Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Harga makanan yang korang makan arini?

    Share

    atiqah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 26
    Location : perok best...
    Job/hobbies : Download n lyn lagu...
    Registration date : 28/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by atiqah on Fri May 22, 2009 11:07 am

    10.00AM Breakfast mkn bihun goreng= RM 1.10 jer.. + ayo nescape panas..ready made(free)
    makn tghari jap gi..post ekk..kiki Surprised
    Lokasi kat gerai..bwh pokok (Perookkkk)

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ogGy on Sat May 23, 2009 1:18 am

    Pagi : Milo suam RM 1.50
    Tengahari : Macam biasa pakej RM 3
    Petang : Long Chan 1 botol RM 1.20
    Malam : Cendol RM 1.00 + Rojak Rm 2.00

    Hari ni aku kuat makan haha...


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by teri-chan on Sat May 23, 2009 10:47 am

    ogGy wrote:Pagi : Milo suam RM 1.50
    Tengahari : Macam biasa pakej RM 3
    Petang : Long Chan 1 botol RM 1.20
    Malam : Cendol RM 1.00 + Rojak Rm 2.00

    Hari ni aku kuat makan haha...

    celah mana yg byk tu bai? tu mkn ringan2 jela!!

    aku report yg semlm je la sbb ari ni aku lum mkn apa2 lg

    pg: kek seri muka 1 biji (free - pau kat member)
    kek secret recipe's choc indulgence 1 potong (free - sbb bwk dr umah)
    lokasi - opis

    tghari: megi goreng
    teh o ice (total rm 5 kot... kat mamak cyberjaya)
    lokasi: Rahim's Bistro Cyberjaya

    Mlm: Ns Goreng Ayam - RM5
    lokasi - taman delima, kajang.

    ***************

    off topic:

    bab on topic - off topic ni dh biasa... at least org tu bgtau dia nk off topik n back on topik as usual. yg aku tak tahan kalu 1 line spammer.. mcm "buwek", letak emocticons, "hahaha" mengarut dn sebagainya. n aku akui mod yg sama tetapi ketegasan kurang kerana status forum ini adalah sementara. kalu PDC yg lama dh up... berlatih la tak buat 1 line spammer mcm korg rajin2 buat kat sni sebelum warning bar anda naik. kat sini takde warning bar boleh la nk spam sesuka hati.


    lagipun thread "apa yang anda RASA hari ini- v3" di create oleh aku. utk beri peluang utk puteranians meluahkan perasaan dia dimana tempat lain korg takleh nk lepaskan. but mostly org spam jugk kat situ nk ban org la hapalah..
    so a bit disappointed jugk la..

    so clear?


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ogGy on Sat May 23, 2009 9:23 pm

    Pakej Rm3 tu dah cukup berat bagi aku,tak termasuk dengan makanan yang pelanggan bagi lagi cam kuih muih.

    p/s : Clear cik teri,hang sound pun sebab hang pun penah kene sound jugakkan hehe...


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by teri-chan on Sun May 24, 2009 2:05 am

    menu aku hari semalam (23rd may)

    tengahari: nasi + 1 potong ikan giler kecik + begedil 2 biji + sayur msk lemak ngn teh o ice - RM7
    lokasi: Pusrawi Jln tun razak

    tgh mlm: ns goreng ayam - RM 5.80
    lokasi: kedai mamak dekat taman mesra kajang

    ulasan aku: giler ah mahal mkn hari ni!! harga minyak dh turun pun harga mkn naik jugk!

    ********

    off topic: ya oggy.. aku smpai skang geram + menyampah ngn mod yg tegur aku tu... suka suki kata aku top spammer ceh!! aku marah dengan tuduhan yg diberi.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by kindaichi_hajime on Sun May 24, 2009 2:25 am

    menu arini = nasi mnyk..and air sirap..
    freeeee....hehe..

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by raidizh AR on Mon May 25, 2009 12:06 am

    menu harini

    roti gardenia (ntah cmne nk eja ak pn xtau) = rm 2.10 + tuna ayam = rm 5.00 = rm 7.10


    --------------------------------------------

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by kindaichi_hajime on Mon May 25, 2009 12:51 am

    waaa...
    mhlnyerrr rai...huhu..
    menu aku arini nasi goreng ayam = 5.08

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by raidizh AR on Mon May 25, 2009 1:02 am

    kindaichi_hajime wrote:waaa...
    mhlnyerrr rai...huhu..
    menu aku arini nasi goreng ayam = 5.08

    sbb kdai sume ttp

    abg ak bantai anta ak g 7-11..

    mau nye x mahal..

    kering poket ak


    --------------------------------------------

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by kindaichi_hajime on Mon May 25, 2009 3:02 am

    haha..
    aku selain darpada topup HP,xder la aku nk jejak 7-11 tu..
    nk beli kopok pn aku snggup pi giant..
    tp kalo mlm2 terase kemaruk mkn megi,terpkse la aku pi beli maggi kt 7-11 tu..

