranda merah ko tu..skang ni apa crita..mmg dah ok 100% ke?

    *aku asik pandang je bakul sampah aku tu..merah tu..jgn terapung kang dah la ye.. Exclamation

    kalo ko tenung bakul tu tetiber berkecai, bgtau katne ko tggal, aku nak nuntut ilmu ngan ko.... ngeh3!

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Wed Oct 07, 2009 12:57 am

    Kah kah kah.
    Kalau tenung bakul sampah tu sampai bakul tu masuk lori sampah, aku nak tuntut ilmu tu! Hihiks.

    -
    Aha ni lagi satu, pernah tak korang kawal something menggunakan telekinesis?
    Dan pernah tak korang "contact" seseorang menggunakan telepati?


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by akuccputsedut on Wed Oct 07, 2009 11:17 am

    amboi 11? cerita hang dah difemeskan balik...hihihihihi....

    hang nih ada ilmu tele-telepati nih ker..?? aku pernah gak contact pakai HP jer...hahahhahahaha....

    tgk tak citer The Phone...haaa hantu sekarang pandai pakai tepon laa....


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by MalaYneuMaya on Wed Oct 07, 2009 12:55 pm

    assalamualaikum...

    luqolas wrote:

    kalo ko tenung bakul tu tetiber berkecai, bgtau katne ko tggal, aku nak nuntut ilmu ngan ko.... ngeh3!

    heh kalu ada ilmu camtu buat apa ko nak tau kat mana aku tinggal...baik aku jeng2 je kat sebelah ko.. lol!


    --------------------------------------------

    iznie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 243
    Age : 31
    Location : BUMI ALLAH
    Job/hobbies : GIGIT KUKU
    Registration date : 07/10/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by iznie on Wed Oct 07, 2009 4:15 pm

    percaya ade alam lain selain kita, tapi tak pernah jumpa mereka...

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Wed Oct 07, 2009 6:01 pm

    Huhu. Aku tak ada la ilmu telepati tu, tapi kadang-kadang ia menjadi dengan tak disengajakan. Contohnya ada seseorang yang dah lama sungguh tak contact aku. Then satu hari tu aku teringat kat dia, dan aku nak contact dia. Malangnya hp aku tak ada credit. Tetiba malam esoknya dia call aku. Huhu. Camtu la. Banyak kali gak terjadi, tapi tak disengajakan.
    Then ada kadang-kadang tu, aku baru je pegang handphone nak call orang, dia dah call aku dulu. Haa magic2!

    Pasal telekinesis plak, pun macam tu jugak. Pernah berlaku tapi tak disengajakan.
    Contohnya, dulu masa kecik aku slalu tidor dalam aircond. Tengah2 tidur tu terjaga sebab sejukk sangat. Tapi disebabkan keadaan gelap gumpita, maka takut la nak pergi tutup aircond tu. So aku pun berharap la sangat-sangat aircond tu tertutup. Tetiba memang aircond tu tertutup. Hahahah. Tapi bila aku sesaja nak suruh laptop off sendiri sebab aku malas nak pegi off, taknak pulak dia off. Hinsss!!

    Dan satu lagi *kebolehan* meramal hujan. Wahaha. Walaupun pagi ni panas terik, tapi sometimes bila aku tengok langit, aku dapat agak petang ni mesti hujan. Mungkin sebab maksud nama aku adalah "Hujan" kot. Aku ingat pasni nak cari keje kat Jabatan Kaji Cuaca la...


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    gaman80
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 17
    Age : 36
    Location : Kudat, Sabah
    Job/hobbies : Membantu orang belajar / Membaca
    Registration date : 07/10/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by gaman80 on Wed Oct 07, 2009 6:17 pm

    Hantu itu sebenarnya adalah setan yang mengganggu manusia. setakat ni aku tak pernah lagi rasa tapi ramai member2 aku termasuk pakcik aku yang pernah rasa. ada yang bawa daging lembu tengah2 malam naik bukit terasa mcm tak dapat naik, ada member aku yg kerja tunggang beskal nak p kerja tiba2 dikejar api...

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Wed Oct 07, 2009 6:20 pm

    bagus nih... ko ley mohon jawatan pegawai gred 41 kat jabatan tuh... alang2 kot2 ko bule ramal bencana alam skali ke kn... berpekdah....

    mase interbiu, ko show-off la sket kebolehan ko tuh....

    gaji bule up rm300 kalo ad pengalaman mengamalkn telekinetik/kinesis/pati setahun...

    mksd nameku udara, tp xpenah lak ak kaji kebolehan ak meramal angin... nnt ak try la... tgk cmne

    p/s: kuasa telepot xde?


    --------------------------------------------

    iznie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 243
    Age : 31
    Location : BUMI ALLAH
    Job/hobbies : GIGIT KUKU
    Registration date : 07/10/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by iznie on Wed Oct 07, 2009 6:22 pm

    nak apply jugak...

    part time ade ke?

    anakseluang
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 10
    Age : 35
    Location : Depan pc
    Job/hobbies : Melengung
    Registration date : 12/10/2009

    pengalaman anda tentang HANTU....

    Post by anakseluang on Sun Nov 29, 2009 2:17 am

    Sape2 yang ada citer tentang hantu boleh la post kat sini.Tak kira la sape2 yang diganggu hantu ke pelesit ker..atau sapa2 yang pernah terjumpa hantu.

    ~~referral link tidak dibenarkan~~

    the_ultimatez_najman
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 521
    Age : 23
    Location : Shah Alam,Selangor
    Job/hobbies : Pc,Pc,Pc
    Registration date : 19/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by the_ultimatez_najman on Sun Nov 29, 2009 4:08 am

    aku lgi x suke klau ade hantu2 yg spam link kat treadh...huhuh

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Jedi on Sun Nov 29, 2009 6:17 am

    Mana ada hantu.

    Tu hos rancangan 'Pemburu Hantu' yang kena tangkap khalwat ketika pakai langsir tu.
    Tu baru betul2 jadi 'hantu' Laughing

    Sponsored content

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Sponsored content Today at 7:07 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:07 am