Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Gementar tak hari pertama start kerja?

    Share

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by ogGy on Thu Oct 01, 2009 1:08 am

    Eh jedi,keje ko tu senang la.... best apa masukkan nama orang jer dalam kom lepas tu ko wat check stok.

    Cuma 1 jer lah,stok ubat batuk terkawal ko kene kire betul2,jangan ada yang berlebih atau kurang.Kalau x nanti menjawab ko kalau pegawai farmasi datang check.Aku baru kene seminggu sebelm raya aritu.Menjawab aku masa tu....kene tiow cukup2 beb.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Jedi on Thu Oct 01, 2009 7:41 am

    Terima kasih semua sebab beri komen membina.
    Susah hati sampai rasa nak demam...siap solat hajat lagi Razz

    Mungkin sebab keje baru, rasa gementar ya amat.
    Setakat ni semua staf kat situ friendly.

    Bab data entry tu mudah.
    Cuma masalahnya bila data yang ditulis oleh nurse tak sama.
    Kena cari nurse tu, minta dia betulkan etc baru leh masukkan dalam sistem.

    Kalau kaunter akaun lupa nak letak amaun RM bayaran pesakit, aku kena pandai2 masukkan dalam sistem agar amaun lebih RM50.
    Kalau tak, poliklinik rugi.
    Staf lain punya hal, kita nak kena settle.

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by ogGy on Thu Oct 01, 2009 3:05 pm

    Ko sound jer orang yang keje menyusahkan ko tu..aku selamber jer sound kawan aku,sampai skang dia ingat...semua keje dia selesaikan dlu.Sebab ko key in data,so kalau ko silap di masa akan datang nanti ko jugak yang merana.Nak semak data lama,dah berterabur..


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Jedi on Thu Oct 01, 2009 8:25 pm

    Hari pertama yang boleh dikatakan bagus.

    Keje data entry tu mudah.
    Tapi silap aku agaknya, patutnya sarapan nasi ke apa ke...aku makan roti jer.
    Sakit kepala dari kul 10.00am sampai kul 1.00pm.

    Yang tensionnya, diorang macam tak prepare nak terima staf baru.
    Aku kena kacau PC akak yang biasa key in tu.
    Area tu kecik...nak letak PC satu lagi...memang pack la jawabnya.

    Masa interview janji macam2; tempat aku kat ofis atas, keje 5 hari jer seminggu.
    Tup2...tempat aku takde, keje 5 1/2 hari seminggu.

    Taman Dagang dekat kompleks Galaxy tu apa pun takde.
    Bank takde, kedai makan tak banyak.
    Nak cari tempat untuk duduk2 pun takde Rolling Eyes
    Galaxy tu lak dalam kosong ya amat.
    Sib baik ada kedai mamak jual paper...beli la air & coklat.
    Lupa lak nak beli Panadol.

    Yang BESTnya sume staff baik2 belaka.
    Management jer la cam hampas.

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by kindaichi_hajime on Mon Oct 05, 2009 1:18 am

    dkt je ngan umah aku cmtu...hehehe..
    keje leklok..
    elaun sume ok x?

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Jedi on Wed Oct 07, 2009 8:37 pm

    Under probation...habuk pun tarak Razz

    Tapi nampak sangat janji2 manis HR masa interview.
    Nak buat keje payah...takde meja ngan komputer sendiri.

    Waktu bekerja pun tak menentu.

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by raidizh AR on Thu Oct 29, 2009 5:58 am

    ko keje taman dagang? galaxy? ko tau x paragon mall? xpun puteri park plaza?


    --------------------------------------------

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Jedi on Thu Oct 29, 2009 6:38 am

    A'aaa...taman dagang.
    Ofis aku belakang Galaxy Wink
    Yang lain tu aku tak tahu.
    Poliklinik Gomez.
    Datanglah kalau sakit.
    Kalau nak jumpa, aku leh bitau nama sebenar aku...thehehe...

    Tapi ingat nak berhenti lah.
    Politik pejabat dan bos cam hampas.
    Bos India Kristian.

    Kuat mencarut.
    Sistem pengurusan kat sini lak hampas.

    Bos India...bela kaum dia jer la.

    Office manager bangsa dia gak.
    Tak habis2 mengampu.
    Yang teruk, staf Melayu kat sini.

