Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Pengumuman Penting

    Share

    antara21
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 318
    Age : 29
    Location : UP
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by antara21 on Fri Feb 13, 2009 9:08 am

    Assalamualaikum.

    hak. bahana Internet down...xtau nk explen camne, tapi transaction yg aku cuba buat ke akaun putera failed... urm...da stabil ek skrg?

    anyway, ade satu lg forum created by ahli putera jgk. rasa korg pon tau psl forum ni.
    situ ade lg dak2 putera yg bleh kita gather.
    http://tanyasystm.forumotion.com/forum.htm

    HyBriDz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 54
    Age : 26
    Location : Clunk Valley
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by HyBriDz on Fri Feb 13, 2009 11:33 am

    salam..tuk cari budak2 ni yang payah ni...pasal putera punya network besar gak la..
    hurm..myb bole tp xtaw berapa ramai la....1 lg nnt klu da ade offical forum just buat link ke forum tu je, site ni kekalkan so mane yg masuk site ni bole masuk site baru tu nnt..

    need
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Age : 28
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Computer
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by need on Fri Feb 13, 2009 12:12 pm

    HyBriDz wrote:salam..tuk cari budak2 ni yang payah ni...pasal putera punya network besar gak la..
    hurm..myb bole tp xtaw berapa ramai la....1 lg nnt klu da ade offical forum just buat link ke forum tu je, site ni kekalkan so mane yg masuk site ni bole masuk site baru tu nnt..

    idea bagus doh...
    sokong Tanya Putera...

    antara21
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 318
    Age : 29
    Location : UP
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by antara21 on Fri Feb 13, 2009 12:13 pm

    skrg da ada dua forum yg ditubuhkan utk sokong putera. bagus la, kire ni sume yg sayang kt putera.com. ni la masanya utk kerjasama!! yosha!! Very Happy bila da ada yg official, announce la ek.

    annamir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 112
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by annamir on Fri Feb 13, 2009 1:03 pm

    Moga PUTERA.com cepat sembuh!! :p

    kae
    Guest

    nk tanya sket

    Post by kae on Fri Feb 13, 2009 4:23 pm

    ni saya nk tanya sket...

    kita perlu register kat sini dulu ker ..??

    sebab.. saya dh cube pakai username dan password dulu..

    tapi x boleh log in pun...

    malas nk guna name lain...



    anyway..
    harap2 putera baru nih lebih hebat dari lowyat.net...

    lagi ramai ahli berbanding lowyat.net..

    insyaALLAH...

    go PUTERA

    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by zer0Nehza on Fri Feb 13, 2009 4:40 pm

    yg ni sementara je.. tak berkaitan dengan database lama.. nak register atau tak.. terserah.


    --------------------------------------------

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by teri-chan on Fri Feb 13, 2009 7:12 pm

    huu.. kire posting count tu remain sama ke atau start dr mula? jauh tu perjalanan... n mcm mana pulak restriction? mcm yg dulu kan validating n learning takleh msuk certain thread.. kire itu pun remain yg sama?

    kudalemb
    Guest

    backup laa

    Post by kudalemb on Fri Feb 13, 2009 7:22 pm

    takkan takde backup database??

    recover la balik data yg lelama tu dulu... macam ni susah la nak jadi ahli setia.. asyik2 down.. sebulan sampai 4 kali 5 kali ape citerr...??

    Rayquaza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 113
    Location : Kuala Terengganu
    Job/hobbies : Surfing Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Rayquaza on Fri Feb 13, 2009 7:25 pm

    aku harap semua member yang dapat warning tu dapat dibuang termasuk aku la, aku kena warning oleh azuan Evil or Very Mad

    aku geram sangat si azuan tu, next time korang jangan lantik azuan jadik moderator terasa hati aku tau tak, ingatlah doa orang yang dizalimi mudah dimakbulkan oleh Allah...

    Aku x tau la tapi rasanya aku ada niat dalam solat hajat yang putera.com akan down, tak sangka jadik bebetul lak adehhh Suspect

    So, aku harap putera.com dapat maintain balik, InsyaALLAH

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by teri-chan on Fri Feb 13, 2009 7:26 pm

    meaning to say that vote new moderator? Question Question Exclamation

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Aku Tak Sengal on Fri Feb 13, 2009 7:30 pm

    kalo ade, vote teri-chan jer la.. hehe.. puteranian paling rajin skali abad nih.. Very Happy

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by teri-chan on Fri Feb 13, 2009 7:50 pm

    hohoho tak mahu... ramai yg tak kenal aku hahaha!!!

    antara21
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 318
    Age : 29
    Location : UP
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by antara21 on Fri Feb 13, 2009 7:55 pm

    wah...kawan2...jgn cmtu. awal2 kebangkitan semula ni kita sume kne bersatu. korg tau skrg ade budak2 forum laen (xnk la gtau sape n forum ape...tp korg leh agak kot) tgh seronok putera down.. haih2..

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by teri-chan on Fri Feb 13, 2009 7:57 pm

    hem biasalah tu... mesti ada rasa benci n suka sesama sindri... mesti juge ada yg tak berpuas hati ngn certain2 mod...

    antujawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 47
    Age : 31
    Location : parit buntar to KL
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by antujawi on Fri Feb 13, 2009 9:12 pm

    harap2 la kekal data lama tu.

    zer0
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 56
    Age : 26
    Location : my world
    Job/hobbies : naik basikal
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by zer0 on Fri Feb 13, 2009 10:54 pm



    Last edited by zer0 on Sat Feb 14, 2009 12:49 am; edited 2 times in total

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by teri-chan on Fri Feb 13, 2009 11:06 pm

    tak baik la ko ni... benci pun ader had dia...

    kae
    Guest

    azuan

    Post by kae on Fri Feb 13, 2009 11:06 pm

    azuan si moderator tu ker.??

    die ker dalang sebenar nih..? Rolling Eyes

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by teri-chan on Fri Feb 13, 2009 11:07 pm

    kae wrote:azuan si moderator tu ker.??

    die ker dalang sebenar nih..? Rolling Eyes

    dia adalah seorg supervisor/mod di putera yg lama la...

    kae
    Guest

    just nk tanye

    Post by kae on Fri Feb 13, 2009 11:12 pm

    jika aku register kat sini...
    adakah semua data aku akan di bawa kepada laman web baru nanti..???

    aku dh pun kehilangan data penting aku di putera.com...
    ..aku ingat boleh login guna login data putera.com...

    so cmne..? Sad

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Aku Tak Sengal on Fri Feb 13, 2009 11:21 pm

    aku rase diorg ade backup data2 lame... sure dpt blk punye acc lame ko..
    aku pon tgh rindu kat acc lame.. tp buat sementare enjoy jer la kat sini dulu.. lepaskan kerinduan.. hehe

    zer0
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 56
    Age : 26
    Location : my world
    Job/hobbies : naik basikal
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by zer0 on Fri Feb 13, 2009 11:25 pm

    aku harap benda ni Rolling Eyes tak berlaku
    nanti tak pasal2 mau kena tunggu 1 tahun What a Face

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by teri-chan on Fri Feb 13, 2009 11:35 pm

    hahaha aku pun taknak ko menunggu lagi...

    need
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Age : 28
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Computer
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by need on Fri Feb 13, 2009 11:35 pm

    Putera.com dah brape tahun erk..?
    rase dah lame kan...

    Sponsored content

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Sponsored content Today at 5:35 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:35 pm