Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Acer Eye Crystal Problem (Problem WIN7)

    Share

    azri90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 88
    Location : Subang
    Job/hobbies : Sakat adik techik pempuan aku
    Registration date : 03/03/2009

    Acer Eye Crystal Problem (Problem WIN7)

    Post by azri90 on Sat Jan 23, 2010 8:44 pm

    Salam,aku nie technician..jadi ada setengah2 customer hantar laptop acer kt aku..suruh format kepada WIN7 sama ada 32Bit atau pun 64Bit...tapi ada setengah2 model x support win7,contohnye model aspire 4530...Model nie ada dua driver tok webcam, satu driver bison dan satu lagi driver suyin...jadi bila aku dah install driver dan juga aplikasi dia...dia akan kuar acer eye crystal tetapi dalam keadaan blank,display hitam sahaja...utk model 4739G pulak,yang ini aku pakai win7 64 Bit..ada dua jenis driver juga...iaitu chicony dan suyin..aku dah install kedua2nye,tetapi bila buka aplikasi dia dia kata "camera not found"..puas dah aku google tetapi masih x solve lagi perkara nie...kadang2 ada customer x puas hati...jadi aku nak explain balik diorang susah nak paham tetapi dalam masa yang sama diorang nak jugak pakai win7...

    p/s:Aku tak install serentak,tetapi satu2 sahaja...

    Harap2 ada member yang boleh ajar/bantu aku dalam hal nie...letih jugak nak terangkan kepada orang kurang arif pasal kom..

    hairil
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 02/02/2010

    Re: Acer Eye Crystal Problem (Problem WIN7)

    Post by hairil on Wed Feb 03, 2010 10:04 pm

    aku pakai acer aspire 4315 kalu install winxp kat my com tu ada function webcam tuk capture pic atau vedio.
    tp bila install winxista ngan win7 function tu xd.tp webcam still boleh guna la utk vedio call skype ngan ym.

    apexs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 24
    Location : ..NusajayA..
    Job/hobbies : ..Jom Men FutsaL..
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Acer Eye Crystal Problem (Problem WIN7)

    Post by apexs on Thu Feb 11, 2010 1:45 am

    try uninstall driver webcam tu dulu then restart..
    pastu masuk driver webcam, install..
    kalau xle gak... kene try satu2 la 2 driver tu.. bsa nye acer support suyin..

    Sponsored content

    Re: Acer Eye Crystal Problem (Problem WIN7)

    Post by Sponsored content Today at 7:39 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:39 pm