Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Gementar tak hari pertama start kerja?

    Share

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Jedi on Sat Sep 26, 2009 12:47 am

    (Salam)

    Aku keje dah 10 tahun bekerja dengan berlainan syarikat.

    Minggu depan start keje tempat baru.
    Dah tua2 camni pun gementar Laughing

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by teri-chan on Sat Sep 26, 2009 1:03 am

    Semestinya. Kite gementar sbb kita xtau budaya kerja kt sane. Kita gementar sbb kita xtau mcm mane nk react 1st time. Kita gementar sbb kita xtau penerimaan org. Jgnkn 2ka company, aku yg cross-trained dept lain pn gementar dgn penerimaan org hehe. 2 dpt keje br la 2. Tahniah!


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 31
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by MalaYneuMaya on Sat Sep 26, 2009 11:25 am

    assalamualaikum...

    mmg gementar..tapi kalu dah mula dpt kawan atleast sorang..kurang la gementar..


    --------------------------------------------

    Intel2Core
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 75
    Age : 30
    Location : PJ
    Job/hobbies : Programmer (COBOL & UNIX)
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Intel2Core on Sat Sep 26, 2009 12:39 pm

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

    mmg gementar..tapi kalu dah mula dpt kawan atleast sorang..kurang la gementar..

    hahaha..
    yg nie aku sokong..

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by SoNic_ATi on Sat Sep 26, 2009 2:33 pm

    aku pun sokong....hehehehehe..........
    kau dpt keje govermnt ke jedi..........

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Jedi on Sat Sep 26, 2009 3:34 pm

    Poliklinik jer.

    Kerani bill.

    Pihak pengurusan (PP) wujudkan jawatan baru nie sebab sebelum ni takde yang serius buat kerja tu.

    Rasanya staf lelaki dua(2) orang jer termasuk aku.
    Lain sume perempuan Razz
    Aku terpilih sebab PP nak lelaki.

    Intel2Core
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 75
    Age : 30
    Location : PJ
    Job/hobbies : Programmer (COBOL & UNIX)
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Intel2Core on Sat Sep 26, 2009 4:20 pm

    hohoho..
    kire "The Choosen One" la nie.. Razz

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Jedi on Sat Sep 26, 2009 5:10 pm

    Razz

    Rezeki.

    Tapi risau gak sebab PP kata sebelum ni banyak masalah berkaitan kerja ni.
    Data yang dimasukkan tak competent sebab takde orang yang handle 100%.
    Ada unsur2 lepas tangan.

    Harap2 aku leh handle la.

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Miss U.A on Sat Sep 26, 2009 5:41 pm

    Aku dulu ms mula keje cuak gak... Nak lak aku nih jenis takut nk tny org... Dulu da seminggu keje baru aku tau kt mne toilet..hahhahha! punye takut nk tny staf2 lama kat situ.... Kalo masuk keje je kat situ la aku duduk tak bangun2 sampai kol 5....hahhaa!!

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by kindaichi_hajime on Sat Sep 26, 2009 7:49 pm

    agak gementar jugak la..
    tp muke aku skang da mcm xder perasaan..
    cmpak la aku kt company mne pn..huhu

    Gunso
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 137
    Location : Dalam kokpit zaku...
    Job/hobbies : Smuggling & Trafficking Sayur Sawi
    Registration date : 07/05/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Gunso on Sat Sep 26, 2009 8:13 pm

    Miss U.A wrote:Aku dulu ms mula keje cuak gak... Nak lak aku nih jenis takut nk tny org... Dulu da seminggu keje baru aku tau kt mne toilet..hahhahha! punye takut nk tny staf2 lama kat situ.... Kalo masuk keje je kat situ la aku duduk tak bangun2 sampai kol 5....hahhaa!!

    hahaha.. bukan takat tak bangun2 sampai abis keje.. nak balik pon tertanya2 leh balik ker... pedahal dah time balik pon cuma staff lelama tak balik2 lagi.. takkan nak jadik org pertama cabut.. hahaha... sebulan pertama tuh mmg menurut arahan betul tanpa persoalkan atau tanya apa2 sebabnya... rasa kalau dia org suh buat mende merepek2 akan dibuat jugalah agaknya... dah biasa sikit baru paham caranya...

