Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Share

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by loy_azloy on Fri Nov 13, 2009 10:07 am

    kay aku nak buka topik ni sebab aku rasa nak buka tehehe,skrg aku tgah layan anime Gintama.Gintama ni antara anime yang paling mengarut,sempoi namun lawak dia mmg high class...lawak pasar ade,lawak bodoh pun ade...tapi yang penting setiap episod mmg buat aku ketawa sorang2 mcm org tak betul...
    so korang pulak mcmana?
    kire ni kesinambungan dari lagu apa anda layan sekarang ahahaha....


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by Razi_IBM on Sun Dec 06, 2009 11:56 am

    anime yang aku tengah layan bulan ni...

    current series:
    bakemonogatari (jenuh nak tunggu final ep)
    -Nyan Koi
    -Gintama (tunggu ep 126 lak)

    complete series:
    -Toradora! (ulang 100 kali pun best lagi)
    -Hidamari Sketch x365 (pun sama gak, ulang2 xbosan seh..unik!)
    -Kyouran kazoku nikki
    -dennou coil

    ps-ouh, loy..dah jadik mod rupenye..xsado..lame xlogin.loy dah jadik mod dah tak main sepam2 la ye..hehe...

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by loy_azloy on Thu Dec 10, 2009 1:58 pm

    Razi_IBM wrote:anime yang aku tengah layan bulan ni...

    current series:
    bakemonogatari (jenuh nak tunggu final ep)
    -Nyan Koi
    -Gintama (tunggu ep 126 lak)

    complete series:
    -Toradora! (ulang 100 kali pun best lagi)
    -Hidamari Sketch x365 (pun sama gak, ulang2 xbosan seh..unik!)
    -Kyouran kazoku nikki
    -dennou coil


    ps-ouh, loy..dah jadik mod rupenye..xsado..lame xlogin.loy dah jadik mod dah tak main sepam2 la ye..hehe...
    yang aku boldkan tu best ke ceritenye?owh gintama pun ko layan eh?aku lawak gintama tu terbawak2 la kalau pegi mana2 kadang2 sengih sorang2 kalau teringat... Razz


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by Razi_IBM on Thu Dec 10, 2009 7:15 pm

    gintama antara citer paling lama aku layan..dari aku start bejinak2 donlot anime sampai skarang..donlot tetiap minggu. lawak dia cam ermm..unik, berkait rapat dengan kehidupan seharian kita.

    kyouran kazoku nikki tu emm..aku boleh kata biasa je, best memang best tapi kalau ada lima bintang aku bagi 3.5 je.

    hidamari sketch pada aku best. kalau ada 5 bintang, 8 aku bagi..haha..
    tapi bergantung la, kalau taste ko macam aku, minat citer pasal kehidupan seharian, lawak yang indirect(otak kena pikir baru paham cite ni dan ketawa gilababi), slow paced, teknik animation yang unik...cite ni perfect.

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by loy_azloy on Fri Dec 11, 2009 8:31 am

    owh aku minat lawak yang kita tak jangka,kalau lawan2 tu aku minat yang serius habis,yang Gintama ni aku minat sebab mencakupi semua,pastu dia masukkan trademark dari kartun2 one piece,dragon ball,naruto,de grayman dan lain2 lagi....aku tak boleh lupa hijikata nak isap rokok sampai pg planek hamek,lawan buriza,celli, jumpe derende,pastu nak hidupksn kuririn...zuru zuru ball...hehehe...

    p.s cube ko layan sengoku basara...mantap citer dia...


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    datuk abu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 98
    Registration date : 20/03/2009

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by datuk abu on Wed Dec 16, 2009 2:24 pm

    aku layan naruto je..

    boring2 tgh tunggu naruto boleh gak nak try gintama.

    kat mana nak baca ekkk

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by Razi_IBM on Wed Dec 16, 2009 6:06 pm

    datuk abu wrote:aku layan naruto je..

    boring2 tgh tunggu naruto boleh gak nak try gintama.

    kat mana nak baca ekkk
    narutard dah ngarut. buang masa je layan..tak tipu.filler dia tu kalau letak kat timeline perkembangan sejarah dunia mesti panjang cam dinasti zhow.

    gintama lagi best tengok anime.manga tak best(rasanya takde pun kat mesia).
    aku baca manga pun mmber aku scan shuukan shounen jump dari sana emel ke sini..hehe...

