Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    macam mane nak block internet???

    Share

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by ayoi on Wed Oct 28, 2009 6:59 pm

    sebab x tahu apa-apa network kat situ .. kena la tanya sapa yang setup semua tu...

    kalau semua password dan ip tak tahu camne nak login....

    cuba wat diagram dahulu tentang network kat sana...
    dari line internet masuk modem/router masuk firewall.. masuk hub or access point ... then pc workstation..
    pastu baru tengok ip dari modem ke router...
    tengok pakej isp yang di ambil oleh office terbabit samada statik ip dhcp lease line vpn dan sebagainya...

    dah siap network.... send to me or other forumer yang sedia membantu...

    mymail ayoi.putera@gmail.com

    next move

    ping ip 10.1.1.1 kalau tak dapat di block ping utk router or firewall terbabit..


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Thu Oct 29, 2009 8:21 am

    sharina wrote:wah!! hebat keje cik putri..
    klu ad kosong,, leh la i join..
    hukhuk
    wei kownk,, sape leh tulun cik putri ni..
    tulun la dew...

    gedix ko ko...
    hahahah...
    memg kosong pon.. join jek arr..
    ahaks...
    ~ngeee

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Thu Oct 29, 2009 11:01 am

    ayoi wrote:sebab x tahu apa-apa network kat situ .. kena la tanya sapa yang setup semua tu...

    kalau semua password dan ip tak tahu camne nak login....

    cuba wat diagram dahulu tentang network kat sana...
    dari line internet masuk modem/router masuk firewall.. masuk hub or access point ... then pc workstation..
    pastu baru tengok ip dari modem ke router...
    tengok pakej isp yang di ambil oleh office terbabit samada statik ip dhcp lease line vpn dan sebagainya...

    dah siap network.... send to me or other forumer yang sedia membantu...

    mymail ayoi.putera@gmail.com

    next move

    ping ip 10.1.1.1 kalau tak dapat di block ping utk router or firewall terbabit..



    nty putri try wt diagram lu if sempat...
    cz nk cr tw dlu sape setup sumer mende ni..
    kat sni memg xde lgsung org network 2 pasl sume berterabur...
    mybe sebelum ni company pgil org luar setup n xmek tw pasl sumer ni kot...
    t putri try..
    tqvm...
    ad thx a lot sumer...
    hehehehehe

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by sharina on Thu Oct 29, 2009 12:20 pm

    welcome2 cik putri,,
    *eceh!!ak yng lebih an??hehhehe

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by ayoi on Thu Oct 29, 2009 1:38 pm

    huhuhu belajor... belajor..

    dah bleh ping 10.1.1.1 tu ?...

    dah tengok dah internet isp masuk ke mana dah bersambung ke mana ?


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Thu Oct 29, 2009 2:56 pm

    sharina wrote:welcome2 cik putri,,
    *eceh!!ak yng lebih an??hehhehe

    xpew2...
    memeriahkan forum an...
    ahaks

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Thu Oct 29, 2009 2:57 pm

    ayoi wrote:huhuhu belajor... belajor..

    dah bleh ping 10.1.1.1 tu ?...

    dah tengok dah internet isp masuk ke mana dah bersambung ke mana ?

    still xbuley lgi arr..
    uhuhuhuhu
    da ponin...
    ~pEacE

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by neology on Thu Oct 29, 2009 3:06 pm

    jap..cik putri ni keje kat company mane?cik putri ni boss ke?admin ke?ada akses ke nak admin network?kalo pekerja biasa..better request ke department yg berkaitan..kalo x, mmg xleh nk setting sume tu..

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by sharina on Thu Oct 29, 2009 3:09 pm

    cik putri bukan boss!!
    cik purti ANAK BOSS!!
    huuh.
    ni betol..xmemen..

