Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Share

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by fiza_cute on Tue May 26, 2009 12:08 am

    beh tu teri bear tu kene bkar ke ape?

    seraammm weiiii~ No Crying or Very sad

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by teri-chan on Tue May 26, 2009 1:02 am

    tak kot... aku rasa simpan dlm stor.. n teddy tu ada smpai aku gred kot. sbb bile kitorg kosongkan stor tu ada je org simpan teddy... alah sekecik2 anak smpai sebesar2 org punya saiz pun ada.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by hampeh on Tue May 26, 2009 3:52 am

    Time aku duk kolej dulu ada benda main keyboard pc kat bilik aku ,member2 bilik aku nak main game kul 2-3 pagi pun nak kaco . hishhhh...

    Pastu ada satu semester tu , ada cite pasal tangan berdarah masuk dari tingkap luar ... pale

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by loy_azloy on Tue May 26, 2009 10:24 am

    kalau tak silap aku masa tinggal kat JB ade rancangan singapore pasal rakaman2 hantu,yang aku tak boleh lupa tu teddy bear tu dia selalu letak kat tingkap,pastu kamera dirakam mengahala teddy bear tu,mlm tu aku tgk teddy bear tu bergerak dgn sendirinya,kepala dia pusing kiri kanan,tangan bergerak2,mau berdiri bulu roma mahupun bulu hidung aku tgk...

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by teri-chan on Tue May 26, 2009 12:20 pm

    hahahha.. tp sebenarnya betul ke boleh berckp? pada aku chucky je yg bercakap hehehe..


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 40
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by szainizam on Tue May 26, 2009 1:19 pm

    Anak aku kecik2 dah takutkan hantu..

    Bukan umi n abah dia yang ajar..tapi korang taulah..bila dah bercampur ngan semua famili..tambah media pon hangat pasal bende ni..so dalam fikiran dia..takut pada HANTU..
    La ni aku dok masukkan SYAITAN dalam fikiran dia..Kena baca doa nak jauhkan dari syaitan..
    .Hantu takde, syaitan ade.

    Satu lagik..dia penah nampak SYAITAN ni masa kitaorang gi tido kat PD..adela satu hotel ni..memang murah tapi sunyi giler..time aku pergi bukan masa cuti sekolah lagipun..Aku sampai sana malam lebih kurang time isyak la..memang kosong tul hotel tu..kalau aku tau..memang aku tak datang la..

    Ni semua ide sepupu wife aku, nak bbque la..ape la..so dipendekkan cerita, time aku nak masuk hotel tu..anak aku bersuara.."abah, along nampak orang mata merah la kat atas tu..''..pergh..berderau gak la darah aku..Aku pandang wife aku..dia pun nampak cuak juga...tapi aku buat2 tak takut la depan wife n anak2..memang time tu gelap n sunyi giler..Aku suruh anak aku tutup mata dan jangan tenguk kat situ lagi. Aku tenguk jugak kat tempat dia tunjuk tu..takde apa pon.

    Dari jauh, terdengar sayup2 orang berkaraoke..lagu cina kot pasal aku tak paham..sesekali dengar cam bunyi yg menakutkan..pohh..memang siut tol malam tu...Pastu..diorang sewa tingkat 3. Masa tu aku ngan famili aku jer. Yang lain dok kat bawah..bbq..Ye la aku ngan anak kecik lagik..so pakat ngan wife aku..kami naik dulu..

    Memang siut..Dah la hotel gelap. Pastu dari lif nak ke bilik tu pon gelap dan sunyi..takde lampu koridor..penghuni lain pon tak nampak ..alahai..rasa cam nak balik jerr..Mula2 aku antar wife ngan anak2 naik dulu...lega..diorg dah settle..pastu barang2 budak lagik..terpaksa la aku yg ambil..takkan wife aku lak yg ambik..

    Perrrhh...memang seram sejuk la aku time nak turun tu..tambah malang lagi..tingkat 3 tu lif takleh berenti..kena naik n turun pakai tangga kecemasan..alahai..memang la diorang ni..saja pilih hotel camni...

    Time nak naik lepas amik barang...teringat lak citer the eyes ke apa tah..yg sence masa dalam lif sorang2 pastu ader hantu belakang dia...wahh jiwa dah kacau..dalam hati..berulang2 ayat kursi aku baca...alhamdulillah famili aku selamat dari ancaman syaitan.

