Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    laptop tak boleh on bila guna sumber elektrik

    Share

    ipien
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 03/03/2009

    laptop tak boleh on bila guna sumber elektrik

    Post by ipien on Fri Jul 10, 2009 8:26 pm

    assla..perlukan bantuan..laptop aku (acer 4935G) tak boleh on bila cabut beteri dan gunakan sumber elektrik..tapi bila letak beteri dan sambung sumber elektri dia on pulak... ada sapa-sapa tahu tak problemnya..???

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: laptop tak boleh on bila guna sumber elektrik

    Post by myee on Fri Jul 10, 2009 8:40 pm

    mobo ko problem..pepahal klu ade warranty g RMA terus...

    ipien
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 03/03/2009

    Re: laptop tak boleh on bila guna sumber elektrik

    Post by ipien on Fri Jul 10, 2009 9:06 pm

    terima kasih..
    loptop tu masih dalam warranty (4 bulan)...memang masalah mobo ke..?? kalau pasang beteri dia on seperti biasa..tak de masalah..cuma kalau cabut beteri dan guna elektrik rumah..dia on sekejap (2 saat)..lepas tu padam balik..kena letak beteri dulu barulah dia on dengan baik..cas pun masuk..sebelum ni tak de masalah cabut beteri dan gunakan elektik rumah..

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: laptop tak boleh on bila guna sumber elektrik

    Post by myee on Fri Jul 10, 2009 9:09 pm

    bro...selagi ade warranty hanto jerr..pasal problem ko tuh...samada power inverter atau mobo...during RMA tuh lagi baik anto kedai ACER terus...jangan anto kat kedai tempat ko beli, memang lambatlah jawabnyerr

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: laptop tak boleh on bila guna sumber elektrik

    Post by TOYSЯUS on Fri Jul 10, 2009 11:55 pm

    Nak tanya beberapa soalan kat TS,
    1. Pakai extension wire ke tak?
    2. Dah cuba pawah soket yang lain?
    3. Dah cuba guna kabel yang lain?
    4. Kalau semua di atas sudah, mungkin masalahnya pada laptop.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    ipien
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 03/03/2009

    Re: laptop tak boleh on bila guna sumber elektrik

    Post by ipien on Fri Jul 17, 2009 12:25 am

    1. tak
    2. tak
    3. tak jugak..

    aku ada 2 os..vista dan ubuntu..dah buang ubntu..okey balik.dah...tapi apasal ubuntu aku tu boleh kacau power dia pulah??

    ipien
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 03/03/2009

    Re: laptop tak boleh on bila guna sumber elektrik

    Post by ipien on Sun Jul 19, 2009 11:06 pm

    ..dah start balik dah...problemnya...suwe betul la..nak hantar rma mesti lambat nak dapat balik ni...

    Sponsored content

    Re: laptop tak boleh on bila guna sumber elektrik

    Post by Sponsored content Today at 4:25 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:25 am