Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Share

    Poll

    Tempat pilihan

    [ 3 ]
    14% [14%] 
    [ 2 ]
    10% [10%] 
    [ 16 ]
    76% [76%] 

    Total Votes: 21

    Hackezkk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 147
    Age : 28
    Registration date : 06/05/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by Hackezkk on Fri May 29, 2009 7:06 pm

    masin2...pastu ade lendir2 hingus..euwwww

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by TOYSЯUS on Fri May 29, 2009 7:13 pm

    iyu!! Korang ni meraban la. Kesian tau kedai mamak yang tak bersalah.

    p/s: Dawood seksyen 6 Shah Alam, bertahan dah lebih 10 tahun. Mesti tak banyak buat masalah.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    zul_pfs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 44
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by zul_pfs on Fri May 29, 2009 8:04 pm

    Ak org png..so kedai mamak ni mmg dh jd tempat lepak yg utama..mcm ak, ak just pi kedai mamak yg betoi2 popular mcm Pelita Nasi Kandar, yg mana suasana kedai bersih dan tersusun. Setiap kali tukar lauk, ak tengok diorang tukar dgn periuk/bekas yg baru, panas2 lg..then pekerja guna glove plastik utk amik nasik dan lauk..Bila ak duduk je, terus ada pekerja yg mai amik order, biasanya xlebih dari 5min..Pasal harga, skrg ni kedai Melayu pn dh bleh tahan mahalnya terutama kat bandar2..makan nasik goreng dan minum dh RM6-RM7...

    Pasal kes lalat dsbnya, kalau jd sekali dlm setahun(maknanya kes yg jarang2), ak rasa benda tu normal la.. tp kalau kes tiap2 ari tukar lauk xbasuh bekas, tu baru abnormal..Ak penah pi kedai melayu ikan keli goreng siap ada telur lalat lg..even kat Pizza SACC Mall shah alam, ak penah jmpa lalat dlm jug pepsi..lol

    So seeloknya pergi kedai yg bersih dan pamerkan harga menu makanan..

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by hampeh on Fri May 29, 2009 8:19 pm

    p/s: Dawood seksyen 6 Shah Alam, bertahan dah lebih 10 tahun. Mesti tak banyak buat masalah.

    aku dulu makan situ , perghhh .. ayam tandoori dia memang best . Taktau la masih banyak lagi ke ayam dia . Ada la dalam beberapa belas tahun lepas aku makan situ . lol .

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by kindaichi_hajime on Sat May 30, 2009 2:26 am

    zul_pfs wrote:Ak org png..so kedai mamak ni mmg dh jd tempat lepak yg utama..mcm ak, ak just pi kedai mamak yg betoi2 popular mcm Pelita Nasi Kandar, yg mana suasana kedai bersih dan tersusun. Setiap kali tukar lauk, ak tengok diorang tukar dgn periuk/bekas yg baru, panas2 lg..then pekerja guna glove plastik utk amik nasik dan lauk..Bila ak duduk je, terus ada pekerja yg mai amik order, biasanya xlebih dari 5min..Pasal harga, skrg ni kedai Melayu pn dh bleh tahan mahalnya terutama kat bandar2..makan nasik goreng dan minum dh RM6-RM7...

    Pasal kes lalat dsbnya, kalau jd sekali dlm setahun(maknanya kes yg jarang2), ak rasa benda tu normal la.. tp kalau kes tiap2 ari tukar lauk xbasuh bekas, tu baru abnormal..Ak penah pi kedai melayu ikan keli goreng siap ada telur lalat lg..even kat Pizza SACC Mall shah alam, ak penah jmpa lalat dlm jug pepsi..lol

    So seeloknya pergi kedai yg bersih dan pamerkan harga menu makanan..

    pelita nasi kandar mmg best laa...
    uniform diorg tu cun gler...
    hahaha...
    tp mhl gak..nasi lemak 2.50...

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by raidizh AR on Sat May 30, 2009 2:29 am

    ok lg 2

    ak mkn kat nasik lemak cinta sayang

    rm 4.50 skali.. xtemasuk air

    hambekk..


    --------------------------------------------

    zul_pfs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 44
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by zul_pfs on Sat May 30, 2009 2:32 am

    raidizh AR wrote:ok lg 2

    ak mkn kat nasik lemak cinta sayang

    rm 4.50 skali.. xtemasuk air

    hambekk..

    cinta sayang mmg mahal...
    makan nasik dgn ayam masak merah dh RM4...air ais kosong pn 30sen

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by hampeh on Sat May 30, 2009 3:09 am

    Nak murah kat shah alam gi gerai@kedai jual lauk kat tepi pasar seksyen 6 tu. Nasik + kuah + sayur + ayam dalam rm3-3.50. Very Happy

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by ogGy on Sat May 30, 2009 3:16 am

    Wah ni cam dah same standard dengan pakej aku amik...


