Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    The Best Anime!

    Share

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    The Best Anime!

    Post by teri-chan on Tue Feb 24, 2009 9:30 pm

    share anime ape yg korg rasa best smpai ke alam pawana...

    1 - jigoku shoujo
    2 - keroro gunso
    3 - azumanga (tq aloy)
    4 - toradora (tq aloy lagi!)
    5 - eye sheild 21
    5 - naruto
    6 - saiyuki reloaded


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Eman Leto
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 576
    Location : Katil ikea
    Job/hobbies : Stalker
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Eman Leto on Tue Feb 24, 2009 10:01 pm

    Aku bkn la kaki anime cm cik teri tp lyn la gk sket2..

    Slam Dunk..
    Dragon Ball..
    Kyo kara maou aka God?Save Our King!
    Black Jack..
    Conan

    layan gitu2:
    Dear Boys
    Law of Ueki
    Air Gear

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Aku Tak Sengal on Tue Feb 24, 2009 10:15 pm

    aku lak... walopon aku pon bukan kaki anime samo cam eman..

    1. Dragon Ball Saga
    2. Shin Chan
    3. The Law of Ueki
    4. Star Ocean ex
    5. Detective Conan
    6. Rocket Kidz (tak ingat tajuk.. tp ye la kot..)
    7. Beyblade (season 1 jer yg haku lyn.. season pastu boring jerk..)
    EDIT: 8. FMA... lupe lak.. huhuh


    Last edited by Aku Tak Sengal on Wed Feb 25, 2009 1:11 am; edited 1 time in total

    Eman Leto
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 576
    Location : Katil ikea
    Job/hobbies : Stalker
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Eman Leto on Tue Feb 24, 2009 10:25 pm

    Beyblade pn haku lyn..

    Digimon..
    Pokemon..
    Errrr.. Anime ke?haha cm kartun je.. tp dulu2 la..

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Aku Tak Sengal on Tue Feb 24, 2009 10:29 pm

    haha setau aku anime tu merujuk kpd katun2 or animasi yg dihasilkan oleh jepun...
    Advent Children tu pon anime gak....

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Wed Feb 25, 2009 12:49 am

    paling best - Kekkaishi
    best sungguh - yakitate!!!Japan
    best - Fullmetal Alchemist

    kalau anime nih best tak best pada aku sedikit sebanyak bergantung pada studio yang buat anime tu.(sunrise studio ngan JCstaff,pada aku best2.kualiti 5 bintang nyer..)


    Last edited by Razi_IBM on Thu Jul 30, 2009 3:27 pm; edited 1 time in total

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by teri-chan on Wed Feb 25, 2009 8:18 am

    Huuu.. aku nk share lg...

    aku suka

    ROD the TV (Paper master)
    Cardcapture Sakura

    katun dulu2 la..

    TOMATOMAN

    tomatomatomatomatomato TOMATOMAN~~~u!!!


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    SouthSider
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 195
    Age : 30
    Location : dari Selatan nak ke Utara
    Registration date : 17/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by SouthSider on Wed Feb 25, 2009 11:34 am

    aku nya list :-

    1. Gungrave
    2. Berserk
    3. Basilisk
    4. Mushishi
    5. Fullmetal Alchemist
    6. Slam Dunk

    DRS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 69
    Registration date : 20/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by DRS on Wed Feb 25, 2009 3:28 pm

    ikut urutan dari yg paling best bagi saya

    1. Gintama
    2. One Piece
    3. Detective Conan
    3. Ranma 1/2
    4. Full Metal Panic Fumoffu (fumoffu season je)
    5. Galaxy Angel (semua season)
    6. GTO
    7. Pani Poni Dash

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Fri Feb 27, 2009 3:12 pm

    Dragon Ball Z
    Azumanga Daioh
    Yakitate Japan
    Mahoromatic I & II
    Love Hina
    Midori No Hibi
    Toradora
    Samurai X
    Ninja Scroll
    Airgear
    Nodame Cantabile
    Honey & Clover
    Samurai Deeper Kyo
    Basilisk


    anime ni semua aku dah tgk dan bukan mcm kebanyakan mereka(masa putera dulu) listkan sampai berpuluh tapi tak pernah tgk

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Fri Feb 27, 2009 4:36 pm

    wawawa...ko dapat midori no hibi kat mana?aku nak jugak..

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Aku Tak Sengal on Fri Feb 27, 2009 4:44 pm

    midori no hibi@ midori days bukan kat animax dulu ada tayang ke??

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Fri Feb 27, 2009 4:49 pm

    hulala....mana la aku tau..tak nengok estro..huhu..ingatkan donlot..
    anime aku semua donlot kecuali dragon ball ngan digimon adventure.
    tapi tak jumpe pulak midori no hibi nih..

