Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    WordPress hosting atau webhosting biasa

    Share

    yuzafi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 37
    Registration date : 15/03/2009

    WordPress hosting atau webhosting biasa

    Post by yuzafi on Thu Aug 27, 2009 3:53 am

    Salam,

    Saya ada persoalan di antara webhosting biasa atau WordPress.Jika kita ingin membina website menggunakan Dreamweaver adakah kita semestinya melanggan webhosting biasa atau boleh juga menggunakan Hosting yang memang specific utk WordPress?

    Saya bercadang untuk melanggan hosting dengan GoDaddy dan saya dapati GoDaddy ada menyediakan hosting khas untuk WorPress.

    Lagi satu,bila kita dah melanggan hosting yang specifik untuk WordPress bolehkah kita bina satu website yang ada menggunakan theme WordPress dan Dreamweaver.

    Harap dapat membantu.

    Terima kasih.

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: WordPress hosting atau webhosting biasa

    Post by johnburn on Thu Aug 27, 2009 6:49 am

    aku xpsti cmne pakej wordpress hosting oleh godaddy ni sbb xpnah pkai
    tp kl ko pkai pakej biasa dr godaddy pn ko still lg bleh install wordpress
    pstikn pakej tu pkai linux sbb kl pkai yg windows pnya nt ade mslh skit untuk set permalink sbb dia pkai mod_rewrite
    kl ko nk bina sndri pn theme xde mslh gak jnji ko tau serba sdkit psal wordpress pnya API
    wlpn godaddy ni antra hosting yg agak bgus terutama diorg pnye support, tp kl ko target blog ko nnt tu just untk pengguna dr malaysia, aku rase bek ko cr hosting yg datacenter die kt sini dr cr yg oversea tu

    yuzafi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 37
    Registration date : 15/03/2009

    Re: WordPress hosting atau webhosting biasa

    Post by yuzafi on Thu Aug 27, 2009 9:45 am

    Salam,

    T.kasih kerana sudi beri pendapat.Saya ada jugak terpikir nak pakai hosting tempatan jer..cuma,godaddy nie ada orang suggestkan.

    Regards;

    johnburn wrote:aku xpsti cmne pakej wordpress hosting oleh godaddy ni sbb xpnah pkai
    tp kl ko pkai pakej biasa dr godaddy pn ko still lg bleh install wordpress
    pstikn pakej tu pkai linux sbb kl pkai yg windows pnya nt ade mslh skit untuk set permalink sbb dia pkai mod_rewrite
    kl ko nk bina sndri pn theme xde mslh gak jnji ko tau serba sdkit psal wordpress pnya API
    wlpn godaddy ni antra hosting yg agak bgus terutama diorg pnye support, tp kl ko target blog ko nnt tu just untk pengguna dr malaysia, aku rase bek ko cr hosting yg datacenter die kt sini dr cr yg oversea tu

    Sponsored content

    Re: WordPress hosting atau webhosting biasa

    Post by Sponsored content Today at 8:26 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 am