Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Sapa penah naik airasia x ??

    Share

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Sapa penah naik airasia x ??

    Post by kae on Sat Nov 28, 2009 9:53 am

    Sapa penah naik airasia x ?? , aku nak feedback drpd korang..
    terutamanya utk Airbus A340 ,


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by NazCYPHER32 on Sat Nov 28, 2009 1:08 pm

    yg aku naik a320..a340 nih wide body 2x3x2 config nih..kalo xsilap bkn guna utk domestik flight,msti best cam 777 MAS..FY pnye atr pn best..

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by Jedi on Sat Nov 28, 2009 1:39 pm

    Menarik topik ni.
    Seumur hidup aku 2 kali jer naik kapal terbang (MAS).
    Gi Sabah umur 4 tahun...balik KL umur 9 tahun.
    Yang aku ingat kuat makan, makan makanan mak aku Razz

    Inshallah, ada duit nak gak naik Air Asia gi melancong seluruh Malaysia.
    Ada rezeki kahwin orang utara/pantai timur/selatan tanahair...naik Air Asia la
    balik sana Wink

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by khairul anwar on Sat Nov 28, 2009 2:08 pm

    aku tak penah naik airasia tapi ramai member2 aku penah naik,

    tiket dia memang murah,

    tapi servis dia kurang,
    dan sistem dia macam berterabur,..

    kalo ko tak amek kisah bagus la,

    janji sampai sudah+jimat duit <<----- nie selalu aku cakap kat diorang hehe

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by kae on Sat Nov 28, 2009 2:58 pm

    NazCYPHER32 wrote:yg aku naik a320..a340 nih wide body 2x3x2 config nih..kalo xsilap bkn guna utk domestik flight,msti best cam 777 MAS..FY pnye atr pn best..

    tuh la.. pegi london pakai a340 kan..?


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by kae on Sat Nov 28, 2009 3:01 pm

    Jedi wrote:Menarik topik ni.
    Seumur hidup aku 2 kali jer naik kapal terbang (MAS).
    Gi Sabah umur 4 tahun...balik KL umur 9 tahun.
    Yang aku ingat kuat makan, makan makanan mak aku Razz

    Inshallah, ada duit nak gak naik Air Asia gi melancong seluruh Malaysia.
    Ada rezeki kahwin orang utara/pantai timur/selatan tanahair...naik Air Asia la
    balik sana Wink

    'berkat' kehadiran airasia.. dapat juga aku merasa pergi KK dan Kuching ,
    alhamdulillah.. semua negeri di Malaysia aku penah pegi..
    sekarang nih nak complete around the world[lol mission impossible], mintak2 lepas nih airasia pergi ke amerika ..

    khairul anwar wrote:aku tak penah naik airasia tapi ramai member2 aku penah naik,

    tiket dia memang murah,

    tapi servis dia kurang,
    dan sistem dia macam berterabur,..

    kalo ko tak amek kisah bagus la,

    janji sampai sudah+jimat duit <<----- nie selalu aku cakap kat diorang hehe

    yeah.. ape la.. jom melancong.. melancong dalam negeri pun takpe..
    aku kadang2 naik MAS jugak.. sebab MAS pun ada online offer


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by Jedi on Sat Nov 28, 2009 3:41 pm

    Betul.
    Janji sampai dengan selamat serta jimat masa.
    Masa itu emas.
    Duit leh cari, masa tak boleh Wink

    Ada member aku cakap Air Asia ni macam naik bas.
    Cam konduktor bas check tiket...ya ke?

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by kae on Sat Nov 28, 2009 3:49 pm

    Jedi wrote:Betul.
    Janji sampai dengan selamat serta jimat masa.
    Masa itu emas.
    Duit leh cari, masa tak boleh Wink

    Ada member aku cakap Air Asia ni macam naik bas.
    Cam konduktor bas check tiket...ya ke?

    haha.. kawan ko kelentong je tuh..

    service dia ok la.. not so bad for low cost carrier ...
    tapi aku prefer fireflyz


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    balingi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 29
    Age : 44
    Location : puchong
    Job/hobbies : teacher/repair computer
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by balingi on Sat Nov 28, 2009 4:58 pm

