Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Harga makanan yang korang makan arini?

    Share

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by loy_azloy on Wed May 20, 2009 9:04 am

    putrilinz wrote:kenapa perlu off topic??ade yg slh ke?? Question
    bukan begitu tapi dahulu kalau topik2 remeh2 mcm ni dibuka mmg ramai yang sound,kalau topik apa anda rasa hari ni takpelah boleh diterima,namun topik tentang harga makanan tu sesuatu yg umu dan ianya berubah2,pada pandangan peribadi ianya terlalu remeh,
    skrg ni makin byk topik2 yg remeh2,harap mod ambil tahu,almaklumlah mod2 skrg tak tegas mcm dulu...
    harap jangan ambil hati...ini cuma pandangan aku selama berada dalam PDC ni.harap maklum... Surprised

    putrilinz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 105
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by putrilinz on Wed May 20, 2009 9:56 am

    loy_azloy wrote:
    bukan begitu tapi dahulu kalau topik2 remeh2 mcm ni dibuka mmg ramai yang sound,kalau topik apa anda rasa hari ni takpelah boleh diterima,namun topik tentang harga makanan tu sesuatu yg umu dan ianya berubah2,pada pandangan peribadi ianya terlalu remeh,
    skrg ni makin byk topik2 yg remeh2,harap mod ambil tahu,almaklumlah mod2 skrg tak tegas mcm dulu...
    harap jangan ambil hati...ini cuma pandangan aku selama berada dalam PDC ni.harap maklum... Surprised

    owh..mcm tu mr loy..huhu..i dont no at all..coz lepak kt cini pn time putera dh sementara (down)ni..time putera.com dulu, xkenal lg forum ni.. bounce

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by loy_azloy on Wed May 20, 2009 9:59 am

    takpelah sebab mod pun okey,kalau dulu,kalau user buka topik remeh2 huhu masak kena sound dgn otai2 huhu...

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by Hiruka on Wed May 20, 2009 10:28 am

    Sbb loy sekaki dorang balun abis sape yg bukak topik remeh² ni..wakakaka..
    Biar jela, dh dlm section sembang..asal x lari dari adab² dan x menyinggung sesetengah pihak udah.. Laughing

    pagi ni: Cekodok 5 ketol + air suam
    harga: pree
    lokasi: Rumah

    Razz

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by loy_azloy on Wed May 20, 2009 10:29 am

    bukanlah sebab aku mengekalkan tradisi hehe...

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by fiza_cute on Wed May 20, 2009 12:18 pm

    ape2 ajela..off topic on topik ka..ape yg penting?ske ske ske!

    aku slame ni dok umah mknn aku free aje..kehkehkeh..

    non human
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 30
    Age : 25
    Location : NO LOCATION aKa MEREMPAT
    Job/hobbies : Mengintip..........
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by non human on Wed May 20, 2009 12:27 pm

    MAkan pagi tadik... nugget shj! (nk diet..wakahaka)

    Harge: F.O.C
    Tempat: Dapur rumah...... Razz

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ztecon on Wed May 20, 2009 2:00 pm

    loy_azloy wrote:
    putrilinz wrote:kenapa perlu off topic??ade yg slh ke?? Question
    bukan begitu tapi dahulu kalau topik2 remeh2 mcm ni dibuka mmg ramai yang sound,kalau topik apa anda rasa hari ni takpelah boleh diterima,namun topik tentang harga makanan tu sesuatu yg umu dan ianya berubah2,pada pandangan peribadi ianya terlalu remeh,
    skrg ni makin byk topik2 yg remeh2,harap mod ambil tahu,almaklumlah mod2 skrg tak tegas mcm dulu...
    harap jangan ambil hati...ini cuma pandangan aku selama berada dalam PDC ni.harap maklum... Surprised

    assalammmualaikum...

