Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Share

    Poll

    Anti Virus Terbaik Versi 2009

    [ 6 ]
    8% [8%] 
    [ 37 ]
    47% [47%] 
    [ 4 ]
    5% [5%] 
    [ 4 ]
    5% [5%] 
    [ 19 ]
    24% [24%] 
    [ 7 ]
    9% [9%] 
    [ 1 ]
    1% [1%] 
    [ 1 ]
    1% [1%] 

    Total Votes: 79
    avatar
    jemay
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 288
    Age : 36
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by jemay on Wed May 06, 2009 10:51 am

    apa kata kalau berurusan guna ym.lg selamat.
    avatar
    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by mitutoyo on Wed May 06, 2009 7:07 pm

    hehehheeh.,.,.,pasar gelap sebelum dtg gelap.,,ye ke?aku pun blur nk jawab pd member aku,asyik tanya AV mana yg best
    avatar
    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 37
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by wanjihan on Wed May 06, 2009 7:10 pm

    semuanya best... janji update. tp guna la yg femes2 sket.. mcm kt poll tu. jgn pakai yg tk femes dh la.
    avatar
    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by mitutoyo on Wed May 06, 2009 9:10 pm

    aku kekadang bosan gak dgn girl,kang aku ckp a dia tnya org len b yg bagus,then aku jwb semua av ok bagus,ada pro n kontra,dia nk jg aku pilih,bla aku pilih KIS dia pertiakai plak knp x amik bitdefender.Agak jawapan apa yg terbaik bg pompuan jenis nh?cocok virus bg bertambah dlm laptop dia?ok?bg dia pk sendiri cmna nk resolve
    avatar
    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 38
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by fizzswiss2u on Thu May 07, 2009 1:22 am

    AV semua bagus.. x p nk cari yg sesuai dgn pc kita 2 yg payah.. Klau boleh cari lah AV ringan.. bagi ku Norton n NOD32 berat ckit, Kaspersky ringan.. X p kalau korg nk tau AV apa yg paling hebat 2009.. NORTON2009!!

    sila ke link ni..
    http://antivirus.about.com/od/antivirussoftwarereviews/tp/aatpavwin.htm

    mastergie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Age : 37
    Location : bachok,kelantan
    Job/hobbies : teacher
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by mastergie on Sun May 10, 2009 12:54 pm

    AKU PUN VOTE NOD

    capoi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 128
    Registration date : 09/03/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by capoi on Sun May 10, 2009 5:29 pm

    Salam...saya dok pakai Avast..tapi harini entah kenapa masalah timbul. Tetiba dia detect .exe file sebagai malware or trojan etc. Contohnya bila nak login YM dia detect kata virus kat yahoomessenger.exe. Nak run proxomitron pun dia kata virus. Sebelum ni ok jer. Skarang dok ingat nak try kaspersky plak. Sesapa yang dah guna kaspersky pernah tak jadi menda camni?
    avatar
    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 37
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by wanjihan on Sun May 10, 2009 7:32 pm

    AV yg pernah aku pakai dan semua nya berkesan

    - avast
    - bitdefender
    - NOD32
    - Symantec corporate <--- skrg tgh pakai. Symantec corporate edition ver 10.

    yg lain punyer AV aku tk tau n tak pernah guna....
    avatar
    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by sawi on Sun May 10, 2009 9:27 pm

    smalam ronda2 kat mines...
    secara tak sengaja jumpa kedai jual AVIRA AV.

    Avira AV - rm55
    Avira Premium Security (AV + Firewall) - rm69

    harganya takde mahal sgt, so target aku lps kaspersky mati nak try Avira Full Version plk.
    avatar
    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by TOYSЯUS on Sun May 10, 2009 10:19 pm

    Mahalnya Avira.
    Di universiti saya, lab semua pakai Avira tapi yang Free Edition punya.
    Banyak virus tak detect, balik rumah check pendrive banyak betul infection.
    Jadi sebelum encik sawi beli Avira tu, lebih baik guna trial version dulu.
    Takut nanti tak sepadan dengan harga. He he.


