Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Share

    Poll

    Anti Virus Terbaik Versi 2009

    [ 6 ]
    8% [8%] 
    [ 37 ]
    47% [47%] 
    [ 4 ]
    5% [5%] 
    [ 4 ]
    5% [5%] 
    [ 19 ]
    24% [24%] 
    [ 7 ]
    9% [9%] 
    [ 1 ]
    1% [1%] 
    [ 1 ]
    1% [1%] 

    Total Votes: 79

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by TOYSЯUS on Thu Apr 23, 2009 4:04 pm

    To: rupii

    Hihi. Kamu masih keliru apa itu keygen.
    Keygen adalah singkatan kepada Key-Generator, iaitu fail yang dicipta untuk men"generate" kunci siri palsu untuk sesebuah perisian.
    Pada asalnya kebanyakan keygen itu bukanlah virus, tapi ia kerap diselitkan bersama virus (virus tiada yang baik) oleh pihak tertentu.
    Jadi, pendapat kamu yang mengatakan keygen adalah virus adalah tidak tepat.



    -
    Berbalik kepada topik kita, perisian antivirus terbaik berdasarkan pengalaman saya adalah Kaspersky, dan yang kedua terbaik adalah BitDefender.
    Kaspersky mempunyai semua jenis kelebihan yang tidak disediakan oleh BitDefender dan antivirus lain, termasuklah Webmail Protection yang tidak terdapat pada BitDefender. Webmail protection adalah sangat penting memandangkan kebanyakan virus disebarkan melalui email. Selain itu, BitDefender tidak menyokong sistem operasi Windows 2000.

    Akan tetapi, BitDefender berjaya menakluk tempat pertama carta antivirus terbaik kerana strategi menawarkan HARGA yang lebih murah berbanding Kaspersky. Dari segi keselamatan . . . tepuk dada tanya minda.

    Kenyataan ini disuarakan berdasarkan pengalaman saya sendiri (bukan kerana mengikut kata rakan dan sebagainya), dan sedikit rujukan di http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/
    Bagaimanapun ini hanya pendapat saya secara peribadi, dan saya akan hormat pendapat yang lain. Smile

    Program antivirus yang pernah saya cuba:
    PC-Cilin (famous sekitar '97)
    Norton Antivirus
    AVG Antivirus
    BitDefender


    p/s: Jika ingin membincangkan perkara (keygen) ini dengan lebih lanjut bolehlah membuka topik baru, kerana saya khuatir akan mengganggu topik ini.

    Sekian.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    rupii
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 164
    Location : kawe anok qlate, REPEK city,
    Job/hobbies : tengok langit, bulan,bintang,n awan
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by rupii on Fri Apr 24, 2009 10:13 am

    oooooooo
    cam tu keee.....
    tapi av BD nie rank no 1 kan!!!
    KAV just punya dua kelebihan jee banding ngan BD
    ?????????????? ko vote AV ape???

    ariff360
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 214
    Age : 25
    Location : ambo anok kelate..asal ore pasir mas..demo?
    Job/hobbies : kelih ore..cari ore..make ore..
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by ariff360 on Fri Apr 24, 2009 10:33 am

    bg aku laa..antara kapersky and BD ni,kapersky scan virus ngan laju..hohoho..tu jek..yg laen,kene blajar lg..tp,berdasarkan topik,av terbaik 2009 ialah AV BD..so,xlari lg dr topik ni..


    "Akan tetapi, BitDefender berjaya menakluk tempat PERTAMA carta antivirus terbaik kerana strategi menawarkan HARGA yang lebih murah berbanding Kaspersky. Dari segi keselamatan . . . tepuk dada tanya minda."
    -sumber yg boleh dipercayai-

    pasal masalah keygen or bnda laen tu,myb ade yg ter"salah" tafsir...maklumlah,dunia sentiasa berputar..manusia xberhenti belajar..

    -belajar melalui kesilapan,btol x??-

    study

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by TOYSЯUS on Fri Apr 24, 2009 11:32 am

    @rupii
    Ya, BitDefender di tangga pertama di carta.
    Tapi mengikut research yang saya buat, iaitu melawat berbagai-bagai forum selain di sini, Kaspersky masih menjadi pilihan di hati orang ramai.

    Kaspersky mempunyai dua kelebihan dan satu kekurangan, berbanding BitDefender yang hanya mempunyai satu kelebihan dan dua kekurangan.
    Kelebihan Kaspersky terletak pada fungsi keselamatannya, manakala BitDefender pula pada harganya yang rendah.
    Bagi saya keselamatan lebih penting daripada harga, maka saya memilih / mengundi Kaspersky.

    -
    @ariff360
    Berdasarkan topik, jawapannya diketahui pada undian yang dibuat. :-P


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    ariff360
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 214
    Age : 25
    Location : ambo anok kelate..asal ore pasir mas..demo?
    Job/hobbies : kelih ore..cari ore..make ore..
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by ariff360 on Fri Apr 24, 2009 11:43 am

    heheh..pandai ko belok balik..ahahahah..

    ~meh3,mari kita pakat gi ngundi~<--av terbaik 09

    giantrobot
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 31
    Registration date : 15/03/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by giantrobot on Fri Apr 24, 2009 12:13 pm

    first anti virus yg aku guna.....Norton 2000 = very suckkkk

    lepas tu aku test & guna ....bermacam anti virus....

    latest anti virus aku guna .....NIS 2009 = very besttttttt

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by Razi_IBM on Fri Apr 24, 2009 1:10 pm

    norton yang bawah 2009 sumer 5ux..dahagakan resource.
    yang 2009 memang ok.engine laju, boleh kata takde false positive.detectioin pun memang best..
    tapi..harga..ekk..gile mahal.

