Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Network problem

    Share

    modasma
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 10/08/2009

    Network problem

    Post by modasma on Wed Aug 12, 2009 4:30 pm

    Salam Sejahtera..

    Saya ada masalah network kat opis.Selalu tak dapat access dari laptop saya dan tak boleh print kat sharing printer.
    Laptop yang sama saya guna buat network dengan PC kat rumah OK je..boleh print lagi bila printer kat rumah buat sharing.Untuk pengetahuan, PC kat office DNS servernnya setkan pada auto...ada masalah ka?
    Minta sifu-sifu komputer kat sini tolong bagi advise sikit.

    Terimakasih.

    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: Network problem

    Post by s.k on Wed Aug 12, 2009 4:44 pm

    try connet laptop kat opis den
    1.run: cmd
    2.taip ipconfig/ release
    3.taip ipconfig/ renew

    leh x??

    modasma
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 10/08/2009

    Re: Network problem

    Post by modasma on Sun Aug 16, 2009 1:21 pm

    ada sapa-sapa ada idea dak nak solve problem saya......?

    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: Network problem

    Post by s.k on Mon Aug 17, 2009 11:19 am

    dah cube cara saya?

    modasma
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 10/08/2009

    Re: Network problem

    Post by modasma on Mon Aug 17, 2009 4:06 pm

    saya guna vista...nak taip kat mana? maafle..saya tak pandai sangat nie...

    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: Network problem

    Post by s.k on Mon Aug 17, 2009 4:16 pm

    tekan butang windows(logo microsoft) pd keyboard dan butang R serentak..nnti kuar tetingkap Run..
    kemudian ikuti cara saya diatas...

    modasma
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 10/08/2009

    Re: Network problem

    Post by modasma on Mon Aug 17, 2009 4:24 pm

    boleh!!!boleh!!!!!boleh!!!! tq!!!tq!!!!!!so..lagu ni ka caranya nak dapatkan balik network? terimakasih banyak2222

    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: Network problem

    Post by s.k on Mon Aug 17, 2009 6:11 pm

    tarak hal bro..ader byk cara dia tp e2 je yg saya tau Smile

    ape yg penting kerjaaaaaasamaaa... cheers

    Sponsored content

    Re: Network problem

    Post by Sponsored content Today at 8:26 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 pm