Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    The Best Anime!

    Share

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Mon May 11, 2009 4:56 pm

    sampai habis la.ep 25.

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Tue May 12, 2009 9:44 am

    aku nak rekomen ko satu citer nih tajuk dia Kamen no maid guy...hahaha mmg lawak bodoh citer dia tapi ade unsur2 echhi dlm tu,tapi bukan hentai lah

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Tue May 12, 2009 12:59 pm

    kamen no maid guy?ermm..aku ada jugak tengah usha2 citer tu..tak tau nak letak dalam q atau tak..
    sekarang ni tengah siapkan donlot azumanga daioh.2nd q-fate stay night, 3rd q-mamoru kun ni megami shukufuku wo.

    btw,sekarang ni aku tengah layan hayate no gotoku!!2..haha..glie nganjing citer tu..ahaha..
    kalau tengok citer tu teringat toradora! sebab voice watak nagi tu orang yang sama ngan aisaka.

    aku ingat nak donlot balik la citer toradora!..nak donlot 720p version.nak archive 420p version cam tak sesuai lak untuk citer sebagus tu.

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Tue May 12, 2009 4:46 pm

    azumanga aku dgn teri dah khatam,toradora dah abis jugak,fate stay night tgh layan kat animax,yuyu hakusho tgh layan balik sebab tahun lepas aku layan 10 episod dari 112,ingat gaji ni nak beli aje dvdnye

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Tue May 12, 2009 4:58 pm

    aku nak donlot pun sebab ko yang kta 2-2 best..haha..

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Tue May 12, 2009 5:04 pm

    dua? yang mana satu?yg kamen no mainguy tu mmg buat aku sakit perut gelak hahaha terbayang2 maid guy tu check seluar dalam pompuan hahaha...

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Tue May 12, 2009 5:18 pm

    fate-stay night ngan azumanga daioh.
    wuwuwuw...azumanga daioh slow gile..seeder ramai tapi max speed 30 kBps je..

    sebelum ni donlot hayate no gotoku!! seeder 50 orang je tapi speed sampai 330 kBps.

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Tue May 12, 2009 5:31 pm

    azumanga daioh lawak giler...hahaha

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Tue May 12, 2009 6:25 pm

    aku dapat rasakan akan ada kejadian ketawa berguling2..haha..
    sebab aku dah baca manga yotsubato! tulisan azuma gak.lawak gile..bukan lawak bodo tapi..ntah,lawak gile ah.

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Wed May 13, 2009 2:07 pm

    Razi aku nak rekomen citer anime lawak 1st dalam ranking top chart aku,citer dia aku tgk lawak giler sampai nak terburai tali perut aku...ko download la anime Kenko Zenrakei Suieibu Umisho
    kalau ko tak gelak aku tak tau la...

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Fri May 22, 2009 4:18 pm

    aku baru je lepas tengok kesudahan Fate Stay Night,mmg best citer dia,pastu ending dia mmg sedih,citer mcm ni aku suke,ending dia lebih kepada Mahoromatic,kejap sangat la citer dia,aku tak puas...tapi aku mmg sukekan Saber tuh huhu....

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Sat May 23, 2009 10:16 pm

    dah siap donlot citer spice and wolf (walaupun azumanga daioh masih merangkak2 donlot dengan kelajuan 40 kbps).

    hehe..puas hati...damn good quality.HD blue ray rips with flac audio.

    file info:
    Code:
    Complete name                    : E:\Torrent\[niizk] Spice and Wolf [720p]\spice_and_wolf_13[1280x720.h264.flac][niizk].mkv
    File size                        : 565.66 MiB
    Duration                        : 23mn 41s
    Format                          : AVC
    Format/Info                      : Advanced Video Codec
    Format profile                  : High@L5.0
    Overall bit rate                : 3 408 Kbps
    Nominal bit rate                : 2 623 Kbps
    Width                            : 1 280 pixels
    Height                          : 720 pixels
    Display aspect ratio            : 16/9
    Frame rate                      : 23.976 fps
    Resolution                      : 24 bits
    Colorimetry                      : 4:2:0
    Scan type                        : Progressive
    Writing library                  : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

    audio:
    Format                          : FLAC
    Format/Info                      : Free Lossless Audio Codec
    Bit rate mode                    : Variable
    Channel(s)                      : 2 channels
    Sampling rate                    : 48.0 KHz
    Resolution                      : 16 bits
    Title                            : 2.0 FLAC
    Writing library                  : libFLAC 1.2.0 (UTC 2007-07-15)
    Language                        : Japanese

    hehe...worth donloding 6.66GB for just 13 episode( 1 ep= approx.500mb) cheers

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Sun May 24, 2009 5:30 am

    hok aloh...
    baru nak hepi..baru tadi funimation dah license spice and wolf.

    dan t0rrent tu dah remove dari bxt.
    so aku?wawawa...tak dapat seed balik...gile nak recover balik ratio 6gb..siud tol lar fuckinimation nih..

