Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Penah kenekan kwn2 korang??

    Share

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by fiza_cute on Tue Apr 28, 2009 11:02 am

    citela perkara jahat yg korang setup utk kwn2 korang....huhu...

    aku penah ari tu aku kene kan kwn aku yg sorang ni dok kedah..pasal pektikal..kedah kan ri jum cuti..

    tarikh bis pektikal tu 15.3-jumaat..so aku n kwn aku lagi sorang ym die ckp die kene smbung lagi pektikal 2 ri lagi..

    mase tu ym je..pastu die tepon aku nangis2 sbb die da ade plan lain...die siap maki lagi lecturer aku...ahaha

    pastu xsampai ati bitaula btul2 yg tu cume rekaan saje...

    hahaha...kene marah balik ngn die...huhu~ cheers

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by loy_azloy on Tue Apr 28, 2009 12:37 pm

    selalu aku buat kat opis... Suspect

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by Hiruka on Tue Apr 28, 2009 1:12 pm

    Menda yg aku slalu kenakan kawan aku adlh ckp nama tmpat mengikut translation bahasa Melayu..Sebb die ni slalu blur..haha Laughing
    Macam mane? huhu gini..contoh² dialog yg aku bg.. (muke kena serius haha)

    Spoiler:
    (Adegan di LowYatt)
    Kwn: Weh hang nk Pi mana?
    Aku: Aku nak pergi Gergasi jap..
    Kwn: Gergasi mane?
    Aku: Kat bawah Sg.Wang..
    Kwn: Bile lak ader gergasi situ = ="
    Aku: Giant la dol..
    Kwn: Ampeehhhh!!! (member bengkek jer)

    (Adegan di Kompleks tmpat aku)
    Berborak dalam tepon..time nk hangout lps keja..
    Kwn: Weh jap agi nk jumpe kat ne?
    Aku: aku direct pada Opis straight pegi Gudang..jumpe sane la terus senang
    Kwn: Gudang mane? aku tak tau..
    Aku: adoila..kan hang kate nk tgk CD game baru?
    Kwn: Bile lak nk tukar kat gudang? Ohh Chett!! "The Store" @$%#$^#$^#@#$@!!
    Aku: Muahahaha Wakakakaka Agagagagaga MMMiahahaha...

    (Adegan berborak-borak)
    Kwn: Aduila busannyer takde CD baru la..
    Aku: Weh aku ade Panggilan untuk bertugas, Dunia dalam perang. hang nk try?
    Kwn: Uhhh..cam ganasje bunyiknye..Best ke? Donlod mane?
    Aku: Aku belila..Donlod byk part la..semput nk sedut..
    Kwn: Tak tau pon aku citer melayu ni..bagi jela aku pinjam ~
    Aku: (Kuarkn CD dari beg)..Nah..
    Kwn: laa..hang silap bg la. CD ni aku pon ader..
    Aku: Laa..CD nila aku kate.. (Call of Duty: World at War)
    Kwn: Ampehla hang..ni CD game..mati² aku igt cerita perang tadi.. = ="

    Byk lagi..tp tu je yg aku teringat..haha
    Sian member aku..slalu diperkotak katikkan..Sorry beb.. Miahahah lol!

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by fiza_cute on Tue Apr 28, 2009 1:41 pm

    loy_azloy wrote:selalu aku buat kat opis... Suspect

    yelaa...ape yg ko salu wat tuuu...adoilaaa...wat nyepam je cni... scratch

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by Hiruka on Tue Apr 28, 2009 1:41 pm

    Die slalu menyepam kat opis.. Laughing

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by mitutoyo on Wed Apr 29, 2009 12:19 am