    Akhir bulan 7 dulu aku pi K.Kinabalu... naik airasia (waktu tambang murah)kira ok laaa...
    dlm kapalterbang aku tak beli makanan sebab mahal... sampai K.Kinabalu pi dok hotel tune. sewa bilik murah (asas aja) kalau nak tuala, nak aircond, nak w/less dll kena bayar ikut jam.... (tu yang aku gelak sorang2 sebab fisrt time hotel cam tu..)
    Niee 9 hb 12 nak pi Jakarta lak.(booking awal tahun ,tambang murah gak).. kira ok laaa Kapal Terbang air asia.. setakat nak sampai ke destinasi aja...
    Kalau nak makan mewah tak yah naik airasia.... hehehe

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by kae on Sat Nov 28, 2009 5:52 pm

    booking pergi oversea[selain ASEAN].. tentu kene makan ,
    aku tgk menarik gak pakej makanan.. boleh pilih masa booking ...
    cuma aku tak pasti sama ada dia bagi makanan sahaja atau dgn air skali..

    aku order pakej Malaysian[masa pegi] dan Western [masa balik] ... ,

    so sesapa yang pernah order.. tolong britau


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by NazCYPHER32 on Sat Nov 28, 2009 5:59 pm

    airasia,tmbang murah,service pn baik dgn ape yg ko byr..same cam firefly

    hoho MAS nih mmg la mhl..tp service world class...padan la dgn best cabin award 5 tahun berturut2 ooo,tahun ni pn mng lagi,mmg xbole lwn la MAS..huhu..last aku naik kpl trbg yg besar2 JAL B777 pgi jepun..trigin nk fly jauh2 lagi pasni..

    TemanX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 90
    Registration date : 28/11/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by TemanX on Sat Nov 28, 2009 6:32 pm

    Air asia boleh naik je. Makan takleh weiii. Haritu aku beli air ro 500ml ngan twistie peket bear tu kena 9ringgit lebih. Kuang3..... tapi takpela kampeni tanggung.....


    What a Face

    Tambang dia kekadang je murah. Kena buking awal la. Kekadang tu free pun ade, tapi kena bayar duit airport kot tak silap aku. bounce

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by Jedi on Sat Nov 28, 2009 7:15 pm

    Cekik darah ek makanan dia.

    Air Asia ni elok guna sebagai pengangkutan jer la.
    Makanan...kita beli tempat lain.

    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 537
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Basuh Pinggan
    Registration date : 04/05/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by LanoG on Sat Nov 28, 2009 7:46 pm

    Aku dah berpuluh kali naik AirAsia nie dan akan datang maybe boleh cecah ratus2 kali..... so far not bad, you get what you pay. Tapi pramugari dia memang seksi ler dengan rambut karat dan skirt merah. service dia kurang profesional sket as compared to pramugari MAS. Dari segi kapal terbang, aku prefer AirBus sebab kurang gegaran as compared to Boeng.

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by kae on Sat Nov 28, 2009 7:58 pm

    mmg airbus leading..

    anyway.. aku mmg kene beli la makanan wei..
    13 jam perjalanan .. tak makan / tak minum.. LOL!


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by NazCYPHER32 on Sat Nov 28, 2009 8:04 pm

    LanoG wrote:Aku dah berpuluh kali naik AirAsia nie dan akan datang maybe boleh cecah ratus2 kali..... so far not bad, you get what you pay. Tapi pramugari dia memang seksi ler dengan rambut karat dan skirt merah. service dia kurang profesional sket as compared to pramugari MAS. Dari segi kapal terbang, aku prefer AirBus sebab kurang gegaran as compared to Boeng.

    airasia fleet mmg sume airbus...ko blom rasa naik twin otter pdalaman sabah..lagi la gegar Laughing btw,bro kae fly kemana yerk?? 13 jam..jauh gak..kalo LONDON,confirm la a340 tuh,xpun a330..bole la amik gmbar snackbox die..nk gak tgok meal..hahaha

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by kae on Sat Nov 28, 2009 8:06 pm