    kalau nak di ikutkan dari segi spamming... cuba tgk thread "apa yang korang rasa harini" cuba fikir balik... topic tuh memang spamming...tu pun ada hamba-Allah tulis gak kan... dalam pada itu... saya bukak bebenang ini supaya saya boleh survey kos sara hidup di negeri masing2...dengan perbelanjaan yang di keluarkan ...dengan itu kita boleh lihat negeri mana yang tinggi kos sara hidup mereka.oleh itu..tajuk ini bukan untuk bertujuan spamming mahupun topik yang remeh.jika di fikirkan ke hadapan ad juga guna nya.. hanya memberi pendapat peribadi...atau kita nak kan publisiti?


    ok..

    hari ni out station:-

    makanan di pantai seagate agak mahal :-

    nasi+ayam+sambal belacan+sayur sedikit+air suam..total rm4.80


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by Razi_IBM on Wed May 20, 2009 3:04 pm

    harini:

    starbucks mocha frapp
    harga: rm13.15
    kat mahkota parade melaka.

    pasal tah,harini mengidam sudohbucks lak...

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by loy_azloy on Wed May 20, 2009 3:39 pm

    ztecon wrote:

    dengan itu kita boleh lihat negeri mana yang tinggi kos sara hidup mereka.

    salam,saya faham apa yang anda lakukan namun dalam satu tempat tu harganya tak sama,kalau kita nak katakan KL dgn JB mahal,namun tahukah kita yg dikatakan mahal tu dimana tempatnya?adakah ditengah2 bandar besar?bagaimana pula dgn di luar bandar?oleh itu kalau kita nak bincang pasal harga ni lebih baik tajuknya ditukar kepada makanan di manakah yang murah(contoh)
    mmg kat topik apa anda rasa hari ni byk spam namun apa boleh buat tajuknya begitu.hamba Allah ini pun turut serta dlm topik tu.
    saya bukannya hipokrit tapi rasa seolah2 pdc ni dah lari sikit dari fungsi dulu,kalau apa yg aku cakapkan ni korang tak setuju aku tak kisah sebab mungkin aku sorang aje yg berpendapat sebegini...
    wsalam...
    P.S rindukan user2 lama...


    Last edited by loy_azloy on Wed May 20, 2009 3:40 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : sebab nak memperjelaskan keadaan)

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ztecon on Wed May 20, 2009 4:08 pm

    waaalaikumusalam....

    adakah salah sekiranya saya membuka bebenang ini hanya utk survey harga makanan di setiap negeri?
    adakah hanya publisiti semata2?...

    kita berforum utk kemuka kan pendapat.... berforumlah sebagaimana org IT berforum Smile

    jika anda rasa perjalanan survey saya ini membebankan utk info saya utk travel ke mana2...usulkan utk closed topic ini....dan saya akan closed...


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ztecon on Wed May 20, 2009 4:11 pm

    Razi_IBM wrote:harini:

    starbucks mocha frapp
    harga: rm13.15
    kat mahkota parade melaka.

    pasal tah,harini mengidam sudohbucks lak...


    wahh razi...starbuck mocha frapp? sedap tak? mcm best je.... ice blended ke?

    p/s: sorryla...noob bab2 starbuck..org ckp mahal..tapi teringin gak nak beli....malu bertanya sesat jalan... Smile


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    sharul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 121
    Location : shah alam/puchong/terengganu
    Job/hobbies : lempang lembu..hehe
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by sharul on Wed May 20, 2009 5:26 pm

    adehhh lapar la plak tgk menu menu dalam thread korang ni..haha bounce gi makan kat restoren hakim sek7...

    nasi + ayam +sayur + teh o ais = rm 6.30

    mahal tapi puas ati pasal masa makan leh cuci mata tgk awek-awek uitm hehe Shocked

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by Razi_IBM on Wed May 20, 2009 9:58 pm

    ztecon wrote:
    Razi_IBM wrote:harini:

    starbucks mocha frapp
    harga: rm13.15
    kat mahkota parade melaka.

    pasal tah,harini mengidam sudohbucks lak...


    wahh razi...starbuck mocha frapp? sedap tak? mcm best je.... ice blended ke?

    p/s: sorryla...noob bab2 starbuck..org ckp mahal..tapi teringin gak nak beli....malu bertanya sesat jalan... Smile

    mestila sedap,ice blend.
    mahal memang mahal,tapi puas hati...sekali sekala nak manjakan perut.

