Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Share

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by mjmax15 on Thu Jan 07, 2010 6:25 pm

    am_eniey wrote:starcom

    haha..teringat plak,
    dulu aku selalu sebut "stekom"
    dah selalu sgt sebut tuh, marah plak sepupu aku dia pun sebut kuat2 "star com lah!"
    ye lah..mana reti nak main spell2 lagi..hahaha
    nasib baik dia x kedekut bagi main jet dia..boleh transform tuh..keke

    btw, filem jepun selain tomatoman boleh terbang tuh, aku suka dolbuk. kartun futuristik sbb ada satu team tuh (jeep, kereta kebal, heli) boleh transform jadi robot. kalau aku pergi holiday tu rela setkan video tape recorder pukul berapa, hari dan tarikh sbb automatik record(dgn iklan sekali).
    balik tu layann..hehe

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by sayw on Thu Jan 07, 2010 6:46 pm

    soul hunter dan cerita budak dengan robot dalam dunia maya
    tak berapa suka ubah alih suara

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by MalaYneuMaya on Thu Jan 07, 2010 9:14 pm

    assalamualaikum...

    ultraman, ultraman ace, taro, ultraseven..power rangers, maskman (yale yale), gaban, satria baja hitam, dash yonkuro, cybercop, superhuman samurai..

    Laughing


    --------------------------------------------

    am_eniey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 169
    Age : 34
    Location : Gombak
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by am_eniey on Fri Jan 08, 2010 11:55 am

    ice pop

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by akuccputsedut on Fri Jan 08, 2010 1:51 pm

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

    ultraman, ultraman ace, taro, ultraseven..power rangers, maskman (yale yale), gaban, satria baja hitam, dash yonkuro, cybercop, superhuman samurai..

    Laughing

    semua aku layan nih..aku rasa kita lahir di zaman yang sama...hihihihihi... tapi zaman nih aku fanatil ultraman...semua ultraman aku hingat..tapi sekrang nih semua dah lupa...dan berzaman dah...satria baja hitam..belalang tempur...hahahahahha..kelakar laa kalau ingat balik...pastu aku selalu layan power rangers...sampai sekarang pun dok layan power rangers lagi...hiihihihii...

    ice pop..wallaaa.... 10sen 1...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    tunfaris88
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 60
    Registration date : 04/01/2010

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by tunfaris88 on Fri Jan 08, 2010 4:10 pm

    mane nk carik ek cite katun lame2 ni??.hehe..

    rindu gile.. Very Happy

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by MalaYneuMaya on Fri Jan 08, 2010 9:56 pm

    assalamualaikum...

    akuccputsedut wrote:semua aku layan nih..aku rasa kita lahir di zaman yang sama...hihihihihi... tapi zaman nih aku fanatil ultraman...semua ultraman aku hingat..tapi sekrang nih semua dah lupa...dan berzaman dah...satria baja hitam..belalang tempur...hahahahahha..kelakar laa kalau ingat balik...pastu aku selalu layan power rangers...sampai sekarang pun dok layan power rangers lagi...hiihihihii...

    ice pop..wallaaa.... 10sen 1...

    haha mmg la..ko tua setahun je..akak cput Laughing dulu pon aku hapal ultraman ni sampai ke mak, bapak, akak, raja dia sekali..ramai betul keluarga diorang..subur betul mak dia..

    @tunfaris88

    try tgk kat utube la..kat tv toksah harap dlm masa terdekat ni


    --------------------------------------------

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by HelpDesK on Sun Jan 10, 2010 11:28 pm

    ni skolah yg aku penah masuk.

    1. 1981 - 1983 - Sekolah Kebangsaan Felda Bersia, Grik, Perak.
    2. 1983 - 1983 - Sekolah Kebangsaan Bekuai, Pengkalan Hulu, Perak
    3. 1983 - 1984 - Sekolah Kebangsaan Kahang, Kluang, Johor.
    4. 1985 - 1986 - Sekolah Kebangsaan LKTP Nitar 1, Kluang, Johor.

