Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya

    Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Share

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 897
    Age: 26
    Location: mu di mana ?
    Job/hobbies: geletek ginjal korang
    Registration date: 15/02/2009

    Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Post by ogGy on Tue Dec 15, 2009 10:54 pm

    Setiap manusia memerlukan sumber vitamin dan mineral yang secukupnya untuk memberi tenaga .Tidak kira apa jua vitamin yang anda semua ambil,pasti memberi kesan positif dan negatif pada diri anda

    Di sini mari kita kongsikan vitamin dari pelbagai jenama yang anda makan sekarang dan pernah cuba sebelum ini .Senaraikan jenama berserta nama vitamin dan kesannya pada diri anda.( seperti di bawah )

    Jenama :
    Jenis Produk :
    Kesan dari penggunaan :

    Di ingatkan, sila pastikan tiada sebarang unsur jual beli di sini.Sekiranya berminat sesuatu produk yang disampaikan,sila PM user tersebut.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    [url]www.sentosa-online.com[/url]

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 1044
    Age: 29
    Job/hobbies: kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date: 18/02/2009

    Re: Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Post by MalaYneuMaya on Tue Dec 15, 2009 11:13 pm

    assalamualaikum...

    aku makan tablet vitbion forte dia tulis B1 B6 B12..aku pon taktau apsal aku makan..bukan aku punya lagi pon..gila tul..

    tapi setakat ni takde plak efek yg negatif..nak terus ke nak stop oggy? Laughing


    --------------------------------------------

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 897
    Age: 26
    Location: mu di mana ?
    Job/hobbies: geletek ginjal korang
    Registration date: 15/02/2009

    Re: Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Post by ogGy on Tue Dec 15, 2009 11:23 pm

    Bagus makan tu,bg tenaga dan sistem saraf ko.Mana ko dapat tu ? untuk long time memang bagus,melainkan kalau dah EXP ko makan jugak,itu aku tak nak komen.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    [url]www.sentosa-online.com[/url]

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender: Male Number of posts: 925
    Registration date: 13/02/2009

    Re: Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Post by Jedi on Wed Dec 16, 2009 10:06 am

    Jenama : Centrum
    Jenis Produk : A to Zinc
    Kesan dari penggunaan : Tak terasa sangat. Ada yang kata Centrum ni menipu jer.

    Blackmores Executive B pun bantai gak sampai habis sebotol.
    Pun tak nampak kesan.

    Aku ni jenis suka makan sayur/ulam.
    Mentah2 dok tibai.
    Natural vitamin.

    Spoiler:

    Aku makan sebab ada yang kata leh bantu pertumbuhan rambut.
    Aku male pattern baldness bahagian depan.

    Skang ni makan Proscar (finastride) ngan guna shampoo Nizoral.
    4 bulan dah.
    Tengok camana nanti.

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 1044
    Age: 29
    Job/hobbies: kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date: 18/02/2009

    Re: Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Post by MalaYneuMaya on Wed Dec 16, 2009 2:04 pm

    assalamualaikum...

    ogGy wrote:Bagus makan tu,bg tenaga dan sistem saraf ko.Mana ko dapat tu ? untuk long time memang bagus,melainkan kalau dah EXP ko makan jugak,itu aku tak nak komen.

    oo ya ka..ok la tu..ubat tu pon blom expired lagi. Razz


    --------------------------------------------

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 897
    Age: 26
    Location: mu di mana ?
    Job/hobbies: geletek ginjal korang
    Registration date: 15/02/2009

    Re: Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Post by ogGy on Wed Dec 16, 2009 8:44 pm

    Jedi : Ko p try Enervon - C , tgk macam mana perubahan yang ko rasa.1 jer efek dia,ko akan kuat makan disebabkan ada penambah selera makan.

    Nizoral ? ko pakai sebab apa ,ada kelemumur ker?


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    [url]www.sentosa-online.com[/url]

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender: Male Number of posts: 925
    Registration date: 13/02/2009

    Re: Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Post by Jedi on Thu Dec 17, 2009 6:09 am

    Nizoral tu sebab ramai yang ada male pattern baldness kata mujarab.
    Memang terbukti.
    Aku try Wink

    Kirkland Minoxidil aku ada beli tapi aku simpan dulu.

