Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    The Best Anime!

    Share

    DRS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 69
    Registration date : 20/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by DRS on Sun Jul 05, 2009 9:46 am

    nampak razi suka cerita gelak2 mcm favourite saya jugak
    dah tengok fumoffu ke?(full metal panic season 2) mcm nak pecah perut tengok anime tu, lagi kalau dah kenal karekter2 dia dari full metal panic season 1 (season 1 serious sikit). org yg tak tengok season 1 pun masih boleh sakit perut tengok fumoffu.

    fumoffu ni anime no1 kalau bab buat gelak, try le

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by teri-chan on Sun Jul 05, 2009 10:06 am

    mmg full metal alchemist best... tp brotherhood mcm aku pernah tgk taun 2005 dulu.. cume lagu opening ngn ending je lain.

    skang ni hayate no.. apa itu butler tu la... mmg giler best! aku mmg menanti2 kan kat animax.


    br aku perasan.. takde spa suka atashinci.... cite tu giler kelakar!


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Mon Jul 06, 2009 10:18 pm

    DRS wrote:nampak razi suka cerita gelak2 mcm favourite saya jugak
    dah tengok fumoffu ke?(full metal panic season 2) mcm nak pecah perut tengok anime tu, lagi kalau dah kenal karekter2 dia dari full metal panic season 1 (season 1 serious sikit). org yg tak tengok season 1 pun masih boleh sakit perut tengok fumoffu.

    fumoffu ni anime no1 kalau bab buat gelak, try le
    uhuhukk...aku ada gak survey cite nih kat anidb tapi tak tau nak donlot kat mana.
    cite ni dah takde kat bakabt sebab dah di license mamat ADV tuh. Suspect

    ada recommendation tracker mana yang ramai? dan, mestila yang ada cite ni.
    kalau boleh yang KAA group release.

    DRS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 69
    Registration date : 20/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by DRS on Wed Jul 08, 2009 8:26 am

    KAA group release utk fumoffu diorang rip dari bootleg dvd, unaired episode diorang takda dan audio japan je. tak tau le kalau diorang rip balik keluaran ADV dan buat dual audio.
    btw, Razi tak try direct download http ke? banyak je benda ni kat megaupload atau rapidshare.

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Wed Jul 08, 2009 10:21 pm

    uhh...aku xcukup masa u ntuk direct donlot sbb aku bukan kat umah skrg ni.
    aku main toren je..http x reliable untuk donlot sekerat2.aku selalu donlot satu siri selepuk sampai habis.

    dan..kalau boleh aku xmau dual audio.sbb kalau ada pun tak akan ddengan english version.tak best(afterall, aku boleh faham bahasa jepun..hehe..)

    selain KAA group lagi yang translation diorang bagus?[dan encode diorang 720/480 high quality]
    kenkadang aku tensen tengok anime ni bila translation diorang terlalu unliteral[localized], kita dengar maksud lain, tapi subtitle lari jauh dari maksud perkataan yang disebut(kononnya sebab taknak bunyi literal sangat)
    kalau ova rasenye aku tak kisah kalau ambik group yang berbeza dari main story.

    aNdy SpectrE
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 30/07/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by aNdy SpectrE on Thu Jul 30, 2009 2:51 pm

    Moshi2! Mana ar nak download naruto2 yang lama? Sape2 ade link x? Aku dah nk cuti ni jadi
    nak layan balik semula naruto. Kekeke... Gian dowh nak tengok naruto ni. lol! lol!

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: The Best Anime!

    Post by Razi_IBM on Thu Jul 30, 2009 3:24 pm

    http://www.narutohq.com/bittorrent.php

    http://www.dattebayo.com/t/#Naruto

    listen this, Naruto is saks!

    Sponsored content

    Re: The Best Anime!

    Post by Sponsored content Today at 7:38 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:38 pm