Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Harga makanan yang korang makan arini?

    Share

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ztecon on Tue May 26, 2009 10:06 pm

    assalammmualaikum...

    xderla...belanja kawan2... Smile ikram2... saya x mampu makan kesemuanye


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by fizzswiss2u on Tue May 26, 2009 10:33 pm

    Kemarin ku gi makan Kayu Nasi Kandar dengan member ku.. Nasi, Lauk sotong, ayam n telur.. RM7.20.. ku pun muskil dengan harga 2, lalu ku tanya mamak 2 lagi sekali... berapa mamak..?? Korg tau dia bilang berapa?? RM8.20
    ku terus x berani nk tanya.. takut nanti dia up lagi harga Mad menyesal ku tanya Crying or Very sad

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ztecon on Tue May 26, 2009 10:37 pm

    fizzswiss2u wrote:Kemarin ku gi makan Kayu Nasi Kandar dengan member ku.. Nasi, Lauk sotong, ayam n telur.. RM7.20.. ku pun muskil dengan harga 2, lalu ku tanya mamak 2 lagi sekali... berapa mamak..?? Korg tau dia bilang berapa?? RM8.20
    ku terus x berani nk tanya.. takut nanti dia up lagi harga Mad menyesal ku tanya Crying or Very sad

    haaah kayu nasi kandar?hang biaq betoi... hang x penah dgr cita ke pasai kayu nasi kandaq?aku mmg x makan dah situ...sekali jer..sekali dan terakhir


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by fizzswiss2u on Tue May 26, 2009 10:42 pm

    ztecon wrote:
    fizzswiss2u wrote:Kemarin ku gi makan Kayu Nasi Kandar dengan member ku.. Nasi, Lauk sotong, ayam n telur.. RM7.20.. ku pun muskil dengan harga 2, lalu ku tanya mamak 2 lagi sekali... berapa mamak..?? Korg tau dia bilang berapa?? RM8.20
    ku terus x berani nk tanya.. takut nanti dia up lagi harga Mad menyesal ku tanya Crying or Very sad

    haaah kayu nasi kandar?hang biaq betoi... hang x penah dgr cita ke pasai kayu nasi kandaq?aku mmg x makan dah situ...sekali jer..sekali dan terakhir

    sekali ku dah kena kayu tgh belakang ku da..

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ztecon on Tue May 26, 2009 10:46 pm

    fizzswiss2u wrote:
    ztecon wrote:
    fizzswiss2u wrote:Kemarin ku gi makan Kayu Nasi Kandar dengan member ku.. Nasi, Lauk sotong, ayam n telur.. RM7.20.. ku pun muskil dengan harga 2, lalu ku tanya mamak 2 lagi sekali... berapa mamak..?? Korg tau dia bilang berapa?? RM8.20
    ku terus x berani nk tanya.. takut nanti dia up lagi harga Mad menyesal ku tanya Crying or Very sad

    haaah kayu nasi kandar?hang biaq betoi... hang x penah dgr cita ke pasai kayu nasi kandaq?aku mmg x makan dah situ...sekali jer..sekali dan terakhir

    sekali ku dah kena kayu tgh belakang ku da..


    hehe...saya dah banned nasi kandar kayu...


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ogGy on Tue May 26, 2009 11:37 pm

    Ada masalah ke dengan restoran tu tcom ?


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by teri-chan on Wed May 27, 2009 9:39 am

    restoran kayu ns kandar tu mmg mahal laa... tu kira murah le tu dia bg ko.. ada yg kene smpai berbelas.

    baik aku umumkan apa yg aku mkn smlm:

    ns separuh + sambal sotong kering + hotdog 2 biji + sayur msk lemak : RM3.50
    air: fresh oren RM 1.80

    lokasi terminal cyberjaya


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ztecon on Wed May 27, 2009 9:50 am

    ogGy wrote:Ada masalah ke dengan restoran tu tcom ?

    hehe..macam2 dah aku dgr restoran tu..tapi atas korang lah..karang aku cite korang x caye lak..apa2 pun family aku dah x g restoran 2 setelah dgr cm2...pertama dan terakhir je.. kebayakan org penang dah tahu..

    okeh menu arini pagi...

    minum air milo panas jer..x dan la nak makan pagi arini...huhu..kalut bebenor rush masa...


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by loy_azloy on Wed May 27, 2009 10:03 am

    Satu Tip Dan Peringatan...!!!
    kalau korang rasa harga makanan yg korang makan kat mamak tak logik,suruh dia kira lagi sekali...sebab mamak dia kire ikut senang dia aje.