    Aku?k alkisah cmnh,aku keja la kat satu kilang area Hulu Selangor,keja hari2 10 jam,aku nya perangan suka buat air & letak dlm peti sejuk.Balik ja kja aku tgk air oren sunkick aku doh duduk short ja,walhal aku g kja,ok la aku prasangka baik,member minum apa salahnya,benda yg sama berulang,satu hari tu aku xbancuh air baru,nk habiskn yg smlm punya ada lg,cm biasa buka peti ais,angkat ja nk langgah ops,kosong,mula la aku nh jadi GOKU Super Saiya level 12.Rambut dah cacak,baju dh koyak.Mana tahan,jarang2 tu ok,tp hari2 mana tahan aku,trus aku nekad membalas dendam yg terkubur selama nh.Aku g bancuh air orek sunkick aku yg baru,letak dlm jug,aku tukar formula kali nh, sunkick + garam halus.Aku kacau bg BAIK punya.Letak balik dlm peti ais.So aku dgn perasaan merajuk g la mapley,dinner ctu.
    TUhan nk tunjuk depan aku,balik ja umh aaku ternampak satu makhluk yg mcm biasa jumpa,tp dia nya muka cm sedikit bersalah,aku wat bodo ja,blakon lipat bju kat ruang tamu,dia dgn rasa tiada perasaan SIMPATI kat aku trus dia teguk oren sunkick formula baru aku tuh.MAsyallah..,.,betapa gembiranya aku DENDAM kesumat selama nh berjaya dibalas,..hehe.,,merah je muka member aku.,besembur,..,hhahahahaaa..dia trus diam n amik mop g lap lantai.Sejak dr tu dia dah xbuat dah,TAUBUAT air sendiri dh,lepas kejadian tu,aku nk minum air ja,rasa dlm,celup jari aku dlu,takut dia guna formula yg lagi dahsyat utk bayar balik apa yg dia kena,mana tau kan dia lbih ganas,letak arsenik dlm tu,xpun racun yg membunuh aku dlm senyap2.,.,.,MORAL story.,.,jgn dok balas dendam,last-last kitta yg fobia dgn bayang-bayang sendiri

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by ogGy on Wed Apr 29, 2009 1:55 am

    Ganaz betul ko kenekan kawan ko tu haha.. nasib baik garam,kalau aku la aku letak ubat cirit birit Smile .

    Aku plak kenekan kawan aku panggilan hangit,punyalah berlakon macam faizal ismail dengan kawan aku jadi Fafau.Aku kenekan sorang awek farmasi kedai lain.Kawan pompuan aku nyamar jadi gf aku dan marah dia sebab kaco aku.Kecian weh dia kene marah...real punya berlakon sampai awek tu berulang kali mintak maaf.Aku dengan anak2 bos aku dah bantai tergelak kat fon fax.

    Bodohnya aku masa tu,boleh plak tergelak msa kawan aku ngah marah dia...terkantoi kat situ dia dah perasan aku menipu.Terus dia maki hamuk aku... Sebulanlah dia ngajuk dengan aku xnak msj.Marah betul dia kat aku...


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by fiza_cute on Wed Apr 29, 2009 12:08 pm

    mitutoyo wrote:Aku?k alkisah cmnh,aku keja la kat satu kilang area Hulu Selangor,keja hari2 10 jam,aku nya perangan suka buat air & letak dlm peti sejuk.Balik ja kja aku tgk air oren sunkick aku doh duduk short ja,walhal aku g kja,ok la aku prasangka baik,member minum apa salahnya,benda yg sama berulang,satu hari tu aku xbancuh air baru,nk habiskn yg smlm punya ada lg,cm biasa buka peti ais,angkat ja nk langgah ops,kosong,mula la aku nh jadi GOKU Super Saiya level 12.Rambut dah cacak,baju dh koyak.Mana tahan,jarang2 tu ok,tp hari2 mana tahan aku,trus aku nekad membalas dendam yg terkubur selama nh.Aku g bancuh air orek sunkick aku yg baru,letak dlm jug,aku tukar formula kali nh, sunkick + garam halus.Aku kacau bg BAIK punya.Letak balik dlm peti ais.So aku dgn perasaan merajuk g la mapley,dinner ctu.
    TUhan nk tunjuk depan aku,balik ja umh aaku ternampak satu makhluk yg mcm biasa jumpa,tp dia nya muka cm sedikit bersalah,aku wat bodo ja,blakon lipat bju kat ruang tamu,dia dgn rasa tiada perasaan SIMPATI kat aku trus dia teguk oren sunkick formula baru aku tuh.MAsyallah..,.,betapa gembiranya aku DENDAM kesumat selama nh berjaya dibalas,..hehe.,,merah je muka member aku.,besembur,..,hhahahahaaa..dia trus diam n amik mop g lap lantai.Sejak dr tu dia dah xbuat dah,TAUBUAT air sendiri dh,lepas kejadian tu,aku nk minum air ja,rasa dlm,celup jari aku dlu,takut dia guna formula yg lagi dahsyat utk bayar balik apa yg dia kena,mana tau kan dia lbih ganas,letak arsenik dlm tu,xpun racun yg membunuh aku dlm senyap2.,.,.,MORAL story.,.,jgn dok balas dendam,last-last kitta yg fobia dgn bayang-bayang sendiri


    die xckp pape ke kt ko pastu?
    dasat tuuu....hahaha

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by Hiruka on Wed Apr 29, 2009 1:18 pm