    GenR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 51
    Location : (¯`·._.• M-o-o-N
    Registration date : 14/09/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by GenR on Sun Sep 27, 2009 3:03 am

    Mad <----- hari pertama masuk kerja sy buat muka mcm ni,cover letut dari menggeletar

    daniel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 108
    Age : 31
    Location : diatas bumi merdeka
    Job/hobbies : plok bantal bucuk
    Registration date : 17/03/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by daniel on Sun Sep 27, 2009 5:24 am

    aku dulu lg... dr keje brothers (aksesori kete)pastu keje tesco,keje 7e....
    asik keje jd sales asst je... skali ntah mcm mane aku leh plak keje kat westport(industri berat) 4 taun bawak lorry port...skunk da 2taun bawak kren kapal....yg kat tepi laut tu...
    aku kenang2 kan balik pelik gak..aku masuk alam pekejaan...

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by khairul anwar on Sun Sep 27, 2009 8:26 am

    gementar, gemuruh, semua la ade kalo aku keje tempat baru,

    dalam sebulan dua la tak bukak tenet dulu kat tempat keje... ehehe

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by ogGy on Sun Sep 27, 2009 1:11 pm

    kindaichi_hajime wrote:agak gementar jugak la..
    tp muke aku skang da mcm xder perasaan..
    cmpak la aku kt company mne pn..huhu

    wah wah wah...ko kin,tak gementar yea,meh keje dengan aku,rawat dengan bagi ubat kat orang.Tgk goyang tak tangan ko tu hahaha...

    Aku dlu pun takut jugak dapat keje pharmacy,banyangkan dr pelatih tech kom pergi ke ass pharmacist,apa yang aku tahu ? , haram jadah aku tak tahu langsng..Dah tu bos aku relaks2 je tinggalkan aku 2 orang jaga pharmacy selama 2 minggu pergi ke Australia.Gagap,gugup,,menggelatar aku terangkan kat patient cara makan ubat dengan nak rawat.

    Nak2 aku ni jenis yang cepat kelam kabut kalau kene SERBU...


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Jedi on Sun Sep 27, 2009 4:34 pm

    Menarik pengalaman korang Wink

    Tah ada ke tidak pantry kat ofis baru aku ni.
    Ofis kecik jer...1 tingkat.
    Toilet...rasanya tak canggih cam kat bangunan besar2 tu.
    Tapi masjid/surau dekat la kot...Taman Dagang, Ampang jer.

    Kalau time lunch...katalah kul 1pm, keluar 1.02/03pm.
    Balik...kalau kul 5.00pm, 5.02/03pm.
    Takde la staf mengata Laughing

    Alhamdulillah la masa interview tu diorang tak kisah tentang waktu Solat Jumaat sume.


    Spoiler:

    Kerusi kena letak bantal(bawa dari rumah)kat belakang...kalau tak sakit belakang dok lelama.

    Sesetengah ofis jenis senyap.
    Keje sambil dengar radio melalui cellphone tapi sebelah telinga jer Razz

    Miss U.A wrote:Aku dulu ms mula keje cuak gak... Nak lak aku nih jenis takut nk tny org... Dulu da seminggu keje baru aku tau kt mne toilet..hahhahha! punye takut nk tny staf2 lama kat situ.... Kalo masuk keje je kat situ la aku duduk tak bangun2 sampai kol 5....hahhaa!!

    Very Happy

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by mjmax15 on Sun Sep 27, 2009 5:25 pm

    Miss U.A wrote:Aku dulu ms mula keje cuak gak... Nak lak aku nih jenis takut nk tny org... Dulu da seminggu keje baru aku tau kt mne toilet..hahhahha! punye takut nk tny staf2 lama kat situ.... Kalo masuk keje je kat situ la aku duduk tak bangun2 sampai kol 5....hahhaa!!

