Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    johnburn, setelkan code aku.. sket je lg

    Share

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: johnburn, setelkan code aku.. sket je lg

    Post by johnburn on Mon Sep 28, 2009 6:12 pm

    adoila aku mana pkar
    tau skit2 je
    kl ang assign aku, aku tkut aku xleh bg komitmen je ehehe


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Re: johnburn, setelkan code aku.. sket je lg

    Post by yurckk on Mon Sep 28, 2009 6:20 pm

    hahaha.. yela2... org dah xmo.. xkn aku nak pakse2.. lol..
    kalo ade org yang leh rekemenkn kt aku.. ang bgtau aku.. tapi nanti kalo ang
    register, aku add r nanti.. kalo ang xmo status tu pn.. pape ang tlg2 la.. hehe..

    pape pn, tenkiu!!

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Re: johnburn, setelkan code aku.. sket je lg

    Post by yurckk on Mon Sep 28, 2009 6:22 pm

    aa kalo aku nak ade css style gak dlm .php tu cmne aa? lemah tol aku php ni..haha..
    takat nak main css/html leh la aku kekeke..

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: johnburn, setelkan code aku.. sket je lg

    Post by johnburn on Mon Sep 28, 2009 7:27 pm

    no hal, bleh je sbb kte bleh gak masukkan php dlm html. jnji file tu dia pnya extension .php
    cnth dia cmni:
    Code:

    <html>
    <head>
    <title>HTML dengan embedded PHP</title>
    </head>
    <body>
    <h2>Q: Siapa nama awak?</h2>
    <?php
    // print output
    echo '<h2><i>A: Nama saya johnburn</i></h2>';
    ?>
    </body>
    </html>


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    silentfox
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 132
    Location : Bergiat aktif ketika malam!
    Job/hobbies : Layan bola especially EPL!
    Registration date : 18/06/2009

    Re: johnburn, setelkan code aku.. sket je lg

    Post by silentfox on Tue Sep 29, 2009 1:19 am

    wahh...
    patutla aku tgk ko register forum AM tuh...
    aku ingat ko nak buat IM gak...

    walaupun ko x knal aku...
    but aku mmg salute la dgn ko punyer contribution dlm putera nih...
    bagus2...
    teruskan curah kepakaran ko tuh...hehe!

    bijak btol yurckk cr sumber penyelesaian...haha! Cool

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: johnburn, setelkan code aku.. sket je lg

    Post by johnburn on Tue Sep 29, 2009 1:28 am

    silentfox wrote:wahh...
    patutla aku tgk ko register forum AM tuh...
    aku ingat ko nak buat IM gak...

    walaupun ko x knal aku...
    but aku mmg salute la dgn ko punyer contribution dlm putera nih...
    bagus2...
    teruskan curah kepakaran ko tuh...hehe!

    bijak btol yurckk cr sumber penyelesaian...haha! Cool
    aku mmg xjoin IM2 ni Very Happy
    aku xde la pkar rmai lg yg lg tere dr aku dlm ni
    just kongsi ape yg aku tau je


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Re: johnburn, setelkan code aku.. sket je lg

    Post by yurckk on Tue Sep 29, 2009 5:28 am

    hehe.. tgk johnburn, org nak kepakaran ang tu.. btw thanks john utk code tu...
    ape la aku.. add html kt atas and kasi tarok dlm body je.. hahah.. noob tol aku..

    Sponsored content

    Re: johnburn, setelkan code aku.. sket je lg

    Post by Sponsored content Today at 2:12 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:12 am