    Minggu ni ada gak dapat call dari agensi pekerjaan.
    Aku tak jawab.
    Nak call diorang lah
    Very Happy

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by teri-chan on Thu Oct 29, 2009 7:45 am

    hem adat la keje bwh bangsa lain. aku pun sama gk... senior manager aku dr HK, bos2 atas aku dr Ireland.. bos atas aku india, atas bos dia punjabi, atas bos dia india.... atas bos dia lg punjabi. kalu msuk tempat keje aku lg byk india dr bangsa lain. mmg keras skit.. tp kena bertahan la.

    kalu dpt interview lain angkat kaki je huhuhu...


    Good luck!


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    atiqah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 26
    Location : perok best...
    Job/hobbies : Download n lyn lagu...
    Registration date : 28/04/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by atiqah on Thu Oct 29, 2009 9:13 am

    hehhehe... hari pertama masuk keje mesti lah gementar beb
    semua serba xkena.. nk tegur org lak xkenal..nasib baik aku nie style kecoh..
    tp yg best bos aku n company owner adalah 100% bumiputera..
    semua halal wakakkaka
    yg pasti bos aku syg semua pekerjanya...tiap2..thn kalu sales juta2..dapt bonus beb..
    ekekekke alhamdulilah jarang ader problem di sini..

    Biase laa kalu di naungi bangsa lain..melayu xkan kemane..kena ikut jee laa kan
    so go go chayok to all prend semoga can go further to get more better ek..

    *keje ku Idupku, kalkulatorku brg mainan ku ekekkeke*

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by khairul anwar on Thu Oct 29, 2009 11:35 am

    tadi aku g interview kat JPN selangor...

    adoi... budak2 sebelum aku lame jer diaorang kat dalam

    time aku tak sampai 10minit da settle,

    macam takde harapan Sad Sad

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by raidizh AR on Thu Oct 29, 2009 11:50 am

    ko jgn pk negatif, mebi kelayakan ko da xde hal, die cuma nk tgk ko jenis cemane je

    yg lain lame sbb die pnye kelayakan xbpe memuaskn, so, dorg bg can la nk bantu diri melalui sesi temuduga..


    --------------------------------------------

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by khairul anwar on Thu Oct 29, 2009 3:40 pm

    tula
    aku harap2 la memuaskan..

    P/S: soalan saat2 akhir
    1. rukun negara - aku pas <------ biase la kan soalan nie
    2. Doa lepas makan - terdiam kejap aku pasal nak gelak, haha

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by sharina on Thu Oct 29, 2009 3:44 pm

    seyes ker doank tanya doa lepas makan??
    cam hampeh jer,,
    lawak nye!!

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by raidizh AR on Thu Oct 29, 2009 3:46 pm

    ape kate ko berkongsi kat sini... lagi la memacam mnde lawak

    http://putera.forumotion.com/sembang-f4/pengalaman-intebiuwakakaka-t1937.htm


    --------------------------------------------

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by sharina on Thu Oct 29, 2009 4:02 pm

    raidizh AR wrote:ape kate ko berkongsi kat sini... lagi la memacam mnde lawak

    http://putera.forumotion.com/sembang-f4/pengalaman-intebiuwakakaka-t1937.htm
    klaka2..
    hahahhahha

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Jedi on Tue Nov 03, 2009 6:59 am

    Spoiler:

    Aku kena terminate dah Laughing
    Dalam surat dia sebut nak kurangkan kos, kurangkan staf etc.
    Dia nak tukar ngan bangsa dia gak.

    Tuduh sorang staf perempuan yang dah keje 8 tahun sebagai medicine controller mencuri.

    Diorang macam nak cari salah kita jer.

    Ramai staf terperanjat aku kena terminate.

    Staf-staf lama kat sini lama dah tak tahan.
    3 tahun lepas ada ke patut sebab marah sangat, bos ni ringan tangan nak pukul staf?
    Gampang tul.

    Korang fikir la.
    Keje aku data entry.
    Tapi kena lak angkat barang(ubat) ke dalam stor.
    Isi ubat kumur2 dalam botol...aduyaiii...
    Keje data entry aku bertimbun2.

    Dah sebulan kat situ aku seronok sebab kawan2 sume best2.
    Nurse2 sume baik2.
    Inshallah, sangkut sorang nurse muda Wink
    Sempat lagi tue...ekekeke...

    Terbaru, CEO tu bitau kat office manager dia supaya pesan kat semua staf India;

    JANGAN BERGAUL DENGAN STAF MELAYU.

