Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Share

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by AhmadSyazwan on Fri Dec 11, 2009 5:46 pm

    Salam..

    zaman sekolah rendah,budak2 terlalu indah untuk dikenang.
    macam2 ragam,karenah kita masa tu.
    biasa la budak2 kan..yang tau nak main,seronok ja.

    apa kata kita kongsi Nostalgia Zaman Sekolah Rendah.

    ak sekolah rendah 1995-2000

    Nostalgia Zaman sekolah Rendah aku:

    1. lawan rabe,pemadam
    hehe mesti korang tahu kan.ala lawan pemadam, bila kita tindih pemadam kawan kita,kita dikira menang.
    yang bestnya pemadam kawan kita tu dapat kat kita.

    2. main pepsikola
    biasanya main waktu rehat.habis kasut sekolah kotor.


    3. main 4 tiang
    permainan ni memerlukan 5 orang.
    4 orang ambik tiang masing2 dan sorang lagi dok ditengah sambil bertinggung pejam mata.
    pastu kawan 4 orang tadi akan tepuk tengkuk kawan sorang tadi.
    pastu kawan yg sorang ni kena teka siapa yang tepuk tengkuk dia dulu.
    kalau betul, kawan yang tepuk tengkuk yang pertama tadi akan dok di tengah plak.
    kalau salah bermula permainan dimana kawan 4 orang ni perlu bertukar tiang.
    siapa yang tak dapat tiang dia plak kena dok tengah.hehe


    4. main tuju kapur,perang2
    abis satu kotak kapur tulis cikgu..baling,tuju kapur kat kawan2.
    kononnya main perang2.haha memg best la.

    5. van vitegen datang sekolah
    sehari sebelum van vitegen dtg cikgu bagi list jenis vitegen.
    esoknya kita berebut2 nak beli vitegen.

    6. program gosok gigi.
    kita kena bawa berus gigi dan kole ke sekolah.
    pastu kita gosok gigi ramai2.ingat x?

    7. pembaris panjang kuning
    mesti ingatkan pembaris panjang kuning yang selalu cikgu guna tu.
    ada tempat pegang tengah2.membe ak pernah kena rotan sampai patah pembaris tu.

    8. denda yang selalu kena adalah berdiri atas kerusi.

    9. eksperimen kat makmal sains..ala eksperimen kacang hijau yang kita buat tu.
    kat makmal sains ada model manusia..pastu kita suka main model manusia tu.
    kita cabut paru2 dia la.hehe
    yang bestnya sebelum ke makmal sains, cikgu suruh kita berbaris panjang dua barisan,lelaki perempuan.
    pastu kita ikut cikgu ke makmal sains dalam barisan cam keretapi.

    10. cikgu bawa rombongan sambil belajar.
    seronoknya kita dapat naik bas ramai2.

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by Miss U.A on Fri Dec 11, 2009 6:17 pm

    tambah sket lg.....
    main jengket2 (adakah..??? ade... adekah..??? ade... adakah tgk!!) hahahhaa,
    zeropoint...two point...three point..(pinggang lima yang tak tahan tuh...naik pening kepala aku pusing2)
    n toi....(maen dlm court! meliuk2 bdn takot kene capai...hahahhaa!)
    hahhahhahaa....windu arrrr nk maen lg!

    54m4d
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 154
    Location : Tanah Melayu
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by 54m4d on Fri Dec 11, 2009 8:03 pm

    Sekolah rendah (darjah 1) dulu duit belanja harian aku hanya 50sen..

    40sen buat makan(beli karipap atau kuih bom,air dan aiskerim)..

    Lg 10sen simpan sbb time balik mesti beli guli atau sate cucuk..

    50sen!!!