    Fiza ni tau klik Spoiler kan? takut tatau jer..penant aku karang..kekeke Razz

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by fiza_cute on Wed Apr 29, 2009 1:41 pm

    eleh biala..ko ni nyepam ajeee.. Mad

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by mitutoyo on Wed Apr 29, 2009 1:53 pm

    dia diam & muka malu,,.hihihi,..aku buat dek je,mcm xda yg berlaku,blakon lipat kain.,.,hihihhih..konon2 tahan gelak la

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by fiza_cute on Wed Apr 29, 2009 2:27 pm

    klu aku la kan...mmg sumpah da tamo minum mkn ape yg ko wat...hahahahah..

    ntah2 die pun cm ko gak..sentiase berhati2...hahahahahah.... lol!

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by Hiruka on Wed Apr 29, 2009 3:39 pm

    Orang nk kan kepastian..ntah die paham tak ape aku ckp tu "Spoiler"..aisemen drunken
    takpela..luperkan aje..

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by mitutoyo on Wed Apr 29, 2009 3:54 pm

    ye la,kena cmtuh,kecut satu bdan,biasa la dok menyewa sama2 bujang kn,pastinya ada perangai BABUN skit

    putrilinz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 105
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by putrilinz on Fri May 01, 2009 2:30 pm

    ~long time ago~
    huhu kisah ni last month..biase la duk ramai2, kita xdpt nk predict hati msing2 kan..1 umah de 6 org..lin xngam dgn 3 org..dh la junior..bkn reti2 nk hormat senior..pnah la 1 hri lin terguna gula diorg wt bubur kcg..then mase dlm blik, tgh study de la 1 makhluk tu kecoh ckp sape la jembalang yg guna gula die smpai hbis..then sok nye lin p la bli gula 1 kg, sbg ganti..then gula lin letak la kt bekas lin..then sbb bz, dlm 2 week la xmsuk dapur..then 1 hr nk msk puding jagung..tgk2 gula lin tgal separuh dr asal..
    bengang la coz brg diaorg, usik ckit dh kecoh..brg lin diaorg guna blh plak..b4 ni declare brg masing2..xde nk kongsi2..so lin guna la gula tu..tibe2 dtg idea jahat..nk thu sape yg mhabiskan gula lin tu..
    lin cmpur dgn garam, then gaul2..npak mcm gula sedia asal..
    mlmnye..tgh duk berchatting kt ruang tamu..de la gurl yg xngam p buat air..then duduk kt ruang tamu gak study..die minum air, tetibe tersembur kuar then tkene ckit kt lin..die ckp masin..pastu dlm hti lin nk tgelak, tp cool la..mrh die..ckp "lain kali nk minum bace doa ke..ni ape sembur2 air..aku xde kaco ko kan..then lin msuk bilik gelak2..huhu...
    bkn nk bls dendam..tp tu la..blagak sgt sebelum ni..amik ko air masin..huhu..

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by fiza_cute on Fri May 01, 2009 2:48 pm

    ya allahh...

    leh plak wat cmtu..lin same cm toyo.. Razz

    tp kan xsyok la klu dok seumah tp xngam...

    putrilinz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 105
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by putrilinz on Fri May 01, 2009 9:21 pm

    bkn saje2 wt mcm tu fiza..awl2 lg dh declare brg sendri2..xde kongsi2..so, yg lin letak garam tu dlm bekas gula lin..ape slh mintak or ckp dulu ke..
    ~ moral of story : jgn suka suki amik brg org tanpa permission.. ~

    Batista
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 123
    Age : 29
    Location : Newcastle United
    Job/hobbies : Internet
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by Batista on Fri May 01, 2009 10:02 pm

    byk sgt aku buat prank...
    sampai aku lupa lol

    tapi yg aku igt...time kat sekolahlar
    aku dgn member aku letak batu-bata dan kayu kerusi dalam beg dia...
    dia bwak balik sampai rumah lolz

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by fiza_cute on Fri May 01, 2009 10:04 pm

    ooo...korang jenis xshare brg ek...

    hehe..mase kolej dulu aku seumah ngn org2 pale xkisah...alhamdulillah.. cheers

    manyak kenangan terindah bersama kak yan..ain..tiah n ida....miss u guys!