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Wed May 27, 2009 11:29 am

    yeah,aku dah gaji,aku nak beli YUYU HAKUSHO ujung minggu nih...!!!

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Fri May 29, 2009 12:10 am

    dah siap donlot azumanga daioh..yeah..as expexted from kiyohiko azuma..lawak yang best.
    tapi..

    loy,ko tak rasa ada feeling midori no hibi ke kat cite tu?
    muka osaka tu sebijik cam midori.

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Mon Jun 08, 2009 10:34 am

    skrang aku tgh layan Guren Lagann...mmg best citer dia tapi sedih sebab watak yang aku harap jadi hero mati di pertengahan cerita....huhuu...

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Thu Jun 18, 2009 3:34 pm

    tengah mendonlot Minami-Ke season 1-3 lak.dan,semestinya 720p.

    dan sedang membina senarai anime fansub yang ada kat hdd aku(tak termasuk yang dvd,tengok kat tv dan sebagainya..)
    http://anidb.net/up365753

    ni pulak senarai yang dah nengok[dan yang dah ada tapi belum nengok],termasuk yang dalam hdd,kat dvd,tengok kat tv,stream, blabla..
    http://www.anime-planet.com/users/razirazo90/anime

    ps-masih dalam keadaan shocked+termimpi2 akibat insiden <Boxtorrent-Box-BakaBT-Jaru/Mal>.tak sangka semua ni berlaku lepas bertahun2 trade data kat situ.


    Last edited by Razi_IBM on Mon Jul 06, 2009 10:28 pm; edited 1 time in total

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Sun Jun 21, 2009 12:18 am

    just a quick note:
    eclipse tracker is now http://eclipse.speedsubs.org
    old .sekai.de domain were closed due to “remove this stuff” letter by FUNimation to their hoster.

    ..their server now is hosted by PRQ in sweden-one that once hold controversial hosting of thepiratebay.org..lol..

    adelheid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 19/05/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by adelheid on Sun Jun 21, 2009 10:38 am

    yang baru je abis, yg lama lama nak tulis panjang sgt.

    Valkyria Chronicles
    Shang-ri-la
    K-on!
    Eden of the East

    mg syiok ni suma anime

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Wed Jun 24, 2009 4:08 pm

    Razi_IBM wrote:dah siap donlot azumanga daioh..yeah..as expexted from kiyohiko azuma..lawak yang best.
    tapi..

    loy,ko tak rasa ada feeling midori no hibi ke kat cite tu?
    muka osaka tu sebijik cam midori.
    lain la razi muka osaka dgn midori tu...iras2 je skit

    weh camne razi dengan anime yg aku rekomen tuh?lawak gilerkan azumanga tu walaupun wataknye sume pompuan...
    layan guren lagann pulak la razi mantap abis...!!!

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Wed Jun 24, 2009 4:57 pm

    haah.gile lawak..tapi cuma cerita dia macam slow-paced,kenkadang 'penat' nak tengok.kalau suka nengok cite ni mesti suka tengok ichigo mashimaro gak.lawak yang lain dari yang lain..haha...
    guren lagann tunggu dulu, sebab sekarang turn toshokan sensou.(skarang ni duduk rumah,aku download lagi laju dari apa yang aku mampu tengok hoho..)

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Thu Jun 25, 2009 2:55 am

    anime for summer 2009:
    http://chartfag.files.wordpress.com/2009/05/summer-2009-v2-export.jpg


    hehe..bersiap sedia..musim ni guna rTorrent CLI lak.guna linux baru boleh buat menoren berbulan2...

    adelheid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 19/05/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by adelheid on Thu Jun 25, 2009 3:14 am

    takda satu pun antara list anime baru kat atas yg aku rasa syiok...

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Thu Jun 25, 2009 3:26 am

    ahaha...ko minat moe eh?
    sebab takde satu pun moe untuk season ni..hoho...

    amado
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 9
    Age : 26
    Location : johor-perak
    Registration date : 23/06/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by amado on Tue Jun 30, 2009 12:16 am

    cube layan full metal alchemist/...

    Sponsored content

    Re: The Best Anime!

    Post by Sponsored content Today at 7:08 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:08 am