Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    WEBSITE MAKE... ?

    Share

    redzone2005
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 61
    Age : 34
    Location : kuala terengganu
    Job/hobbies : Pencari Duit
    Registration date : 13/03/2009

    WEBSITE MAKE... ?

    Post by redzone2005 on Fri Jun 19, 2009 10:21 am

    SALAM, warga putera.com, saya nak design website.. biasanye org guna software ape selain frontpage ?

    matsuyama kouji
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 16/06/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by matsuyama kouji on Fri Jun 19, 2009 11:33 am

    Salam redzone. Kamu nk buat website pasal ape?. Em....kamu dah fikirkan tapak domain untuk website kamu?. Em... untuk permulaan untk wat website, gunakan NVU, ianya sangat mudah.

    cast
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 99
    Age : 58
    Location : Prince of Wales Island
    Registration date : 12/02/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by cast on Fri Jun 19, 2009 12:53 pm

    Salam, selain NVU boleh jgak guna Adobe Dreamweaver.

    meteora11
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 53
    Location : atas bumi bawah langit
    Registration date : 04/05/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by meteora11 on Fri Jun 19, 2009 3:29 pm

    aku suggest ko gne adobe dreamweaver...
    bnyak template blh dgnakan..
    lau nk create sndiri,gnakan adobe photoshop dlu utk create interface..
    phtu bru load kn kat dreamweaver..
    ni yg skadar pengetahuan..

    Hansz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 184
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Job/hobbies : PHP, Design, Developing, Composing, Computer
    Registration date : 01/06/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by Hansz on Fri Jun 19, 2009 8:45 pm

    redzone2005 wrote:SALAM, warga putera.com, saya nak design website.. biasanye org guna software ape selain frontpage ?

    Ko nak buat apa bro redzone ?? Design template/theme ker writing coding script ?? Cuba lah jelas sikit... Sad

    Kalau aku "design", aku guna Photoshop, Illustrator & Flash

    Kalau aku "write", aku guna FrontPage & DzSoft PHP Editor

    redzone2005
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 61
    Age : 34
    Location : kuala terengganu
    Job/hobbies : Pencari Duit
    Registration date : 13/03/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by redzone2005 on Sat Jun 20, 2009 4:33 pm

    takde lar.. kalu mcm blog dok best lar.. aku buat niaga daa...
    sewa kete je.. aku nok list lar harga kete, package tour, redang islang..

    software mudah nvc ? kot tenet boleh download ke ?

    bila siap, attach dekat google adsanse..

    redzone2005
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 61
    Age : 34
    Location : kuala terengganu
    Job/hobbies : Pencari Duit
    Registration date : 13/03/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by redzone2005 on Sat Jun 20, 2009 4:47 pm

    tu sebahagian dari rancangan aku... berjaya atau kene usaha dulu... harap gaji bute2.. dok cukup..
    ko seme keje ape bro ? ke anak dato2 atau tansri2 ? tak payah keje... duit dh bnyk..
    leni, hok penting, aku wak keje halal.. btul dok ?

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by fiza_cute on Sat Jun 20, 2009 6:32 pm

    popular:dreamweaver la..
    x pun..CMS Joomla..hehe..

    Hansz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 184
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Job/hobbies : PHP, Design, Developing, Composing, Computer
    Registration date : 01/06/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by Hansz on Sat Jun 20, 2009 7:06 pm

    redzone2005 wrote:tu sebahagian dari rancangan aku... berjaya atau kene usaha dulu... harap gaji bute2.. dok cukup..
    ko seme keje ape bro ? ke anak dato2 atau tansri2 ? tak payah keje... duit dh bnyk..
    leni, hok penting, aku wak keje halal.. btul dok ?

    Ang donlod WordPress, banyak plugin SEO bleh sumbat kat situ Shocked

    redzone2005
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 61
    Age : 34
    Location : kuala terengganu
    Job/hobbies : Pencari Duit
    Registration date : 13/03/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by redzone2005 on Tue Jun 23, 2009 12:07 am

    salam fiza_cute..nanti ku try download luu...
    mari terengganu, ku belanja nasi dagang...
    ( apa yg penting, kerjasama )

    the twelve
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 49
    Registration date : 17/06/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by the twelve on Tue Jun 23, 2009 2:01 am

    guna note pad ok tak? NVU pun best dan mudah gak.

    Untuk bisnes kereta tu, rasanya statik web site je. fully html.

    Untuk permulaan, apa kata guna blogspot? dah biasa nanti, leh la guna hosting dan domain berbayar.

    stabillo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 17
    Registration date : 25/04/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by stabillo on Tue Jun 23, 2009 1:19 pm

    mmm..betul gak tu..baik guna blokspot dulu..x pun, kan ada domain dan hosting free..guna laa dulu yang tu..

    stabillo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 17
    Registration date : 25/04/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by stabillo on Tue Jun 23, 2009 1:21 pm

    aku dulu camtu gak..pastu aku wak web berbayar..ni web aku.. www.nagagila.net

    the twelve
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 49
    Registration date : 17/06/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by the twelve on Tue Jun 23, 2009 1:42 pm

    sepaku hosting kan? hihihi.

