Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Share

    Poll

    Tempat pilihan

    [ 3 ]
    14% [14%] 
    [ 2 ]
    10% [10%] 
    [ 16 ]
    76% [76%] 

    Total Votes: 21

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by raidizh AR on Wed May 27, 2009 11:16 pm

    citer jela Hac

    ak tade kwn kje fast food. nk tnye sape lak

    ak salu mkn fast food.


    --------------------------------------------

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by wanjihan on Thu May 28, 2009 1:04 am

    makan kt rumah

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by ogGy on Thu May 28, 2009 2:40 pm

    Aku makan tgk kedai jugak,kalu pekerja dia bersih dan nampak jaga kebersihan,aku makanlah...pernah skali aku makan kedai mamak.Masa tu tengah berselera nak makan sebab lapar tak makan dari pagi.

    Aku order la mee grg mamak,aku bawak masuk tempat keje aku dan makan dgn lahapnya,dah setengah makan baru aku pasan,GENG (lipas )aku dah tergoreng dan lunyai dalam mee.AKu pergi tukar balik dan mintak dia goreng pakai kuali lain.AKu perhatikan cara dia masak..
    Aku pasti bukan salah dia,mungkin GENG aku tu termasuk kot masa ngah goreng.Sedap !!! Laughing 3x aku kene...


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by hampeh on Thu May 28, 2009 3:08 pm

    wah oggy , kan protein lebih tuh . lol!

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by Hiruka on Thu May 28, 2009 4:26 pm

    Fast food? Ni dari cerita & pengalaman brader opis aku dlu la ek. Waktu die wak pengajian luar kampus keja part-time kat A&W, McD and Pizza. KFC je dia tak sempat..

    Pizza:
    - Customer banyak mulut itula, inila (mcm² ragam + x reti bahse nk marah²)..Bile serve kat blakang, reramai dok ludah dalam ulian dan bahan²..
    - Customer kerek (cakap tak reti leklok)..pizza kena kahak sebelum msuk oven, dan cheesy crust pon dicampur ngan kahak..atau + side dishes ngan lalat, semut etc..

    McD:
    - Customer kerek + poyo..Sayur/vegies/daging dlm burger kena celup dlm air mop, sinki atau kena ludah..
    - Customer berlagak (salah skit nk ckp ngan manager, maki hamun depan org rmai)..Mayonis campur ludah/kahak, pepper sauce kena ludah/kahak/gaul ngan lalat (klu jumpe pape binatang kat dapur)..letak taik idung tu dh biase..

    A&W:
    - Customer x reti bahasa (banyak ragam + kuang ajo)..Aiskrim float diludah/kahak, wafle cream cmpur ludah/kahak..
    - Burger nye flavor, sauce cam biasela kena ludah/kahak koman²..atau ngan campuran air kumur²..

    Tu jela yg aku igt smpai skang..jadi behave la diri anda dan tegurla secara berhemat. klu nasib x baik. Mungkin hari anda sama spt mereka di atas.. Laughing

    Hackezkk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 147
    Age : 28
    Registration date : 06/05/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by Hackezkk on Thu May 28, 2009 4:58 pm

    hahaha
    lulzzz
    pawneddd

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by ogGy on Fri May 29, 2009 12:31 am

    Menyeramkan sungguh dengau ko cerita cam tu,nasib baik aku jenis senyum jer masa wat pesanan.Smile...sebab tu masa dah makan lipas pun,aku still relaks je mintak tukau baru.Takde nak angin2 deh..


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by Razi_IBM on Fri May 29, 2009 1:08 am

    kat fast food bukan sumernya dah siap ke?
    ayam dah ada dalam 'rak'(tak tau apa istilah sebenar),sayur ngan kentang dah ready dalam bungkus..
    so,tinggal ambik je depan kastemer bila order.

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by ogGy on Fri May 29, 2009 1:38 am

    Agaknya tu jenis yang fresh kot haha..fresh dr lubang idung dan tkak stiap pekerja Laughing Teringat aku singgah KFC hentian seremban,india jer pekerja dia...takut gak nak makan tp lapau punya pasal,aku makan jer..


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by Aku Tak Sengal on Fri May 29, 2009 1:53 am

    fiza_cute wrote:mne nk beza mamak bai ngn mamak india ni?
    klu kau tgk cm india je sume..xde mamak2 ni..
    bleh beza kot...
    biasenye mamak bai mcam arab2 sket.. diorg cam putih2 sket..
    tapi kat tmpat aku nmpak cam mamak walopon sebenarnye malaysia mali..

    Hackezkk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 147
    Age : 28
    Registration date : 06/05/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by Hackezkk on Fri May 29, 2009 2:20 am

    Razi_IBM wrote:kat fast food bukan sumernya dah siap ke?
    ayam dah ada dalam 'rak'(tak tau apa istilah sebenar),sayur ngan kentang dah ready dalam bungkus..
    so,tinggal ambik je depan kastemer bila order.

    wahahahah
    abistu sape yg tukang gorengnye???
    sayur tu plak
    sape yg tolong potong n masuk ingredient dier?

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by kindaichi_hajime on Fri May 29, 2009 2:45 am

    fast food ni ader prosedur n protokol nk wat sume menda..
    mamak plak sebaliknyer...
    plih la leklok antara dua..

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by Razi_IBM on Fri May 29, 2009 7:52 am

    Hackezkk wrote:
    Razi_IBM wrote:kat fast food bukan sumernya dah siap ke?
    ayam dah ada dalam 'rak'(tak tau apa istilah sebenar),sayur ngan kentang dah ready dalam bungkus..
    so,tinggal ambik je depan kastemer bila order.

    wahahahah
    abistu sape yg tukang gorengnye???
    sayur tu plak
    sape yg tolong potong n masuk ingredient dier?
    so,takde guna pun kalau 'berhemah' masa ambik order..semua kene pukul rata..