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by MalaYneuMaya on Fri Dec 11, 2009 9:53 pm

    assalamualaikum...

    sekolah rendah aku 1991 - 1996

    1. upsr 3a 1b
    2. time rehat main gasing, kena rampas kat cikgu kena ketuk kepala dgn gasing
    3. cikgu Adibah paling ditakuti, ajar matematik, teman rapatnya ialah bulu ayam 3 kaler
    4. aku sunat kat sekolah, ada pakej murah..wakaka
    5. teringat kuewtiaw paling sedap kat kantin
    6. bapak best friend aku jual aiskrim, selalu dpt aiskrim free..harhar
    7. selalu ponteng kokurikulum sebab faktor transpot
    8. penah bertumbuk sebab kena tuduh aku curik pemadam


    --------------------------------------------

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by sharina on Fri Dec 11, 2009 10:23 pm

    kihkih.
    time skola rendah dulu men getah..ukur dari tapak kaki sampai la kepala.... ala dak pompuan je men..
    mase tu ak darjah 3.. budak baru kat skola.. sebelum tu skola kebangsaan Jlan Raje Muda. kg Bru..
    kihkih... dr situ kenal bespren ak..sampai r skrng kami still bestis...
    kihkih..... darjah 4,5,6 ak g skola nek basikal,,, hahha handle beskal member ak tercabut da...
    klaka gile beb.... xleh lupew,,

    lorfaz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 240
    Age : 30
    Location : 1Malaysia
    Job/hobbies : Futsal
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by lorfaz on Fri Dec 11, 2009 10:36 pm

    aku plak.. time rehat jer men galah panjang.... then bile abes jer waktu rehat, abes berpeluh n basah baju sekolah, sampaikan satu ketike tu cikgu haramkan permainan galah panjang time waktu rehat, tapi................. tetap men gak... best wooooooo.............. Cool

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by khairul anwar on Fri Dec 11, 2009 11:04 pm

    zaman sekolah rendah aku dari 92-97

    1.dari darjah 1 samapai 5 aku suke pau budak2 pasal budak sekolah aku memang kaya2, mak lak bagi belanja 50sen je.. darjah 6 aku retire

    2. suke ponteng, g bandar klang pastu main game arcade yang 20sen nyer.. time tue kedai2 game merata.. disebabkan ni la aku terer main KOF & Street Fighter sampai sekarang

    3.suke g champing anjuran sekolah, best woo, .. ape yang kelengkapan takde semua aku pau budak2.. anak orang kaya semua lengkap & macam2 peralatan diaorang ade

    part yang tak berapa suke

    belanja dapat 50sen je
    balik jalan kaki dalam 2.5km pasal bas benti jauh(nasib beg aku memang takde banyak buku)
    kalo tertinggal bas, kene naik bas awam, boring pasal bas kayu, langgar batu leh terloncat tinggi orang dalam tu
    naik bas awam ngan kawan abang aku, pasal aku jadi mangsa tekan loceng tuk dia, pasal dia pendek+malu nak tekan

    rinoa1812
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 242
    Location : nilai..klang..taiping
    Job/hobbies : otoman(part time je)
    Registration date : 07/04/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by rinoa1812 on Sat Dec 12, 2009 12:39 am

    aku dlu ms skool rendah race keta dash yan kuro dlm parit tepi kelas..pastu fight digimon device..ske makan choki2 n sagu sambil sembur2..hahhaha pastu balik skool lak..lepak ramai2 main game mario n contra..peh ngat lg..kuar pulak citer kamen rider black n black RX..ultraman taro..gaban..maskman..robotcop..power ranger..haha tu antara citer peberet aku..sampai skang aku still layan kamen rider lagi

    am_eniey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 169
    Age : 34
    Location : Gombak
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by am_eniey on Sat Dec 12, 2009 8:48 am

    Main guli dalam longkang !

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by mjmax15 on Sat Dec 12, 2009 1:42 pm

    zaman sekolah rendah aku 1989-1993

    aku rasa aku dulu jenis x banyak cakap. yang aku masih ingat tu, satu group tu
    suka buli aku (panggil dgn panggilan x best) tapi aku wat derk ajer..last2 dia nak
    kawan dgn aku..adoila..budak2..macam2 perangai pun ada. sekarang pun kalau berjumpa masih ok tegur..ok ajer.

    zaman aku x kenal henset, gameboy, PSP..hahaha.

