Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Pengumuman Penting

    Share

    Admin
    Admin
    Admin

    Number of posts : 16
    Registration date : 12/02/2009

    Pengumuman Penting

    Post by Admin on Thu Feb 12, 2009 2:57 pm

    Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

    Buat masa ini, Putera.com mengalami masalah server.. Buat masa ni piham admin mencuba sedaya upaya untuk revive balik server. Sesiapa yang ingin menderma untuk membantu Putera.com, sila hubungi

    Code:

    012-224 3063 (Hanif Bin Nordan - Slaughters)

    Maybank - 166010074403
    CIMB - 12150069419528

    email - slaughter_slash2002(at)yahoo.com

    Bersama-sama kita berdoa agar putera.com kembali seperti biasa..



    Last edited by Admin on Thu Feb 26, 2009 6:58 pm; edited 3 times in total

    ^(oo)^
    Guest

    Re: Pengumuman Penting

    Post by ^(oo)^ on Thu Feb 12, 2009 3:30 pm

    test test test

    pokmat s
    Guest

    Re: Pengumuman Penting

    Post by pokmat s on Thu Feb 12, 2009 3:32 pm

    terima kasih sebab update. kalau tak, semua org akan tertanya2.

    kenapa perlu 500 sebulan utk server?

    joeharie
    Guest

    Re: Pengumuman Penting

    Post by joeharie on Thu Feb 12, 2009 3:38 pm

    tahap kritikal gak nie....

    vrie8
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Age : 40
    Location : tuuuuu.....
    Job/hobbies : despatch rider|scuba diving,teNet
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by vrie8 on Thu Feb 12, 2009 3:42 pm

    assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan kepada semua...

    mula2 saya nak ucapkan terima kasih kepada Ahli Paling Rajin kita (N'za) kerana telah memaklumkan kepada saya mengenai laman sementara ini...

    keduanya saya ingin menyampaikan hasrat yang saya akan turut membuat sumbangan kepada PUTERA...ini adalah kerana ilmu yang saya perolehi selama ini di PUTERA sangat-sangat saya hargai...insyallah saya dan rakan-rakan akan berusaha untuk mendapatkan jumlah yang diperlukan...mudah-mudahan kita semua akan dapat membuat sumbangan...tak banyak sikit pun kira orait la tu...insyallah. Like a Star @ heaven

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Datuk_Seri on Thu Feb 12, 2009 3:45 pm

    Assalamualaikum...

    Kalu tak silap, kite hanya menumpang server orang lain. kita tidak ada server sendiri. sebab itulah mungkin rm500 tu untuk menampung cost hosting dan juga server. walau bagaimanapun, derma ini hanya derma.. nama pun derma.. nak derma boleh, tak derma pun takpa.. sesiapa yang ada info nak iklankan website, bleh juga kontek Hanif aka Slaughters..

    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by zer0Nehza on Thu Feb 12, 2009 3:50 pm

    admin di sini mr shanai ke mr slaughter? yg amik alih skang ni.. hehe saja tanya

    vrie8
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Age : 40
    Location : tuuuuu.....
    Job/hobbies : despatch rider|scuba diving,teNet
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by vrie8 on Thu Feb 12, 2009 4:10 pm

    Tok_Mudim wrote:Assalamualaikum...

    Kalu tak silap, kite hanya menumpang server orang lain. kita tidak ada server sendiri. sebab itulah mungkin rm500 tu untuk menampung cost hosting dan juga server. walau bagaimanapun, derma ini hanya derma.. nama pun derma.. nak derma boleh, tak derma pun takpa.. sesiapa yang ada info nak iklankan website, bleh juga kontek Hanif aka Slaughters..

    selain dari no Hp sapa ada email Hanif aka Slaughters sebab saya dah masuk ke dlam http://otd-bktd.ning.com/ tapi klau nak masuk yang di jemput saja...Private Site...tak ada la Private sangat tapi segan la...saya nie baru belajaQ...

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Datuk_Seri on Thu Feb 12, 2009 4:13 pm

    sabrievrie8 wrote:
    Tok_Mudim wrote:Assalamualaikum...