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by hampeh on Wed Dec 16, 2009 6:27 pm

    darker than black s2. Tengah cari anime lagi nk bt donlod. Very Happy

    datuk abu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 98
    Registration date : 20/03/2009

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by datuk abu on Thu Dec 17, 2009 11:28 am

    noruto walaupun dah ngarut2..tapi layan jugak sebab nak tau ending..byk sgt spekulasi. kena clear thing up. kalo tak makan tak kenyang..mandi tak basah. huhu..

    aku baru nak start baca manga gintama kat onemanga..so far tak gian lagi hehe..

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by Razi_IBM on Thu Dec 17, 2009 11:55 am

    manga x best, gi donlot anime dari rumbel sub.

    datuk abu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 98
    Registration date : 20/03/2009

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by datuk abu on Fri Dec 18, 2009 8:52 am

    tq razi..aku donlot skang jgk
    dah ada gian skit ni

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by Razi_IBM on Mon Dec 21, 2009 12:37 pm

    baru siap donlot kampfer ngan ef-tales of melodies..akan menikmati lepas habih keja.

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by loy_azloy on Mon Dec 21, 2009 2:22 pm

    Razi_IBM wrote:manga x best, gi donlot anime dari rumbel sub.
    yup manga tak kenyang,layan anime la kasi terburai isi perut ko gelak hahaha... Zuru zuru ballz!!!!


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    umarzuki
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 69
    Age : 30
    Location : Ampang
    Job/hobbies : Exploring GNU/Linux stuff
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by umarzuki on Mon Dec 21, 2009 9:05 pm

    aku tgh layan Kiddy girl-and >> http://www.animesuki.com/series.php/1040.html

    komedi

    kalau korang suka komedi parodi, try gintama, tapi dah licensed jadi sendiri mau ingat la mana mau cari

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by Razi_IBM on Mon Dec 21, 2009 9:32 pm

    umarzuki wrote:aku tgh layan Kiddy girl-and >> http://www.animesuki.com/series.php/1040.html

    komedi

    kalau korang suka komedi parodi, try gintama, tapi dah licensed jadi sendiri mau ingat la mana mau cari
    jadi member kat bakabt; private tracker, download pun laju.tapi dl/ul dikira la.. licensed tu kat us, tak cover negara kita. cuma jangan pakai sub yang licensor tu buat kita takde problem. cuma mungkin susah sikit nak cari sebab fansubber slalunya revoke anime diorang bila dah licensed.
    tapi kat bakabt ada, cuma rajin2kan la seed bila dah siap tu ye...jangan main tipu tukar tracker public cuma masa donlot je lak..hehe..

    umarzuki
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 69
    Age : 30
    Location : Ampang
    Job/hobbies : Exploring GNU/Linux stuff
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by umarzuki on Mon Dec 21, 2009 9:46 pm

    Razi_IBM wrote:
    umarzuki wrote:aku tgh layan Kiddy girl-and >> http://www.animesuki.com/series.php/1040.html

    komedi

    kalau korang suka komedi parodi, try gintama, tapi dah licensed jadi sendiri mau ingat la mana mau cari
    jadi member kat bakabt; private tracker, download pun laju.tapi dl/ul dikira la.. licensed tu kat us, tak cover negara kita. cuma jangan pakai sub yang licensor tu buat kita takde problem. cuma mungkin susah sikit nak cari sebab fansubber slalunya revoke anime diorang bila dah licensed.
    tapi kat bakabt ada, cuma rajin2kan la seed bila dah siap tu ye...jangan main tipu tukar tracker public cuma masa donlot je lak..hehe..
    thx bro, harap tracker ni sapot Transmission http://www.transmissionbt.com/

    Sponsored content

    Re: Anime apa yang korang layan buat masa ini...

    Post by Sponsored content Today at 2:01 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:01 pm