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Thu Oct 29, 2009 3:14 pm

    neology wrote:jap..cik putri ni keje kat company mane?cik putri ni boss ke?admin ke?ada akses ke nak admin network?kalo pekerja biasa..better request ke department yg berkaitan..kalo x, mmg xleh nk setting sume tu..

    putri bukn kerja betul2..
    ngah prktikal..
    tp ley pulak dorg bg asgmt cm ni an..
    kat sni putri msok deprtmnt it but dprtmt it putri sorg jekla..
    then yg bg order kat putri ade la 1 deprtmt tue,but deprtmnt tue pon xtw ble putri tye pape..
    huhuuhuhu

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Thu Oct 29, 2009 3:15 pm

    sharina wrote:cik putri bukan boss!!
    cik purti ANAK BOSS!!
    huuh.
    ni betol..xmemen..

    tpu2..
    ini adlh 1 penipuan...
    sumer abaikan msg ni..
    ehheheheh

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by neology on Thu Oct 29, 2009 3:52 pm

    hehehe...
    jap nk tanya..ape model router yg digunakan..

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Thu Oct 29, 2009 4:29 pm

    D-LINK DES-1016D

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by ayoi on Thu Oct 29, 2009 4:32 pm

    putri wrote:D-LINK DES-1016D

    sayang tu bukan router tu swicth lah ....




    cepat cepat cari router ..assignment ptg ni cari router ..hehehe


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Thu Oct 29, 2009 4:51 pm

    hahahahahah...
    an da slh...
    ape da....
    jom2 cri router...

    p/s:kwn2 ni la model router yg head deprtmt bgi.. comel an router kat sni.. hehehehe

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Thu Oct 29, 2009 4:52 pm

    erm,kne tw jugak ke router model ape..?
    kalo p tye lgi kang salh lgi lak ai...
    adess

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by ayoi on Thu Oct 29, 2009 4:54 pm

    senang amik pic ngan hp... internet tu dari mana


    dah nampak dlink tu.. tengok cable ke router or pc server lam tu.. atau senang cari phone line sambung ke mana kat bilik server tu ?..

    tak pun tanya je la situ pakai slowmyx .. jaring time .. or wimax or apa apa je


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by neology on Thu Oct 29, 2009 4:56 pm

    erm,kne tw jugak ke router model ape..?
    kalo p tye lgi kang salh lgi lak ai...
    adess

    yela..router la..kalo switch mane bleh setting sume tu..huhu..

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by sharina on Thu Oct 29, 2009 5:25 pm

    hebat la u all ni..
    syabas2 troskan..
    bantu cik putri ni..
    *saje nk mengganggu perbincangn kownk..hahhhah

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Thu Oct 29, 2009 5:43 pm

    neology wrote:
    erm,kne tw jugak ke router model ape..?
    kalo p tye lgi kang salh lgi lak ai...
    adess

    yela..router la..kalo switch mane bleh setting sume tu..huhu..

    mane la putri tw 2 switch..
    da org ckp 2 2modelnyer putri pon consider btol ar..
    hehehehehe

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Thu Oct 29, 2009 5:44 pm

    sharina wrote:hebat la u all ni..
    syabas2 troskan..
    bantu cik putri ni..
    *saje nk mengganggu perbincangn kownk..hahhhah

    hebat an...
    xpe2 bgos la hebt2 ley tulun putri an cik sharina..
    hehehehehhe

    p/s:nk kua topic jup, cik shrina ni xbalek lgi kew?

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Thu Oct 29, 2009 5:46 pm

    ayoi wrote:senang amik pic ngan hp... internet tu dari mana


    dah nampak dlink tu.. tengok cable ke router or pc server lam tu.. atau senang cari phone line sambung ke mana kat bilik server tu ?..

    tak pun tanya je la situ pakai slowmyx .. jaring time .. or wimax or apa apa je

    kalo xsalah lgi la kan...
    dorg kate kat sni okai tm-net..
    hurm...

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by ayoi on Thu Oct 29, 2009 5:49 pm

    cepat2 gi amik gambar ngan hp tu ?...

    amik semua model kat lam bilik server tu or tempat kat swicth tu... cari router




    arrr basic opis setup macam ni... network hub tu ada dlink swicth...


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    putri
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 87
    Location : Jay Bee
    Job/hobbies : suka kumpul kasut byk2
    Registration date : 17/07/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by putri on Fri Oct 30, 2009 8:46 am

    ape ekh contoh2 model router??

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by neology on Fri Oct 30, 2009 1:12 pm

    DSL-2640T (router+switch)

    Sponsored content

    Re: macam mane nak block internet???

    Post by Sponsored content Today at 9:51 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:51 am