    Tapi rupanya bila dah berbulan2 lepas gi PD tu, makcik wife aku cakap (dia ni, leh mengubat2 orang..kira bomoh la)..dia nampak pompuan muka tak lawa (hodoh) sebelah luar tingkap bilik hotel yang kami tidor tu. Patut la cucu dia mengamuk nangis malam tu..alhamdulillah..anak2 aku ok walaupun dah nampak benda tu awal2 lagik...apa benda tu ek? Syaitan la tu...nak takutkan orang je kije dia..

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Hiruka on Tue May 26, 2009 1:59 pm

    huhu hotel mane tu nizam..byk tu kat PD. Pernah gakla duk kat beberapa hotel situ. Mmg rmai dh member ke sedara ke, familiy sumer ckp area PD mmg byk tmpat keras skit. Time member study kat uniti PD dlu pon byk cite² seram. Sib baikla aku sempat abiskan sem, klu x kena gak continue ke Uniti PD..ade yg nmpk org duduk kat tangga takde kepala la, tingkap tutup asyik terbukak blik la, pintu bukak tutup la, tegur member tapi sbnrnye makhluk lainla, huish byk lgla lupe..mmg pkir 2-3 kali nk bercuti kesana daa..

    Klu kat kampung tu mmg xtremela. Sbb atuk aku ni prangai plik skit (die leh nmpk menda halus)..Ade satu mlm aku sapa die sbb bangun nk pi mane tah (aku tido ngan atuk time kecik² dlu), die ckp "atok nk pi halau pontianak mengilai kat pokok jambu jap", fuhh naik asap pala aku time tuh..dh le rumah sume pkai pelita bile tido. patutla adik kecik aku dok merengek dari tadi kat bilik bwh (dekat ngan pokok jambu air)..pstu byknla aku x bergerak langsung atas katil tuh..smpai semut halus merayap kat badan aku pon aku x hiraukan. Byk lak tu, sbb ade sisa biskut kat katil..mcm org jalan atas zink tu dh biase gakla dgn org wat keja kat dapur..biasela keliling rumah pokok getah ngan hutan..tu belum pengalaman pi ngaji dan main time malam..huhu

    mr_sparrow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 26
    Location : kdg2.. kat rumah... kdg2... kat cc.... kdg2..kat..
    Job/hobbies : amar makruf nahi mungkar
    Registration date : 19/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by mr_sparrow on Tue May 26, 2009 2:01 pm

    iiiieeeey seram siot bc citer2 korg semua ni...aku rasa threat jnis ni de kn dlm putera.com dulu...

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Tue May 26, 2009 3:14 pm

    kalau saka 2 melibatkn hantu gk ke?

    ak cm bese dgr, tp xtau saka 2 cmne sbnrnye.


    --------------------------------------------

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Hiruka on Tue May 26, 2009 3:48 pm

    Hantu ni istilah org melayu..Dlm Al-Quran ianya adalah makhluk halus, jin dan syaitan..Saka ni sama la seperti Bela hantu raya, toyol, Polong etc..tapi ianya lbih kepada keturunan. Diperturunkan dari generasi ke generasi (mempunyai talian darah / kekeluargaan)..Mcm hantu raya, toyol, polong etc tuh biasenye org leh bagi sesape yg die nk atas persetujuan la..Dan biasenye Saka ni org dlu² guna untuk perlindungan ahli keluarga mereka..

    Tapi kita ni sbg hamba tuhan, jgnla berharap pada mahkluk Dia yg lain. Haraplah pada tuhan yg satu kerana ia tetap syirik. Dan jgnla berjanji dgn Jin / syaitan ni. Kerana mereka akan senantiasa menipu daya dan menyesatkan..takde sesuatu yg mudah klu nk berjaya. Wallahualam ~

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Tue May 26, 2009 3:57 pm

    tp saka ni kalo xsilap ancestors kite gune gak utk pelindung dr mase zmn perang esp mase japanese occupation la kn..


    --------------------------------------------

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Hiruka on Tue May 26, 2009 4:03 pm

    Mmg ader pon..cuma x rmai yg tau cite sbnrnye.. Very Happy
    asal rai ade ngidam nk bela saka ke? pi la nuntut..haha

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by fiza_cute on Tue May 26, 2009 4:06 pm

    seram beb dgr cite bro nizam tu..huhu..

    haih! da la atuk aku salu mangun mlm nk tgk jam..die x sabo nk solat subuh..adoilaa~

    aku ni mudah tokojut klu ade yg watkan aku seram..adeh!

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by kindaichi_hajime on Tue May 26, 2009 5:31 pm

    citer seram aku time skola jer kot..