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by TOYSЯUS on Sat May 02, 2009 6:51 am

    Prank #1:
    Masa tingkatan 2 sekitar tahun 2000, pada 1 April di sekolah, satu prank telah saya kerjakan ke atas Ketua Kelas bernama Hafiz.
    Detik-detik kejadian:
    Di dalam kelas yang hingar-bingar kerana ketiadaan guru...
    Saya: Hafiz, Cikgu nak jumpa kat kelas sebelah.
    Hafiz: Ye ke, kenapa?
    Saya: Entah. Pergi la kejap.
    Hafiz dengan pantas meluru ke luar kelas.
    Saya terkaget dan tak sempat menghalang beliau dari memasuki kelas sebelah dan mengganggu P&P yang sedang berlangsung di sana.
    Beliau masuk semula ke kelas dengan muka merah padam.
    Dengan perasaan seba-salah dan prihatin, saya bisikkan "Aprilfool fiiz, sorry yek.".


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    ammartok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 302
    Age : 22
    Location : Jenderam,Sepang
    Job/hobbies : Godek PC
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by ammartok on Sat May 02, 2009 11:34 am

    wahaha...klaka btol bce post2 korang...ak xde pnh buat camnie...haha...Very Happy

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by wanjihan on Sat May 02, 2009 3:40 pm

    masa skolah dulu aku prnah kecekan kwn aku. masa lepas tamat periksa dlm dewan, dia tingal beg dlm dewan kejap gi tandas, aku pun ambik jam yg besar dlm dewan peperiksaan tu letak dlm beg dia. terus dia tk perasan n bwk balik rumah. besok pagi dia dtg dgn marah2 sbb ada jam dlm beg dia wat balik sampai rumah. hahahahhahahahha...... besar gile jam bulat.... bleh plak dia tk perasan apa kebende dlm beg dia tu. isk isk isk.. teruk betul


    Last edited by wanjihan on Sun May 03, 2009 12:59 am; edited 1 time in total

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by teri-chan on Sat May 02, 2009 9:30 pm

    Hehehe korg pnye aktiviti mmg kojam! Tp aku ingt 1 ketika dulu time aku blaja kt uitm, aku xtau la ni kira prank ke x, tp yg nyata benda ni tradisi kt kampus aku. Biasanya kalu time bday kami akn cmpurkn sume benda mknn dlm air paip n hasilnya? Bau mmg gler best. So kitorg akn simbah kt bday girl time die cuci bj or mandi hehehe. Oh pernah member aku kene ikat kt tiang sidai kain on bday die, n mekap die mcm killer clown pas2 simbah die ngn air busuk huhu.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by ogGy on Sun May 03, 2009 12:18 am

    Kojam sungguh ko wan...hahaha aku tak leh bayangkan kalau kawan ko tu bawak balik jam besau dalam beg.Mesti dia termangu seketika bla bkak beg nak amik buku,skali kuar jam hahah !!!

    Ces..nape aku tak sejahat korang masa kcik dlu.Hehe.. Twisted Evil


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    cixent
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 44
    Age : 27
    Location : Tumpat, Kelantan
    Job/hobbies : Jobless
    Registration date : 08/04/2009

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by cixent on Sun May 03, 2009 5:38 pm

    Aku stakat ske letak paku picit kat atas kerusi member aku jerk... Smile time2 kecik lak..ske sumbatkan ekzos moto org ngan tanah selut..
    Tampal kertas blakang member... sangkut ranting kayu kat moto member.. dia bawak samapai bandar... still x prasan... Surprised

    Sponsored content

    Re: Penah kenekan kwn2 korang??

    Post by Sponsored content Today at 8:32 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:32 pm