Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Mobo details/manual for Acer Aspire M5711 (desktop)

    Share

    parangjiwa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 10/07/2009

    Mobo details/manual for Acer Aspire M5711 (desktop)

    Post by parangjiwa on Sun Nov 01, 2009 8:29 pm

    Salam, good day to all.

    Ambo tlg tukarkan PSU jiran nyer komp hari tuh...suma ok...just bleh la plak ambo tercabut sambungan cable SPDIF dari graphic card dia (Geforce GT120) ke mobo dia..

    so ambo yg kurang pakar ni + terlebih was was; nak make sure laa, kalo nak sambung balik tu ke sambungan yg betul..masa mula2 dulu tak perasan plak sambungan SPDIF tu kat mana.tambah plak, casing dia comel sket...

    plz help...TQ...

    *edit*
    dah try setakat ni carik online...tp belum jumpa lagi...maklumla..PC bundle...I mean yg jenis jual satu set skali ngan monitor...
    avatar
    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: Mobo details/manual for Acer Aspire M5711 (desktop)

    Post by xenomorf on Wed Nov 04, 2009 5:01 am

    http://www.nodevice.com/manual/newmans/s_g_aspire20m3710_m5711_m7711_bookpdf/get62253.html

    **kena register dlu.

      Current date/time is Tue Aug 22, 2017 10:57 pm