Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    The Best Anime!

    Share

    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by zer0Nehza on Mon Mar 09, 2009 10:30 pm

    one piece!

    and dbz series


    --------------------------------------------

    Haibara Ai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 85
    Age : 29
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : Bermain dengan coding
    Registration date : 12/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Haibara Ai on Tue Mar 10, 2009 2:13 am

    Yang best ikut turutan...
    Eh lima anime teratas ni semuanya best2..tak tau nak wat ranking camne..


    1. One Piece
    2. Naruto
    3. Prince of Tennis
    4. Detective Conan
    5. Ouran High School Host Club
    6. Detective Academy Q
    7. Saiunkoku Monogatari

    JebatDerhaka
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 8
    Location : FC SungaiRamal
    Job/hobbies : Tengok Bola
    Registration date : 11/03/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by JebatDerhaka on Wed Mar 11, 2009 10:30 pm

    Aku minat naruto,naruto shippuuden and bleach...
    hidup naruto Very Happy

    Gateway
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 170
    Registration date : 04/03/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Gateway on Thu Mar 12, 2009 12:54 pm

    -golden boy
    -black bible

    best2

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by zirbad on Sat Mar 21, 2009 10:36 am

    midori aku pernah tengok. cd member aku.dulu-dulu la.
    gokusen takde yang minat ker?best gak cite dia.tapi aku tengok season 1 je.dengar kate ada season2.tak tau la plak.

    Anyway anime yang minat.

    1.One Piece
    2.FMA
    3.Naruto
    4.Bleach
    5.Dt Conan
    6.School Rumble
    7.Digimon Adventure 1 & 2

    Tapi at the same time aku baca manga diorang jugak(1,2,3&5). sebab kadang-kadang anime lain sikit dari manga.
    Anime lain pun ada lagi tapi takde kesempatan nak tengok.

    benchoz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 63
    Age : 31
    Location : Dekat Umah
    Job/hobbies : aku tgh cari membe nak duk ngn aku kat Brunsfield
    Registration date : 15/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by benchoz on Thu Mar 26, 2009 2:15 am

    aku plak :

    1. Bleach
    2. Initial D
    3. Prince of tennis
    4. Shaman King
    5. Digimon
    6. Avatar < bukan cite jepon kot..

    ikut turutan faveret aku..n sme cite tu penah kuar kat tv7..best oo...

    Kecik-88
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 121
    Age : 28
    Location : Wangsa Maju, Kuala Lumpur
    Job/hobbies : mencari sesuatu yang baru dan unik
    Registration date : 28/03/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Kecik-88 on Sat Mar 28, 2009 2:29 pm

    Midori no hibi cite die best gile tapi ade part hentai

    DRS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 69
    Registration date : 20/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by DRS on Sun Mar 29, 2009 6:49 am

    Kecik-88 wrote:Midori no hibi cite die best gile tapi ade part hentai
    hentai dengan ecchi lain
    kalau takat tunjuk breast je, benda tu perkara biasa kat jepun,
    takkan benda tu pun hentai

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by teri-chan on Sun Mar 29, 2009 8:25 am

    benchoz wrote:aku plak :

    1. Bleach
    2. Initial D
    3. Prince of tennis
    4. Shaman King
    5. Digimon
    6. Avatar < bukan cite jepon kot..

    ikut turutan faveret aku..n sme cite tu penah kuar kat tv7..best oo...


    avatar mmg bukan cite jepun la... Nickelodeon punye... but aku pun suka cite ni.. folo dr 1st season "water" sampailah last skali "fire". hehehe tak boleh missed. tgk kat tenet je sume episod ni...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Aku Tak Sengal on Mon Mar 30, 2009 10:54 pm

    teri-chan wrote:
    benchoz wrote:aku plak :

    1. Bleach
    2. Initial D
    3. Prince of tennis
    4. Shaman King
    5. Digimon
    6. Avatar < bukan cite jepon kot..

    ikut turutan faveret aku..n sme cite tu penah kuar kat tv7..best oo...


    avatar mmg bukan cite jepun la... Nickelodeon punye... but aku pun suka cite ni.. folo dr 1st season "water" sampailah last skali "fire". hehehe tak boleh missed. tgk kat tenet je sume episod ni...

    off topic..
    lepas ni tunggu live-action punye lak...
    Si Night Shyamalan tu yang direct...

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Fri Apr 10, 2009 9:56 pm

    owowowoww...setelah sebulan+5 hari tinggalkan leptop siang malam menoren...hasilnya:

    Code:
    all download task finished at : 8/4/09(02:46 am)
    d/l avg:164 kB/s    u/l avg:72 kB/s
    byte wasted : 32 MB

    1.[Anime-Keep]_Nodame_Cantabile_01-23  -  5.45 GB
    2.[SS-Eclipse] Hayate no Gotoku [h.264]  -  11.81 GB
    3.[CoalGuys] K-ON! - 01 [D475227B]  -  200 MB
    3.[m.3.3.w] Itazura na Kiss 01-25 (H.264)  -  3.60 GB
    4.[ToyBox][Sekai-Ainex]Mamoru-kun_ni_Megami_no_Shukufuku_wo[0]  -  3.31 GB
    5.Nodame_Cantabile_Paris_HD_[ANBU_A-Keep]  -  2.46 GB
    6.Toradora! Soundtrack Collection  -  339.47 MB
    7.The Melancholy of Haruhi Suzumiya  -  3.29 GB
    8.Ichigo Mashimaro[niizik]  -  2.48 GB
    9.[Eclipse] Toaru Majutsu no Index (1280x720 h264)  -  5.52 GB
    10.[sudo] Genshiken 2[H.264]  -  2.01 GB

    total transfers up to 8/4/09 :
    downloaded : 136.23 GB
    uploaded    : 52.04 GB

    huhu...balik lepas habis final exam ni...siap la...zasss.....
    cheers

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by mjmax15 on Thu Apr 30, 2009 6:50 pm

    aku suka tgk

    Generation
    Unsubdued
    Nuclear
    Drive
    Assault
    Module

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by teri-chan on Sat May 02, 2009 11:23 pm

    Cite ROD THE TV susah nk cr dvd pack die. Aku cr lama dh xjumpe2 huhu.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Tue May 05, 2009 11:27 am

    ade la ROD the tv jual,aku nak beli kekasshi dgn shaman king tak lepas2...