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by akuccputsedut on Tue Jun 23, 2009 3:54 pm

    aku rasa kalau web yang simple camni nak bagi information jer..baik hang try2 kat blogspot atau kat wordpress dulu..pas dah cam familiar sikit...beli domain laa...sebab kalau hang nak guna frontpage ker dreamweaver..banyak benda nak kena fikir...nak kena design sendiri lagi...kalau hang tak tau software apa nak buat website selain frontpage aku rasa mesti hang pung tak berapa tau coding2 nih...so camner nak wat..tambah2 ada lak yang suggest guna notepad..biar btull...hahahahahha....tapi kalau minat kejap jer boleh belajar benda2 nih suma....aku pung bukan pandai sangat...sama2 laa kiter belajar....


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    redzone2005
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 61
    Age : 34
    Location : kuala terengganu
    Job/hobbies : Pencari Duit
    Registration date : 13/03/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by redzone2005 on Fri Jun 26, 2009 7:58 pm

    entah lar.... blogspot ni kacau je biasanye.. ko pkir camne ??

    the twelve
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 49
    Registration date : 17/06/2009

    blogspot

    Post by the twelve on Fri Jun 26, 2009 9:02 pm

    Apa yang kacau bro?

    Rasanya blogspot ni ok je.. cuma kureng skit tang nak promot. Kalau nak harap google, mmg berbulu la nak tunggu. Tapi kalau ko rajin promote, rasanya tak da masalah.


    Aku pun ada wat blog shop dgn blogspot. My Little Ladies Rack

    Time nak promote, mmg rasa nak muntah tgk skrin. Tp ada hasil la walaupun tak seberapa..

    redzone2005
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 61
    Age : 34
    Location : kuala terengganu
    Job/hobbies : Pencari Duit
    Registration date : 13/03/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by redzone2005 on Sun Jul 12, 2009 11:33 am

    iye ahh, aku kena ambik kusus lar.. sape nak ajak i ni ??
    ape yg penting, kerjasama...

    the twelve
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 49
    Registration date : 17/06/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by the twelve on Sun Jul 12, 2009 11:06 pm

    redzone2005 wrote:iye ahh, aku kena ambik kusus lar.. sape nak ajak i ni ??
    ape yg penting, kerjasama...

    nak ajak? atau nak ajar? huhu.

    Kalau ada yg wat kelas tuk belajar wat web.. sila2 la bgtau.. hihi

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by akuccputsedut on Mon Jul 13, 2009 3:30 am

    kalau buat online klass boleh jer rasa nyer..takder masalah..hahahaha...aku pun leh ajar basic buat web...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    the twelve
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 49
    Registration date : 17/06/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by the twelve on Mon Jul 13, 2009 3:32 am

    akuccputsedut wrote:kalau buat online klass boleh jer rasa nyer..takder masalah..hahahaha...aku pun leh ajar basic buat web...

    mantap ar kalau cmtu. hihi. leh tgk cth web yang di bangunkan?

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by akuccputsedut on Mon Jul 13, 2009 3:38 am

    hahahahaha...aku leh ajar jer, mana de web yang aku publish kat tenet nih...nak tengok yang kat www.seagate.com ler yang sekarang...tapi tuh pakai cms jer wat...template suma designer yang wat...code ada skit2 tuk small system ler kat dalam tuh...cam order system dll...okies...setakat basic html guna notepad atau guna frontpage,dreamweaver jsp,asp,html aku leh ler ajar...php aku tak tahu sangat ler..tapi aku ada buku php kalau nak hardcopy aku leh bagi tapi bayar ler..hahahahhaa...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    the twelve
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 49
    Registration date : 17/06/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by the twelve on Mon Jul 13, 2009 3:45 am

    akuccputsedut wrote:hahahahaha...aku leh ajar jer, mana de web yang aku publish kat tenet nih...nak tengok yang kat www.seagate.com ler yang sekarang...tapi tuh pakai cms jer wat...template suma designer yang wat...code ada skit2 tuk small system ler kat dalam tuh...cam order system dll...okies...setakat basic html guna notepad atau guna frontpage,dreamweaver jsp,asp,html aku leh ler ajar...php aku tak tahu sangat ler..tapi aku ada buku php kalau nak hardcopy aku leh bagi tapi bayar ler..hahahahhaa...


    ko dok mana ek? Kalau aku beli buku tebal2, tp tak berguru pun susah gak tu..

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by akuccputsedut on Mon Jul 13, 2009 3:56 am

    aku kat penang ler...aku tu ler ritu amik buku php tuh kat kawan tapi sampai sekarang tak buka2 lagi..sebab aku sibuk ngan language lain...tapi ada gak teringin nak belajar php...php ni skit2 aku boleh laa...kalau dah advance sangat tak tahu sangat ler...tapi takder ler cam tin kosong kan...ada isi gak pala otak aku nih....bukan apa kalau ada ajar2 orang dalam masa yang sama kita leh belajar jugak...kalau tak guna takut lupa lak nanti..hahaha... keje aku sekarang guna cms so tak banyak coding sangat...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    redzone2005
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 61
    Age : 34
    Location : kuala terengganu
    Job/hobbies : Pencari Duit
    Registration date : 13/03/2009

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by redzone2005 on Sat Jul 18, 2009 3:04 am

    makciik oi, mane ko tahu yg website seagate.com guna cms je ?
    aku nak tahu jugak ni.. meh mari terengganu, ko ajar akuu
    huhuhuhu

    Sponsored content

    Re: WEBSITE MAKE... ?

    Post by Sponsored content Today at 9:52 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:52 am