Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Pengumuman Penting

    Share

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Aku Tak Sengal on Fri Feb 13, 2009 11:38 pm

    bukan dari Putera.net ke.. sebelom diorg bukak Putera.com.. lame gak tu..

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by teri-chan on Fri Feb 13, 2009 11:40 pm

    kalu tak salah aku putera.net ngn putera.com berbeza.. n then disatukan dibwh putera.com... kalu salah org lama tlg betul kan.... lama gk la wujud... dlm 2001 kot... eh aku tak ingt... dulu2 time blaja kat uitm aku dh jumpe putera.com....

    kae
    Guest

    hmm

    Post by kae on Fri Feb 13, 2009 11:42 pm

    putera.com tahun 2003

    klo nk putera.net,..
    aku rasa thn 2000

    need
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Age : 28
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Computer
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by need on Fri Feb 13, 2009 11:46 pm

    kire dah 8 tahun lah erk..
    fuhyooooo... Laughing
    cayalah..
    tukang buat forum nie sape eh...maksud aku putera.com tuh.
    mash org yang same ker dari dulu..?

    Aluda.AluQieY
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 144
    Location : PEKOPON
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Aluda.AluQieY on Fri Feb 13, 2009 11:50 pm

    wow rugilah haku tahun ni haku baru tahu pasal putera.com.. dah seronok berforum putera.com dah hilang..sedih lah.... byk lg yg haku nak cilok dlm putera .com..


    p/s:sape lar yg sabotaj putera nie...

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by teri-chan on Fri Feb 13, 2009 11:51 pm

    tak silap en shanai juge... kalu putera lama upload...leh baca posting lama2 kalu ader la...

    kae
    Guest

    ..

    Post by kae on Fri Feb 13, 2009 11:52 pm

    admin putera.com

    EN.SHANAI..

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Aku Tak Sengal on Fri Feb 13, 2009 11:53 pm

    Putera.net pon aku tgk en shanai gak jer..
    tp respek la Putera.com pasal still dapat survive lg walopon dah tumbang kejap..

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Superior on Fri Feb 13, 2009 11:54 pm

    Dulu masa putera.com 1st, point aku dah cecah 1000 dalam masa 3-4bln(kemaruk masuk putera dulu), dpt status master. Pastu tukar jadi Putera.com yang sebelum ni (2nd - 2004), register balik start dari 0. Hampir 4thn, baru point aku cecah 1000, dpt status Ahli Rajin.

    Lepas ni? Putera.com 3rd(2009) ni? Start dari 0 ke? Dah xtunjuk member since 1Jan2004(cth) ke? Tunjuk since ____2009 ke?

    Dah lebih 7thn aku bersama putera.com ni, takkan la member since 2009. Crying or Very sad

    civ3
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 3
    Age : 29
    Location : 192.168.1.1
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by civ3 on Fri Feb 13, 2009 11:56 pm

    sejarah awal putera.com bermula sekitar 1998~1999. boleh cari archive-archive lama putera.com di http://www.archive.org/web/web.php

    amirul84
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 60
    Age : 31
    Location : ~seremban~dublin~kl
    Job/hobbies : Engineer ~ Computer
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by amirul84 on Fri Feb 13, 2009 11:58 pm

    rileks la bro..bukan kau sorang je yang hilang title tu..ramai lagi yang hilang...yang penting setia bersama putera...

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Aku Tak Sengal on Fri Feb 13, 2009 11:58 pm

    tp sedih gak kalo kene buat acc baru... huhu Neutral

    need
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Age : 28
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Computer
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by need on Sat Feb 14, 2009 12:00 am

    owh...kra dia yang tubuhkan lah eh..
    aku nak tau lah sejarah dia..
    ade gak 3 tahun aku lam putera ni tapi tak tau dia nyer master hehe
    sowi pada admin.. Embarassed

    zer0
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 56
    Age : 26
    Location : my world
    Job/hobbies : naik basikal
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by zer0 on Sat Feb 14, 2009 12:01 am

    hahahaha..
    aku awal2 lagi dah buat backup

    amirul84
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 60
    Age : 31
    Location : ~seremban~dublin~kl
    Job/hobbies : Engineer ~ Computer
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by amirul84 on Sat Feb 14, 2009 12:04 am

    zer0 wrote:hahahaha..
    aku awal2 lagi dah buat backup
    apapun tak hilang

    Bagus la..nanti kalau dah ade Putera yang stabil..ko post jer semua data-data yang ko backup tu..boleh di kongsi sama-sama...