    Kalu tak silap, kite hanya menumpang server orang lain. kita tidak ada server sendiri. sebab itulah mungkin rm500 tu untuk menampung cost hosting dan juga server. walau bagaimanapun, derma ini hanya derma.. nama pun derma.. nak derma boleh, tak derma pun takpa.. sesiapa yang ada info nak iklankan website, bleh juga kontek Hanif aka Slaughters..

    selain dari no Hp sapa ada email Hanif aka Slaughters sebab saya dah masuk ke dlam http://otd-bktd.ning.com/ tapi klau nak masuk yang di jemput saja...Private Site...tak ada la Private sangat tapi segan la...saya nie baru belajaQ...

    sms jer dia... website tu untuk apa lak tu? huhuhuh

    vrie8
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Age : 40
    Location : tuuuuu.....
    Job/hobbies : despatch rider|scuba diving,teNet
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by vrie8 on Thu Feb 12, 2009 4:36 pm

    Tok_Mudim wrote:
    sabrievrie8 wrote:
    Tok_Mudim wrote:Assalamualaikum...

    Kalu tak silap, kite hanya menumpang server orang lain. kita tidak ada server sendiri. sebab itulah mungkin rm500 tu untuk menampung cost hosting dan juga server. walau bagaimanapun, derma ini hanya derma.. nama pun derma.. nak derma boleh, tak derma pun takpa.. sesiapa yang ada info nak iklankan website, bleh juga kontek Hanif aka Slaughters..

    selain dari no Hp sapa ada email Hanif aka Slaughters sebab saya dah masuk ke dlam http://otd-bktd.ning.com/ tapi klau nak masuk yang di jemput saja...Private Site...tak ada la Private sangat tapi segan la...saya nie baru belajaQ...

    sms jer dia... website tu untuk apa lak tu? huhuhuh

    kat website tu la saya letakkan iklan untuk PUTERA...manalah tau kot-kot tersalah tulis plak ka...nie bukannya website dashyat sangat...nie Badan Kesenian Tentera Darat...(BKTD).

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Datuk_Seri on Thu Feb 12, 2009 4:46 pm

    Assalamualaikum...

    fuh.. mantap jugak tu iklankan kat situ... heheheeh.. mesti ramai bekas/askar masok putera nnt...

    vrie8
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Age : 40
    Location : tuuuuu.....
    Job/hobbies : despatch rider|scuba diving,teNet
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by vrie8 on Thu Feb 12, 2009 5:10 pm

    Tok_Mudim wrote:Assalamualaikum...

    fuh.. mantap jugak tu iklankan kat situ... heheheeh.. mesti ramai bekas/askar masok putera nnt...

    Insyallah, kalau depa masuk pun tak rugi...banyak ilmu yang depa boleh dapat dari
    PUTERA.

    cepotkay
    Guest

    Re: Pengumuman Penting

    Post by cepotkay on Thu Feb 12, 2009 5:33 pm

    akan ku bantu sedaya upaya aku..
    putera.com
    akan kembali ke landasan yang betul..
    marilah kita bersama-sama menderma..

    "majulah putera untuk semua"

    daimon
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 245
    Age : 28
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by daimon on Thu Feb 12, 2009 9:06 pm

    nak lakukan transaksi hari ni tapi network plak slow, takut float tngh jalan atau x berjaya...

    yahoo ngan lowyat pon x bleh masuk~

    Admin
    Admin
    Admin

    Number of posts : 16
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Admin on Thu Feb 12, 2009 9:13 pm

    Assalamualaikum...

    internet hari ni tetiba slow.. YM tak boleh masok, yahoo pun sama. ntah kenapa... harap2 ahli yang lain dapat tarik ahli2 putera yang lain masuk forum ni. Kita tidak mahu alih2 ramai budak putera cabut lari. Paling kurang kita dpt kumpul kat sini buat sementara waktu sebelum forum sebenar berfungsi semula..

    daimon
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 245
    Age : 28
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by daimon on Thu Feb 12, 2009 9:19 pm

    dgr berita jaring down?
    lowyat pon sama...

    mana2 server local yg based network dgn jaring kebanyakkannya down @ slow..

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Datuk_Seri on Thu Feb 12, 2009 9:24 pm

    Assalamualaikum...

    adoi.. tak tau apa pun.. alih2 tetiba jer td YM down.. rupanya jaring down... cis.. ingatkan kabel putus lagi...