    Kebanyakan pengalaman masa kecik berkisahkan kampung, sawah,ladang kelapa sawit dan getah.. keliling tu sure la ada paya, semak samun dgn sungai. Jadi aktiviti pun macam lasak sikit..kotor dah tentu..Zaman tu blum la lagi byk kemudahan bila ada kat kawasan yg org kata pedalaman.. Biasanya aku main kat depan rumah je di taliair..kalau tak memancing,sauk ikan kat lubuh sawah atau mandi beramai2..ada kala bila ayah aku balik bercuti..dia ajak aku ikut dia pegi ke dalam kebun kelapa sawit tembak ayam hutan atau burung wak wak.Punya kecut dgr bunyi senapang patah, awal2 lagi tutup telinga.Kalau ikut orang dewasa menjaring ikan lebih adventure la.. best jek tgk ikan2 tu melompat2.


    Siang sekolah biasa..ptg plak sekolah agama..balik sekolah agama kena siap2 pi mengaji lak..Aku jadi pengawas kat sekolah agama..Tiap2 minggu ada jek nama aku bagi kat ustaz budak2 yg berckp masa time khutbah jumaat.Ntah la mcm pelik je arahan tu tapi aku tau mmg ramai tak suka team pengawas mcm aku ni..Masa aku pindah ke johor aku terkejut la sbb skolah ari ahad sampai khamis je..jumaat cuti.

    Aktiviti tgk tv masa tu limited la..Tapi masa aku kat johor tu..suka tgk siaran dari singapura.. salah satu cite yg hot masa tu ' V ' , spesis cite macam buck rogers, battle star galactica.Kalau kartun mcm ultraman,he man,inspector gadjet,thundercat.Cite lain yg aku suka tonton mcm knight rider,mission imposibble,starsky n hutch, blue thunder, the a team, bj n the bear dll.Citer koboi pun minat gak..

    Masa tu ni biasanya family tak bagi duit pun bawak ke sekolah.Jadi bwk la bekal apa2 dari rumah..makan beramai2..tak yah la penat beratur nak beli..sbb senior biasa la awal2 dah beratur..Ptg2 aku suka beli ais kepal atau abc.. ais kepal ni tak tau la skrg ada lagi ke.

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by teri-chan on Mon Jan 11, 2010 7:26 am

    akuccputsedut wrote:
    Miss U.A wrote:
    akuccputsedut wrote:
    AhmadSyazwan wrote:kartun JEM ? cita skit ak x ingt la

    citer kartun penyanyi perempuan yang bila dia pegang subang dia..leh tukar2 baju tuh...pastu ada musuh penyanyi kumpulan rock yang ada lukis bintang kat mata...hahahahhaha...akulayan gak kartun nih...lagi thundercat laa...


    aku suke kartun jam nih! kdg2 perasan gak jd cm awek cun tuh..hehheehe
    idop ceria je!

    lg satu kartun yg teddybear ramai2 tuh ape tajuk die tak ingat dah...best gak tuh pun

    ciss perasan yek...hihihihi sama la cam aku...citer teddybear tuh yang mana 3little teddy ker..???

    tringat katun tomatoman...nk tgk blik rse...

    aku layan gak tomatoman....sekarang dah takder arr...nape ntah..aku pun pelik laa...cuba letak balik citer gaban ker..?? tapi tu arr..budak2 sekarang lebih suka lepak kat cc layan games dari lepak kat umah tgk kartun cam kiter dulu....hihihihihhihi

    bear yg byk2 ada lambang kat perut ke?



    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by akuccputsedut on Mon Jan 11, 2010 9:32 am

    teri-chan wrote:
    akuccputsedut wrote:
    Miss U.A wrote:
    akuccputsedut wrote:
    AhmadSyazwan wrote:kartun JEM ? cita skit ak x ingt la

    citer kartun penyanyi perempuan yang bila dia pegang subang dia..leh tukar2 baju tuh...pastu ada musuh penyanyi kumpulan rock yang ada lukis bintang kat mata...hahahahhaha...akulayan gak kartun nih...lagi thundercat laa...


    aku suke kartun jam nih! kdg2 perasan gak jd cm awek cun tuh..hehheehe
    idop ceria je!