    paling best waktu rehat bawak 50sen ajer, beli nasi lemak 30sen (banyak..nak penuh
    pinggan), air teh-o ais 10sen, 10lagi karang balik sekolah beli gula2 kopiko.. Laughing

    lepas makan masa rehat tu mulalah kumpul dgn budak kelas lain main galah panjang

    (top game) dan game lain yang sentiasa server full ialah:
    - lompat getah(game ni laki2 pun sama naik..ingat pompuan ajer main).
    - polis sentri (main kejar2 ntah apa2 zaman dulu. abih berpeluh/hitam baju)
    - tudung botol (perlukan 5 bijik tudung oren, main macam sambut2..ntah aku x reti

    nak explain tapi aku dulu salah seorang pro game nih. top score..heheh..)

    game lain yang ada server tapi selalu kena invite (kurang sambutan):
    - main X.O.X
    - main kepung titik (guna buku maths berpetak kecik)

    salah satu favourite game aku jugak- main 'tepuk' gambar yang koyak2 tuh(lupa la term dia.) kalau yang terlingkup tu dia dapatlah. tapi last2 punya banyak aku bawak balik & kumpul kat rumah mak aku pegi bakar semua..sedih woo. Laughing

    ..banyak lagi game 'bodo2' zaman aku kecik tapi lupa dah..kena flashback balik
    nnti..tapi sememangnya jauh berbeza dgn zaman sekarang. adik aku sendiri pun masa
    tadika dah pro main 'virtua cop' pc. dan game zaman sekarang x sehebat dulu yang
    memerlukan teamwork dan persahabatan. Razz

    am_eniey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 169
    Age : 34
    Location : Gombak
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by am_eniey on Sat Dec 12, 2009 2:32 pm

    MS-Dos 6.22

    am_eniey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 169
    Age : 34
    Location : Gombak
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by am_eniey on Sat Dec 12, 2009 2:59 pm

    aku punya sekolah rendah time 1989-1994 !

    darkpink
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 89
    Location : Atas Tanah Bawah Langit
    Job/hobbies : Merapu
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by darkpink on Sat Dec 12, 2009 10:12 pm

    time skolah rendah darjah 5 main lastik getah,kertas tebal sbg peluru.bile guru beso dpt tahu abis sume budak laki kene.aku siap pakai baju putih tukar baju biru pengawas lagi..

    main lempar kapur sampai f5 lekat.truk btol aku...takpe sume tu pengalaman

    ZZT
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 114
    Location : MELAKA
    Job/hobbies : Banking/PC
    Registration date : 31/05/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by ZZT on Sat Dec 12, 2009 10:19 pm

    bila citer-citer macam ni baru teringat dah tua rupanye aku...... alhamdullillah dipanjangkan umur.. amin!!!

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by awi216 on Sun Dec 13, 2009 1:14 am

    Zaman rendah aku 91-96

    1. Hari pertama sekolah aku nangis2 balik rumah jalan kaki, sebab ingat kena tinggal ngan bas sekolah. Dah la sekolah jauh 7-8 kilometer. Rupa-rupanya aku yg tinggal bas, sebab darjah satu kan keluar awal setengah jam.
    2. Aku jenis kelam-kabut bersiap pergi sekolah. Selalu pakai kasut sekolah lain2, sebelah kanan lain, sebelah kiri lain.(waktu darjah 1-3 je)
    3. Baju sekolah bleh kata tiap2 hari kotor, sebab waktu rehat mesti nak main bola sampai baju basah peluh.
    4. Pernah menyanyi solo lagu Fotograf - Di Alam Fana Cinta, untuk jamuan akhir tahun kelas. Tuju ntuk seorang awek. Tp awek tu lg menyampah ada la.
    5. Seluar sekolah pernah koyak besar kat tengah2. Patut la waktu tu, rasa mcam banyak awek yg tengok. Budak kecik lg, perasaan malu takdak sangat.
    6. Sebelum pergi dan balik tuisyen, selalu singgah arked-main game. Pusat tuisyen dekat arked. Pernah kena pau, dan pernah hilang basikal kat arked game.
    7. Dapat 4A dlam UPSR, dan nama yg terawal diumumkan sebab nama aku mula huruf A. Tapi malam sebelum tu pun aku dah tau dah, sebab berjiran ngan cikgu sekolah tu.