    NazCYPHER32 wrote:
    LanoG wrote:Aku dah berpuluh kali naik AirAsia nie dan akan datang maybe boleh cecah ratus2 kali..... so far not bad, you get what you pay. Tapi pramugari dia memang seksi ler dengan rambut karat dan skirt merah. service dia kurang profesional sket as compared to pramugari MAS. Dari segi kapal terbang, aku prefer AirBus sebab kurang gegaran as compared to Boeng.

    airasia fleet mmg sume airbus...ko blom rasa naik twin otter pdalaman sabah..lagi la gegar Laughing btw,bro kae fly kemana yerk?? 13 jam..jauh gak..kalo LONDON,confirm la a340 tuh,xpun a330..bole la amik gmbar snackbox die..nk gak tgok meal..hahaha

    13 jam .. kemana lagi..
    hehe..

    insyaAllah.. akan post gambar nanti.. !

    P/S : tgk youtube.. airasia.. jumpa nickname NazCYPHER32 comment kat video


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by Jedi on Sat Nov 28, 2009 8:49 pm

    kae wrote:mmg airbus leading..

    anyway.. aku mmg kene beli la makanan wei..
    13 jam perjalanan .. tak makan / tak minum.. LOL!

    Tapau jer Razz

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by NazCYPHER32 on Sat Nov 28, 2009 9:22 pm

    den la tuh NazCYPHER32..aircraft enthusiast,pilot wannabe la katekan..huhu

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by kae on Sat Nov 28, 2009 10:03 pm

    Jedi wrote:
    kae wrote:mmg airbus leading..

    anyway.. aku mmg kene beli la makanan wei..
    13 jam perjalanan .. tak makan / tak minum.. LOL!

    Tapau jer Razz

    lol mana boleh tapau.. , makanan tak boleh bawak masuk.. apatah lagi minuman..
    minuman dan air

    air@liquid tidak lebih daripada 100ml yang dimasukkan ke dalam bekas khas je yang dibenarkan,
    hehe. aku tak kisah la.. .. aku mmg dah bayar pun,. cuma nak tau.. die kasi minuman atau tidak..dalam pakej tuh..


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by NazCYPHER32 on Sat Nov 28, 2009 10:49 pm

    msti la die kasik minum ma..den gi jepun 7 jam..2 meal naik JAL..1 jam sblum smpai narita die bagi aiskrim..haha

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by kae on Sun Nov 29, 2009 1:04 pm

    tuh JAL... ni Airasia[Low Cost Carrier] , mmg 4 to 5 star carrier bagi air.. yang Airasia nih Low Class Low Cost Carrier



    tak sabar nak naik A340

    insyaAllah klo ada duit nak naik A380 plak


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by NazCYPHER32 on Sun Nov 29, 2009 1:18 pm

    kae wrote:tuh JAL... ni Airasia[Low Cost Carrier] , mmg 4 to 5 star carrier bagi air.. yang Airasia nih Low Class Low Cost Carrier



    tak sabar nak naik A340

    insyaAllah klo ada duit nak naik A380 plak

    xtau la utk Airasia..psl JAL ngn MAS nih bkn low-cost airline..kalo xsilap pegi-balik kos die 2k kn?? den fly jepun pn 2.4k pgi-balik...slalunye meals mmg da dlm package la..

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by kae on Sun Nov 29, 2009 7:21 pm

    NazCYPHER32 wrote:
    kae wrote:tuh JAL... ni Airasia[Low Cost Carrier] , mmg 4 to 5 star carrier bagi air.. yang Airasia nih Low Class Low Cost Carrier



    tak sabar nak naik A340

    insyaAllah klo ada duit nak naik A380 plak

    xtau la utk Airasia..psl JAL ngn MAS nih bkn low-cost airline..kalo xsilap pegi-balik kos die 2k kn?? den fly jepun pn 2.4k pgi-balik...slalunye meals mmg da dlm package la..
    LOL!!,, MAS tuh 5 star la.. and banyak menang award[World’s Best Cabin Staff Award,5star airline of the year , dan banyak lagi]


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by nelza on Mon Nov 30, 2009 10:02 am

    air asia= bas ekspress yg ada class.

    Sponsored content

    Re: Sapa penah naik airasia x ??

    Post by Sponsored content Today at 9:56 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:56 am