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by kindaichi_hajime on Sat May 30, 2009 3:38 am

    tp service kt pelita mmg 5 star la..
    duduk bru bpe saat da amik order..
    pastu order smpai xsmpai 5 mnt wlupn time sesak..

    Hackezkk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 147
    Age : 28
    Registration date : 06/05/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by Hackezkk on Sun May 31, 2009 2:50 pm

    pelita star tu katner

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by kindaichi_hajime on Sun May 31, 2009 7:56 pm

    pelita jer..
    kt mana2 pn ader...
    uniform pkerja diorg kaler biru...
    topi bendera m'sia (pkerja import pn pkai topi tu..klaka..haha)
    pastu baju diorg ader byk gmbar pelita..

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by teri-chan on Sun May 31, 2009 8:39 pm

    pelita tak jln lepas KLCC tu apa nama? pun ada gk.. aku ada g minum sana last wik ngn member2 cik abg aku. minum je mkn tak berani... sbb mamak pada aku mahal.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by raidizh AR on Sun May 31, 2009 11:10 pm

    kenapa mamak mahal? pelik ak.. padahal same je.. kalo die nk cas mahal roti canai/telur/sadin atau ape2 la, ak ley trime lg

    ni mahal nasik, yang sng dpt kat kdai len, tadela spesel ape pn.. kopitiam pn same, kadang2 xsedap pn...heheh..off topik lak


    --------------------------------------------

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by TOYSЯUS on Mon Jun 01, 2009 12:14 am

    Diorang mahal pada kualiti servisnya kot. (cepat + pekerja ramai etc..).
    Tapi tak tau macam mana nak cas, letak la cas pada makanan.
    Agaknye la..


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by kindaichi_hajime on Mon Jun 01, 2009 1:37 am

    teri...a'ah kt sblh2 klcc tu ader satu cwangan..
    yg aku slalu pi kt ampang point..
    tp aku mmg respek gler la servis diorg...
    mmg pntas...
    kalo mknn,aku rase bese2 jer sme cm kdai mamak len gak..

    Hackezkk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 147
    Age : 28
    Registration date : 06/05/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by Hackezkk on Wed Jun 03, 2009 6:29 pm

    neslo kat kdai mamak korang bape hinggit ar??
    ade smpai RM2.50 tak

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by Hiruka on Wed Jun 03, 2009 6:47 pm

    kat tmpat aku RM1.90
    dorang lg ske klu harga brg nek..kow kow naik punye..

    mamak KLCC len cite la..maple tepi jln pon cas airmineral RM2.50
    Nasi goreng kmpung RM6.50.. @.@" padan muka kena sapu ngan DBKL

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by raidizh AR on Thu Jun 04, 2009 3:28 pm

    nestlo?? mahal wwoo... plg mahal ak pnh kne rm2.90... adehh... air kat fast food lg murah

    tp ak xingat 2 kopitiam ke mamak....ekekekekek


    --------------------------------------------

    etnio_getic
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 299
    Location : Muo-Tronoh-Jalan Duta-Katil
    Job/hobbies : Automotivers
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by etnio_getic on Thu Jun 04, 2009 3:50 pm

    kat tmpt aku stail wo
    die uli tepung buat roti canai tu pakai kaki
    mantap gile.. Evil or Very Mad

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by TOYSЯUS on Thu Jun 04, 2009 4:05 pm

    etnio_getic wrote:kat tmpt aku stail wo
    die uli tepung buat roti canai tu pakai kaki
    mantap gile.. Evil or Very Mad
    No picture no talk. Haha.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by crazy_labelle on Thu Jun 04, 2009 5:00 pm

    haha... kat mane2 pon ade citer dark nye...
    tp bg ak tu sume buah mulut dr org yg dengki...

    kalo cerewet or memilih sgt masak sendiri je la eyk...

    Hackezkk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 147
    Age : 28
    Registration date : 06/05/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by Hackezkk on Thu Jun 04, 2009 6:51 pm

    ehh..wanop2 cyg tlg masakkan..windu kt u

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by mitutoyo on Tue Jun 16, 2009 10:11 am

    mamak memang mahal,kebersihan restoran pd ruang makan hanya bersih,cuma kat belakang2 tuh termasuk tmpat masak,n pekerja berpeluh2,
    pnah depan aku,sapu sampah,angkat sampah trus g tebar roti(tanpa basuh tangan,gosok-gosok baju sh).Sib bek aku perasan,roti tu dia buat utk aku.,.,ee,.,.trus aku ckp xmo,cancel,lain saya pesan.

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by loy_azloy on Tue Jun 16, 2009 11:22 am

    yang tak perasan sedap aje masuk mulut pehhhh....loya tekak...
    lagi satu mamak ni aku cukup tak suka kalau dioarg dgr je ura2 harga minyak atau harga tepung nak naik terus je hari tu seluruh kedai mamak naikkan harga,macam celaka!

    Sponsored content

    Re: Nak makan kat Mamak atau Tidak

    Post by Sponsored content Today at 12:01 pm


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 12:01 pm