    Memang seronok bila teringat kisah2 silam ni. Tp, rasa sesal tu tetap ada sebab kadang2 rasa mcam kita tak buat apa yg patut kita buat.

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by raidizh AR on Sun Dec 13, 2009 7:29 am

    mase skolah rendah (1994-1999) kat s.r.k ST Theresa (convent) brickfields..

    best sebab
    1. pakai pinafore, senang nak lari2
    2. ak duk depan skali (budak baik mehh)
    3. mase pes day masuk skolah, ak la org pertama tercongok depan skolah tu, makhluk lain sume xdtg lg.. apsal ntah mak ayah ak anta g skolah awal sgt. dorg yg excited ak masuk skolah kot
    4. mase darjah 1, ak murid pertama diberi badge pelajar contoh.. (mse tu ak xpaham pape, org kasik badge, amik jela)
    5. kawan baik ak, name roobieniey, mak die kje ngn A&W, so setiap kali ade jamuan, mak die la salu hendelkan.. setiap tahun mkn A&W.. kehkeh
    6. name guru kelas ak mase dajah 1, mrs. nayagam yang garang tapi penyayang
    7. ak penah kasik kueh raye kat mrs nayagam, esoknye die reply ngn sebalang cokolat.. keesokannya lagi, berderet sume klasmet ak kasik kueh raye kat die
    8. ak penah demam mase dajah 1 sebab tertinggal buku latihan agama (ustazah ak garang, takott wwooo..)
    9. ak kene beratur depan skali dalam perhimpunan/sebelom masuk kelas.. sbb dlu xcukup zat kot.. ak pendek a.k.a kiut.. skrg da tggi okes!
    10. duet banjer 60sen, bli karipap 40sen.. belen 20sen masuk tabung bli eskeyem..
    11. menggigil setiap kali nampak van 'klinik pergigian' masuk perkarangan sekolah
    12. nasik lemak makcik kantin mmg terbaekk
    13. kne pakse masuk choir.. nyanyi lagu 'abg beca'
    14. bule dikatakan setiap hari pensel ak ilang..
    15. kawan plg rapat ngn ak name intan ngn nuran farah.. ala2 3 musketeers la (bukan do re mi)
    16. name guru muzik ak, miss melody.. salu main piano kat dewan
    18. rambut ak panjang, ikat tocang, asal gado kat skolah, mesti kne tarik rambut.. biadap btol
    19. ak suke g library pnjm buku 'siri penyiasatan salma'
    20. UPSR 3a2b je..


    --------------------------------------------

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by mjmax15 on Sun Dec 13, 2009 10:14 am

    aku pernah tengok mmber aku pakai sabut gosok gigi sbb x bawak berus gigi..hahaha..lawak ..

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by MalaYneuMaya on Sun Dec 13, 2009 11:51 am

    assalamualaikum...

    mjmax15 wrote:
    lepas makan masa rehat tu mulalah kumpul dgn budak kelas lain main galah panjang

    (top game) dan game lain yang sentiasa server full ialah:
    - lompat getah(game ni laki2 pun sama naik..ingat pompuan ajer main).
    - polis sentri (main kejar2 ntah apa2 zaman dulu. abih berpeluh/hitam baju)
    - tudung botol (perlukan 5 bijik tudung oren, main macam sambut2..ntah aku x reti

    nak explain tapi aku dulu salah seorang pro game nih. top score..heheh..)

    game lain yang ada server tapi selalu kena invite (kurang sambutan):
    - main X.O.X
    - main kepung titik (guna buku maths berpetak kecik)

    darkpink wrote:time skolah rendah darjah 5 main lastik getah,kertas tebal sbg peluru.bile guru beso dpt tahu abis sume budak laki kene.aku siap pakai baju putih tukar baju biru pengawas lagi..

    main lempar kapur sampai f5 lekat.truk btol aku...takpe sume tu pengalaman

    haha korang sama zaman dgn aku la..game lastik getah tu selalu budak pompuan yg lalu2 tu la kena..haha

