Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Surat Khabar pilihan anda ?

    Share

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by AhmadSyazwan on Fri Aug 07, 2009 9:00 pm

    berapa banyak surat khabar kat negara kita ni.
    tidak dinafikan surat khabar ni penting.
    ada orang kata pemilihan surat khabar pun boleh melambangkan identiti kita.

    Jadi surat khabar mana yang menjadi pilihan anda?beli tiap hari.
    kenapa suka surat khabar tu?
    ruangan mana yang paling minat?

    ak suka utusan malaysia
    hari ahad mingguan Malaysia sebab ada iklan kerja govment
    ruangan paling suka Minda Dr Maza mukasurat 8
    kartun mamak cyber best gak

    tak boleh blah la surat khabar yang jenis sensasi,muka depan janda panas entah apa2 lagi.

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by wanjihan on Fri Aug 07, 2009 9:39 pm

    berita harian
    metro

    yg lain tk prnah sentuh

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by raidizh AR on Fri Aug 07, 2009 9:41 pm

    hahah...sensasi bagai sembang kencang je 2... isi ntah pape

    tp kalo kat s2dio ad mmber2 bli, kompem xsmpi 5 minit sume da bekerumun kt tmpt org yg bli 2.. kongsi citer panas katenye

    kdg2 ak join gk la.. tajuk pn lebat je kn.. kdg2 srtkabar sensasi ni sekadar isik mase lapang je

    tym arwah ayah ak ad lg, tiap2 hr kompem die cr The Star.. wajib ade kat umah.. sume best, tp paaaaallliinnggggggg best adelah Section 2

    ak da lame xbace The Star sejak arwah da tade

    skrg ni ak tibai je ape2 paper yg ad dpn mate, xkesah la kat gerai mkn ke, kat studio ke, kat tepi kaki lima ke (yg pree 2)

    sbb nk bli sndr, duet nk jimat kat mnde len, lg pn, berkongsi kn indah

    besenye jodoh ak kuat ngn utusan mesia la.. kalo ujung mggu 2, berita mingguan.. stakat ni, ak enjoy!!! bounce


    --------------------------------------------

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 31
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by MalaYneuMaya on Fri Aug 07, 2009 9:42 pm

    assalamualaikum...

    utusan malaysia jugak..kengkadang tambah beli sinar harian..takpon kosmo..cuma kosmo kengkadang sama isik dgn utusan

    haha mamak cyber mmg aku minat sejak dari form 2 baca kat skolah..time rehat aje terus kejar suratkbr dulu takut kena kebas..


    --------------------------------------------

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by AhmadSyazwan on Fri Aug 07, 2009 11:36 pm

    yang jenis suka berita pendek2,sensasi mesti baca harianmetro.tak pun kosmo.

    utusan malaysia kurang satu ja daripada surat khabar lain..
    besar dan panjang..susah nak baca

    jom kita emel utusan bagi cadangan supaya buat versi lebih comel.

    malayneumaya
    cun la..ak pm hang kat flickr

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by crazy_labelle on Sun Aug 09, 2009 5:01 pm

    the sun...
    sbb free n ak suke men sodoku kat belakang tu... huhu...

    KaTaNa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 353
    Location : Kay Ell
    Job/hobbies : PSP3006,PS3,XBOX 360 & Nintendo Wii
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by KaTaNa on Mon Aug 10, 2009 9:24 am

    utusan malaysia
    kosmo
    harian metro (yg nie paling peberet...hehe)

    Prince
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 10/08/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by Prince on Mon Aug 10, 2009 9:26 am

    Harakah Laughing

    Hellghast
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 102
    Location : dimana2 sahaja
    Job/hobbies : cari duit nak kawin/termenung
    Registration date : 13/07/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by Hellghast on Mon Aug 10, 2009 6:25 pm

    aku minat Utusan,tapi kadang2 tgk tajuk mana yang best,lebih2 lagi dibahagian sukan...kalau nak ala2 tabloid boleh pilih metro atau kosmo,namun kedua2nya kalau kita baca susunan ayatnya adalah sama sahaja,mcm copy paste.kalau nak lebih kepada politik sedikit,sinar mungkin bolehlah dibaca sebab sinar ni adil dan neutral...kalau utusan dan harian lebih kepada pro kerajaan (namun akhir2 ni dah adil sikit),kalau harakah tu berat sebelah namun paling bosan sebab politik semata,sukan takde...dulu minat The Sun sebab banyak sukan dan paling penting FREE...!!!!! ekekeke.... Laughing

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by khairul anwar on Mon Aug 10, 2009 6:59 pm

    Semua surat khabar aku baca pasal kat office semua paper ade

    (kecuali cina & tamil nyer la)

    paling best? takde kot, pasal semua info pun macam same jer

    tapi korang cayer ke ape yang berita tu tulis? Laughing Laughing

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by crazy_labelle on Mon Aug 10, 2009 7:12 pm

    macam kat internet pon....
    xsemua yg ley percaya n xsume yg ley xley percaya...
    pndai2 sendiri utk tapis n menilai...

    lorfaz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 240
    Age : 30
    Location : 1Malaysia
    Job/hobbies : Futsal
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by lorfaz on Mon Aug 10, 2009 7:31 pm

    yg leh caye berite sukan jer...hahaha...

