Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Minta pandangan dan bantuan mengenai masalah aku ni

    Share

    NarutoKun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 47
    Registration date : 15/06/2009

    Minta pandangan dan bantuan mengenai masalah aku ni

    Post by NarutoKun on Mon Jun 15, 2009 4:22 pm

    salam semua..dulu aku ada register kat forum lama..
    ni kene register baru lak..huhu


    hope aku posting ditempat yang betul..
    xtau dah nk tanye sape..
    aku kene buat web ni..aku gune joomla..
    web tu da siap..dah ok dah..cume nk buat 1 colum
    utk satu biro ni..macam2 die nk..pening aku..
    xtau bole gune joomla atau kene guna lain..

    die nk mcm ni..

    die lebih kurang mcm directori la..kalau bukak je link Biro ni,
    die akan kuar interface semua senarai kategori..
    dan kalau klik kategori tu, die akan kuar senarai mcm contoh lagu la..
    die akan kuar senarai lagu yg ada dlm kategori tu..
    dan bile klik salah 1 lagu dlm senarai tu, die akan kuar lirik lagu dan
    sebagainya.. <-- ok ni aku rasa xde masalah..

    then lagi 1, contoh kalau ada org berminat nk listkan lagu die dlm
    direktori ni..die akan register 1 form..form tu lak ada macam2 ruangan la..
    ni kire account die la..die akan dpt account die bile die da isi form tu..
    dlm account tu, die leh listkan seberaa banyak lagu die..tapi dikenakan fee
    RM10 utk 1 lagu..admin akan approve dulu posting die sebelum appear kat kategori..
    dan die pulak kene upload lagu tu ke 1 server xtau la dlm email ke ape ke
    untuk simpanan admin..kire mcm bank la..lagu tu xleh sape2 donlot..
    admin akan jaga.. ni aku pening xtau nk buat mcm mane..

    korang faham ke? huhu..

    lagi 1, lepas die klik tajuk lagu yg dlm listing tadi tu, dan die berminat nk beli..
    then die akan klik 1 button dan akan kuar page mcm contact form..
    form tu akan pergi ke admin sebelum admin bgtau owner yg ada org nk beli lagu tu..

    so pada pendapat korang la..gune ape yg sesuai utk masalah aku mcm ni?
    pening nih..dateline 25/06... tulun2...rabu dorg nk tgk progress..huhu

    NarutoKun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 47
    Registration date : 15/06/2009

    Re: Minta pandangan dan bantuan mengenai masalah aku ni

    Post by NarutoKun on Mon Jun 15, 2009 5:08 pm

    kalau ada sape yg xpaham leh tanye aku ye..
    really need ur help.. Crying or Very sad

    Hansz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 184
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Job/hobbies : PHP, Design, Developing, Composing, Computer
    Registration date : 01/06/2009

    Re: Minta pandangan dan bantuan mengenai masalah aku ni

    Post by Hansz on Tue Jun 16, 2009 1:09 pm

    Lor... buat form kosong jer lah...

    Boleh gabung dengan PHP Joomla tu...

    Kalau nak gabung dengan FREE REGISTERED USER, create new field name 'perm'

    Code:
    if ($user['perm'] > 2) { echo"Boleh tengok page ni"; } else { echo "Sorry, aku nak tendang ko masuk halaman utama :p"; }

    Kotak register (free user) yang ada pada Joomla tu, ko copy, and paste, jadikan 1 file berasingan. Kalau ko nak jadikan modules baru pun boleh, buat folder 'Module_Baru' then untuk security, paste file index.html yang ada pada module2 lain ke dalam folder modules 'baru' tu...

    And satu lagi langkah keselamatan, gunakan coding ni :
    Code:
    if (stristr(htmlentities($_SERVER['PHP_SELF']), "NaMa_FiLe.php")) { Header("Location: ././index.php"); die(); }
    Jadi, mana2 pengguna tak boleh nak masuk page tu secara direct, nak kena guna modules link pada Joomla tu...

    Sponsored content

    Re: Minta pandangan dan bantuan mengenai masalah aku ni

    Post by Sponsored content Today at 4:28 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:28 am