    XOX dgn kepung titik pon ada..tudung botol main jentik mcm karom, tapi nak belok kasi lantun kat lengan satu lagi..apa nama game tu entah..haha

    ada sikit sama dgn cerita ko raidizh..aku penah beratur dpn sekali masa perhimpunan, rajin pinjam buku perpustakaan, nyanyi choir tak pernah tapi aku join dikir barat dulu, pakai pinafore, kelas blaja rekorder mmg aku fail, sampai skarang tak reti

    masa pendidikan seni (hari buat poster) aku penah kena puji sebab guna ayat 'sembahyanglah kamu sebelum kamu disembahyangkan' time darjah 4 ke 5..aku sorang je buat ayat tu sebab aku nampak kat kubur..kehkeh

    ada budak india pakai pinafore selalu kena buli (bukan aku buli)..kena jentik, ketuk meja, ketuk kepala dgn buku..dia jerit 'sakitla!' then budak laki nyanyi ramai2 lagu syakila indahnya namamu..hampeh betul kalu ingatkan balik Laughing

    masa darjah 2 aku rapat dgn sorang budak pompuan..bestfren betul..pastu dia meninggal dah Sad nama dia pon aku dah lupa


    --------------------------------------------

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by mjmax15 on Sun Dec 13, 2009 1:27 pm

    hahaha..lawak tul kalau ingat balik..ntah apa2 character kita masa tu..

    msa sekolah rendah aku suka conteng papan hitam..last2 ustaz ismail nampak, panggil aku kena rotan 2 das kat tangan..zapp...huhu..rotan bulu ayam tu..dulu kalau rotan selamber ajer. sampai hujung rotan tu dah pecah2.
    bab rotan nih, ada sorang cikgu tu nama dia cikgu rosnah, mengajar maths kelas aku darjah empat. lupa sifir, kena zapp..kalau hafal sifir kita lupa berapa banyak, banyak tu lar kena zapp kat tangan...takder slow2. laki pompuan sama jer kena kat tangan. so, setiap kali tgk jadual waktu, mmg menggigil hafal. sebab selepas bagi salam mmg x leh duduk, baca sifir sorang2. Laughing

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by AhmadSyazwan on Tue Dec 15, 2009 5:55 pm

    betul3.
    karekter kita memg gila2 zaman sekolah rendah.
    bila terfikir balik,memg ak tergelak dan tersenyum sendiri.

    apa yg korg alami lebih kurang sama mcm ak gak.

    masa darjah 6 ak salah sorang anak kesayangan guru kelas.hehe
    siap cikgu kata "belajar rajin2 besar nanti boleh jadi menantu cikgu"
    memg ak x lupa dan sehingga saat ni ak akan cari cikgu tu.

    ZZT
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 114
    Location : MELAKA
    Job/hobbies : Banking/PC
    Registration date : 31/05/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by ZZT on Wed Dec 16, 2009 2:16 am

    paling best balik sklah aku gamai2 kejau anjing, bukan anjing kejau aku.... hahaha

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by awi216 on Wed Dec 16, 2009 2:24 am

    mjmax15 wrote:aku pernah tengok mmber aku pakai sabut gosok gigi sbb x bawak berus gigi..hahaha..lawak ..

    Berus sabut? Hahaha. Memang gelabah la member ko. Aku paling takut dulu, kalu doktor gigi buat lawatan.

    am_eniey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 169
    Age : 34
    Location : Gombak
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by am_eniey on Wed Dec 16, 2009 5:30 pm


    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by AhmadSyazwan on Wed Dec 16, 2009 6:49 pm

    cun lah amniey.
    hg mengingatkan aku zaman yg terlalu byk kenangan manis.
    hehe memg bila main pemadam ni.
    ak memg pernah main pemadam negeri ni.

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by MalaYneuMaya on Wed Dec 16, 2009 6:58 pm

    assalamualaikum...

    peh ada simpan lagi..aku dulu kumpul jugak..tapi tak complete..


    --------------------------------------------

    Sponsored content

    Re: Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

    Post by Sponsored content Today at 9:07 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:07 am