    --------------------------------------------
    TETTT!!
    avatar
    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by sawi on Sun May 10, 2009 10:32 pm

    kat pc saya ni dh guna Avira sejak setahun lepas, free edition punya. Setakat ni mmg puas hati. Fast detection, tambahan dengan versi terbaru. Dalam http://www.virusbtn.com/news/2008/09_02 & http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/main-tests Avira antara ranking tertinggi selain Kaspersky.

    kalau lab universiti, selalu yg jadi masalah bukan Antirus tu saja. Kadang2 admin tak update, msh guna virus definition lama, selain tu free edition punya sangat limited options utk auto setting. Tanpa auto setting, ramai user blh bypass avguard/on-access/realtime monitor, so ada org akan abaikan amaran antivirus, akhirnya virus masuk dlm pc, so pada masa tu, antivirus yg ada hanya jadi sarkas, takde fungsi, apalagi bila takde update, dan tiada pemantauan dr admin.

    mcm Kaspersky yg saya guna pada pc satu lagi, full version, boleh setting password dan juga setting auto mode, sama ada utk auto clean pada 1st step, kemudian jika gagal clean, set supaya av auto delete/quarantine. Andainya ada org nak ubah, atau stop scanning, stop avguard/realtime monitor av akan minta password. So takde org boleh sesuka hati bypass amaran2 dr antivirus.

    kalau pc sendiri mungkin takde masalah.
    mcm kes saya ni, Avira di personal pc, Kaspersky di public pc (byk tangan pakai)

    TAPI kena igt, tak semestinya satu2 antivirus tu sentiasa baik selamanya, tiap2 AV ada kelebihan/kekurangan masing2. YANG lebih utama, mcm mana pengguna tu "TELITI" dlm gunakan pc/device yg di sambung kpd pc.[url][/url]
    avatar
    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 37
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by wanjihan on Sun May 10, 2009 10:36 pm

    kenapa nak beli? gunakan lah kebijaksaan fikiran anugerah tuhan utk "MENG-FREE-KAN" yg mana2 kene beli tu... her her her her.....
    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by kae on Mon May 11, 2009 5:07 pm

    dah lama aku tak post kat thread nih.. padahal nih thread aku nih..

    haha

    anyway.. aku ada pengalaman menggunakan 4 AV dlm hidupku nih..[semua full version]
    1] >> Avira Anti virus
    2] >> AVG Anti Virus
    3] >> Bitdefender Anti Virus[Total Security]
    4] >> Kaspersky Anti Virus[KAV]

    comment aku..
    1] Avira mmg la hancus sesangat nih[guna kat desktop pc.. selalu update pun..mmg x bagus..tak tau la sekarang.. aku guna until version 2007 jer..dah expired.. so aku tukar ke>> no3

    2] start 2008 aku guna AVG nih[guna kat laptop]..mmg best..berat sket la.. tapi cukup puas... detect viruses dan move to virus vault dgn cepat..sekarang dah expired dah.. so tukar ke no4

    3] Bitdefender Total Security 2009.. aku guna nih untuk desktop pc aku..mmg power.. desktop pc aku terkenal ngan lambakan dan ternakan virus.. sebab sejak Avira axpired.. aku just guna Avira free jer...lepas tukar BDTS nih.. pc aku dah pulih 100%.. takde virus dah.. bayangkan.. aku scan guna BDTS nih.. ada 231 virus..Avira mmg tak guna la.. free version ngan full version pun tak bagus..nasib baik ada BDTS nih

    4] Kaspersky AV nih aku guna kat laptop ku.. so far mmg best la.. tapi xde bende pun yg boleh diuji bcoz.. segala virus telah dimatikan dan dilenyapkan oleh AVG 8.0 aku dulu.. laptop aku mmg dah bersih.. KAV nih just protect je la.. anyway.. best gak guna KAV nih

    overall
    1] AVG anti Virus
    2] BitDefender Anti Virus
    3] Kaspersky Anti Virus..

    Avira is the worst...


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma
    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by kae on Mon May 11, 2009 5:14 pm

    ??????????? wrote:Dah dah. Jangan meleret nanti terkeluar topik. Tak pasal-pasal kena kunci nanti rugi.
    Nak apa-apa sila guna chatbox di forum index, atau di mirc lebih pantas. :-)

    kang x pasal2 aku tutup thread nih karang Laughing


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma
    avatar
    jemay
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 288
    Age : 36
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by jemay on Mon May 11, 2009 6:16 pm

    dulu aku norton.tp dah lama dah,masa tu tahu 2003.best gak,tp pc aku jd lembab.tukar avg tp member aku ckp tak best.aku pun tukar.sekarang ni guna kis,memang best coz pc aku kebal dr ancaman virus walaupun cuba di bolosi virus tp tak lepas.
    avatar
    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by Razi_IBM on Mon May 11, 2009 7:29 pm

    av yang ak pernah guna,semuanya valid license selain dari avira free,avg free dan kaspersky 6.