    --------------------------------------------
    Letak kat siggy,forum,blog,fw,twitter,fb korang.
    Code:
    [img]http://i82.photobucket.com/albums/j249/digolbot/siggyputera.png[/img]

    daimon
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 245
    Age : 28
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by daimon on Thu Feb 12, 2009 11:24 pm

    jaring kene serangan ddos dek pihak jepun...
    attack!!!

    ps: forum aku pon down Sad

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Datuk_Seri on Thu Feb 12, 2009 11:43 pm

    Assalamualaikum...

    dgr2, kita kena beli dedicated server supaya forum putera.com bertahan. Harga tak pasti berapa.. mungkin rm3k.. nak install firewall lagi, cost hosting.. mungkin bulanan dlm rm500 or below.. sesiapa yang ingin membantu, silalah kontek slaughters...

    vrie8
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Age : 40
    Location : tuuuuu.....
    Job/hobbies : despatch rider|scuba diving,teNet
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by vrie8 on Fri Feb 13, 2009 12:01 am

    Admin wrote:Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

    Buat masa ini, Putera.com mengalami masalah server.. Buat masa ni piham admin mencuba sedaya upaya untuk revive balik server. Sesiapa yang ingin menderma untuk membantu Putera.com, sila hubungi

    Code:

    012-224 3063 (Hanif Bin Nordan - Slaughters)

    Maybank - 166010074403
    CIMB - 12150069419528

    email - slaughter_slash2002(at)yahoo.com

    Bersama-sama kita berdoa agar putera.com kembali seperti biasa..

    insyallah...sekarang bila dah ada no akaun baru la senang. Saya pun dah Update kat dlm website BKTD...letakkan No akaun skali, pi la usha saya dah pelepas jadi PUBLIC plak, dah buang setting PRIVATE...tapi jgn gelak plak...marah tak pa. Like a Star @ heaven

    vrie8
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Age : 40
    Location : tuuuuu.....
    Job/hobbies : despatch rider|scuba diving,teNet
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by vrie8 on Fri Feb 13, 2009 12:14 am

    Admin wrote:Assalamualaikum...

    internet hari ni tetiba slow.. YM tak boleh masok, yahoo pun sama. ntah kenapa... harap2 ahli yang lain dapat tarik ahli2 putera yang lain masuk forum ni. Kita tidak mahu alih2 ramai budak putera cabut lari. Paling kurang kita dpt kumpul kat sini buat sementara waktu sebelum forum sebenar berfungsi semula..

    Assalamualaikum,
    tadi saya perasan jugak YM slow, jap Online Offline Online lepas tu saya restart pakai Ubuntu...jadi macam biasa balik, laju semuanya mudah...boleh la senyum.

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 58
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by ztecon on Fri Feb 13, 2009 8:36 am

    Admin wrote:Assalamualaikum...

    internet hari ni tetiba slow.. YM tak boleh masok, yahoo pun sama. ntah kenapa... harap2 ahli yang lain dapat tarik ahli2 putera yang lain masuk forum ni. Kita tidak mahu alih2 ramai budak putera cabut lari. Paling kurang kita dpt kumpul kat sini buat sementara waktu sebelum forum sebenar berfungsi semula..

    mehla support semua..forum melayu terbesar

    Admin
    Admin
    Admin

    Number of posts : 16
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Admin on Fri Feb 13, 2009 8:44 am

    Assalamualaikum...

    forum sementara ni tidaklah 100% seperti putera.com yang asal. Sebab itu sesetengah kategori saya tidak letak. Harap semua ahli paham. Walau bagaimanapun, 'rules and regulation' didalam putera.com tetap diterapkan didalam forum sementara ini.

    Terima kasih. Very Happy


    Exclamation Exclamation tolong inform ahli putera yang lain supaya berkumpul disini sementara menunggu putera.com kembali. Sekian...

    Kuzie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 125
    Age : 32
    Location : eVeRyWhErE
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Kuzie on Fri Feb 13, 2009 9:01 am

    Assalamualaikum...

    Patutla email autopost dah xde yg sampai kat mailbox...Putera.com close sementara rupenye...Sedih jugak benda macam ni berlaku...Terkejut jugak dapat tahu server sampai RM500 sebulan...Kalau dikumpul selama 6 hingga 8 bulan boleh dapat satu dedicated server...Aku akan terus menyokong Putera.com...Gud Luck All..!! cheers

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Datuk_Seri on Fri Feb 13, 2009 9:06 am

    Assalamualaikum...

    sapa nak bantu, bantulah ek.. takda paksaan.. Putera.com adalah forum melayu terbesar dan blehlah dikatakan forum melayu terbaik. bersama2lah kita membantu...


    --------------------------------------------
    Letak kat siggy,forum,blog,fw,twitter,fb korang.
    Code:
    [img]http://i82.photobucket.com/albums/j249/digolbot/siggyputera.png[/img]

    Sponsored content

    Re: Pengumuman Penting

    Post by Sponsored content Today at 5:33 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:33 pm