    KES 1
    time tu mmg antu mne ntah mngamuk la kt skola aku..
    skola aku nmenyer SMKTK...tmn keramat..
    tp dipanggl SMK TEPI KUBUR sbb berjiran ngan kubur..
    citer nyer aku xbpe ingt sgt..
    tp time tu rmai bdk pompuan kne kaco..
    mula2 byk kes tampar menampar..
    rmai pmpuan ckp diorg kne tampor kuat2 kt pipi..smpai merah2 muka..
    bkn sorang dua yg kne..tp berpuluh gak la..
    pastu naik stage dua plak...men rasuk2..huhu..
    tp aku rase ader kjadian yg klaka la bg aku..
    sbb time tu ader pmpuan kne rasuk kt padang..dier mmg lari2 laju gilerrrr...
    yg lawaknyer sume pakat kejar...ustaz,tukang kebun,kwn2,mkcik jual air sblh padang,pkcik2 yg duk lepak2 kdai kopi..smpai ader ader yg x sedar kain pelikat diorg da tercabut..huhu..
    pastu ustaz skola aku tu ambik lngkah cm dlm filem jgn pndang blakang..
    puncanyer drpd tandas pmpuan blok B..
    ustaz tu ntah wat cmne dier tangkap la syaitan tu masuk dlm botol..
    pastu dlm perhimpunan dier tnjuk botol tu..huhu..
    start aritu..berakhir la amukan dier...

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Tue May 26, 2009 5:36 pm

    @szainizam
    Huio seram betul cerita encik szainizam tu. Saya yang membayangkan jer pun dah naik mulu roma, apatah lagi encik szainizam sefamili yang alami detik tu. Hmm. Ni yang malas nak pergi PD ni. Biasa kalau pergi PD saya menginap kat Resort Seri Batu (bukan nama sebenar), resort yang ni macam berpuaka sikit keadaannya. Haha. Then pernah sekali menginap kat Hotel Ilham (nama sebenar), tapi nasib baik tak ada apa-apa gangguan. Agak-agaknye ape ye nama tempat encik szainizam menginap tu. Hehe.

    @mr_sparrow
    Ha'a kat PDC lama dulu ada thread macam ni, tajuk dia "Pernah Tgk Hantu?".

    @kindaichi_hajime
    Wah! Sekarang mana pergi botol tu? Jangan tersilap jadi botol susu sudah la. Haha.

    -

    Oh ye, pagi tadi ada ceramah kat TV9 kot, oleh Ustaz Hassan Din (ke Ustaz Harun Din?) salah seorang antara diorang berdua la,
    berceramah pasal makhluk halus ni; jin, syaitan & qarin.
    Pesannya kita sebagai orang Islam haram untuk minta bantuan dari jin walaupun untuk kepentingan peribadi (seperti bela toyol untuk curi duit, bersusuk untuk nampak cantik) ataupun untuk keselamatan rumah tangga dan harta benda. Kebetulan sebelum ni ada yang bertanya boleh ke kita bela jin untuk menjaga kebun, so rasanya jawapannya tak boleh la kan.
    Lagi pun dalam zaman serba moden sekarang ni, macam-macam teknologi boleh kita guna untuk jaga kebun berbanding guna jin...


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by neology on Tue May 26, 2009 5:51 pm

    aku tgk korang sume macam ada macam2 pengalaman menarik..why not kongsi di blog aku..jadi guest writter..ok x?sape yg berminat..boleh la layari Selangkah Ke Alam Misteri

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by TOYSЯUS on Tue May 26, 2009 6:07 pm

    Encik neology copy je la, atau re-write jadikan sebuah cerita pengalamam-pengalaman kitorang ni kat blog tu. Haha.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by neology on Tue May 26, 2009 8:26 pm

    xbest la camtu..kalo copy paste..xsesuai la..melanggar hakcipta lak..hehehe..ala..ni just jemputan je..xnk pn xpe..tapi sape rasa rajin..nk share pengalaman..bleh la..

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 40
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by szainizam on Wed May 27, 2009 1:20 am

    ANAK SIAPA DEPAN RUMAH TU?


    Ini kisah benar dan aku cerita berdasarkan pengalaman aku, famili dan orang-orang yang aku percaya. Sehingga sekarang, perkara ini masih berlanjutan walaupun telah beberapa kali usaha untuk menjauhkan makhluk ghaib tersebut dibuat tetapi masih belum berjaya.

    Aku sampai kuarters adik perempuan aku petang dua hari sebelum raya tahun 2008 bersama isteri, anak2 dan ibu bapaku. Memang aku dengar banyak cerita mengenai kuarters adik aku ni tetapi pendapat aku dalam bulan puasa ni takkan la mahkluk2 ghaib dapat kacau kita orang.

