Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Budget pembikinian oficial website

    Share

    salonpas
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 23/10/2009

    Budget pembikinian oficial website

    Post by salonpas on Fri Nov 06, 2009 8:34 am

    Kepada kwan2 sekalian ,

    Berapa eh slalu bujet kita perlu tuk upan frelance/company utk wat website. Maksudnya cos utk design template yang ada flash, dan installation dlm server.

    sape2 ada pengalam bleh share tak ngn aku.

    tq

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Budget pembikinian oficial website

    Post by neology on Fri Nov 06, 2009 8:46 am

    kalo freelancer tu..ko bleh bincang dengan diorang..tapi biasanya freelancer ni murah lg la dari company/pro..
    aku penah bt freelance utk simple website..aku charge RM300..kalo ko nk upah pro/company..rasanya standard harga diorang RM3K-RM10K..bergantung pada apa jenis website yg ko nk la..tp bila dah pro ni..service tip top la..

    freelancer pn ada yg tiptop..tapi xramai la..ko nak bt website cmne?

    salonpas
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 23/10/2009

    Re: Budget pembikinian oficial website

    Post by salonpas on Fri Nov 06, 2009 12:46 pm

    neology wrote:kalo freelancer tu..ko bleh bincang dengan diorang..tapi biasanya freelancer ni murah lg la dari company/pro..
    aku penah bt freelance utk simple website..aku charge RM300..kalo ko nk upah pro/company..rasanya standard harga diorang RM3K-RM10K..bergantung pada apa jenis website yg ko nk la..tp bila dah pro ni..service tip top la..

    freelancer pn ada yg tiptop..tapi xramai la..ko nak bt website cmne?

    Aku nak wat website tuk group reseach aku. Kitaorg budget ada. bayar melalui duit universiti. server sendiri pn kita org ada. cuba x letak ape2 website je.

    Nie address server ak nak letak website tue.

    www.emtech.upm.edu.my

    sebelum ni ada belajar2 buat sendiri tapi dah xde org monitor n kurang menarik, link contoh website tu hidup lg. ni ha

    http://www.science.upm.edu.my/emtech/index.htm

    so ingat nak hire pro web design. sape-sape frelance yang berminat bleh contact aku.

    ak study UPM serdang.

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Budget pembikinian oficial website

    Post by neology on Fri Nov 06, 2009 2:35 pm

    nk buat static website or dynamic website?aku pun tgh cuti ni..kalo aku xde keje ape..maybe aku bleh buatkan..tapi aku xdela pro sgt..

    skunk ni aku tgh bt design utk website terbaru aku..

    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Re: Budget pembikinian oficial website

    Post by tasek16 on Fri Nov 06, 2009 2:55 pm

    Cadangan aku why not mintak bro Ongbok tolong buatkan... aku rasa dia memang capable pasal benda ni..dan memang berpengalaman cth dalam buat site guna joomla...cth site dia buat macam kat sini : http://www.parlimendungun.my/

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Budget pembikinian oficial website

    Post by dans kam on Fri Nov 06, 2009 3:56 pm

    kalo nak guna joomla maybe ok, tapi pastikan sekuriti kene jaga la betul2.. jgn nanti bila indo ada krisis dgn Malaysia, habis kene hack nanti..

    Tapi maybe guna Joomla murah skit kot, kitorang biasa buat in-house cms jek.
    Memang mahal la pun. hahaha...

    salonpas
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 23/10/2009

    Re: Budget pembikinian oficial website

    Post by salonpas on Sun Nov 08, 2009 5:28 pm

    mgg depan ade dicusstion ngn company web design netalliaz company..sape tahu sal profile company nie..tgk website diaorg cam ok la.sape penah deal ngn company nie>>

    Sponsored content

    Re: Budget pembikinian oficial website

    Post by Sponsored content Today at 7:34 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:34 pm