Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Sahur - Korang makan apa?

    Share

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Sahur - Korang makan apa?

    Post by Jedi on Thu Aug 20, 2009 10:58 am

    (Salam)

    Dulu aku makan nasi.
    Sekarang...makan simple2 jer.
    Kekadang kurma ngan air jer.
    Tapi tahun ni mungkin roti,buah,kurma etc.
    Nasi tak nak lah...nanti cepat lapar.

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by sharina on Thu Aug 20, 2009 11:37 am

    ak nak makan megi jer..
    hahaha

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by crazy_labelle on Thu Aug 20, 2009 12:18 pm

    dulu ak tinggal umah sewa... msak la...
    housemate ak msak... huhu... ak bngun n kemas2 je bg nmpak rajin skit..

    sem ni tah la... mcm xbngun sahur je...
    xpon... sahur sebelum tido..

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 31
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by MalaYneuMaya on Thu Aug 20, 2009 2:05 pm

    assalamualaikum...

    sahur? nasik sudah semestinya..lauk sgt penting pada ketika ini..sebab lauk yg tertentu je buleh membantu kemasukan nasik ke dlm kerongkong..mata pon nak taknak je bukak..

    dulu duduk umah sewa, member aku je rajin turun pegi kedai makan sahur ramai2..aku plak beli dulu nasik goreng malam tu..heh


    --------------------------------------------

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by Jedi on Thu Aug 20, 2009 2:38 pm

    Dah 2 bulan tak makan maggie...ingat nak pencen terus Razz

    Paling bengang bila terlepas sahur.
    Air penting...ingat nak minum air banyak2 sebelum imsak.
    Sakitnya hati kalau terlepas sahur Wink

    lorfaz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 240
    Age : 30
    Location : 1Malaysia
    Job/hobbies : Futsal
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by lorfaz on Thu Aug 20, 2009 2:50 pm

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

    sahur? nasik sudah semestinya..lauk sgt penting pada ketika ini..sebab lauk yg tertentu je buleh membantu kemasukan nasik ke dlm kerongkong..mata pon nak taknak je bukak..

    dulu duduk umah sewa, member aku je rajin turun pegi kedai makan sahur ramai2..aku plak beli dulu nasik goreng malam tu..heh

    mknn yg membuke selera ku ketike sahur :

    = nasi + ( telur dadar berbawang n bercili) + kicap kipas udang Razz
    = meggi kari letup I love you
    = roti gardenia celup dlm air milo..... bounce

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by ogGy on Thu Aug 20, 2009 3:46 pm

    Aku dah confirm cari nasi panar,lauk aku x kisah lauk ape janji dapat menaikkan keghairahan aku nak makan.Biasa aku makan sikit je dah cukup,nanti kenyang sangat lagi cepat lapar.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    nie feng
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 137
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by nie feng on Thu Aug 20, 2009 4:08 pm

    aku kalau bangun mesti makan berat2 punye. takut lapar disiang hari. mesti ade menu yang berlainan setiap kali sahur. daging kicap, ayam merah, ayam goreng burung, sup daging, nasi minyak dan macam2 lagi.

    am_eniey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 169
    Age : 34
    Location : Gombak
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by am_eniey on Thu Aug 20, 2009 5:36 pm

    chikuteh

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by Jedi on Thu Aug 20, 2009 6:23 pm

    Chicken Herbal Tea Stew?

    'Kopi Kapal Api' ngan roti best gak.
    Roti Macdotta I love you

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by crazy_labelle on Thu Aug 20, 2009 6:52 pm

    nie feng wrote:aku kalau bangun mesti makan berat2 punye. takut lapar disiang hari. mesti ade menu yang berlainan setiap kali sahur. daging kicap, ayam merah, ayam goreng burung, sup daging, nasi minyak dan macam2 lagi.
    wahaha... stiap kali sahur menu berlainan? teruk la bini ko...

    ayam goreng burung? hm?

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by Razi_IBM on Thu Aug 20, 2009 6:55 pm

    sem ni tak dapat elaun makan, so makan tak meriah mana..
    roti putih 2-3 keping ngan nescafe ok dah kot..

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by Jedi on Thu Aug 20, 2009 8:22 pm

    Laughing
    Ayam goreng burung...aku pun nak tahu camana tu?

    Nescafe tak digalakkan...angin perut.