    PuteriNurFarah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 250
    Age : 25
    Location : tempat yg ade LOVE LOVE
    Job/hobbies : Buat kerja rumah dan RTS gamer
    Registration date : 17/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by PuteriNurFarah on Fri Feb 27, 2009 5:00 pm

    Pelik tul anime lain byk kali ulang cam dragon ball

    tapi midori days skali je mungkin timbul isu hak milik kut

    best ar crite die

    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 210
    Age : 59
    Registration date : 27/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Setsuna F. Seiei on Fri Feb 27, 2009 5:15 pm

    GUNNDUMB ...

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Fri Feb 27, 2009 5:24 pm

    PuteriNurFarah wrote:Pelik tul anime lain byk kali ulang cam dragon ball

    tapi midori days skali je mungkin timbul isu hak milik kut

    best ar crite die
    isk jangan cakap camtu...kempunan aku..mengidam nak nengok midori..

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Aku Tak Sengal on Fri Feb 27, 2009 5:36 pm

    ha'ah.. midori days animax tak ulang tayang sangat..
    kalo macam Law of Ueki aku rasa dah lebih seploh kali aku tengok last ep.. hehehe...
    faveret punye pasal...

    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 210
    Age : 59
    Registration date : 27/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Setsuna F. Seiei on Fri Feb 27, 2009 5:47 pm

    a$$tro whadaya expect damn monopoly letting them repeat old $hit over and over again

    DRS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 69
    Registration date : 20/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by DRS on Sat Feb 28, 2009 11:44 am

    kena ada stesen yg siar anime yg cakap jepun tulis english punya mcm AXN dulu
    animex ni saya tak kesah sangat.
    wujud lagi ke animex kat estro ni

    loy_azloy wrote:
    anime ni semua aku dah tgk dan bukan mcm kebanyakan mereka(masa putera dulu) listkan sampai berpuluh tapi tak pernah tgk
    siapa mereka tu?

    bro2onz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 32
    Location : terengganu
    Registration date : 01/03/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by bro2onz on Sun Mar 01, 2009 9:17 pm

    bagi ak anime yg terbaik:
    dragon ball. z &gt
    naruto
    law of ueki
    samurai 7
    bleach
    setakat tu la yg ak ingat...

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Tue Mar 03, 2009 5:00 pm

    DRS wrote:
    siapa mereka tu?
    ade ramai dulu yang listkan ade simpan citer2 anime tapi aku rasa mmg mcm merepek sebab terlalu banyak anime yang diaorg listkan dari citer yang lawak sehinggakan citer yang complicated,mustahil mereka tu tgk semua cerita2 tu sebab kalau dah sampai dekat 50 koleksi,mungkin mereka tu just nak tunjukkan yang diaorg lagi hebat kumpul anime...

    DRS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 69
    Registration date : 20/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by DRS on Thu Mar 05, 2009 7:27 am

    mungkin
    tapi saya ada koleksi sampai 700+, dari bebanyak tu 500+ sure saya dah tengok habis, tahu jalan cerita dan suka dengar lagu2 diorang.

    kalau dah minat anime, banyak gitu pun memang habis tengok punya, tak mustahil. apa lagi bagi mereka yg letak dekat 50 saja. tapi feveret yg tengok ulang2 mmg le kurang sikit. saya sendiri letak 7 siri feveret best anime kat sini. kalau boleh nak letak banyak lagi, hehe

    neko
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 10
    Age : 27
    Location : depan skrin, uitm segamat
    Registration date : 19/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by neko on Mon Mar 09, 2009 8:36 am

    yup
    macam aku gak.. tapi at least separuh collection aku dah tengok n still ongoing. bukan collect tapi x nak tengok..
    tapi kalau macam best je aku tengok balik... hehehe

    on topic
    stakat ni yang aku suke tengok (lebih sekali)
    - genshiken (season 1 and 2)
    - akane-iro no somaru saka
    - clannad
    - toradora
    - fate/stay night
    - nogizaka haruka no himitsu
    - lucky star
    - cardcaptor sakura
    - chobits

    zinvty
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 06/03/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by zinvty on Mon Mar 09, 2009 8:16 pm

    Razi_IBM wrote:wawawa...ko dapat midori no hibi kat mana?aku nak jugak..

    ala dvd n cd senang jer nak dapt skarng....g jer speedy video x pun g hard rock ader jual..

    nak lagi murah n ader promotion g kat kota raya kat k.l tingkat atas ha sampai rambang mata
    nak pilih anime......asal ader fulus ok la tu...

    neko
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 10
    Age : 27
    Location : depan skrin, uitm segamat
    Registration date : 19/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by neko on Mon Mar 09, 2009 9:15 pm

    zinvty wrote:
    nak lagi murah n ader promotion g kat kota raya kat k.l tingkat atas ha sampai rambang mata
    nak pilih anime......asal ader fulus ok la tu...
    kotaraya level atas sekali ke? atau bangunan S&M? konpius.. hehe
    ...bertambah lubuk anime aku

    Sponsored content

    Re: The Best Anime!

    Post by Sponsored content Today at 7:07 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:07 am