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by fiza_cute on Wed May 27, 2009 11:01 am

    mamak mmg mahal...ban mamak!!

    hahaha...rini mkn coco crunch ngn susu HL..hehe..free...bpk aku bli semlm..lokasi umah..huhu! Razz

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by fizzswiss2u on Wed May 27, 2009 1:40 pm

    loy_azloy wrote:Satu Tip Dan Peringatan...!!!
    kalau korang rasa harga makanan yg korang makan kat mamak tak logik,suruh dia kira lagi sekali...sebab mamak dia kire ikut senang dia aje.

    sebab suruh kira lagi sekali lah, ku dah kena kayu.. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

    Hackezkk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 147
    Age : 28
    Registration date : 06/05/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by Hackezkk on Wed May 27, 2009 3:47 pm

    mmg cilako mamak
    ban mamak...
    aritu ak g mam kdai mlayu..mi bandung RM5.00 siap ade perasa tambahan..seekor lalat yang da hitam n mampos...ak buang lalat tu..truskan mam..slurpppp..huhuhuh

    atiqah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 26
    Location : perok best...
    Job/hobbies : Download n lyn lagu...
    Registration date : 28/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by atiqah on Wed May 27, 2009 3:50 pm

    tengahari
    menu teman ialah jeng2..:nasi puteh + ikan keli sambal +pegedil+ paru tumis=RM4.50
    lokasi=belakang sekolah heheheh

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by raidizh AR on Wed May 27, 2009 11:39 pm

    hr ni mkn nasik goreng je..

    <rm2.00--->perencah nasik grg..

    sadisnye..


    --------------------------------------------

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ogGy on Thu May 28, 2009 1:02 am

    PAgi : Kue Tiow RM 0.00 .
    Tengahari : Nasi Goreng + Telur Dada RM 0.00 ( masuk akaun ).
    Malam : Milo + Mee Goreng Mamak RM 0.00 ( kawan belanja ).

    Total : RM 0.00 ........... Cashier : ogGy

    Please Come Again !


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ztecon on Thu May 28, 2009 11:16 am

    assalammmualaikum...

    uish oggy..ko makan jenis masuk akaun ke?


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ogGy on Thu May 28, 2009 2:30 pm

    Haah aku makan masa keje,masuk akaun...dapat gaji aku bayar.Stakat ni paling tinggi aku kene pun RM 66 jer..bulan ni aku tak tahu berapa.Mungkin sikit sebab aku banyak out,jd runner.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by fiza_cute on Thu May 28, 2009 5:17 pm

    bwk bekal lagik untung..hehe..

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by kindaichi_hajime on Thu May 28, 2009 6:22 pm

    kalo taw masak bleh la bwk bekal..
    huhu..

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ogGy on Thu May 28, 2009 9:22 pm

    Pagi2 nak bekal ape fiza,kekadang ada jugak bawak bekal....cekodok ke,nasi goreng...lempeng minyak sapi.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by teri-chan on Thu May 28, 2009 11:06 pm

    mknn aku ari ni:

    ns + smbl ikan + sayur pucuk paku msk lemak = RM 4
    air: teh o ice limau

    lokasi terminal cyberjaya


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    atiqah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 26
    Location : perok best...
    Job/hobbies : Download n lyn lagu...
    Registration date : 28/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by atiqah on Fri May 29, 2009 11:18 am

    salammmm.... Laughing
    pagi Jumaat ini..teman bekfest..mee hoon + sotong + udang=free tau..hehhe..omak ku masokkkk wahahah geek

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by raidizh AR on Fri May 29, 2009 12:49 pm

    smlm mkn kat amcorp mall

    restoran uncle chilli kot namenye (xingat)

    sweet n sour chicken rice - rm 6.20

    ice lemon tea - rm 2.00

    xsedap sgt pon


    --------------------------------------------

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by kindaichi_hajime on Fri May 29, 2009 4:15 pm

    smlm mkn kt steven's corner..
    nasi goreng sotong = xingt hrganyer..
    mmg sdp laa..sotong pn lembut jer..sng kunyah..
    tp kuantiti nasi terlalu ciput..
    cm x berbaloi dgn harga..

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ogGy on Sat May 30, 2009 3:28 am

    Pagi : Keu Tiow RM 0.00
    Tengahari : Nasi + Kurmaq + Ayam goreng RM 4.00
    Malam : Nasi + Sambal Ikan + Tongkat Ali Power Root RM 0.00

    p/s : Tghari td tgk negro isi nasi dlm pinggan tinggi menggunung,rasa aku 4 pinggan nasi dlm 1 pinggan.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    Sponsored content

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by Sponsored content Today at 2:02 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:02 pm