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by TOYSЯUS on Mon Aug 10, 2009 8:38 pm

    Hmm. Surat khabar? Aku tak suka baca suratkhabar. Tapi aku suka baca e-suratkhabar.
    1. Utusan Online (kemestian)
    2. Berita Harian Online (kemestian)
    3. Harian Metro Online (kemestian)
    4. Bernama (kadang-kadang)
    5. Malay Mail Online (jarang-jarang)
    6. The Star Online (sikit-sikit)
    7. The New Straits Time Online (sekali-sekala)


    Aku tak beli suratkhabar, aku orang miskin.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by Jedi on Mon Aug 10, 2009 8:39 pm

    1.Utusan (mak aku suka baca...aku tak kisah sangat)
    2.NST
    3.The Star
    4.Berita Harian.

    Utusan & The Star tu tiap2 hari.
    Hari minggu baru ke empat2.

    'Harakah'...kalau ayah aku beli...huhuhu...

    lorfaz wrote:yg leh caye berite sukan jer...hahaha...
    Razz
    Kartun satu kemestian Laughing
    'Mamak Cyber'...huhuhu...



    Spoiler:

    Utusan bahaya sket...suka tokok tambah...membakar api perkauman.
    Aku hampir terpengaruh dan marah.
    Kan kes Jeff Ooi tuh.
    Utusan kata 'dia takkan minta maaf'.
    The Star cuma sebut 'dia tarik balik'

    nocturnal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 181
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by nocturnal on Mon Aug 10, 2009 9:12 pm

    aku baca banyak newspaper. xleh baca satu je.
    kadang2 ada percanggahan berita.

    utusan malaysia, berita harian, utusan sarawak, utusan borneo, eastern times, borneo post, new straits times, harakah, and suara keadilan, the star.

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by Superior on Tue Aug 11, 2009 5:57 am

    Kosmo!
    Metro
    Harakah (kalau ada depan mata aku baca)

    Utusan aku baca ruangan kartun je.. pasal politik dalam Utusan ni aku tak berapa suka nak baca.

    Tapi yg aku heran Kosmo! ni, berita pasal artis mandi bogel, artis playboy lucah, siap bagi nama artis tu.. kat page belakang2 tu .. lepas tu part gambar lucah sensored.. Macam tak penting je diorang selitkan berita2 mcm tu.

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by sharina on Tue Aug 11, 2009 10:22 am

    pilihan ak,,
    metro,,
    tapi klu nak saving,,
    ak amik kosmo! jer,,
    huhuhu

    Pejuang Syahid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 17
    Registration date : 02/07/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by Pejuang Syahid on Tue Aug 11, 2009 10:32 am

    Assalamualaikum Warrahmatullaahi Wabarakaatuh...

    Aku cuma baca Harakah dan The Star...

    Dulu berita harian sekali... tapi skang dah stop. Utusan langsung tak baca... pengolahan ayat dia merbahaya. Bukan tipu tapi dia olah bagi jadi negatif.

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by kindaichi_hajime on Tue Aug 11, 2009 12:07 pm

    berita harian... (pling2 best..byk info bergune lg2 ari sbtu n ahad pnyer)
    kdang2 bc the star..
    kosmo! slalu cme pnjm dri kedai je..pastu bg blk..

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by sharina on Tue Aug 11, 2009 12:40 pm

    [quote="kindaichi_hajime"]berita harian... (pling2 best..byk info bergune lg2 ari sbtu n ahad pnyer)
    kdang2 bc the star..
    kosmo! slalu cme pnjm dri kedai je..pastu bg blk..[/quote]
    orang kedai x marah kew? mcam 2,,
    bleh ek??

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by Jedi on Tue Aug 11, 2009 2:31 pm

    Hina sangat la akhbar yang fokus terlalu banyak pada unsur seks.

    Elok baca 'The Star'.
    Berita dia (inshallah) benar dan tepat.
    Disamping mengasah penguasaan bahasa inggeris.

    Pejuang Syahid wrote:Assalamualaikum Warrahmatullaahi Wabarakaatuh...

    Aku cuma baca Harakah dan The Star...

    Dulu berita harian sekali... tapi skang dah stop. Utusan langsung tak baca... pengolahan ayat dia merbahaya. Bukan tipu tapi dia olah bagi jadi negatif.

    Wink

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by AhmadSyazwan on Tue Aug 11, 2009 6:20 pm

    setuju bukan semua berita dalam surat khabar tu betul.
    kendakang ada yg menyimpang.
    ingat x restoran berahi..entah apa2..haha

    kita perlu pandai menilainya

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by hampeh on Tue Aug 11, 2009 8:06 pm

    paper yang aku tak baca metro,kosmo,paper2 jenis kecik tu .. kadang2 isi dia saja mengarut nak suruh orang beli. Tapi kalau member aku yang beli@dah ada aku tibai je baca.

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by crazy_labelle on Tue Aug 11, 2009 8:23 pm

    at least metro n kosmo ok lg...
    ni yg ntah hape2 yg terbit mingguan camtu... ke ape tah...
    sbb mengarut... mistik, ngarut2, seks etc... apsal la rmai malaysian suke baca camni...

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by Jedi on Wed Aug 12, 2009 1:13 am

    Metro, yang best iklan keje jer Razz

    Ingat lagi dulu masa 1st time Metro dijual.
    1990/1991 kalau tak silap.
    50 sen jer...nipis.
    Skang tebal ya amat.

    Kalau takde benda nak baca...Metro pun Metro lah Laughing

    Sponsored content

    Re: Surat Khabar pilihan anda ?

    Post by Sponsored content Today at 4:08 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:08 pm