Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Download Website

    Share

    malaynux
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 138
    Age : 35
    Location : Negeri Cik Siti Wan Kembang
    Job/hobbies : Nyayi lagu - Tom tombak mak yong dedek
    Registration date : 25/03/2009

    Download Website

    Post by malaynux on Sat Aug 01, 2009 1:54 pm

    Salam..

    Nk tanya, camna nk download satu-satu website.

    Contohnya, web putera ni.. aku nk download kesemua, dan letak dalam PC aku. Dan ia boleh (akan) di buat rujukan tanpa perlu on-line. Dan semua topik boleh di jengok/tengok.

    Ada software yang blh buat begini x?

    Wassalam...

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Download Website

    Post by OngBok on Sat Aug 01, 2009 4:40 pm

    kalau website guna server side scripting (contohnya guna php)
    tak boleh nak sedut semua fail. kalau boleh pun fail html, gif dll.
    nie issue security.
    Jadi putera.com tak boleh sedut.

    kalau website tu guna full html, boleh sedut semua sekali sebab tak secure.

    guna keyword "offline browser" search dalam google.

    OK.

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Download Website

    Post by johnburn on Sat Aug 01, 2009 6:12 pm

    http://www.httrack.com/

    malaynux
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 138
    Age : 35
    Location : Negeri Cik Siti Wan Kembang
    Job/hobbies : Nyayi lagu - Tom tombak mak yong dedek
    Registration date : 25/03/2009

    Re: Download Website

    Post by malaynux on Mon Aug 03, 2009 3:11 pm

    Thanks John

    Dah boleh sedut dah website..

    Wassalam

    Sponsored content

    Re: Download Website

    Post by Sponsored content Today at 6:01 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:01 am