    lg satu kartun yg teddybear ramai2 tuh ape tajuk die tak ingat dah...best gak tuh pun

    ciss perasan yek...hihihihi sama la cam aku...citer teddybear tuh yang mana 3little teddy ker..???

    tringat katun tomatoman...nk tgk blik rse...

    aku layan gak tomatoman....sekarang dah takder arr...nape ntah..aku pun pelik laa...cuba letak balik citer gaban ker..?? tapi tu arr..budak2 sekarang lebih suka lepak kat cc layan games dari lepak kat umah tgk kartun cam kiter dulu....hihihihihhihi

    bear yg byk2 ada lambang kat perut ke?


    oo bear nih..aku layan gak arr...yang leh kuar power ikut gambar yang ada kat perut diaorang tuh kan...??? hihihihihi..


    MalaYneuMaya wrote:
    haha mmg la..ko tua setahun je..akak cput Laughing dulu pon aku hapal ultraman ni sampai ke mak, bapak, akak, raja dia sekali..ramai betul keluarga diorang..subur betul mak dia..

    ye juge...aku tua setahun jer errkk...yang hang panggil aku akak tuh nape..??? pantang tuk orang panggil aku akak nih...ilang awet muda aku cisss....

    yerr aaarr...subur mak ultroman tuh...bila adik yang kecik kena tangkap dek raksasa...jap abang dia datang tolong...abang dia lak beku dek raksasa...abng yang lain lak datang tolong..sekali kakak mak bapak semua datang tolong...ramai rupanya ultroman nih....hiihihihihi....tapi pelik nya ultroman tuh tolong orang jepang jer...dah ramai2 kan letak ler kat mesia nih sorang dua..leh aku ngorat...hihihihihihi....


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    am_eniey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 169
    Age : 34
    Location : Gombak
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by am_eniey on Mon Jan 11, 2010 9:47 am

    VOLTRON

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by akuccputsedut on Mon Jan 11, 2010 9:59 am

    Voltron..?? aku layan gak ni...banyak tul citer kartun aku layan..nampak sangat ler..kalau ari sabtu pagi sampai tengah ari tuh...TV tuh aku yang punya...melangut tgk kartun...petang gi main arr...sebab mak aku layan hindustan lak kat umah...hihihihihi...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    am_eniey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 169
    Age : 34
    Location : Gombak
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by am_eniey on Mon Jan 11, 2010 12:51 pm

    akuccputsedut wrote:Voltron..?? aku layan gak ni...banyak tul citer kartun aku layan..nampak sangat ler..kalau ari sabtu pagi sampai tengah ari tuh...TV tuh aku yang punya...melangut tgk kartun...petang gi main arr...sebab mak aku layan hindustan lak kat umah...hihihihihi...

    hang dok bayan baru? aku dulu penah jugak dok bayan baru time kecik2....asyik dok main captain ball & TOI ! tobat hang tau jugak !

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by kindaichi_hajime on Mon Jan 11, 2010 1:38 pm

    aku time skola rendah...recall blk...recall blk..

    ak ske tgk citer ALONG..siti sifir tu cute je..
    time skola ske maen konda kondi kt tepi pdang time rehat..
    kt skola agama plak men bola yg dbuat drpd surat khabar..xpn gne botol air mineral..
    pastu ske serong skola agama lepak2 kt bilik kwn or kuar trun town..hahahaa...

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by akuccputsedut on Mon Jan 11, 2010 2:50 pm

    am_eniey wrote:
    akuccputsedut wrote:Voltron..?? aku layan gak ni...banyak tul citer kartun aku layan..nampak sangat ler..kalau ari sabtu pagi sampai tengah ari tuh...TV tuh aku yang punya...melangut tgk kartun...petang gi main arr...sebab mak aku layan hindustan lak kat umah...hihihihihi...

    hang dok bayan baru? aku dulu penah jugak dok bayan baru time kecik2....asyik dok main captain ball & TOI ! tobat hang tau jugak !


    hihihihihii....aku keje sini bayan baru...masa aku kecik aku di perok...aku nih lahir di penang sebab mak aku degil nak semua anak2 dia jadi anak penang...jadi setiap kali mak aku bersalin confirm balik penang tuk bersalin je ngan pantang pastu balik perok laa....hihihihihi....

    aku tau main toi tapi captain ball tuh apa kobondo nye....????