    need
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Age : 28
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Computer
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by need on Sat Feb 14, 2009 12:05 am

    post nie dah sampai 5...kemaruk rindu tul warga putera..hehe aku pun tgh kemaruk nie.. clown

    .
    Guest

    Re: Pengumuman Penting

    Post by . on Sat Feb 14, 2009 1:04 am

    Dah macam tempat chatting pulak ye thread Pengumuman Penting ni?

    pampersDry
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 118
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by pampersDry on Sat Feb 14, 2009 1:40 am

    putera yg bru nnti untuk ahli berbayar sj ka??? skadar tnya

    Chuki2
    Guest

    Adeh

    Post by Chuki2 on Sat Feb 14, 2009 3:09 am

    adeh....baru je nak wt tutorial sal hp sony...dah down server...huhuh

    E_peace6679
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 19
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by E_peace6679 on Sat Feb 14, 2009 3:17 am

    ehheheh...rindu aku ngan putera.com...dalam seminggu dekat 10 - 15 kali aku buka website nie nak tengok perkembangan....nanti aku letak banner derma putera.com nie d blog ngan website aku... ( cekapkomputer.com / cekapkomputer.blogspot.com ) ....

    stryderm
    Guest

    Re: Pengumuman Penting

    Post by stryderm on Sat Feb 14, 2009 4:54 am

    tp site smntare ni skins sempoi dr dlu...load pn laju je..maybe sbb server xpdt lg

    linework
    Guest

    Re: Pengumuman Penting

    Post by linework on Sat Feb 14, 2009 4:58 am

    aku agak sedih gak bila putera punya server down..aku gila sangap nak berforum, macam2 bende aku nak share,macam2 bende aku nak tanya..aku ade gak masuk forum lain macam sifoo tp terus terang aku ckp yang member kat sne lain sngt dr member2 kat cni..member2 kat cni lebih prihatin, pemurah dan pandai2 banding dengan sifoo..aku x rasa seronok macam aku rasa bila berborak dlm putera..

    warga putera yang lain, teruskan la sokongan dengan memberi derma ikhlas demi kebaikan kita semua..

    antara21
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 318
    Age : 29
    Location : UP
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by antara21 on Sat Feb 14, 2009 7:09 pm

    korang2!! lecturer aku berminat nk beri sumbangan kt putera.com. dia nk tau ape sebenarnye yg dh jadik dgn site ni, sbb budak2 dlm kuliah dia asik ckp psal reviving putera.com. tp dak2 tu dak lowyat laa..hehe. anyway, ape kronologi era gelap sekejap putera ni ek? admin? mod? anyone?

    azir
    Guest

    Re: Pengumuman Penting

    Post by azir on Sat Feb 14, 2009 8:46 pm

    salam bro2 dan admin

    agak lame tidak dpt masuk ker putera.com,mmg di ketahui ade masalah

    nak tanye sikit kalo dah dpt server dan kelengkapan yg baru

    adekah forum lame dpt di kembalikan

    slaughters
    PDP Moderator
    PDP Moderator

    Gender : Male Number of posts : 213
    Location : Selangor
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by slaughters on Sat Feb 14, 2009 9:37 pm

    Salam semua..

    InsyaAllah, takkan ada registered user. sebab putera.com still akan kekalkan perkongsian ilmu secara percuma.

    Sponsored content

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Sponsored content Today at 5:32 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:32 pm