Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    WTA > Pendapat korang ttg harga PC ni ?

    Share

    comat007
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 12/12/2009

    WTA > Pendapat korang ttg harga PC ni ?

    Post by comat007 on Sat Dec 12, 2009 6:38 pm

    NI SPEC dia

    ,,,

    komputer brand HP model DX2810
    - pentium dual core 2.6ghz
    - harddisk sata 320GB
    - DVD writer
    - intel mobo with 512 display
    - (Intel® Graphics Media Accelerator X4500HD)
    - PCI-E slot for graphic card
    - ram 2GB
    new HP keyboard and HP mouse
    sp2 windows winXP
    -come with 2 cds - win xp n driver/recovery cd

    NO MONITOR.


    HARGA; RM750

    Agak2 korang berbaloi ke tak aku beli PC spec mcm kat atas tu dgn harga tersebut ?

    Navigator®
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 72
    Registration date : 13/02/2009

    Re: WTA > Pendapat korang ttg harga PC ni ?

    Post by Navigator® on Sat Dec 12, 2009 8:58 pm

    ermm kene murah lagi tu .. kat lowyat aku tgk org jual cpu for core 2 duo pon dah rm800 second

    comat007
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 12/12/2009

    Re: WTA > Pendapat korang ttg harga PC ni ?

    Post by comat007 on Sat Dec 12, 2009 9:16 pm

    Nampaknya kena fikir lg lah ni,

    Agak2 dgn bajet rm800, aku leh dapat spec lg power yg kat atas tu tak ? Razz

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: WTA > Pendapat korang ttg harga PC ni ?

    Post by khairul anwar on Sat Dec 12, 2009 11:40 pm

    tu kat atas tu harge baru ke harge 2nd??
    kalo baru kira murah la, ade jaminan 1taun lagi,
    (tapi kalo beli asing biasenye semua HW ade waranty 3/2taun kalo tak sila

    tp dia gune IGP(integrated Graphic Processor)
    tanye HP center dulu, kalo nak upgrade GC sendiri dan pasang sendiri, boleh void kan warantty tak..

    comat007
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 12/12/2009

    Re: WTA > Pendapat korang ttg harga PC ni ?

    Post by comat007 on Sun Dec 13, 2009 12:50 am

    khairul anwar wrote:tu kat atas tu harge baru ke harge 2nd??
    kalo baru kira murah la, ade jaminan 1taun lagi,
    (tapi kalo beli asing biasenye semua HW ade waranty 3/2taun kalo tak sila

    tp dia gune IGP(integrated Graphic Processor)
    tanye HP center dulu, kalo nak upgrade GC sendiri dan pasang sendiri, boleh void kan warantty tak..

    apa masalah kalau guna IGP ? leh terangkan..

    Ni aku tanye sekali lg, kalau aku nk buat PC sendiri dan ada bajet rm800 je,

    Agak2 leh dapat SPEC lebih power dari yg kat atas tu tak ? Cool

    Kalau takleh dapat, nampaknya aku sambar SPEC yg kat atas tu je la..

    rupii
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 164
    Location : kawe anok qlate, REPEK city,
    Job/hobbies : tengok langit, bulan,bintang,n awan
    Registration date : 04/03/2009

    Re: WTA > Pendapat korang ttg harga PC ni ?

    Post by rupii on Sun Dec 13, 2009 1:33 am

    mana cukup ngan rm800 nak lg power dr atas 2,,,,
    tp spec atas 2 klu barang secend baek ko p cari C2D yg scend....

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: WTA > Pendapat korang ttg harga PC ni ?

    Post by khairul anwar on Sun Dec 13, 2009 2:41 am

    kalau bajet ko dalam RM800 nak spec pc lebih power dari HP nie memang tak dapat..

    baik amek je HP nie kalo takde bujet
    ade win ori+mouse & keyboard lagi

    nice deal for entries level

    comat
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 3
    Registration date : 22/04/2009

    Re: WTA > Pendapat korang ttg harga PC ni ?

    Post by comat on Sun Dec 13, 2009 11:58 am

    So

    maknanya berbaloi lah aku ambik pc kat atas tu dgn harga tersebut.

    Ok2, aku ambik.... Very Happy

    comat
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 3
    Registration date : 22/04/2009

    Re: WTA > Pendapat korang ttg harga PC ni ?

    Post by comat on Sun Dec 13, 2009 12:04 pm

    rupii wrote:mana cukup ngan rm800 nak lg power dr atas 2,,,,
    tp spec atas 2 klu barang secend baek ko p cari C2D yg scend....

    btw,, c2d ni apa benda ? Rolling Eyes

    mans
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 202
    Age : 30
    Location : Sabah
    Job/hobbies : Suf Internet,Play Games
    Registration date : 04/08/2009

    Re: WTA > Pendapat korang ttg harga PC ni ?

    Post by mans on Sun Dec 13, 2009 12:34 pm

    core 2 duo... prosessor yang lebih atas dari dual core...
    lebih bagus dari dual core Smile

    Sponsored content

    Re: WTA > Pendapat korang ttg harga PC ni ?

    Post by Sponsored content Today at 6:40 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:40 pm