    Tapi sorang staf perempuan India ni yang dah lama keje kat situ bitau staf2 Melayu.
    Diorang dah kenal lama...kenal perangai masing2.
    Takkan dia nak ikut cakap CEO yang mereng tu.

    Apa punya CEO nie?
    CEO ni Datuk.
    Mata dah buta sebelah sebab kencing manis.
    Yang sebelah lagi cuma nampak bayang jer.
    Berjalan kena pimpin isteri dia.
    Kristian laknat lak tu.
    Masih takabur, angkuh dan sombong.
    Allah SWT berfirman Kristian ni sesat, Allah SWT bukan cakap kosong.


    khairul anwar wrote:tadi aku g interview kat JPN selangor...

    adoi... budak2 sebelum aku lame jer diaorang kat dalam

    time aku tak sampai 10minit da settle,

    macam takde harapan Sad Sad

    Sama la.
    Aku kat interview kat Putrajaya.
    Diorang nak bebudak freshies jer.

    mans
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 202
    Age : 30
    Location : Sabah
    Job/hobbies : Suf Internet,Play Games
    Registration date : 04/08/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by mans on Tue Nov 03, 2009 7:07 am

    aku 1st time keje .... fuhh ... semua orang tengok aku.. perasaan gementar memang ade hehe...
    pastu dengan perasaan segan silu memberanikan diri berkenalan ngan diaorang.. so far disambut dengan cara bagus..
    so xlagi rasa gementar bila da ade kawan yang mengajar... Very Happy ... sekarang bercadang nak apply keje goverment...
    mana tau sangkut 1-2 .. lebih baik dari keje yang lama Very Happy

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Jedi on Tue Nov 03, 2009 8:13 am

    mans wrote:aku 1st time keje .... fuhh ... semua orang tengok aku.. perasaan gementar memang ade hehe...
    pastu dengan perasaan segan silu memberanikan diri berkenalan ngan diaorang.. so far disambut dengan cara bagus..
    so xlagi rasa gementar bila da ade kawan yang mengajar... Very Happy ... sekarang bercadang nak apply keje goverment...
    mana tau sangkut 1-2 .. lebih baik dari keje yang lama Very Happy

    @mans, kalau ada lebih...offer aku Wink

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Jedi on Sun Jan 24, 2010 7:17 pm

    (Salam)

    Esok aku start keje baru lagi; RHB Bank.
    Credit Clerk.

    Gementar lagi...thehehe...

    Keje yang sebelum ni, 3 minggu jer dah tak gementar dah.
    Sebab semua peramah.
    RHB ni harap2 sama la.

    SouthSider
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 195
    Age : 30
    Location : dari Selatan nak ke Utara
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by SouthSider on Sun Jan 24, 2010 7:30 pm

    aku pon nak berkongsi pengalaman gak lah
    awal2 masuk keje tu mmg gementar
    x tau nak buat apa
    kepala blank jer
    nak pi tandas pon takut2
    tahan je lah sampai rehat pastu makan pon sorang2
    tapau makan kat bilik
    tp Alhamdulillah bulan kedua aku kerja
    sumer nya berjalan lancar
    makan pon skang ni ngan staf2 lain
    dah boleh bergurau ngan staf Smile

    kepada bro Jedi
    jgn berputus asa
    rezki ada kat mana2
    mungkin rezki ko kat RHB tu cheers

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by AhmadSyazwan on Mon Jan 25, 2010 1:19 pm

    da jugak la sikit gementar.tu keja non gov.
    xdapat keja gov lagi.

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Hiruka on Mon Jan 25, 2010 3:49 pm

    Assalamualaikum,

    Standard ar gugup, gementar, nk terkucil la, nk terberak la ape la..klu xde tu sume x thrill la nk keja..
    tapi bile dh keja lama skit, tgk org baru time tu mulala buat muka serious..senior la konon..haha Laughing

    braderitam77
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 39
    Location : org muo,duk kuantan(merantau le)
    Job/hobbies : potong sawit/main game n mancing
    Registration date : 25/03/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by braderitam77 on Wed Feb 03, 2010 5:43 pm

    mula2 masuk keje ..apa saja yg disuruh pehhh patuh gilezz....jujur amanah ajer mukanyer..bila dah lama wah ada saja alasan ,buat muka lah ..ooo timing yerrr..

    Sponsored content

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Sponsored content Today at 5:39 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:39 pm