    Kuarters ni kuarters kerajaan yang dulu2 punya kat kampung2. rumah separuh batu sebiji2 yang kalau sekali tenguk macam lepas merdeka punya bangunan. Depan kuarters adik aku ni ada satu pokok besar dan tinggi (memang cam tempat makhluk bersarang..dan memang kat situ la kata ustaz2 n bomoh)..belakang kuarters pulak adalah sekumpulan kecil pokok pisang..memang sesekali rasa suam2 sejuk la duduk sini..jauh lak tu dari umah orang lain dan jalan besar.

    Selepas berbuka puasa bersama2, adik ipar aku (suami adik pompuan aku) bersama2 anak2 aku si along dan angah bermain bunga api di halaman kuarters. Kebetulan malam itu, jiran2 adik aku tiada di rumah. Jadi, bermain sakan la anak2 aku bunga api dan mercun bersama adik pompuan aku ngan suami dia. Aku dan yang lain duk dalam rumah sambil tenguk tv.

    Sedang aku bersiap nak pergi solat tarawikh, anak aku yang kecil, masa tu umur lebih kurang nak masuk setahun mula menangis. Mulanya dengan esakan perlahan, semakin lama semakin berlarutan. Mak abah aku sahaja yang pergi tarawikh bersama menantunya dan adik pompuan aku. Yang tinggal kat umah tu aku dan famili aku. Masa inilah adegan bermula..

    Tangisan anak aku semakin panjang. Puas wife aku menepuk, mendodoi, mengenjut dan mendukungnya tetapi tidak juga mahu berhenti. Aku rasa sudah lain macam. Teringat aku cerita2 adik pompuan aku tu. Tapi, sekarang kan bulan puasa. Yang kita tahu, semua syaitan kena ikat..(tak tahu dalil/nas dari mana). Aku try tidokan dua orang anak aku tu along ngan angah. Alhamdulillah..selamat. Tapi yang satu ni..nape laaa..

    Yang pasti, malam itu memang terasa panjang. Aku dah mula cuak. Isteri aku dah penat.Nak minta tolong sekeliling..takde orang. Nak kuar..kereta abah aku bawa..Bayangkan, dari pukul 8 lebih hingga dekat pukul 12 tangisan anak aku tak reda2 lagik sampai mak ayah aku balik masjid pon masih tak berubah.

    Setelah puas bertukar tangan mendukung Syafikah ni, ketika mak aku punya turn dukung dia, isteri aku secara tak sengaja membuka langsir tingkap. Tiba2 kelihatan tiga lembaga seakan manusia setinggi anak aku sedang bermain2 di halaman kuarters berhampiran tingkap yang sedang isteri aku buka itu. Salah seorang anak kecil itu memandang tepat ke arah isteriku. Terkejut isteri aku lalu bertanya pada mak aku. "mak, anak jiran sebelah ke main tengah2 malam tu?." Mak aku macam faham2 je tak menjawab dan menyuruh isteri aku yang keletihan itu tidur sambil dia yang menjaga syafiqah sehingga anak aku tertidur keletihan akibat menangis.

    Keesokannya, isteri aku menceritakan padaku kejadian di tingkap tersebut. Aku terus keluar kuarters tersebut sambil melihat2 persekitaran tempat yang wife aku nampak 3 lembaga itu. Kebetulan jiran adik aku ada di halaman rumahnya. Aku bertanyakan pasal 3 anak kecil itu padanya, sama ada anak2nya atau bukan. Dia menjawab, " saya baru balik dari hospital bang. Anak2 saya, saya letak kat umah mak saya malam tadi".?

    anak siapa 3 orang depan rumah tu? manusiakah atau ...??

    p/s time tulis ni pun..teringat2 anak aku menangis malam tu..perghhh...belum kena, belum tau..apa2 pon memang kerja 'dia' menyakat kita dan budak2 (baby) ni leh nampak apa yang kita tak nampak..huhu..

    sharul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 121
    Location : shah alam/puchong/terengganu
    Job/hobbies : lempang lembu..hehe
    Registration date : 03/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by sharul on Wed May 27, 2009 1:55 am

    seram nih...budak kecik memang boleh nampak benda benda camnih...masa aku darjah 5 kakak aku kena buatan orng...dia meracau tak tentu pasal...umah aku masa tu tok imam suma dtg nak ubatkan kakak aku ni...jiran pun dtg skali...jadi aku pun dukung anak buah aku yg umur 2 thn lebih.pasal taknak dia ni kacau orng tgh dok berubat tu aku bawak dia masuk bilik...masa aku bawak dia masuk bilik tetiba dia nangis teruk..pastu bila aku nak bawak dia kuar bilik otomatik dia diam..pastu aku bawak masuk bilik lagi skali pastu dia nangis lagi...masa tu aku dah pikir semacam dah...mungkin ada benda yang dia nampak kat dlm bilik tu kot..pastu ada 2,3 bulan aku tak tido dlm bilik tu...takut.. tongue hehehe

    ashid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 138
    Registration date : 12/05/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by ashid on Wed May 27, 2009 2:22 am

    erm cita hantu ya.. aku pon share la pengalaman aku. actually, aku tak pon tak pasti cita aku ni berkaitan hantu ke tak

