Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Share

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Post by neology on Mon May 25, 2009 4:37 pm

    Pernah tak korang baca buku citer seram "Siri Bercakap Dengan Jin (SBDJ)" tulisan Tamar Jalis. Aku sedang mencari koleksi citer ni dalam bentuk ebook. Sape-sape yang ada, boleh la tolong bg link. Atau sape-sape yang ada buku siri ni..kalo rasa rajin, boleh la taipkan citer tu..kite kumpul dan buat ebook. Setakat ni aku dah taip 12 chapter dalam SBDJ ini..korang boleh tengok di sini

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 40
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Post by szainizam on Mon May 25, 2009 5:09 pm

    wah...lama tak dengar citer ni....bagus3

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Post by teri-chan on Tue May 26, 2009 1:03 am

    eh bukan si ekin pun cr ke buku2 ni?


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Post by zirbad on Tue May 26, 2009 11:48 am

    Dulu aku pernah baca yang Tok Awang Ngah punya,apa beza dengan Tamar Jalis punya?
    Aku minat buku ni,tapi sekarang kalau jual pun semua nipis-nipis, dulu jual besar dan tebal.

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Post by Hiruka on Tue May 26, 2009 2:01 pm

    Huhu time skolah rendah aku bace buku edisi Tamar Jalis ni..mmg seram gakla..Tok awang ngah pon ade..ader lagi tp dh luper..

    muraicherang
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 160
    Location : klate
    Job/hobbies : pikat burung tino
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Post by muraicherang on Fri May 29, 2009 8:16 pm

    zirbad wrote:Dulu aku pernah baca yang Tok Awang Ngah punya,apa beza dengan Tamar Jalis punya?
    Aku minat buku ni,tapi sekarang kalau jual pun semua nipis-nipis, dulu jual besar dan tebal.
    Tamar Jalis n Tok Awang ngah....satu episod yg pd permulaanya bagus n ku mpercayainya. Pertengahanya dh nampak ianyan satu coretan cerita oleh pengarang. Perhatikan nama yg trdapat dlm kedua2 buku seakan sama. kdg2 cam xmsk akal. Kisah MONA AFANDI pn ada dlm buku ne.

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Post by hampeh on Fri May 29, 2009 8:22 pm

    Wah , ko taip buku tebal2 tu ... Aku dulu ada gak koleksi buku tamar jalis ni tapi duk pindah2 rumah habis hilang . Tapi yang tak boleh blah tu boleh pulak buku seram (bukan tamar jalis kot) selit bab2 lucah . :facepalm:

    gigabyte
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 39
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Post by gigabyte on Fri May 29, 2009 9:35 pm

    sama dgn yang ni ke http://tamarjalis.blogspot.com/2008/01/1-bercakap-dengan-jin.html

    kyagami
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 25/10/2009

    Re: Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Post by kyagami on Sun Oct 25, 2009 10:22 pm

    aku pun suke buku tok awang ngah. tgh try nak carik & complete kan semua buku2 beliau kalo boleh. payah btul nk carik skrg nih...dah rare

    koboi_tua
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 146
    Age : 55
    Location : Seremban
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Post by koboi_tua on Mon Oct 26, 2009 12:35 am

    gigabyte wrote:sama dgn yang ni ke http://tamarjalis.blogspot.com/2008/01/1-bercakap-dengan-jin.html
    ye memang inilah yang dimaksudkan

    bella8303
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 19
    Age : 33
    Location : masih di malaysia
    Job/hobbies : berforum
    Registration date : 26/10/2009

    Re: Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Post by bella8303 on Tue Oct 27, 2009 8:43 am

    salam..
    saya suka baca tulisan tamar jalis ni..
    dulu dia ada buat siri dalam buku variasi..
    masa tuh mama saya suka beli dan baca..
    jadik, kitorg baca laa..
    cerita dia mmg menarik dan seram kann..
    n payah nak jmpa sekarang ni..

    iznie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 243
    Age : 31
    Location : BUMI ALLAH
    Job/hobbies : GIGIT KUKU
    Registration date : 07/10/2009

    Re: Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Post by iznie on Tue Oct 27, 2009 9:00 am

    errrr, dulu mase kecik2
    nak baca kena ader mak / makcik kat sebelah..

    takut oooo

    kyagami
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 25/10/2009

    Re: Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Post by kyagami on Wed Oct 28, 2009 10:51 pm

    zirbad wrote:Dulu aku pernah baca yang Tok Awang Ngah punya,apa beza dengan Tamar Jalis punya?
    Aku minat buku ni,tapi sekarang kalau jual pun semua nipis-nipis, dulu jual besar dan tebal.
    buku tamar jalis mengisahkan pengalaman beliau dgn datuknya. manakala tok awang ngah pula mengisahkan pengalamannya sendiri yg sering merantau dari suatu tempat ke suatu tempat

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Post by MalaYneuMaya on Wed Oct 28, 2009 11:14 pm

    assalamualaikum...

    kyagami wrote:
    buku tamar jalis mengisahkan pengalaman beliau dgn datuknya. manakala tok awang ngah pula mengisahkan pengalamannya sendiri yg sering merantau dari suatu tempat ke suatu tempat

    ye betul..

    aku ingat lagi buku tu jenis kertas ringan je..bukunya tebal tapi ringan..gamba2 pon lukisan itam putih je..haha..abg aku suka kumpul dulu tapi skarang sebijik pon dah takde..


    --------------------------------------------

    Sponsored content

    Re: Penah Baca Siri Bercakap Dengan Jin? Tamar Jalis

    Post by Sponsored content Today at 2:05 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:05 pm