    Kopi ok.
    Kurangkan gula kalau boleh.

    shambahar
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 140
    Age : 48
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : Peniaga
    Registration date : 08/03/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by shambahar on Fri Aug 21, 2009 8:02 am

    aku nak makan :


    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by teri-chan on Fri Aug 21, 2009 9:43 am

    shambahar wrote:aku nak makan :




    hahaha...


    aku sahur? mkn kenyang2 time buka..

    sahur air kosong ngn niat berpuasa....


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by raidizh AR on Fri Aug 21, 2009 10:12 am

    ak jarang sahur makan yg hebat2.. salu nasik ngn mnde mudah2 je, seperti telur goreng ke, ayam goreng ke, sayur goreng ke, kicap goreng ke.. cm2 la

    sbb selere ak mmg tade pagi2 buta 2.. kalo letak kepsi pn lom tntu ak mkn..


    --------------------------------------------

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by sharina on Fri Aug 21, 2009 10:15 am

    [quote="raidizh AR"]ak jarang sahur makan yg hebat2.. salu nasik ngn mnde mudah2 je, seperti telur goreng ke, ayam goreng ke, sayur goreng ke, kicap goreng ke.. cm2 la

    sbb selere ak mmg tade pagi2 buta 2.. kalo letak kepsi pn lom tntu ak mkn..[/quote]

    ak pown same oooo.
    pepgi xlalu kowt nak makan,,
    bek tidow jer,,
    hahaha

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by raidizh AR on Fri Aug 21, 2009 10:18 am

    utk insan2 seperti ak, ak lebih prefer mkn buah2an yg sejukkk... mlm2 prepare buah da siap potong, letak dlm peti ais.. tp kurma mmg wajib la..

    ko try la wat cm2 sharina

    P/s: ak hanye mkn kurma, kismis xsuke


    --------------------------------------------

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by sharina on Fri Aug 21, 2009 10:25 am

    ok2,,
    malam ni gak ak p bli buah kat giant,,
    huhu,,
    ak x makan kurma lowh,,
    kismis pown ak xmkn gak,,
    hehehe

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by Jedi on Fri Aug 21, 2009 12:04 pm

    A'aaa kan.
    Kalau leh nak tido jer Mad

    Tapi sekurang2nya air ngan kurma kena makan la.

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by sharina on Fri Aug 21, 2009 12:27 pm

    huhu,,
    xtau la bile bleh makan kurma,,
    parents ak pown ad bising gak,,,
    kurma,,,
    kurma,,
    huhu,.,
    t ak cube la,,,

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by Jedi on Fri Aug 21, 2009 3:37 pm

    Cuba jer.
    Anggap cam makan gula2 Razz

    Paling best yang ada badam.
    Tak yah buang biji...kunyah dan telan.

    Aku dulu pun tak suka.
    Tapi ikut sunnah Nabi SAW.

    Berbuka dengan kurma...jumlah ganjil.

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by sharina on Fri Aug 21, 2009 3:42 pm

    oook,,t mak ak bli,,
    ak la org pertama yang rasmikan,,
    huhuhu,,
    gula2,,
    kurma,,
    gulea2,,
    kurma,,
    hehe Laughing

    nie feng
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 137
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by nie feng on Fri Aug 21, 2009 4:27 pm

    crazy_labelle wrote:
    nie feng wrote:aku kalau bangun mesti makan berat2 punye. takut lapar disiang hari. mesti ade menu yang berlainan setiap kali sahur. daging kicap, ayam merah, ayam goreng burung, sup daging, nasi minyak dan macam2 lagi.
    wahaha... stiap kali sahur menu berlainan? teruk la bini ko...

    ayam goreng burung? hm?

    Jedi wrote:Laughing
    Ayam goreng burung...aku pun nak tahu camana tu?

    Nescafe tak digalakkan...angin perut.

    Kopi ok.
    Kurangkan gula kalau boleh.

    rupe die lebih kurang macam ni la.



    mane ade teruk, besar ganjaran pahala isteri kalau menyediakan makanan untuk suami dana anak2. terutama sekali di bulan ramadhan.

    jerebu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 8
    Location : Seremban
    Job/hobbies : Surf Internet, Tido, Tgk kucing,
    Registration date : 05/05/2009

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by jerebu on Fri Aug 21, 2009 4:43 pm

    Biasanya aku minum air ajer.. Kalau mata tak ngantuk aku makan nasik. tapi sahur tahun ni aku berazam nak makan nasik setiap hari. Very Happy

    Sponsored content

    Re: Sahur - Korang makan apa?

    Post by Sponsored content Today at 6:14 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:14 pm