    Cita ni tejadi time aku study kat melaka dulu.
    pada satu pagi, aku ada final presentation, so aku pon bangun awal.
    aku tengok jam, lebih kurang pukul 6.30pg, elok la aku bangun mandi.
    yang peliknya, suasana pagi tu tak macam selalu. sunyi. Selalunya pukul 6.30 memang dah ramai dah student bangun mandi.

    Aku pon masuklah toilet nak mandi, masuk dalam bilek mandi. belum apa apa aku rasa cam ada orang tekan aku dari belakang. so aku pon jatuh, (posisi merangkak) , bila nak bangun sekali lagi aku rasa aku kena tekan, sampaila kepala aku terhantuk ke lantai 2 3 kali. Aku rasa pening2, bila kepala dah mula baik, aku bangun slow slow, dan terus masuk ke bilek tidor semula. Aku terus tido sebab terasa tak leh nak berjalan or berdiri lelama, nak terjatuh.

    bila aku bangun tido,
    aku tengok jam lagi.. aik.. 6.30 pagi.
    sahla yg terjadi tadi cuma mimpi saja. aku jadi macam mamai kejap, separa sedar.
    time tu, dah orang dah ramai bangun. bilek mandi pon dah bising2. bila aku bangun dari katil, member aku ada tegor aku, sebab ada kawasan kepala aku yg berdarah. selimut aku pon banyak kesan darah. Aku pon jadi bingung, aku terus ke bilek mandi yg aku jatuh tadi, dan memang ada skit skit kesan darah. parut dari luka tu, still melekat smpai skrang. Aku pon tak pasti apa yg terjadi sebenarnya. bila aku cita dengan kawan2, dorang cuma cakap, MUNGKIN, aku kena "kacau". tahla.

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by fiza_cute on Wed May 27, 2009 10:57 am

    huiisshh...bro nizam manyak cite upernye..cian anak2 bro kene kacau..
    maybe bile besar die ade 6th sense x nnti..hehe...
    dulu mase kolej aku cume dgr bunyik2 org seret meja jela..tiap2 ari..kwn2 lain pun dgr gak..
    personal experience xdela lagik..seram gak dgr cite korang ni..
    cume kene gigit adela..lebam beso wooooo..

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by raidizh AR on Wed May 27, 2009 11:07 am

    budak kecik ni mmg spesel la

    ak dlu pn same, ak citer je la ea

    ak br blek dr uitm mase 2, blek nek tren je. almaklumlah, pmpn kn, byk la singgahnye. aleh2 da lewat ptg.

    so ak pn amik tren balik umah. smpi stesen, akak ak jemput (ak xreti nek bas...heheheh)

    smpai je kat umah (maghrib) ak trus r nk terkam ank buah ak.. rndu wwooo.. tp malangnye, asal ak dekat je die nanges

    die tgk je ak + nanges.. adeh...kuciwa ak.. then ak nek bilik ats, letak beg. then ak dgr die syok giler gelak2

    ak pn ingat mood die da baik, ak pn trun blek. die mnpk je ak trus nanges blek..

    1 rumah 2 marah ak..sob..sob.. ape salahku?? nenek ak suh ak g mndi dlu + solat. then br ak leh main ngn ank buah ak..

    cis...tensen ak seketika..meremang gak bulu roma.. ak da bayangkan cm dlm citer shutter 2..heheh..

    p/s: jap, nk timbang berat


    --------------------------------------------

    Hackezkk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 147
    Age : 28
    Registration date : 06/05/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Hackezkk on Wed May 27, 2009 1:50 pm

    berat ko da jadi double...hahahah

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by fiza_cute on Wed May 27, 2009 2:54 pm

    pttla bpk n mak aku soh mndi dulu klu jumpe ngn anak buah apabila melawat die..hehe..
    so mandi la dulu ye rai..nnti xdela ko kecewa..hehe..lagipun maybe mucuk kot..ehehehe... Razz

    jgn mare~ huhu...hehehe..

    Sponsored content

    Re: korang percaya /pernah jumpa hantu??

    Post by Sponsored content Today at 2:13 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:13 am