    Batista
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 123
    Age : 29
    Location : Newcastle United
    Job/hobbies : Internet
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by Batista on Wed May 20, 2009 10:17 pm

    nasi putih+daging masak kunyit+secalit belacan
    FREE..sbb mak masak

    Mr TR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 162
    Location : from ipoh to kl
    Job/hobbies : freelance streamyx agent
    Registration date : 05/03/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by Mr TR on Wed May 20, 2009 10:44 pm

    ogGy wrote:Ko makan nasi minyak kot haha...datang le tempat aku,murah giler dan aku yakin ko takkan dapat tempat lain.

    Nasi + ayam + udang/sotong sambal + sayur + air = RM 3

    yg nie mmg murah sesgt...
    kt mana nie ogGy?
    kalo dkt,bole aku try bebila nnt...

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by Hiruka on Wed May 20, 2009 10:54 pm

    Ntah ogGy..bitau la katne..aku nk order ari2 nnti..buat home delivery cam pizza..haha Laughing

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ogGy on Wed May 20, 2009 11:09 pm

    Itu deh...waris si azuan dah munculkan diri haha ... ko ke waris dia aloy ? Smile (jangan marah,gurau jer.. )ala dah nama pn sembang,mestilah sembang pape yang boleh disembangkan.Lagipun topik ni boleh ditambah baikkan dengan meletakkan nama gerai dan lokasi.Jadi mudah untuk warga putera pergi nanti.Macam mana ok x?

    Jangan disembangkan topik yang bukan2 dan berunsurkan perkauman,politik,lucah dan sebagainya.Kita sembang macam kat kedai kopi hehe...


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ztecon on Wed May 20, 2009 11:26 pm

    asssalammualaikum...

    bak kata pepatah "kerana setitik nilai rosak periuk sebelanga" kata2 karam singh walia...

    ok2.... oggy... kat mana kau makan rm3 tuh? siap dgn udang2 lagi...bagi aku dah murah tu


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ogGy on Wed May 20, 2009 11:54 pm

    Kat tampin ler...tapi kene makan dengan akulah.Yang kurang bestnya tempat dan jugak masakan dia.Maksud aku kedai dia tingkat atas tempat budak2 melepak dan lauk yang akan bertukar 2 kali seminggu (masak lauk yang sama setiap 3 hari).

    Ramai memang ramai,cuma aku pergi makan hari jumaat lepas dan hari2 tertentu sebab nak budget duit.Sape nak makan kalau hari2 lauk yang sama Smile .


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by Hiruka on Thu May 21, 2009 11:51 am

    ler..ni package ke? kate nk nasik je, tup² die antor dh siap Nasi + ayam + udang/sotong sambal + sayur + air ?? Shocked
    xkanla nasik hidang takleh pilih lauk walaupon menu sama untuk 3 ari? skit btol menu lauk camtu..haha

    atiqah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 26
    Location : perok best...
    Job/hobbies : Download n lyn lagu...
    Registration date : 28/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by atiqah on Thu May 21, 2009 3:52 pm

    menu pagi:bihun free(bwk bekal) Laughing
    tengahari:roti sardin RM1.20 x 3 ketul=RM 3.60 + ayor minum (free ayo masok ajerk.)
    scratch

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ogGy on Thu May 21, 2009 9:21 pm

    Xlah hiruka.ko pilihlah lauk mana yang ko nak...ada hati ayam,ikan sembilang masak lemak dan macam2 lagi.

    Tengahari : Roti Gardenia 2 bungkus RM 1.20 + Milo ais RM 0 masuk akaun ).


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by kindaichi_hajime on Fri May 22, 2009 3:41 am

    menu : KFC dinner plate.. = 12.89 kot..
    lapo sgt pas mandi kt sunwaylagoon..

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by ztecon on Fri May 22, 2009 9:59 am

    assalammualaikum...

    pagi nie minum kopi radix panas+aircond(ais)= MYR1.50 ... Makan arini tak lalu lah pula...
    lokasi perak utara...


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    Sponsored content

    Re: Harga makanan yang korang makan arini?

    Post by Sponsored content Today at 9:09 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:09 am