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by myee on Sun Apr 26, 2009 11:41 pm

    AV jee kerr? nape tak TIS?

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by wanjihan on Mon Apr 27, 2009 12:06 am

    aku pakai symantec corporate edition. free tanpa biskut tawar, update senang, keberkesanan pun boleh dipuji.. dh 7 tahun pakai AV ni, tk pernah bermasaalah.


    mfaizal2008
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 217
    Age : 36
    Location : Cyberjaya
    Job/hobbies : Technician
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by mfaizal2008 on Sun May 03, 2009 9:56 am

    Kaspersky sgt melecehkan... x boleh update offline...
    Kena update online gak, x mcm NAV yg boleh download definition tanpa Live Update...

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by Razi_IBM on Sun May 03, 2009 10:24 am

    boleh la..lain kali chek betul2 kat website dia.
    kaspersky siap boleh pilih nak download daily,weekly atau culmulative lagi..

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by TOYSЯUS on Sun May 03, 2009 1:37 pm

    mfaizal2008 wrote:Kaspersky sgt melecehkan... x boleh update offline...
    Kena update online gak, x mcm NAV yg boleh download definition tanpa Live Update...
    Boleh lah encik.... Cuba masuk sini: http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208279232
    Betul cakap Razi_IBM tu.. Siap boleh pilih set lagi. Smile


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by wanjihan on Sun May 03, 2009 6:37 pm

    kaspersky leceh tkbleh c-r-a-c-k. ahahhahahaha...

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by TOYSЯUS on Sun May 03, 2009 7:57 pm

    wanjihan wrote:kaspersky leceh tkbleh c-r-a-c-k. ahahhahahaha...
    Tak perlu crack pun kalau pandai.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    putrilinz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 105
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by putrilinz on Sun May 03, 2009 11:16 pm

    hmm..pkai bitdefender 2009 skrg..ok..best..sgt sesuai dgn lin..huhu

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by wanjihan on Mon May 04, 2009 12:40 am

    pakai PANDA hardware punyer AV. mcm PDRM pakai kt server room. dgr cite, rm60k. tk tau betul ke tak.

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by fizzswiss2u on Mon May 04, 2009 2:09 am

    Banyak2 antivirus yg ku penah pakai KS2009 memang best.. x yah susah2 C.R.A.C.K.. clown

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by wanjihan on Mon May 04, 2009 5:26 pm

    fizzswiss2u wrote:Banyak2 antivirus yg ku penah pakai KS2009 memang best.. x yah susah2 C.R.A.C.K.. clown

    kene beli membazir jer. gunakan kepandaian utk keuntungan. hehehe

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by Razi_IBM on Mon May 04, 2009 6:52 pm

    tak..hidup ni kena proper,kena jujur.kalau ada yang percuma haram pakai pairet.
    orang tu jual software hasil apa yang dia belajar untuk develop av tu.tu rezeki hasil usaha dia.
    sejauh mana anda boleh tahan dengan cara yang tak halal?haha..pikir2kan la..
    alasan terpaksa sebab mahal memang tak boleh diterima, kerana yang free edition pun ada.
    kalau pakai photoshop pairet mungkin boleh diterima lagi.av pairet?macam mana pulak dengan yang membeli?adil ke?

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by wanjihan on Mon May 04, 2009 7:35 pm

    ala... yg pakai windows pirates pun ramai. tkkan benda ni pun nak dimasukkan dlm salah laku agama kot. mmg la kalo dikutkan undang2, mmg aku salah. tp apa salah nya belajar dr situ utk mepeloporkan diri sendiri jgk ke arah yg lebih berilmu. tkkan semuanya nak beli. budak2 hackers negara lain lebih jahat. aku ada kwn dr lubnan, draw duit org rm30k dtg malaysia makan angin. kwn aku sorang lg budak sekampung aku, semua brg dia nak dpt free.. janji sangup mengungu dpn pc tanpa tido utk dptkan dot dot dot punya no. aku pun dpt byk brg yg dia bagi... pc, gc, n len2.. hehehe....

    think it...

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by Razi_IBM on Mon May 04, 2009 7:53 pm

    eihh..salah..tak kira la ramai atau tak.. Very Happy

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by wanjihan on Mon May 04, 2009 9:39 pm

    salah sunat takpe.. dlm dunia maya tiada sempadan, yg bijak akan mengatasi yg kurang bijak. itulah INTERnational NET

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by Razi_IBM on Mon May 04, 2009 9:42 pm

    cet..banyak pulak alasan..haha...

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by TOYSЯUS on Mon May 04, 2009 10:39 pm

    Ish ish ish.
    Jangan bergaduh. Mengenai hukum lebih baik rujuk pada yang pakar, contohnya di SINI.
    Pasal Kaspersky tu, tanpa keluarkan satu sen, dan tanpa crack pun boleh guna sebagai full edition.
    Caranya kena cari sendiri. Tapi lebih afdal beli yang original.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by wanjihan on Mon May 04, 2009 10:47 pm

    hehehe nt sape2 yg baik2 tu beli la winzip yg original yer...

    Sponsored content

    Re: Software Anti-Virus terbaik 2009 V2

    Post by Sponsored content Today at 8:10 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 8:10 pm