    pale teringat zaman aku praktikal dulu sebagai artis grafik kt kl..
    mmg cuak awal2 masuk keja dulu. tgk keliling dep. lain mcm aja..nk tegur segan. lagi siut masa makan kat office cafe, nak duduk sekali dgn officemate pun segan..alahai..
    fikir2 zaman aku dulu mmg kelakar. nasib baik skarang dah makin matured (kerja kt lain dah)
    nasib baik brother2 otai grafik situ okey2 blaka. Smile

    masa praktikal mmg tekun giler. cheers bagi job terus buat sampai siap..pastu tny lagik ada job lebih nk tlg wat..kuikui..pening staff nk bagi job sbb dah takder last2 aku main game online 'Tribes Vegeance'..last2 diorang mungkin Mad dgn aku last2 suwoh upload content utk exam paper + maintenance web. barulah hilang bosan aku. drunken

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by raidizh AR on Sun Sep 27, 2009 5:28 pm

    hari pertama? ak xgeentar lgsg... wat mke bode je masuk opis, wat kje, blablabla.. chow!

    hari kedua br ak rase simptom2 gementar... darah turun naik... kalo ad org sergah ak, kompom pitam..

    selalunye mnde yg pertama kali ak xgementar, ble da kemudian br gementar dtg.. ak abnormal kot

    same la mcm mase 1st tym nk msuk asrama, 1st tym masuk u.. blablabla


    --------------------------------------------

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Jedi on Sun Sep 27, 2009 7:01 pm

    Pegawai yang interview aku tu India.
    Tapi cam member jer...dia pun baru 2 bulan keje situ.

    Tiap kali sebelum balik, aku kena lapor diri pada dia.
    Sebab dia tak nak keje bertimbun2.
    Mungkin sebelum ni camtu kot...keje bertimbun2.

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Miss U.A on Sun Sep 27, 2009 11:22 pm

    ala sekejap je tuh jedi....pastu lm2 ko tunjuk la belang ko lak...
    dari sehari sekali....ko buatla 2-3 ari sekali report...pastu seminggu sekali...pastu takyah report2 dah...hahahhaaaa!

    Intel2Core
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 75
    Age : 30
    Location : PJ
    Job/hobbies : Programmer (COBOL & UNIX)
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Intel2Core on Mon Sep 28, 2009 10:07 am

    Miss U.A wrote:ala sekejap je tuh jedi....pastu lm2 ko tunjuk la belang ko lak...
    dari sehari sekali....ko buatla 2-3 ari sekali report...pastu seminggu sekali...pastu takyah report2 dah...hahahhaaaa!

    hohoho...yg nie aku rase x lame kot.. Razz

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Jedi on Mon Sep 28, 2009 1:35 pm

    Miss U.A wrote:ala sekejap je tuh jedi....pastu lm2 ko tunjuk la belang ko lak...
    dari sehari sekali....ko buatla 2-3 ari sekali report...pastu seminggu sekali...pastu takyah report2 dah...hahahhaaaa!

    Ofis dia belah kiri aku.
    Toleh jer kiri...nampak Laughing

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by crazy_labelle on Mon Sep 28, 2009 7:29 pm

    bekerja sambilan mse cuti sem kire x... huhu...
    biasanya ak rse excited... sbb xsabar2 nak dpat duit... huhu...

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Jedi on Wed Sep 30, 2009 6:18 pm

    Janji keje Very Happy

    Esok start keje....hehe.
    Tadi gi ofis tu sat.
    Staff dia ajar sket cara2 guna sistem & cara keje.
    Pening gak.
    Nak kena pandai2 sendiri settlekan keje staff lain yang tak lengkap.
    Sabtu 1/2 hari...takde alternate Saturday...adusss...

    Tengok la.
    Kalau tak leh bawak...resign jer Razz

    Eh...kalau probation staff (3-6 bulan probation), kita leh resign 24 jam ke?
    Diorang leh terminate kita 24 jam gak ke?
    Tak perlu notis 1 bulan?

    kerim
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 19/04/2009

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by kerim on Wed Sep 30, 2009 9:35 pm

    Biasa ar tu gigil2 skit...seram sejuk skit..itu pasal setiap kompeni ada "ice breaking" program. saja nak mengurangkan kadar degupan jantung yg nk tercabut Smile

    Kalau masih dalm probation period akurasa bleh je resign 24 jam melainkan ada hitam putih yg kata tak boleh Smile

    Sponsored content

    Re: Gementar tak hari pertama start kerja?

    Post by Sponsored content Today at 4:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:10 pm