Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    macam mane nak block internet???

    Share

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Fri Oct 30, 2009 4:53 pm

    btol x ni model router??
    hehehe..
    BIPAC-5112S

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by neology on Fri Oct 30, 2009 5:00 pm

    yup..ni mmg adsl router..tapi ape yg aku tau..model ni xsupport url filtering..unless u ada standalone router lain yg support url filtering..

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Fri Oct 30, 2009 5:08 pm

    lorh,cmne lak 2.. ponin da ni...
    huhuhuhuhuhu

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by ayoi on Fri Oct 30, 2009 5:44 pm

    tengok plak bipac tu sambung kat mana... ikut cable rj45... cable phone tau kan..
    cable rj45 besar sket dari cable phone.. kuar dari bipac pergi mana...
    adakah masuk pc/firewall atau direct ke swicth dlink 1016D tu

    kalau masuk pc.. now pc tu plak kena tau apa kandungan lam tu

    cth diagram




    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Fri Oct 30, 2009 6:13 pm

    rj45 tw arr..
    hehehehhehe...
    erm,ooo nk kne nengok cm 2 lak...
    ok2 nty da nenok putri kasi tw sumer....
    :-)

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Tue Nov 03, 2009 5:37 pm

    ayoi wrote:tengok plak bipac tu sambung kat mana... ikut cable rj45... cable phone tau kan..
    cable rj45 besar sket dari cable phone.. kuar dari bipac pergi mana...
    adakah masuk pc/firewall atau direct ke swicth dlink 1016D tu

    kalau masuk pc.. now pc tu plak kena tau apa kandungan lam tu

    cth diagram



    putri da nengok...
    tp RJ45 2 xpegi kat SWITCH..
    but RJ45 tue p kat cisco/firewall..
    so,cmne??
    nk nengok ape jek kandungan lam pc tue??

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by ayoi on Tue Nov 03, 2009 8:26 pm

    telipon tukar setup network situ ( firewall )

    mintak login id ngan password
    dan url access https:// or http:// dan port berapa

    cth https://10.10.1.1:441

    kuar login password..


    dlm firewall tu lah leh filter n block memacam.


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    budaksetan2
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 55
    Registration date : 14/03/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by budaksetan2 on Wed Nov 04, 2009 8:20 am

    Cik Putri nak blocked certain site.....tapi aku kat tmpt keje aku...aku open jeerr....banyak Pc kat sini yang aku unblockedkan access tu.....admin kat sini nak kata kedekut tak jugak but limited....cuma access ke web lucah jeerr aku tak open....bebudak jantan kat sini kan bleh kira....yg pompuan pun 2x5......

    bg yang tahu camne nak lepasi apa yang cik putri cuba buat tu....rasanya takde masalah bg diorang.........kalu bg aku leerr cik putri....kalu nak bg limited/block some access site....kenapa tidak aku blocked jeerr penggunaan internet.....apa kata cik putri blok jerrr access ke internet.....alang-alang dah bikin(cam aku).....

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by sharina on Wed Nov 04, 2009 10:25 am

    wow... boleh unblock internet???
    orng atas ni mesti tau cam mane nk solve kan masalh cik putri kan..
    so,, tlg la dew,,,
    hurm mayb dew nk block tu ad sebab,, ikut arahan pihak atasan...
    so x leh la nk block sume penggunaan internet.. cuz may be ad certain internet perlu diguna kan untuk mencari maklumat or etc..
    mayb cik putri nk block laman2 sosial je kan cam myspace,,FB,blog etc...
    ni pandangan saye je,,
    so anybody yang leh membantu,, dialu-alukan.. secara tidak langsung,, saye pown akan mendapat ilmu untuk nk block internet ni...
    huhuhuhuuh

    koboi_tua
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 146
    Age : 55
    Location : Seremban
    Registration date : 03/03/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by koboi_tua on Wed Nov 04, 2009 11:58 am

    Laman-laman lucah tu sepatutnya di block sebab di laman itulah berlonggoknya spyware, adware, virus dan sebagainya yang boleh merosakkan komputer lebih-lebih lagi komputer pejabat yang banyak data-data yang penting.