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    tech_frix
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 722
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : PRO / A lot...
    Registration date : 14/06/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by tech_frix on Mon Jan 11, 2010 3:56 pm

    ingat lagi tak M.A.S.K??
    aku layan minggu lepas then baru aku sedar time nak jadi tu dia ada kata crusader...hampeh tull..hehe


    --------------------------------------------

    am_eniey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 169
    Age : 34
    Location : Gombak
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by am_eniey on Mon Jan 11, 2010 3:57 pm

    akuccputsedut wrote:
    am_eniey wrote:
    akuccputsedut wrote:Voltron..?? aku layan gak ni...banyak tul citer kartun aku layan..nampak sangat ler..kalau ari sabtu pagi sampai tengah ari tuh...TV tuh aku yang punya...melangut tgk kartun...petang gi main arr...sebab mak aku layan hindustan lak kat umah...hihihihihi...

    hang dok bayan baru? aku dulu penah jugak dok bayan baru time kecik2....asyik dok main captain ball & TOI ! tobat hang tau jugak !


    hihihihihii....aku keje sini bayan baru...masa aku kecik aku di perok...aku nih lahir di penang sebab mak aku degil nak semua anak2 dia jadi anak penang...jadi setiap kali mak aku bersalin confirm balik penang tuk bersalin je ngan pantang pastu balik perok laa....hihihihihi....

    aku tau main toi tapi captain ball tuh apa kobondo nye....????

    hang bayan baru area mana? aku dulu kawasan sunshine square !

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by akuccputsedut on Mon Jan 11, 2010 5:30 pm

    am_eniey wrote:

    hang bayan baru area mana? aku dulu kawasan sunshine square !

    haa sama laaa...aku kat sebelah sunshine square aje nih...hihihihi...tapi dulu sini kampung sekarang dah pekan dah....


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    am_eniey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 169
    Age : 34
    Location : Gombak
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by am_eniey on Mon Jan 11, 2010 7:01 pm

    akuccputsedut wrote:
    am_eniey wrote:

    hang bayan baru area mana? aku dulu kawasan sunshine square !

    haa sama laaa...aku kat sebelah sunshine square aje nih...hihihihi...tapi dulu sini kampung sekarang dah pekan dah....

    time rumah aku dibina dulu, bendang ja situ ! rumah yang dibina pun bekas tanah bendang (Lorong Mahsuri 4)

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by akuccputsedut on Tue Jan 12, 2010 8:02 am

    am_eniey wrote:
    akuccputsedut wrote:
    am_eniey wrote:

    hang bayan baru area mana? aku dulu kawasan sunshine square !

    haa sama laaa...aku kat sebelah sunshine square aje nih...hihihihi...tapi dulu sini kampung sekarang dah pekan dah....

    time rumah aku dibina dulu, bendang ja situ ! rumah yang dibina pun bekas tanah bendang (Lorong Mahsuri 4)

    ooo yer ker..?? aku kat lengkok mahsuri daa.... dekat jer arr ngan area umah hang tuh...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by raidizh AR on Tue Jan 12, 2010 10:31 am

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

    am_eniey wrote:coklat HIRO



    lagi apa..ding dang? tora dtg lagi? jojo? coklat kecik2 mcm taik kambing tu apa ye? aku suka beli tu..dlm kotak kecik..

    pehh.... cinta sepanjang zaman ak nih... sampai sggup merayu nak duet kat bapak ak sbb nk bli mnde alah ni.... dalam sehari mau 2-3 kali ak kejar bai roti tu

    ak ingt time kenuri kawen nak buat HIRO ni makanan rasmi la... high sentimental value tuuuuuuuuu... even u couldnt say no to that!!!


    --------------------------------------------

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by akuccputsedut on Tue Jan 12, 2010 11:32 am

    ari kenduri nak wat hiro jadi makanan rasmi bagus gak tuh...souviner bagi ding dang laa....hahahhaha..



    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    Sponsored content

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by Sponsored content Today at 4:52 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 4:52 pm