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Tue May 05, 2009 11:37 am

    donload jela t0rrent.kualiti lagi puas hati dari dvd.(702p la..)

    Haibara Ai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 85
    Age : 29
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : Bermain dengan coding
    Registration date : 12/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Haibara Ai on Tue May 05, 2009 11:48 am

    ak baru stat tengok citer fate stay night..
    citer pasal magician..
    fuh~ memang best giler la..
    bila dah habis semua episod, ak ulang tengok skali lagi..
    dulu kawan ak cakap best tp ak tak caye sangat.
    lepas tengok tu baru tau, memang sangat best cheers

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Tue May 05, 2009 11:56 am

    Haibara Ai wrote:ak baru stat tengok citer fate stay night..
    citer pasal magician..
    fuh~ memang best giler la..
    bila dah habis semua episod, ak ulang tengok skali lagi..
    dulu kawan ak cakap best tp ak tak caye sangat.
    lepas tengok tu baru tau, memang sangat best cheers
    aku sblm ni endah tak endah aje citer Fate stay night,ingatkan kisah org jaga malam2 ulangkaji pelajaran Razz
    tapi start je layan episod pertama kat animax terus aku layan huhuhu...
    citer dia lebih kurang mahoromatic la cuma mahoro tu lawak pecah perut...
    yuyu hakusho pun aku dah start tgk balik sebab citer dia mcm dragon ballz jugak..

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Tue May 05, 2009 11:59 am

    neko wrote:yup
    macam aku gak.. tapi at least separuh collection aku dah tengok n still ongoing. bukan collect tapi x nak tengok..
    tapi kalau macam best je aku tengok balik... hehehe

    on topic
    stakat ni yang aku suke tengok (lebih sekali)
    - genshiken (season 1 and 2)
    - akane-iro no somaru saka
    - clannad
    - toradora
    - fate/stay night
    - nogizaka haruka no himitsu
    - lucky star
    - cardcaptor sakura
    - chobits
    weh neko aku dah layan citer lucky star tapi bosan teramat sangat,banyak borak,aku ingat mcm azumanga daioh tapi hapeh aku terus bagi org cd tu...menyesal...

    mexz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by mexz on Wed May 06, 2009 7:16 pm

    Haibara Ai wrote:ak baru stat tengok citer fate stay night..
    citer pasal magician..
    fuh~ memang best giler la..
    bila dah habis semua episod, ak ulang tengok skali lagi..
    dulu kawan ak cakap best tp ak tak caye sangat.
    lepas tengok tu baru tau, memang sangat best cheers

    bercakap pasal fate stay/night nih..ntv7 baru aje start tayang siri nih pd hari sabtu lepas..tp dalam versi bm ler..rated "U" lagi tongue

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Fri May 08, 2009 10:51 am

    ntv7 versi bm aku tak tgk lagui tapi kalau versi BM fullmetal alchemist bm dia terlalu ~dipadam~ sampai aku benci nak tgk,tapi kat animax aku layan versi asal(jepun) fullmetal alchemist brotherhood mmg best gile,tambahan pula tayangannya minggu yang sama dgn jepun,kalau nak waktu tayangan serentak dgn jepun ade gak Tears To Tiara tajuknya tapi pukul 11.55 mlm ahad.

    P.S nak beli kekasshi2...

    Gunso
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 137
    Location : Dalam kokpit zaku...
    Job/hobbies : Smuggling & Trafficking Sayur Sawi
    Registration date : 07/05/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Gunso on Fri May 08, 2009 11:55 am

    K-ON! nih pon besh gak...

    dah lama aku tak gelak kaw2 lepas anime lucky star tamat...

    tgk anime gak menyebabkan aku rasa nak blajar main gitar...

    tapi tahan jer... sbb rege gitar mahal hahaha...

    anime nih gak menyebakan jualan gitar kat jepon meningkat... hahahaha

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Fri May 08, 2009 1:03 pm

    haah..k-on! best ah...pandai studio tu transform dari yonkuma format kepada anime.rasa macam k-on! ni asalnya manga biasa jek,smooth je.

    btw,aku tengok k-on! striming BS-i je...nak tunggu coalguys kuarkan ws version lambat sangat,k-on!02 ws pun tak release lagi....chihiro dah kuar dah.(aku tak minat chihiro release...telampau banyak,translation dia terlalu lateral)

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Mon May 11, 2009 3:07 pm

    razi ko dah tgk toradora season 2 tak?

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Mon May 11, 2009 3:19 pm

    aaa..?season 2?
    tak penah dengar pun?tu yang spinoff ke?

    hehe..aku baru siap donlot lagu holy night(lagu masa ep19)..best shuid..huahaha...

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by loy_azloy on Mon May 11, 2009 3:23 pm

    last ko tgk sampai episod yang mana satu?diaa buat hari sukan ke?

    Sponsored content

    Re: The Best Anime!

    Post by Sponsored content Today at 7:38 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:38 pm