Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    how to start with liferay

    Share

    shamcs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Age : 27
    Location : Subang Jaya
    Job/hobbies : Programmer
    Registration date : 04/02/2010

    how to start with liferay

    Post by shamcs on Thu Feb 04, 2010 9:52 am

    salam semua..
    im new here....so,,x tau lah saye berada di tempat yang sepatut nye untuk bertanye soklan nie...
    emmm...before that..nak tau..ader sesape yang pernah gune liferay..???

    liferay nie cam joomla kan..???

    soalan saye..sy nak buat satu portal gne liferay..so cam ne nak start edit..??
    x tau nak edit kat mane satu....please help..Sad

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: how to start with liferay

    Post by johnburn on Thu Feb 04, 2010 10:50 am

    dh siap instal ke?


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    shamcs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Age : 27
    Location : Subang Jaya
    Job/hobbies : Programmer
    Registration date : 04/02/2010

    Re: how to start with liferay

    Post by shamcs on Thu Feb 04, 2010 11:29 am

    install sme dah siap..instal kat redhat(linux)
    .....
    skrang masalah x tau nak start edit dari mane ....any idea..???
    emm..lagi satu..editor pakai window nye..pastuh upload masuk kat server yang pakai redhat(linux) tuh...

    shamcs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Age : 27
    Location : Subang Jaya
    Job/hobbies : Programmer
    Registration date : 04/02/2010

    Re: how to start with liferay

    Post by shamcs on Fri Feb 05, 2010 3:30 pm

    ak semakin pening...
    ader x saper saper tau macam mane nak gune edit
    sambil dapat melihat hasil edit tuh dgn liferay....
    ader tak saper2 penah gune software Eclipse..???
    MyEclipse..??? Question

    Sponsored content

    Re: how to start with liferay

    Post by Sponsored content Today at 6:45 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:45 pm