    senarai top aku:
    -norton 2009(trial)
    -avira antivir ver7,8,9(free dah best,kalau license punya lagi la)
    -eset nod32 ver3,4(tapi ni ada masalah auto quarantine kat shell ext scan)
    -bitdefender 8

    senarai taik:
    -bitdefender ver 9 - wtf!
    -AVG free ver5,6,7,8.
    -kaspersky ver6,7(bukan tak bagus,tapi melebih2 untuk sekadar av)
    -fsecure2009(trial)-jelas terasa beratnya.

    av yang tak meningalkan apa2 impression -> avast
    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by kae on Mon May 11, 2009 10:46 pm

    kae wrote:dah lama aku tak post kat thread nih.. padahal nih thread aku nih..

    haha

    anyway.. aku ada pengalaman menggunakan 4 AV dlm hidupku nih..[semua full version]
    1] >> Avira Anti virus
    2] >> AVG Anti Virus
    3] >> Bitdefender Anti Virus[Total Security]
    4] >> Kaspersky Anti Virus[KAV]

    comment aku..
    1] Avira mmg la hancus sesangat nih[guna kat desktop pc.. selalu update pun..mmg x bagus..tak tau la sekarang.. aku guna until version 2007 jer..dah expired.. so aku tukar ke>> no3

    2] start 2008 aku guna AVG nih[guna kat laptop]..mmg best..berat sket la.. tapi cukup puas... detect viruses dan move to virus vault dgn cepat..sekarang dah expired dah.. so tukar ke no4

    3] Bitdefender Total Security 2009.. aku guna nih untuk desktop pc aku..mmg power.. desktop pc aku terkenal ngan lambakan dan ternakan virus.. sebab sejak Avira axpired.. aku just guna Avira free jer...lepas tukar BDTS nih.. pc aku dah pulih 100%.. takde virus dah.. bayangkan.. aku scan guna BDTS nih.. ada 231 virus..Avira mmg tak guna la.. free version ngan full version pun tak bagus..nasib baik ada BDTS nih

    4] Kaspersky AV nih aku guna kat laptop ku.. so far mmg best la.. tapi xde bende pun yg boleh diuji bcoz.. segala virus telah dimatikan dan dilenyapkan oleh AVG 8.0 aku dulu.. laptop aku mmg dah bersih.. KAV nih just protect je la.. anyway.. best gak guna KAV nih

    overall
    1] AVG anti Virus
    2] BitDefender Anti Virus
    3] Kaspersky Anti Virus..

    Avira is the worst...


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    shah100
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 73
    Registration date : 12/05/2009

    kis2009

    Post by shah100 on Tue May 12, 2009 6:04 pm

    aku pakai kis dah lama...tapi key dah expired lak....tak de ke 'biskut tawar'
    ade sesapa leh bantu...
    avatar
    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 37
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by wanjihan on Tue May 12, 2009 6:16 pm

    KIS susah sket...

    matthew
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 41
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by matthew on Tue May 12, 2009 7:02 pm

    saya pula... masih taat dan setia dengan AVG Free Smile
    avatar
    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 37
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by wanjihan on Tue May 12, 2009 7:29 pm

    aku symantec corporate edition v10.
    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by kae on Wed May 13, 2009 4:01 pm

    symantec..

    norton tak best la..


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    dr
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 23
    Age : 27
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by dr on Thu May 14, 2009 3:02 pm

    bagi aku.. AV nih sebagai sokongan tambahan PC korg jer.. sbb tk der AV yang boleh detect semua virus.. lebih2 lagi virus baru.. AV terbaik ialah pengguna PC tuh sendiri tok memastikan PC dier selamat dari ancaman virus.. tapi aku suggest pilih lah AV yang ringan.. aku tk nk suggest AV aper sbb ramai sgt da suggest mcm2 AV kat atas... blaja2 la care buang virus manually.. lagi selamat dan meyakinkan... huhu.. pasal kes ori,biskut tawar atau free edition plak... terpulang kepada individu... nak halal ke haram ke... sbb kubur lain2 kan... hehe Smile
    avatar
    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 38
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by fizzswiss2u on Thu May 14, 2009 3:24 pm

    shah100 wrote:aku pakai kis dah lama...tapi key dah expired lak....tak de ke 'biskut tawar'
    ade sesapa leh bantu...

    Ku dah PM cara2nya kt ko.. harap guna dgn sebaik mungkin.. cheers
    avatar
    streamyx
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 82
    Location : Federal Territory of Kuala Lumpur
    Registration date : 05/03/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by streamyx on Thu May 21, 2009 12:44 pm

    aku bca kt thread ni rmai plak yg dok sbut2 psl nod32
    tp kt vote kaspersky lg tnggi.hee

    aku gna kaspersky 2009!

    Sponsored content

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat May 27, 2017 12:58 am