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by sharina on Wed Nov 04, 2009 12:35 pm

    koboi_tua wrote:Laman-laman lucah tu sepatutnya di block sebab di laman itulah berlonggoknya spyware, adware, virus dan sebagainya yang boleh merosakkan komputer lebih-lebih lagi komputer pejabat yang banyak data-data yang penting.
    yup!! saya sokong anda,..
    lalallalala

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Mon Nov 09, 2009 11:41 am

    sharina wrote:wow... boleh unblock internet???
    orng atas ni mesti tau cam mane nk solve kan masalh cik putri kan..
    so,, tlg la dew,,,
    hurm mayb dew nk block tu ad sebab,, ikut arahan pihak atasan...
    so x leh la nk block sume penggunaan internet.. cuz may be ad certain internet perlu diguna kan untuk mencari maklumat or etc..
    mayb cik putri nk block laman2 sosial je kan cam myspace,,FB,blog etc...
    ni pandangan saye je,,
    so anybody yang leh membantu,, dialu-alukan.. secara tidak langsung,, saye pown akan mendapat ilmu untuk nk block internet ni...
    huhuhuhuuh

    bto2...
    memg arahan pihak atasan pon...
    sbb kat sni rmai sgt nk bukak mende2 selain dpdp kerje..
    huhuhu..
    termasuk la saye...
    hehheheh...
    so,kalo ade cre lbih mudah pon ok jugak...

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Mon Nov 09, 2009 11:43 am

    budaksetan2 wrote:Cik Putri nak blocked certain site.....tapi aku kat tmpt keje aku...aku open jeerr....banyak Pc kat sini yang aku unblockedkan access tu.....admin kat sini nak kata kedekut tak jugak but limited....cuma access ke web lucah jeerr aku tak open....bebudak jantan kat sini kan bleh kira....yg pompuan pun 2x5......

    bg yang tahu camne nak lepasi apa yang cik putri cuba buat tu....rasanya takde masalah bg diorang.........kalu bg aku leerr cik putri....kalu nak bg limited/block some access site....kenapa tidak aku blocked jeerr penggunaan internet.....apa kata cik putri blok jerrr access ke internet.....alang-alang dah bikin(cam aku).....

    kalo nk share cmne nk unblock internet pon ok gak...
    sbb kat tmpt blaja ktorg limited sgat penggunaan internet...
    tq

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Mon Nov 09, 2009 11:45 am

    koboi_tua wrote:Laman-laman lucah tu sepatutnya di block sebab di laman itulah berlonggoknya spyware, adware, virus dan sebagainya yang boleh merosakkan komputer lebih-lebih lagi komputer pejabat yang banyak data-data yang penting.

    btol3...
    da bnyk sgat PC kat sni kne format wlpon bru jeq diformat...
    sume pasl mende2 ni sume..

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Mon Nov 09, 2009 11:46 am

    ayoi wrote:telipon tukar setup network situ ( firewall )

    mintak login id ngan password
    dan url access https:// or http:// dan port berapa

    cth https://10.10.1.1:441

    kuar login password..


    dlm firewall tu lah leh filter n block memacam.

    ap mknenyer "telipon tukar setup network situ ( firewall )"
    ??

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by ayoi on Wed Nov 11, 2009 5:57 pm

    opp sori lama tak masuk...

    maknenyer ..telipon tukang setup network tu?

    mintak username dan password kat firewall tu..
    kata nak buat block access internet pada user2 tertentu...


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Fri Nov 13, 2009 9:38 am

    mknenyer IF company ni nak gne password bile ktorg nk gne telefon utk telefon luar(selain dpd speed dial) ianya berkaitan la ae? cm 2 kew? so,password yg company gne utk set password telefon adlh sme ngn password kat firewall 2 kew?

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by ayoi on Fri Nov 13, 2009 12:46 pm

    tak beza tu..

    phone lock lain
    internet password lain
    firewall lain
    modem+router with firewall lain


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by neology on Fri Nov 13, 2009 2:08 pm

    aku tgk lama dah masalah ni..xselesai lagi ke?huhuhu..chaiyok putri!!chaiyok!!

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Tue Nov 17, 2009 8:42 am

    nk hampir da ni..
    ahaks..
    biase arr org sengal an..
    nk wt cmne...
    heheheh
    ~wiNk... wiNk~

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Thu Nov 26, 2009 4:20 pm

    salam sumer..
    thx a lot...
    sumer da setel...
    to ayoi thx kay..
    and tuk sume2 gak..
    tuk sharina pun skali..
    hehehehe/....

    Sponsored content

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by Sponsored content Today at 4:24 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 4:24 am