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by raidizh AR on Mon May 25, 2009 3:05 am

    da 2 je yg ade..

    ak musykil knp 7-11 mahal

    ad tax ke? cm fast food lak

    masalahnye, walopn mahal terang2an, ttp ad org g bli gk (temasuk ak)

    heheheh...tedesak td 2..

    p/s: yg ko kin asal rm 5.08? 8 sen pn nk kire ke?


    --------------------------------------------

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by kindaichi_hajime on Mon May 25, 2009 3:23 am

    sbb tu jer la 'kedai runcit yg bkk 24 jam..huhu..
    n ader dimana2 sje..

    a'ah...aku pn pelik npe ader 08 sen tu...
    tp kalo tmbah telur goreng jd rm 5.80...

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by raidizh AR on Mon May 25, 2009 3:26 pm

    harini lunch mkn bege

    rm? pree sbb goreng sndr kat umah...heheh


    --------------------------------------------

    atiqah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 26
    Location : perok best...
    Job/hobbies : Download n lyn lagu...
    Registration date : 28/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by atiqah on Mon May 25, 2009 7:20 pm

    Neutral kos mkn tghari
    mee rebus RM 2.50 + ayo cincau RM 1.30= RM 3.80
    heheh saving2.... bounce

    mr_sparrow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 26
    Location : kdg2.. kat rumah... kdg2... kat cc.... kdg2..kat..
    Job/hobbies : amar makruf nahi mungkar
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by mr_sparrow on Mon May 25, 2009 8:21 pm

    ari ni makan nasik kat rumah kos: RM0.00(mak masak)

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by teri-chan on Tue May 26, 2009 12:03 am

    ari ni aku mkn 1 bungkus ns lemak utk sarapan... kosnya free sbb bos blanja. mkn mlm aku mkn ns+ ikan asam pedas + sayur + air kosong = free sbb mkn kat umah heehhe..


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ogGy on Tue May 26, 2009 3:35 am

    Pagi : Mee goreng RM 0.00
    Tengahari : Nasi Lemak + Apple Susu RM 4.00
    Petang : Karipap RM 1
    Malam : Nasi Sambal RM 0.00


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    atiqah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 26
    Location : perok best...
    Job/hobbies : Download n lyn lagu...
    Registration date : 28/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by atiqah on Tue May 26, 2009 10:48 am

    breakfast...
    Roti Telur(free)bekal + ayo nescape (free) ambik kat pantry hehehe
    Jimat2.. bounce

    atiqah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 26
    Location : perok best...
    Job/hobbies : Download n lyn lagu...
    Registration date : 28/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by atiqah on Tue May 26, 2009 2:42 pm

    lunch
    makan nasi putih + ikan keli tumis+ jelatah+ tempe goreng+ sambal belacan=RM3.50
    sedap bebenor n pedas urkkkkk... cheers

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by Hiruka on Tue May 26, 2009 4:17 pm

    Menu harini ~

    Pagi: Burger daging Cheesy + Air suam
    Tghari: Nasi + Masak lemak udang pucuk Ubi + Ikat cencaru panggang + Smbal asam belacan + Air suam
    Harga: Pree
    Lokasi: Rumah Laughing

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by kindaichi_hajime on Tue May 26, 2009 5:06 pm

    menu..

    breakfast : xder..sbb bgn lmbt..
    lunch : xder..kad bank ilang..cash xder..

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by raidizh AR on Tue May 26, 2009 6:01 pm

    kindaichi_hajime wrote:menu..

    breakfast : xder..sbb bgn lmbt..
    lunch : xder..kad bank ilang..cash xder..

    tragisnyer..

    ak hr ni mkn mee kari, pree sbb mkn kat umah

    mnum jus epal, pree gak, rembat adik ak punye dlm peti ais..heheh...sape suh die g 7/11 xajak ak


    --------------------------------------------

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ogGy on Tue May 26, 2009 9:46 pm

    Sedap giler menu hiruka tuh,apsal tak ajak kiteorang hiruka... slurrpp...


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ztecon on Tue May 26, 2009 9:52 pm

    malam : makan

    char koey teow dua + nasi lemak 2 + teh o ais = 8.60

    lokasi..seberang perai


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ogGy on Tue May 26, 2009 9:59 pm

    ztecon wrote:malam : makan

    char koey teow dua + nasi lemak 2 + teh o ais = 8.60

    lokasi..seberang perai

    Erk tcon,ko baru jumpa makanan ka... semua 2 pinggan ko belasah makan.Ni kawin kompon kene tanak nasi 4 put... Laughing


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    Sponsored content

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by Sponsored content Today at 11:01 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 11:01 am