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by loy_azloy on Fri May 29, 2009 8:57 am

    [quote="Razi_IBM"]
    Hackezkk wrote:
    so,takde guna pun kalau 'berhemah' masa ambik order..semua kene pukul rata..
    tapi majoriti fastfood sume melayu.nasib baik takde cine kalau tak lagi kotor+melamin...

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by teri-chan on Fri May 29, 2009 9:18 am

    ayat ko berbau perkauman beb..beter ko edit before ada yg melatah. aku dh terima email psl mamak tu (terima kasih loy) hehhe kembang tekak aku nak2 tang mamak precint 9... eh aku ada penah g sana ke? huuuu..


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by TOYSЯUS on Fri May 29, 2009 9:53 am

    @Hiruka
    Huhu. My brother punya member, ex-McD, pun ade ceritakan benda yang sama macam apa yang encik Hiruka cakap. Hohoho.

    Kedai makan biasa pun sama.
    - Elakkan makan roti bakar kerana: Roti dan Kaya yang digunakan tidak ditutup dan sudah dihinggap lalat semalaman. Saya pernah tengok sendiri!!
    - Jangan banyak complain (nasi sikit la, masin la) atau jangan marah-marah kalau order lambat sampai atau silap buat. Nanti diorang akan buat sepertimana encik Hiruka cerita kat atas, walaupun customer always right!
    - Seeloknya, minum minuman dalam tin, sebab confirm diorang tak campur apa-apa dalam air tu. TAPI, jangan teguk sebaliknya gunakan straw. Sebab, tin tu mungkin dah kena kencing tikus / lipas (lipas kencing? true). Kalau nak teguk jugak, basuh dulu. Tak pasal-pasal tibi leptospirosis nanti.


    Last edited by ??????????? on Fri May 29, 2009 10:54 am; edited 1 time in total


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by teri-chan on Fri May 29, 2009 10:09 am

    tibi disebabkan teguk air terus dr tin ke?


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    MADReaLJL
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 112
    Registration date : 03/04/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by MADReaLJL on Fri May 29, 2009 10:14 am

    karat kot

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by Razi_IBM on Fri May 29, 2009 10:24 am

    teri-chan wrote:tibi disebabkan teguk air terus dr tin ke?
    ??????????? wrote:

    Sebab, tin tu mungkin dah kena kencing tikus / lipas (lipas kencing? true). Kalau nak teguk jugak, basuh dulu. Tak pasal-pasal tibi nanti.

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by TOYSЯUS on Fri May 29, 2009 10:54 am

    SILAP! SILAP!
    Bukan Tibi, tapi Leptospirosis !
    Haha. Correction, Tibi merebak melalui udara. Leptospirosis bawaan kuman kencing tikus.
    Betul tak dokter ogGy??
    -
    p/s: Karat menyebabkan kancing gigi kan?


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by ztecon on Fri May 29, 2009 11:22 am

    Hiruka wrote:Fast food? Ni dari cerita & pengalaman brader opis aku dlu la ek. Waktu die wak pengajian luar kampus keja part-time kat A&W, McD and Pizza. KFC je dia tak sempat..

    Pizza:
    - Customer banyak mulut itula, inila (mcm² ragam + x reti bahse nk marah²)..Bile serve kat blakang, reramai dok ludah dalam ulian dan bahan²..
    - Customer kerek (cakap tak reti leklok)..pizza kena kahak sebelum msuk oven, dan cheesy crust pon dicampur ngan kahak..atau + side dishes ngan lalat, semut etc..

    McD:
    - Customer kerek + poyo..Sayur/vegies/daging dlm burger kena celup dlm air mop, sinki atau kena ludah..
    - Customer berlagak (salah skit nk ckp ngan manager, maki hamun depan org rmai)..Mayonis campur ludah/kahak, pepper sauce kena ludah/kahak/gaul ngan lalat (klu jumpe pape binatang kat dapur)..letak taik idung tu dh biase..

    A&W:
    - Customer x reti bahasa (banyak ragam + kuang ajo)..Aiskrim float diludah/kahak, wafle cream cmpur ludah/kahak..
    - Burger nye flavor, sauce cam biasela kena ludah/kahak koman²..atau ngan campuran air kumur²..

    Tu jela yg aku igt smpai skang..jadi behave la diri anda dan tegurla secara berhemat. klu nasib x baik. Mungkin hari anda sama spt mereka di atas.. Laughing


    assalammmualaikum....

    ckp pasal nie teringat video clip emenim... letak dlm burger...rupanye betoi... cheers rabbit


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by kindaichi_hajime on Fri May 29, 2009 4:24 pm

    sushi king paling ok..
    ni pengalaman aku kje kt sushi king time pas skola dlu..

    ape yg pnting?disiplin!
    rmbut lebih telinga skit konpem kne maki ngan district manager..
    mknn pling lmbt pn 20 mnt siap..
    spnjng keje kt ctu,pelanggn jarang sgt2 comment..
    kalo comment pn pasal mknn lmbt smpai time waktu sesak..
    kualiti kebersihan mmg 100% la..
    yg pling pnting,sume pkerja kt ctu da wat suntikan thypod..

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by fiza_cute on Fri May 29, 2009 4:54 pm

    sushi xleh masuk.. No

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by Razi_IBM on Fri May 29, 2009 5:46 pm

    tak makan rugi..sedaappp...

    e-asymetric
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 32
    Registration date : 20/05/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by e-asymetric on Fri May 29, 2009 6:19 pm

    penah korg minum gune straw kt mamak straw tu rasa masin2 ckit x??

    Sponsored content

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by Sponsored content Today at 4:52 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 4:52 pm