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 897
    Age: 26
    Location: mu di mana ?
    Job/hobbies: geletek ginjal korang
    Registration date: 15/02/2009

    Re: Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Post by ogGy on Thu Dec 17, 2009 9:16 am

    Maksud ko ? apa masalah ko pakai nizoral tu?


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    [url]www.sentosa-online.com[/url]

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender: Male Number of posts: 925
    Registration date: 13/02/2009

    Re: Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Post by Jedi on Thu Dec 17, 2009 1:10 pm

    Takde masalah apa2.
    Cuma ramai yang ada male pattern baldness kata Nizoral tu berkesan kalau diguna
    dengan finastride.

    Dulu aku ada beli, aku buang sebab takut komplikasi.
    Bodoh tul Razz
    Skang beli semula, pakai jer terus.
    2 kali seminggu.

    hyper
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 12
    Registration date: 24/02/2009

    Re: Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Post by hyper on Fri Jan 08, 2010 9:40 pm

    aku penghidap diabetis

    Jenama :21st century dan kordel'
    Jenis Produk :spirulina 1000mg dan alpha lipoic asid 100mg
    Kesan dari penggunaan : makan dua2 tu baru rasa sihat sikit badan.. makan salah satu cam tak der kesan... tah ler... ader suplement lain ker yg okey..

    Jenama :Hempedu Bumi
    Jenis Produk : tanam sendiri
    Kesan dari penggunaan : free.. memang menurun paras gula.. sebelum pi periksa darah makn leh turun paras gula...

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 897
    Age: 26
    Location: mu di mana ?
    Job/hobbies: geletek ginjal korang
    Registration date: 15/02/2009

    Re: Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Post by ogGy on Fri Jan 08, 2010 10:23 pm

    Spirulina untuk bagi tenaga cuma sumber jer berlainan,iaitu semuljadi dari laut. Alpha Lipoic Acid tu bagus jugak untuk kencing manis,dia untuk mengurangkan kesan kebas dan kerosakan pasa sistem saraf ko.Biasa pesakit kencing manis mengalami masalah kebas pada anggota tertentu,badan mudah letih,dan mata kabur .

    Ko nak cuba yang lain pun boleh:

    - Vitaheath : Debtin
    - PH ( Pure Health Ayur Veda Herb ) Shumin *
    - Duopharma/CCM : Diamelon


    Sebenarnya banyak lagi herba2 yang ada kat sekeliling kita ni berguna, leh guna juga daun manggis,pucuk betik, pucuk gajus pun boleh x silap aku.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    [url]www.sentosa-online.com[/url]

    hyper
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 12
    Registration date: 24/02/2009

    Re: Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Post by hyper on Sat Jan 09, 2010 12:19 am

    Alpha Lipoic Acid tu br rase kesannya.. tul la..rasa kebas tu hilang... tp yg pelik.. kalau mkn spirulina saja tak rasa sihat lak.. kalau mkn dua2 br ok.. lg satu aku amalkan lobak merah.. ok gak rasa terang mata..

    Morphasella
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 95
    Registration date: 20/02/2009

    Re: Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Post by Morphasella on Sat Jan 09, 2010 2:21 am

    aku, gamat gamogen, vitamin c, misai kucing <-- tanam, mas cotek <-- tanam

    yang jarang amik, spirulina, nutberry, exec B.

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 897
    Age: 26
    Location: mu di mana ?
    Job/hobbies: geletek ginjal korang
    Registration date: 15/02/2009

    Re: Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Post by ogGy on Sat Jan 09, 2010 3:02 am

    hyper wrote:Alpha Lipoic Acid tu br rase kesannya.. tul la..rasa kebas tu hilang... tp yg pelik.. kalau mkn spirulina saja tak rasa sihat lak.. kalau mkn dua2 br ok.. lg satu aku amalkan lobak merah.. ok gak rasa terang mata..


    Boleh tambahkan dengan multivitamin sekiranya tak amik spirulina, lobak mera tu bagis tok mata..dia ada beta cerotina. jangan campur susu sudahlah..nanti melambung kencing manis .


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    [url]www.sentosa-online.com[/url]

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts: 866
    Registration date: 28/02/2009

    Re: Vitamin apa yang anda makan sekarang ?

    Post by hampeh on Sat Jan 09, 2010 3:38 am

    aku sedut vitamin dari benda aku makan je . ntah dapat ke tak badan duk kering jek Laughing

      Current date/time is Sun Apr 20, 2014 10:15 pm